Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
La Robada de veïnes i veïns cabrejats, un exit.
27 set 2009
Els veïns afectats per la reforma del Miniestadi es fan escoltar per la Mercè (El Punt). Veïns del barri de Sants ocuparan Can Batlló en 2011 si les obres no han acabat (Europa Press)
Els veïns afectats per la reforma del Miniestadi es fan escoltar per la Mercè
27/09/09 02:00 - Barcelona - Notícies de EL Punt...
Barcelona
Centenars de barcelonins afectats per requalificacions immobiliàries, intervencions de les polítiques urbanístiques i episodis de mobbing van concentrar-se ahir a la plaça de Sants i les Cotxeres de Sants per fer sentir la seva veu, aprofitant les festes de la Mercè, i denunciar que l'Ajuntament de Barcelona «continua fregant els límits de la normativa i escolta poc els seus veïns», segons explicava Jordi Falcó, un dels impulsors de la trobada. La concentració, organitzada per la comissió de crisi de l'assemblea del barri de Sants, el col•lectiu que entre altres accions organitza la festa major alternativa, va aplegar al voltant de la plaça de Sants durant el matí un profús grup de gent afectada per diversos conflictes al barri i, a la tarda, després del dinar popular en què van participar unes 80 persones, es van fer xerrades de col•lectius de fora del barri. El que es mobilitza en contra dels plans de requalificació del Miniestadi va convertir-se en el més nombrós que assistia a la concentració.
La Plataforma pel Soterrament de les Vies, els afectats pel mobbing del carrer Vallespir, el col•lectiu No a la Torre Malaia, els de Can Batlló, del pla de l'Estació, del centre social de Sants, de l'associació de veïns i veïnes de la Bordeta, els afectats per l'Hotel Vela, el Forat de la Vergonya, el Clot, el Bon Pastor, el pla dels Ascensors, el Miniestadi i membres de la federació d'associacions de veïns de Barcelona van explicar el seu cas en diverses taules rodones i van proposar mobilitzacions conjuntes a partir d'ara. La concentració, que es va allargar fins les vuit del vespre, era la primera que aplegava tants col•lectius arran de la festa de la Mercè. Durant el dia es van projectar audiovisuals sobre els diferents problemes i es van fer diversos grafits.

Veïns del barri de Sants ocuparan Can Batlló en 2011 si les obres no han acabat
Europa Press 27/09/09
Veïns del barri de Sants de Barcelona van assegurar avui que ocuparan "totes les naus possibles" de Can Batlló el juny de 2011 si el projecte urbanístic previst per la zona no està acabat en aquesta data, segons ha informat avui un portaveu veïnal a Europa Press.(esa era yo)
Uns vuitanta veïns van manifestar el seu malestar en una reunió d'associacions veïnals, culturals i comercials celebrat avui a la plaça de Sants sota el lema 'Per La Mercè torna la festa i continua la crisi". Durant el matí es va activar un comptador simbòlic que mesurarà el compte enrere per a la finalització de les obres de Can Batlló.
El projecte preveu que el recinte de Can Batlló aculli 1.656 pisos --el 60% dels quals serà de preu lliures--, 20 nous equipaments i un nou parc de 4,7 hectàrees.
Els assistents també van lamentar haver "perdut" per a ús ciutadà les places dels Països Catalans i de Joan Peiró a causa de la instal•lació de les sortides d'emergència de l'AVE, que, asseguren, han deixat inutilitzats els espais.
Van criticar que les úniques obres que s'acaben són les d'iniciativa privada i han assenyalat la construcció d'un bloc d'habitatges de 10 plantes entre el carrer de Reg i el passeig de Sant Antoni com el model urbanístic que rebutgen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Robada de veïnes i veïns cabrejats, un exit.
27 set 2009
Puta mania teniu de treure les fabriques i tallers de la ciutat, i fer d´aquesta una merda de ciutat dormitori. Barcelona sempre habia estat una ciutat obrera, ara ja es una ciutat de merda.
Però això si, segur que ara puja el valor de la vostra porqueria de pisos...
Re: La Robada de veïnes i veïns cabrejats, un exit.
27 set 2009
A l'Anònim, el Vermut del diumenge no li cau be.
Fes la mitgdiada i beu aigua fresqueta.
Apa, Salud.
Re: La Robada de veïnes i veïns cabrejats, un exit.
27 set 2009
això això, construiu fàbriques i de passada alguna mina, així podem recuperar el passat obrer. gilipolles.
Re: La Robada de veïnes i veïns cabrejats, un exit.
27 set 2009
Doncs l'anònim crec q té força raó en criticar aquesta tendència dels polítics venuts d'eliminar la indústria local. q tornin els tallers artesans, el comerç local i les cooperatives obreres, front la globalització multinacional i les seves deslocalitzacions. bona feina ABS!! salut i lluita
Sindicato Sindicat