Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
Sense acord a Departament de Treball: L'aturada del busos de TMB del 7 d'octubre continua
29 set 2009
.
Avui, dimarts 29 de setembre, s'ha celebrat l'acte de mediació entre els treballadors/es d'autobusos de TMB i la Direcció sense arribar a cap acord per desconvocar l'aturada del proper 7 d'octubre de 10:30 a 16:30h.

Aquí abaix us deixem més informació de l'aturada i de l'emplaçament fet a la Direcció per a que assisteixi a l'Assemblea general de treballadors/es.

El dimecres 7 d’octubre els treballadors/es d’autobusos de TMB pararan per un bon conveni i contra l’autoritarisme de la Direcció
Els treballadors/es d’autobusos tornaran a parar el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h. Es reuniran en Assemblea a les Cotxeres de Sants.
Després de fer dues aturades (al desembre de 2008 i al juny de 2009) i acordar seguir intentant negociar amb la Direcció de TMB, les coses encara estan pitjor que al principi.
La Direcció de TMB ha mostrat la seva voluntat de imposar una part del conveni de manera unilateral i sense arribar a cap acord amb cap sindicat.
D’aquesta manera la Direcció segueix dient de cara a la galeria que està per negociar i, mentrestant, envia 3.800 burofax als treballadors on els informa del que pensa imposar en materia de condicions laborals.
De la mateixa manera la Direcció promociona la creació de 600 nous llocs de treball als mitjans de comunicació i quan se li consulta a la taula de negociació de conveni com seran aquests contractes (temporals o fixos, a jornada completa o només per caps de setmana) diu als representants dels treballadors que ja contestarà més endavant. I com no, marxa de vacances d’agost i encara es continua sense reunir...
Després de començar a negociar el proper conveni col•lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions són una pura farsa on la Direcció es nega a posar presupost per les millores laborals i quan la jugada no li surt anuncia que ho imposarà els hi agradi o no als treballadors/es.
La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball fixes i a jornada completa i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina.
Per acabar de crispar més la situació, la Direcció de TMB ha continuat amb l’obertura d’expedients sancionadors i les denuncies contra treballadors/es, fins i tot penals. Tots ells del Comitè de conveni.
D’aquesta manera, es cada dia més evident que mentre, en la teoria, des de l’Ajuntament del PSC-ICV, que s’anomenen d’esquerres, diuen que els treballadors/es no hem de pagar la crisi, en la practica estan tractant d’imposar a Autobusos de TMB la congelació de les condicions laborals que els seus “amics” sindicals de la UGT han dut a terme a la SEAT.

Per tots aquests motius, el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h els treballadors d’autobusos pararan i s’ajuntaran en Assemblea a les 12:30h a Cotxeres de Sants

Per a més informació: www.comitedescansos.blogpsot.com
Per veure la proposta de conveni dels treballadors/es:
http://www.cgtbus.com/docs/actualitat/plataformaconveni09.pdf

Els treballadors/es d’autobusos de TMB emplacen a la Direcció a assistir i a acceptar el que decideixi l’Assemblea del 7 d’octubre
Avui dilluns, 21 de setembre, el Comitè de conveni ha entregat una carta a Marta Labata (Directora de Persones d’autobusos de TMB) on s’emplaça a la Direcció de TMB (Assumpta Escarp i Dídac Pestaña) a assistir, exposar i acceptar el que acordin els treballadors/es d’autobusos de TMB en la seva Assemblea del proper 7 d’octubre.
D’aquesta manera volen rebatra l’opinió del Vicepresident de TMB (Dídac Pestaña) que va afirmar en una revista interna de l’empresa que:“el simulacre d’assemblea que van organitzar els dirigents sindicals convocants de la vaga, en mig del carrer, sense cap garantia democràtica i on els treballadors no poden expressar la seva opinió”.
Els treballadors en la seva carta conviden a la Direcció a:“que doni el seu punt de vista a l’Assemblea General de treballadors/es sobre la situació de la negociació de conveni, expliqui als treballadors/es la proposta que la Direcció vol tirar endavant sense arribar a cap acord amb ningún sindicat i, en conse qüencia, tot el que comportaria per als treballadors/es de l’empresa.”
Per últim, els treballadors/es afirmen en la seva carta que:“Entenem que aquest acte de democracia, on tothom tindrà dret a paraula (Direcció i Treballadors/es) i on finalment es votarà que és el que desitja la plantilla de treballadors/es com a conveni, donarà una bona perspectiva de la situació que es viu a autobusos de TMB.”
Esperem aviat la resposta de la Direcció i la seva assistència a l’Assemblea General de treballadors/es on, com sempre, hi podrà parlar tothom que vulgui.

Carta entregada avui i rebuda per Marta Labata: http://3.bp.blogspot.com/_ysUziScX6sU/SreHR1euQ3I/AAAAAAAAB9Q/2WA9x3MvTx

Més informació:
www.comitedescansos.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat