Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : dones
Dones: Crisi, treball i objectualtizació
30 set 2009
.
A pitjors condicions economiques la pitjor part se l'emporten les dones

Aquesta afirmació general es pot aplicar actualment a la situació de crisis? Les dades diuen que la major part d'ocupacions destruides, el major nombre d'aturats és entre els homes que les dones.

Però hi ha un efecte secundari: pot sonar a parida que deixo anar a aqui. Us heu fixat que en l'hosteleria a Barcelona cada cop més s'agafa a dones que compleixin una serie de "requisits" que res tenen a veure amb la pràctica d'una determinada feina?
en quins ambits laborals esta passant aixo, una cosa que semblava de l'epoca dels nostres pares i avis? en quins altres ambits passa aixo? a l'ensenyament, a les facultats, a les cues d'alguna administracio?
com és que dones i homes d'aquesta ciutat ens deixem enganyar en aquest joc pervers -pervers en el sentit de dolent i no de "pecaminos"-? fins on arribara el sentit de propia dignitat -tant d'homes com de dones- que ens puguin arrabassar tant aviat -tant a homes com a dones- les conquestes socials de desenes d'anys de lluita per una societat no discriminatoria per raons de genere?

fa uns dies sortia a alguns diaris que amb la crisi esta apareixen un tipus de prostitucio -femenina es clar- de luxe, dones de classe mitja alta que han perdut la feina i que opten per aquest treball. I perque hi hagi un treball hi ha d'haver algu que el pagui.

Tant hipocrita i falsa, tan buida, es la moral politicament correcte que ens ha envoltat durant anys en unes societat suposadament tant modernes i progressistes com les de l'Europa occidental -ja se sap, els masclistes sempre son els "sudaques" o els "moros", mai els catalans o els europeus- perque aiso passi com si res?

(la present reflexio no critica cap tipus de treball ni treballador/a: com més a baix socialment, més digne és un treball; tampoc es situa en el debat sobre la prostitucio; és una reflexio sobre la doble moral i l'opressio de la dona)

l'Ajuntament persegueis a les prostitutes africanes sense recursos, moltes a vegades ratllant la miseria més absoluta, enmig de l'opulencia que es buscaven la vida a les Rambles pero ningu diu res dels centenars de puticlubs repartits per la ciutat, controlats per mafies: com a exponent Aribau amb Diagonal, prostitucio de alt estanding pels pijos de la ciutat, amb macarres i segurates inclosos passejant per aquella part de carrer com si fos la seva propietat privada (es allà on van els alts executius amb sous de milers d'euros del PSC, PP, CiU,IC de l'Ajuntament?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dones: Crisi, treball i objectualtizació
30 set 2009
http://www.google.cat/#hl=ca&source=hp&q=sexo+en+barcelona&btnG=Cerca+am
Sindicat Terrassa