Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Tarragona] Concentració el proper 7 d'octubre davant les obres del Corte Inglés
29 set 2009
El proper 7 d’octubre el sindicat CO.BAS i altres entitats socials de la ciutat, sota la campanya "Capitalisme és crisi" han organitzat una concentració davant les obres del futur Corte Inglés a l’Avinguda President Companys a les 18 hores, per protestar contra l’excés d’hores extres que es venen realitzant des de l’inici de la construcció del centre comercial.
corteingles1.jpg
corteingles.jpg
El sindicat va interposar el passat mes de juliol una denúncia a Inspecció de Treball contra les empreses ISO, Ternocol i Construnor Estructuras S.L, encarregades de realitzar les obres del nou Corte Inglés, perquè, segons el sindicat, estaven acomiadant als treballadors que es van negar a realitzar més hores extres. A banda, al mes de març ja van interposar una primera denúncia a Inspecció per l’excés d’hores extres. De cap de les dues han rebut resposta a dia d’avui.

Tal i com informa CO.BAS, actualment, hi ha més de 200 treballadors fent una jornada diària de 11 hores i el 90% són gent contractada en origen, majoritàriament de Portugal. Dels pocs treballadors locals que hi havia, per protestar contra les hores extres i el salari, més de la meitat van ser acomiadats, restant només 6 a l’obra que són de Tarragona, a banda dels 5 gruistes i encarregats que treballen directament per l’empresa ISO. En el context actual i donada la situació d’atur, CO.BAS ha instat a la Subdelegació del Govern, a que es compleixi l’article 35 del E.T pel qual “el Govern podria reduir hores extres per incrementar les oportunitats de col•locació dels treballadors a l’atur”. El fet més greu, pel sindicat, és que no es respecta el salari de conveni pels treballadors vinguts de fora –aquest salari no arriba al 60% del que haurien de percebre- i que per aquest motiu no els interessa contractar treballadors de Tarragona. Segons les seves informacions, en aquesta obra, FCC doblarà els seus beneficis i El Corte Inglés podria reduir fins a un 30% els costos i beneficiar-se d’altra banda de l’avanç de la inauguració, ja que es preveu que els obres es realitzin en menys d’un any.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa