Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
(Penedès)13 Oct Judici. Absolució encausats pels fets del Monjos!
28 set 2009
cartell_monjos_judici[1].jpg
ABSOLUCIÓ ENCAUSATS PELS FETS DELS MONJOS! JUDICI 13 D'OCTUBRE

7 ANYS DESPRÉS...JUDICI. PROU TORTURES! PROU IMPUNITAT POLICIAL!

Els fets es remunten el 17 de juliol de 2002. Amb motiu de la visita de l’aleshores ministre
d’Agricultura Arias Cañete a Vilafranca es va convocar una concentració a la plaça de la Vila per mostrar el rebuig a les polítiques espanyolistes, reaccionàries i autoritàries del govern Aznar. Les concentrades, que exercien el seu dret a manifestar-se, van ser rebudes per una forta dotació de la Guàrdia Civil que va intentar dissoldre la concentració amb amenaces. Finalment, els guàrdies civils i nombrosos agents de paisà dels mossos d’esquadra van dispersar a cops de porra les persones concentrades.

Dos dies després, es va celebrar un concert en motiu de la festa major dels Monjos en el transcurs del qual una desena de racistes van insultar i amenaçar repetidament a una part dels assistents, de manera que es va iniciar una baralla en la qual van intervenir agents de la policia local de Santa Margarida i els Monjos. En aquesta situació, un dels racistes va apunyalar al ventre a un jove magrebí i en va ferir un altre a la mà. Davant la sorpresa dels presents, la policia va protegir la fugida dels agressors i no va avisar cap ambulància per atendre els ferits i es van encarar amb els assistents al concert. Més tard, la Guàrdia Civil i la policia local van fer cinc detencions després d'una càrrega indiscriminada. Els detinguts van ser traslladats a la caserna de Vilafranca on van ser apallissats, insultats i humiliats pels agents de la Guàrdia Civil. Un grup de companys s’hi va desplaçar per interessar-se per l’estat dels detinguts i van ser rebuts amb una brutal càrrega i la detenció de dues persones més que van ser identificades com a participants de la concentració de rebuig contra el ministre espanyol Cañete i també van ser apallissats i detinguts. Els van traslladar dins la caserna amb els altres cinc detinguts, on els cops, els insults i les humiliacions no van parar fins que van ser posats en llibertat, el matí següent.
Després de quatre anys dels fets, el 3 de novembre de 2006 s'havia de celebrar el judici contra els detinguts que afrontaven penes de presó i multes. Però es va anul·lar minuts després d'iniciar-se en no estar incloses en la instrucció les denúncies que van presentar els encausats contra la Guàrdia Civil per les agressions i vexacions de què van ser víctimes. La jutjessa titular del penal número 3 de Vilanova es va veure obligada a tenir en compte la clàusula de nul·litat que la defensa havia sol·licitat per tal que el procés judicial recollís les denúncies dels encausats contra la Guàrdia Civil que es concreten en: detenció il·legal, amenaces, lesions, delicte contra la integritat moral i delicte d'omissió del deure de socors.
Cal tenir en compte que els encausats continuen afrontant penes de 18 mesos a 2 anys i mig de presó i a importants sancions econòmiques per les acusacions d'atemptat contra l'autoritat, resistència i, alguns d'ells, lesions.

I ara, 7 anys després dels fets, es fa el judici el proper dimarts 13 d'octubre a Vilanova. I la Guàrdia Civil continua sense estar encausada.

És per això, que des de l'esquerra independentista denunciem la injustícia que suposa que els nostres companys siguin jutjats per haver exercit els seus drets i recriminat a les autoritats i als cossos policials les seves accions negligents, deshonestes i antidemocràtiques.
Cal que els agents responsables de les tortures i l’agressor que va apunyalar públicament dues persones siguin condemnats. I que els encausats siguin absolts.

ABSOLUCIÓ ENCAUSATS PELS FETS DELS MONJOS!


CONVOCATÒRIES:

>DIJOUS 8 D'OCTUBRE CONCENTRACIÓ A LES 20H A LA PÇ DE LA VILA DE VILAFRANCA.

>DIMARTS 13 D'OCTUBRE (JUDICI) CONCENTRACIÓ A LES 9 DEL MATÍ DAVANT DELS JUTJATS DE VILANOVA (Ronda Ibèrica, 175).

COORDINADORA ANTIREPRESSIVA DEL PENEDÈS

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa