Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Assalt a l'Hotel Vela (dg passat)
29 set 2009
Com que els 'organitzadors' encara no ham penjat cap crónica ni fotos a indymedia de l'acció de l'altre dia, pengem un petit resum.
hot_MG_6378.JPG
ho el.JPG
hv.JPG
Bombardejat l'Hotel Vela



Aquest passat diumenge 27, unes 200 persones van respondre a la crida d'assalt per terra, mar i aire a l'Hotel Vela. Diferents grups veïnals han engegat una 'Bomba a l'hotel Vela' que infringeix la llei de costes (tot i que s'ha buscat una artimanya legal per 'arreglar-ho') i representa un dels darrers símbols de l'especulació que debora els nostres barris. La campanya contra l'hotel que s'inaugura el proper dijous busca la seva demolició.
A la cita de la platja de Sant Sebastià van acudir un bon grup de surferos que es van juntar a balser@s, gent amb canoes i colchonetes inflables que van fer la travessa fins l'espigó de l'hotel i van desplegar vàries pancartes entre elles una a dins de l'aigua. Diversos globus negres van simbolitzar l'assetjament per aire a l'hotel mentres grups de secretes s'inmiscuien en el grup de manifestants, dos d'ells agafats de la mà simulant ser gais. L'assedi per terra va ser més contundent entre el que es trobaven veïnes de la Barceloneta que cridaven "Hotel Vela, para las abuelas" o «Veïns, una espècie en perill d’extinció». Un grup de gent va iniciar un bombardeig de globus de pintura contra la façana del restaurant anexe a l'hotel mentre un nombrós grup de gent superava les valles del recinte i mentres uns feien pintades altres acabaven de tirar les valles
i altres quedaven a la platja, el gruix de gent accedia a dins el recinte del jardí de l'hotel on es tiraren més ous, cubells de pintura, es feien més pintades com "Turisme, terrorisme de sXXI" o "De quien es esta ciudad?" i es donà el trencament d'alguna vidrera. La policia no va fer acte de presència fins al final; havent-se quedat vigilant només a l'estricta entrada de l'hotel, diversos cotxes patrulla de mossos i guàrdia urbana recolzats per secretes van identificar una persona quan ja tothom marxava de la platja.



hi ha +info i més fotos (i més grans) a :
http://hotelvelabarcelona.com/blog/3/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assalt a l'Hotel Vela (dg passat)
30 set 2009
jo vaig veure un secreta amb bigoti i polo blau passejant-se per allà com per casa seva, fins i tot parlant pel mòvil. Per què no es fa alguna cosa per evitar això? Pregunteu-vos també perquè allí no hi havia ni sindicats, ni treballadors, ni gent de l'Esquerra Independentista. Molta retòrica posmo i post-autonomista ("hem recuperat l'horitzó"), molta imatge, però poca base social. Així us va.
Re: Assalt a l'Hotel Vela (dg passat)
30 set 2009
ENTREVISTA: Eva Ziegler Presidenta de W Hotels, cadena propietària de l'Hotel Vela
"Les crítiques a l'Hotel Vela són naturals"
VEÏNS · "Tots els grans projectes generen resistència: tot el que és significatiu té un efecte polaritzador" EDIFICI · "Bofill ha construït una nova icona, i el vam triar per respecte a la cultura local"
Àlex Vicente
La presidenta de W Hotels, Eva Ziegler, en una imatge recent

L'Hotel Vela obre demà a la Barceloneta mentre se senten encara les protestes dels veïns del barri, que creuen que la inauguració de l'edifici de Ricard Bofill farà entrar l'especulació en una de les poques zones del centre de la ciutat que fins ara en quedaven al marge. W Hotels és l'exclusiva cadena novaiorquesa que es farà càrrec d'aquest hotel de cinc estrelles. La responsable de la marca, Eva Ziegler, relativitza les queixes veïnals. Bregada en el món de l'empresa, aquesta austríaca està acostumada a tota mena de batalles: va salvar Toyota de la crisi i va introduir la marca Coca-cola als països de l'antic Teló d'Acer. El seu pròxim repte és fer funcionar el primer hotel que obrirà a la Zona Zero de Manhattan, que s'inaugurarà a la primavera del 2010.

L'oferta d'hotels de luxe a Barcelona és molt àmplia. En aquest context, què pot aportar l'Hotel Vela?

La nostra marca, que va néixer a Nova York el 1998, sempre ha perseguit un públic una mica diferent respecte al que és habitual. Ens dirigim a persones d'esperit jove i interessades en les últimes tendències, en el disseny, en la música i en la moda. No tenim res a veure amb les cadenes de luxe convencionals, perquè no ens agrada la uniformitat. Per a nosaltres, cada hotel ha de ser diferent i cada habitació ha de tenir una peculiaritat.

Per què han triat Barcelona per desembarcar a Europa?

Sincerament, no és que nosaltres escollíssim Barcelona, sinó que vam fer una llista de cinc ciutats europees amb un perfil especialment vibrant on volíem estar presents. No vam escollir l'ordre d'obertura, sinó que les coses van anar així. Dit això, Barcelona és un punt de partida perfecte. És una ciutat amb una sensibilitat molt adequada per a la nostra marca, perquè a Barcelona hi ha una gran cultura del disseny i de la moda.

Els detractors del projecte qualifiquen de faraònic l'edifici de Ricardo Bofill.

El que ha fet Bofill és construir una nova icona per a la ciutat. De fet, escollir-lo per signar el projecte va ser una manera de demostrar que respectem la cultura local. I el mateix respecte per la cuina: el xef del restaurant serà Carles Abellán, deixeble de Ferran Adrià i propietari del restaurant Comerç 24.

Els veïns fa mesos que protesten contra el projecte, que consideren que alterarà la calma del barri. Què els respon?

Les protestes són una reacció natural. Tot el que és important o significatiu sempre té un efecte polaritzador: o t'encanta o no ho pots suportar. Tots els grans projectes generen resistència. Des d'aquest punt de vista, fins i tot estic contenta que hi hagi hagut crítiques. Significa que estem fent una afirmació contundent. Va passar el mateix amb altres edificis de la ciutat que avui semblen imprescindibles en el vostre skyline, com ara la Torre Agbar.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 29. Dimecres, 30 de setembre del 2009
Sindicato Sindicat