Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
L'anarcosindicalisme es distingeix dels altres corrents sindicals per l'autogestió i per tant pel rebuitg de tot centralisme i burocràcia. I per estimular la participació de l'afiliat en les decisions del sindicat, les decisions es prenen entre el conjunt dels afiliats. Un altre dels seus trets distintius inconfusibles és el seu rebuig a tota col·laboració de classes, a tot compromís amb el capitalisme o amb l'Estat, àdhuc en nom de "l'interès nacional"; a tota participació o intervenció en organisme algun mixt o oficial depenent del govern o del patronat; als arbitratges i legalismes i a tota espècie d'intermediaris en les conteses socials quotidianes. L'anarcosindicalisme, considerant-se en lluita permanent i sense treva contra el sistema que combat i es proposa abolir, refusa tot quant limiti, coarti i interfereixi la seva llibertat d'acció. La seva posició es troba sempre a l'avantguarda de la lluita social i de les reivindicacions dels treballadors.

L'acció directa: La solució els conflictes que s'originin han de ser buscades per les persones afectades i sense intermediaris. Aquesta manera de treballar permet als treballadors aprendre i acutar sobre allò que ens afecta i així assumir responsabilitats. Ser anarcosindicalista implica prendre decisions i decidir és quelcom molt díficil: significa tenir problemes ja que una vegada hagis acordat quelcom i s'hagi de posar en pràctica, moltes vegades ens trobarem amb l'oposició dels nostres amics naturals: la patronal.

L'anarcosindicalisme té com objectiu enderrocar al capitalisme i a l'Estat. Però no pretén convertir-se en un nou ordre de la seva mateixa denominació, i monopolitzar la nova societat.

L'anarcosindicalisme no és rígid i inamovible, experimentant sobre la marxa, compta amb aptitud i opció per a modificar-les o perfeccionar-les, sempre respectant les bases funcionals federalistes i d'autonomia, la finalitat i essència llibertària, en raó dels canvis mateixos que poden operar-se al ser substituït el sistema capitalista-estatal per la nova societat comunista llibertària, les bases de la qual exigiran necessaris i indispensables canvis i reajustaments, en l'ordre econòmic, de producció i de distribució, funcional i de serveis, d'organització del treball i en els canvis en la vida de la nova organització social.

L'anarcosindicalisme pensa que el sindicat i l'organització sindical han de ser un dels pilars bàsics en el qual es sostindrà la nova societat.
Personalment penso que l'únic sindicat anarcosindicalista a l'estat espanyol és la CNT. Totalment independent de l'estat, ja que no participa a les eleccions sindicals, per tant no rep suvbencions. Tampoc té alliberats sindicals, per tant a la CNT ningú pot viure o beneficiar-se del treball dels altres, ni està per sobre de ningú.

Penso que la CGT és un sindicat molt combatiu en segons quins llocs, com el cas de la lluita dels buseros de TMB, on s'ha de reconèixer que han fet una bona feina. Però menteixen quan diuen que són anarcosindicalistes o que són els hereus de la CNT. En tot cas és el sindicat més combatiu, apart de la CNT.

La meva opinió és que la CGT i la CNT han de fer actes conjunts per la defensa dels treballadors, però que la reunificació no és possible, ja que segueixen models sindicals diferents.

La CNT és un sindicat petit que en els últims anys (després del túnel de mitjans dels 80 i 90) està tornant a créixer. A Catalunya té sindicats que estan fent molt bona feina com el de Terrassa, el d'Olot, el de Barcelona, el de l'Hospitalet, el de Cornellà i altres. Tot i que queda molta feina per fer, si partíem de -5, ara partim desde 0, la consolidació de la CNT dependrà dels seus propis afiliats. Ara també ha retornat la CNT a Esparreguera. Hi han llocs com Igualada per això, que la cosa està fotuda.

Sovint s'ha acusat interessadament a la CNT de ser uns sectaris o de no adaptar-se a la realitat, simplement per volguè mantenir el model anarcosindicalista. A més a la CNT si pot afiliar qualsevol treballador (no cal tenir el carnet d'anarquista), només cal respectar la nostra forma de funcionar. Els últims anys ens estan demostrant que l'anarcosindicalisme continua sent vàlid. Els sindicats de la CNT, no només fan feina laboral, sinó també cultural, com el centre d'estudis Francesc Sàbat a Terrassa o el centre d'estudis Frederica Montseny a Badalona. Ja que la cultura és una eina bàsica per l'emancipació de la classe treballadora.

Ara trolls i demés ja em podeu començar a insultar. :)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
més info:

Anarcosindicalisme bàsic Editat per l'editorial i distribuidora "El Grillo Libertàrio" i CNT Olot.

Anarcosindicalisme, teoria i pràctica. Rudolf Rocker
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
imbécil (es només perque ho has demanat)
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
et pensas que ets el pur perque un jutge franquiste et va donar larao nomes demostra la teva ignorancia. una mica de humilitat et vendria be, ala a demanar mes cales al estat amb el rollo del patrimoni, i despres despotricar de tots el altres per reformistes. si sou els hereus de un sindicat que va ser llum per la clase obrera pero la cnt de avans i vosaltres no te res a veure, ella era inclusive vosaltres nomes saver fer que excluir, deu ser per que asi toqueu a mes amb la herencia que dieu que os pertany.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
Company hauríes de mirar les faltes d'ortografía abans d'escriure. Potser és que ets un madero i ja sabem que no us demanen gaire per entrar al cos. No entraré en les batalletes de qui tenia raó o no, tot i que per mi estar ben clar. A més això ja és aigua pasada i la majoria de gent que està a la CNT no hi éren en aquella època. Purs? només sabeu dir això?? ortodoxos, purs, antiquats,etc. A la CNT i cap qualsevol treballador que respecti el nostre model anarcosindicalista. Per alguna cosa hi han afiliats a partits polítics o gent que no es considera anarquista.

Jo no he despotricat de ningú, només he dit que la CGT és un sindicat combatiu en alguns llocs però no anarcosindicalista. Si aquests són els vostres arguments, ja podem plegar.
sois bastante cansinos
27 set 2009
siempre estais igual, diciendo quien es y quien no, igual que las sectas posedores de la verdad unica, sois bastante cansinos

salut
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
Jo crec que l'anarcosindicalisme, avui en dia s'ha d'obrir a altres camps de lluita, per l'esquerra i per la dreta. Per amunt i per avall. Per activa i per pasiva. Per el posibilisme, pragmatisme, corporativisme obrerista, el sindicalisme aplicat al mon laboral, municipalisme llibertari, cooperativisme, asociacionisme en totes les seves vessants, de veins, de llogaters, hipotecari, de consumidors, d'autonoms, sindicalisme amb estrategies mes legalistes (amb eleccions o no),etc... i per laltre banda obrir tambe camins de lluita mes radicals, directes, revolucionaris, i sobre tot urgents contra tota dominacio, potser amb tactiques mes insurreccionalistes,com ara lluites anti-treball asalariat, defensa del drets dels animals, recolçar l'okupacio, contra les presons, contra el heteropatriarcat, contra la videovigilancia, contra els transgenics,etc, etc
Pero aixo no vol dir que totes haguem d'estar d'acord amb totes les lluites, camins i estrategies, de fet no seria coherent. Pero entre aixo i atacar sempre amb mes virulencia l'opcio politica mes propera a la nostra abans que a qualsevol de les altres que estiguin mes allunyades, es per fers-ho mirar . Igual que si aconseguim un dia estar mes aprop de transformar el mon i canviar el capitalisme per alguna cosa millor , nhi hauran moltes formes d'aplicar els nostres ideals, i la diversitat haura de ser algo dessitjable i que haurem de valorar i aprofitar, ara hem de'aprendre a conviure amb diferents formes de lluita properes i a vegades potser acceptar que ens fem la competencia i ens podem perjudicar uns als altres.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
he trobat un llibre molt interessant: 21th century anarchism, de David Graebber. Está en anglés, en facilet de llegir i si feu clic en aquest link obtindreu una sinopsi bastan comprensible via yahoo-babelfish, 21th century anarchism
Tambien podeu de cercar amb google gent com 'murray bookchin' l'autor de 'L'anarquisme a la societat de consum' que va morir fa poc i que era considerat, amb 'Noam Chomsky' un dels pensadors contemporanis de l'anarquisme mes lucids. Tambe podeu cercar llibres d'en 'Tomas Ibañez', DMOZ, wikipedia,
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
Llibres sobre anarquisme en PDF
http://www.quijotelibros.com.ar/anarres.htm
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
Estic d'acord amb tu anarcosindical en què l'anarcosindicalisme s'ha d'obrir a altres camps. De fet això ja passava a la CNT, hi havien una pila de grups naturistes, ateneus, biblioteques, centres de pedagogia llibertària i tendències diverses. Però això mai va fer que la CNT rebés diners de l'estat o tingués alliberats. Si que és veritat que va tenir ministres durant la guerra, ja que els militants van creure que la situació ho requeria.

Actualment la CNT també intenta incidir en altres camps que no siguin el laboral, però clar lògicament la militància i la consciència de classe treballadora no és la mateixa. A més el franquisme ja es va encarregar d'eliminar tots els moviments populars i el teixit associatiu dels barris. I els PCE/PSUC va acabar amb l'autonomia de CCOO i de molts mov. veïnals.
La CNT actualment també té alguns sindicats amb centres d'estudis i/o cooperatives.

Però recuperar el teixit associatiu autònom és feina de tots i totes. Salut!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
Penso que Anarcosindical te tota la raó, peró si la discussió va per quin dels dos models "CNT" o "CGT" es el més vàlid, crec que la CGT va trencar amb els principis anarcosindicalistes desdel moment que va acceptar subvencions de l´estat, entrar en eleccions sindicals i tot el que aixó comporta. Penso que ara per ara, la CGT es un sindicat molt mes combatiu que CCOO o UGT, però, apart d´aixó, sense gaires diferències més.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
27 set 2009
la cgt és un sindicat de classe i combatiu, igual que cnt, cnt-jc, sat, cos o lab. endavant, cada ú ds dl seu sector, menys criticar i ms lluita sindical contundent!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
igual el madero ets tu, ara os preparaban molt be fins i tot escribiu sense faltes, per donar una imatge de progres i poder infiltrase per tot arreu, primer en dius company i depres madero asi que et retrates molt be, ja te dic la cnt de ara ho es perque un jutge fascista le va donar el coprait, i desde aleshores el estat os va donan calerons a conte del patrimoni, asi que feu el que teniu que fer pero no volgueu donar leccions, sou el que sou i mes os valdria una mica de humiltat perque os penseu que la mayoria de treballadors os dona la esquena, perque no tenen conciencia i no estan preparats per la vostra pureza, ja te dic argumenta tu las respostes a las critiques, que es molt facil di cuan no te agradem, que el altre o es anafalbet i no sap el que diu o be es un madero, tu ets un cenetista d,ara perque als anys trenta no arribarias ni a sindcalista, ni a anarco, ni molt mes anarcosindicalista, perque als anys trenta per ser cenetista tendrias que ser humil i veura als altres com iguals i aixo per tu que no fas faltes de ortografia i es veu que ets intelectual instruit seria insoportable i tendrias que fer la descalificacio de altra diem que es poli i aixo en la cnt dels anys treinta nomes faria que no tinguesis lloc en el sindicat mentras que ara tu ets un que es va pavonean de lo be que lo fa la cnt que el unic merit que te es que el estat le ha donat 6 millions de euros, perque quina altra cosa fa, pero res tu a continuar creien que tu ets millor i pots dir madero al que no t,agrada, nomes demostras qui ets i que es la cnt ara. un lloc de intelectuals, veterans amargats, i uns joves que nomes terminaran sent lo primer o el segon, o be marxar com a marxat tota la gent que ha anad passant per la cnt d,ara que ha sigut molt mes que la que esteu militant ara, que segurament que amb els pocs que sou sereu millionaris.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Como se nota que "treintista" sabe perfectamente de lo que habla. Y yo que le doy TODA la razón.

Y como se nota que quien ha escrito esta noticia busca nuevos ingresos en vistas de la solitaria escasez de carnaza con la que se encuentran en CNT Barcelona

Que mal deben andar las cosas por Can SectaCNT para que se pongan a hacer campanya electoral por indymedia con un pregon que tiene como unico objetivo servir de premisa para despues atacar a CGT, gente infinitamente mas sana aunque claro, no tan pura

Por otro lado, no se a que vienen a contar milongas por aqui, si son por todos conocidos y a la primera de cambio que asoman ya tienen a 30 que les "presentan" en sociedad .. Quiero decir que es de tener poca vista y no ser muy inteligente
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Entre unos y otros tu, estamos arreglados.
Mira, paso de entrar a dar carnaza a los que quieren desde el anonimato dar un espectaculo que no contribuye a nada bueno, ni para el anarcosindicalismo ni para acabar con el capitalismo.
Los debates serios y constructivos no se hacen descalificando sin dar la cara.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
parece ser que payaso es mejor que ser serio, te iria bien leer la revolucion social de kropotkin donde explica la revolucion francesa. en cuanto a lo del anonimato, ese er un gran valor dentro de la cnt historica, pero claro ahora son otros tiempos y lo que parece que vale es la importancia personal, de paso te lees la prensa y los escritos de la gente del anarcosindicalismo de los años 20 y 30 que riete tu de la carnaza de ahora, pero claro era gente que no se asustaBA de ser aqnonimo y de tenre humildad y de no creerse por encima de los demas y capaces de hacer cosas juntos eran unos cuantos mas que ahora esos que dais la cara y sois gente seria, eso muy serios pero muy poquitos eso si serios pero puros que hacen debates serios constructivos, pero de una construcion elitista porque sois cuatro y el despistado que pasa por ahi para largarse pronto. pero bueno la gente seria sabe lo que hace y el anarcosindicalismo esta en su mejor momento siendo una cantera de gente seria y rechazando a los payasos, no sea que nos pongamos areir y haya espectaculo, hay que sabras tu si el anarcosindicalismo prendo a la gente fue gracias a esos del espectaculo que tu desprecias a los payasos y comicos que fueron sus mas preciados difusores, pero tu que sabras ala a pedir mas dinerito por cuenta del patrimonio, y los otros serios porque gente seria hay en todos los lados, a pedir mas subvenciones, porque se ve que al capitalismo se acaba con el dinero que nos da. a seguir construyendo mientras los payasos seguiremos desde el anonimato a seguir destruyendo.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Crec que l'avenir del moviment llibertari iberic passa per una CGT amb mes presencia i mes força als estaments socials [laboral, educatiu, veinal, formatiu, experiencies autogestionarias, etc] i la CNT hauria de esser 'enterrada dignament' amb la solemnitat que es mereixen tants lluitador@s que varen donar ses vides per un mon millor, qui llença al mar la clau de la casa on tal vegada fou feliç i que ara ha estat enderrocada. Cal deixar la CNT per els historiadors i cercar de bastir una altre cosa, tot i tenint present que l'anarcosindicalisme haura marcat una era de lluita social enlluernadora amb els seus moments algids i les seves foscors erosives.
La tradicio llibertaria d'aquestes terres encara te molt a dir, pero els esquemes mentals i les ortodoxies estrategiques d'ahir s'hauran d'actualitzar de dalt a baix per adaptar-se a un mon que gira massa depressa.
Dir que la CNT es un conjunt de col·lectius d'afinitat molt mes a prop de la FAI-FIJL que de l'anarcosindicalisme pot molestar, pero es la veritat. Dir que la CGT a vegades es orfe de l'esperit trencador que tenia la CNT de Montjuich 78 fa treinta anys, pot molestar, pero es la veritat...
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Quina mala llet gasteu alguns... La CNT tots els locals que ha aconseguit ho ha fet mitjançant la ocupació i l'acció directa i no demanant a l'estat. Jo no sóc ni més pur ni millor que els altres. Sembla que us piqui dir una cosa tan lògica com que la CNT és anarcosindicalista i la CGT no. Això no vol dir que la CNT sigui millor.

Ja que voleu remenar merda del passat, doncs som-hi: Sabeu qui va ser un dels fundadors de l'actual CGT? Enric Marco, el senyor que es va inventar haver estat en un camp de concentració. Sabeu que els que van marxar de la CNT ho van fer després d'incomplir uns acords a favor de l'anarcosindicalisme, aprovats per un 90% dels afiliats. Sabeu que després d'això aquest 10% que només tenia 50 comitès d'empresa va demanar el patrimoni sindical de la CNT i el continua demanant (potser és això el que et fa tanta ràbia, que vosaltres el voldríeu tenir).

I duro amb la FAI, que de la FAI només en queden les cendres, la CNT és la CNT de tota la vida. I la CNT d'acord que no és un sindicat de masses, però tampoc ho és la CGT. No crec que hi hagi tanta diferència d'afiliació. A llocs com Andalusia o Madrid la CNT té bastanta força. A Catalunya també s'està recuperant. Sóc més partidari de deixar CCOO i UGT pels historiadors. La CNT té molts anys de vida encara.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Direu molt de la CNT però aquí els únics que estan insultant, desportricant i dient que s'enterri per la història són els seus detrectors. Els que acuseu de sectaris i ortodoxos són els que més s'estan comportant.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Aquest tipus que ens diu a tots el que som, amb qui podem treallar i que ens recorda un cop més que l'únic bo és ell mateix no en té res d'anarcosindicalista és un estalinista amb cresta.

Si hi ha gent decent a la CNT ja seria hora que comencessin a desautoritzar aquests aprenents de dictadors que s'erigeixen en salvapatries i limit moral de la nostra societat
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
A garcia Oliver:

Jo nos soc ni dels uns ni dels altres. Ara bé venir a quí a despotricar de la CGT (i de mig mon) i fer-se la victima quan gent de molts corrents diferents us diu el que pensa sense entrar a fer mal és tan pate´ttic com el que fa el PP.

La CNT que jo conec treballa com una secta, i en res em recorda a la feia seria que feren Salvador Seguí i companyia. Com ve diu un company de dalt recordeu molt més a la FAI. PEr altra banda la CGT jo no crec que siguin anarcosindicalistes, però això tampoc és cap pecat, ja es varen canviar el nom... La CGT és una organització politicament poc definida, hi ha de tot, i no hi ha de res, però és un sindicat en el qual militen moltes persones honrades que duen a terme algunes de les lluites més respectables.

Molta gent pròxima a la CNT històrica n ens acostema vosaltres farts de les vostres estrayissimes reaccions. Gent d'organitzacions afins s'allunen de vosaltres farts de mai poder obtenir una resposta positiva en res. No podeu col·laborar amb cap col·lectiu, sempre amagats rera la vostra màscara, i ara el que ens cal és unitat en la lluita i no provocar als altres col·lectius, amb això li feu la feina bruta als serveis d'inteleigencia.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Però si ja he dit que jo crec que amb la CGT hi cal treballar. Jo no sóc bo, ni dolent, tinc molts errors com tots els humans. Estalinista amb cresta?? no porto cresta ni sóc estalinista, però bé... Només per dir que la CGT no és anarcosindicalista la que et pot caure a sobre, tela marinera... I no m'he posat amb cap altre col·lectiu, simplement he dit que la CGT hauría de deixar de dir-se anarcosindicalista ja que no ho és. Si això és ser un dictador, estalinista sectari, ortodox,etc crec que l'únic que demostra és que no accepteu les crítiques.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Però si ja he dit que jo crec que amb la CGT hi cal treballar. Jo no sóc bo, ni dolent, tinc molts errors com tots els humans. Estalinista amb cresta?? no porto cresta ni sóc estalinista, però bé... Només per dir que la CGT no és anarcosindicalista la que et pot caure a sobre, tela marinera... I no m'he posat amb cap altre col·lectiu, simplement he dit que la CGT hauría de deixar de dir-se anarcosindicalista ja que no ho és. Si això és ser un dictador, estalinista sectari, ortodox,etc crec que l'únic que demostra és que no accepteu les crítiques.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Al que diu que a la CNT no treballem amb d'altres col·lectius potser t'hauries de treure la bena dels ulls i veure quins actes fem, a Olot i a molts altres llocs, sense anar més lluny abans d'ahir mateix que vam organitzar una xerrada conjuntament amb el moviment pel Decreixement de les comarques gironines, d'altres xerrades hem fet amb la Greda (independentistes) o Maulets, properament una amb l'associació de veïns del barri on tenim la seu... i d'altres que ens proposin o proposem nosaltres. I no se'ns han caigut els anells, ni molt menys.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
L'explicació aquesta dels purs i dels no purs està de més. Tothom sap que la cnt dels anys 30 hi havien moltes tendéncies de tipus reformista, que els anarcosindicalistes tampoc acabaven de congeniar amb els anarquistes... (pregunteu-li al Miquel Amorós), que avui en dia siguin 2 sindicats en comptes de un em sembla normal. Probablement sense guerra civil ni franquisme la cnt s'hauria dividit amb el temps.
Que la divisió s'hagi produit arran de 40 anys de feixisme i 30 anys de pseudodemocràcia hauria de fer aquestes divisions menys traumàtiques. Però wuenu, hi ha qui viu de la discórdia, i els perjudicats som la resta de la militància.
A més discutir entre cnt i cgt és estúpid, sobretot veient l'éxit posterior del front anarquista (cnt, fijl i mujeres libres).
Algú ha comentat quelcom sobre les actituts inclusives i exclusives, aquest té la raó!.
Sense deixar de passar per alt, el fet que la cnt, encara es digui confederacion NAzional de trabajadores, és un atropellament per la meitat de la militància ibérica.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
A mi em sembla clar que qui promou aquest tipus de debat, i qui els alimenta, son gent amb poca feina.

La CNT, com tota organització pretesament revolucionària, comet errors, però la seva militància ho evalua i mira de posar les eïnes necessàries per a resoldra-ho.

No hauria de tocar contestar, però em sembla interessant que es menti per exemple la multitut de col.laboracions que té la CNT a Barcelona, per exemple. Sindicals en diverses lluites, com amb la CGT, o la IAC, o fins i tot CCOO en alguns llocs (això hauria de ser el més normal entre sindicats, la col.laboració en la lluita); socials amb Can Vies, Negres Tempestes, col.lectius de barri, associacions de veïns, inmigrants, cooperatives, etc; culturals, com l'Espai Obert, Ateneu Enciclopèdic Popular, Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, la FEL, la FELLA...

En fi, que segur que em deixo un grapat d'exemples. Però només volia deixar constància que aquells farts de prejudicis no veuran el que no volen veure.

Salut a totes les que lluiten!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
¿Qué es Solidaridad Obrera?LA NECESIDAD DE LA ORGANIZACIÓN

Desde siempre, las trabajadoras y trabajadores han sentido la necesidad de organizarse y han luchado para que este derecho básico sea reconocido. En todos los lugares del mundo la primera batalla que plantea el Movimiento Obrero es por la conquista del derecho de asociación.

Las trabajadoras y trabajadores estamos afectados por problemas que nos son comunes y, en consecuencia, no caben soluciones individuales. Por ello, es necesario unir fuerzas mediante la organización, para luchar contra los problemas que nos aquejan y, en definitiva, para luchar contra una sociedad radicalmente injusta, de la que somos las principales víctimas.

Hoy la situación no ha variado sino en las formas manifiestas de explotación. El paro, los salarios de miseria, los contratos basura, la indefensión, el entreguismo sindical, los despidos individuales o colectivos, los recortes de derechos adquiridos, etc., hacen víctima a la trabajadora o trabajador de una situación social injusta con el exclusivo fin de mantener, y aún aumentar, los niveles de beneficios del capital.

Por eso, hoy al igual que siempre, es indispensable la organización para el conjunto de la clase obrera, como única forma de afrontar nuestra situación y cada uno de nuestros problemas que a todas y todos nos afectan y que sólo el esfuerzo compartido los podrá solucionar.

En la actualidad, no se nos prohíbe directamente el derecho a asociarnos, pero se ponen en marcha los mecanismos suficientes para manipular este derecho. Los medios de comunicación, de creación de opinión, son cada vez más determinantes a la hora de cautivar el pensamiento de la clase obrera, en todos los sentidos, y, en este aspecto en concreto, son cómplices de la creación de un ambiente de apatía generalizada y de una competitividad absurda que beneficia exclusivamente a la Patronal y al Estado.

Esta situación de apatía y escepticismo se puede superar participando en la construcción de un proyecto de futuro para la clase obrera, vertebrado por una organización construida por todas y todos.

UNA ORGANIZACIÓN DE LA CLASE OBRERA.

Solidaridad Obrera es una organización de trabajadoras y trabajadores para luchar por la mejora de sus condiciones de vida y de trabajo y, a la vez, avanzar, a través de estas luchas, hacia su emancipación total como clase.

En ella caben todas las trabajadoras y trabajadores por el mero hecho de serlo, sean cuales sean sus opiniones, raza, color, nacionalidad, creencias y demás aspectos diferenciadores de la condición humana. No podrán afiliarse los miembros de las Fuerzas del Orden Público, de ejército profesional, ni de ningún cuerpo armado o paramilitar, público o privado. Tampoco podrán afiliarse aquellas personas que propaguen ideas racistas, xenófobas, nazis y/o fascistas, ni los miembros de sectas, ya sean éstas políticas o religiosas.

Solidaridad Obrera es independiente del Estado y de todo partido político o grupo, por lo que no existen otros intereses que no sean los de las propias trabajadoras y trabajadores afiliados. Estos son los únicos que deciden todas y cada una de las posiciones de la organización ante los distintos temas. Nuestros órganos decisorios, a todos los niveles, arrancan siempre de las asambleas generales de los sindicatos, abiertas siempre a todas las afiliadas y afiliados, sin que ninguna Junta, Comisión o Comité pueda nunca sustituirlas.

La solidaridad de clase es el principio que rige las relaciones internas del sindicato y nuestra más preciada herramienta de lucha. Ante cualquier conflicto o problema en el que pueda encontrarse un miembro, o una parte de la organización, el conjunto de ésta ofrece su apoyo.

Solidaridad Obrera es federalista. Nuestro nexo es el pacto libremente establecido y los acuerdos que de él emanan son los que sirven para hacer frente a los problemas comunes, pero con absoluto respeto a la autonomía de las partes y de los organismos inferiores con respecto a los más generales. Así, se asegura un funcionamiento participativo de abajo hacia arriba.

La acción directa, entendida como la solución de los problemas por los propios interesados, sin intermediarios que los suplanten, es nuestra forma de actuación, ya que nadie conoce mejor sus problemas y las soluciones que los propios interesados.

Federalismo y acción directa tienen como objetivo que la actuación sindical sea, por sí misma, educativa por medio de la participación, de forma que cada día seamos más capaces de afrontar nuestros problemas y, por lo tanto, más libres.

Solidaridad Obrera es internacionalista, buscando la unidad de clase por encima de Estados y fronteras artificiales. Ello sin merma, garantizada por el federalismo, del respeto y mantenimiento de la diversidad, de la personalidad específica de cada pueblo e individuo.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Pel trentista: Tens raó he sigut bastant prepotent amb això de les faltes d'ortografia, a més a mi també m'ha passat. Veus com els ceneteros també sabem reconèixer els errors.

Per un de la CNT Barcelona: Jo crec que el debat si que s'ha de donar. El què passa és que en aquesta pagina ja es veu que no pot ser. Està molt bé que indymedia sigui publicació oberta, llàstima que hi han trolls que vénen a revenar-la i gent que no sap debatre.

Solidaridad Obrera va néixer d'una escissió de la CGT a causa de la deriva burocràtica d'aquesta, la seva forma de funcionar és molt semblant a la CNT. L'únic que dóna llibertat per presentar-se a les eleccions sindicals, tot i no rebre subvencions. Salut!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
pel garcia liver rectificar es de savis. el esforzado pugnar de la cnt es un hecho que no ha dejado indiferente al proletariado español, pues el millon de adherentes a nuestro organismo oficial es un razonamiento mas eleocuente que todas las palabras, pero clar eran altres temps.si los comites que se hansucedido en la direccion del organismo nacional se hubiera limitado siempre a la atencion de los intereses generales de este, a no admitir mescolanzas en estos intereses y a la abstencion material (OBSERVESE QUE NOS REFERIMOS A LA INTERVENCION DIRECTA) en los pleitos privados de esta o aquella region o localidad, puede admitirse que la cnt, en lo que tiene de entidad general, no habria sufrido los quebrantos en que se encuentra ahora,o podria haberlos reducido a una proporcion extremadamente menor. entendemos que a la cnt debe darsele una mayor y mas stable solidez que la que tiene ahora, y es preciso que su personalidad este rodeada de prestigios y de una autoridad moral para ostentar los intereses y todo el valor del proletariado por ella representado. mas que un instrumento motriz moviendo la nerviosidad del cuerpo colectivo, el organismo nacional ha de ser el cerebro regulando todas las funciones cerebrales de la colectividad, ha de ser como un sol irradiando luza todo el sistema planetario.los comites nacionales quiero decir, por otra parte tienen que huir de centralismos absorventes, de intromisiones que comprometen el todo a una parte de la organizacion, muchas veces movidos por minorias egoistas o estrafalarias. una trayectoria asi, bien articulada serena y conscientemente seguida, daria a la cnt un valor atrayente, de captacion, titulos suficientes para que a ella se acogieran organizaciones sindicales cuyos interese y psicologia de sus componentes demandan garantias que hasta ahora no se lespudo ofrecer, y la cnt seria grande y potente para los momentos decisivos.para acabar accion directa, significa accion de masas, y las masas no solamente estan interesadas en los problemas que se debaten entre el capital y el trabajo, sino que lo eswtan asimismo en todos los problemas de la vida publica y social, sean ellosmorales politicos, juridicos, administrativos juridicos y cuantos se refieran al orden de la justicia y la libertad. de cada uno segun sus fuerzas,a cada uno segun sus necesidades. todos para uno y uno para todos.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Aquest debat hauria de esser un primer pas per que la [auto]critica i la dialectica constructives obrissin les portes a un apropament de posicions [CNT-CGT-Solidaridad Obrera, etc...] i no sembla que l'IMC BCN sigui poc adient per fer altres passes en aquesta etapa previa.
Proposaria que tot aquests raonaments es trasvassessin al forum de 'alasbarricadas.org' encara que alli els @nfitrions son mes a prop de CNT que dels altres, pero tenim constancia de la seva honestitat. Mes que res, per una qüestio de 'intimitat' [en cas de que haguem de escridasar-nos;] i per que no ens diguin que abusem de la 'casa comú' del altermondialisme.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
lo que tienen que hacer lxs compañers que estan en las organizaciones CNT, SO, CGT. si estan en la misma ciudad es apoyar las luchas de unxs y otrxs, para eso las organizaciones tendrian que informar a los otros colectivos para poder ayudarse mutuamente.
si en una misma empresa estan CNT,SO,CGT dos o la tres de estas organizaciones tendrian que mirar e crear una asamblea para no pisarse y hacer mas fuerza, y no crear diferencias entre ellas y que lxs trabajadorxs tuvieran un sentimiento de opoyo y que lxs sindicalistas de esa empresa no son burocratas sino compañerxs como ellos.
ya continuare mas adelante

un abrazo
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Para payaso:
Pero que dices? La rabia quiza no te deja leer entre lineas.
Soy de CGT.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
¿Sabéis cúal es el problema? que somos cuatro gatos. Eso no lo reconoce nadie. Si fueramos un millón lo de cada día cerraría estas mierdas de debates.
Además los modelos son tan diferentes y divergentes que es dificil encontrarse en el camino, por tanto dejar de pelearos y hacer el ridiculo.
Juntaros para la acción y respetar al otro en sus decisiones. Que la CNT tiene sus principios, tácticas y finalidades diferentes o al revés la CGT tiene otras, dónde está el problema si no tenemos un alma en ningún sindicato.
Este debate es esteril.
Lo de sectario lo digo irónicamente, creo que es suficiente lo anterior.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
y que que sea de cgt, eso no te hace mejor que el de la cnt, yo no tengo rabia, si recibir dinero del estado por el patrimonio para mi no es anarcosindicalismo recibirlo por ser subvenion o lo que sea qque lo recibe la cgt tampoco lo es por lo menos como yo entiendo el anarcosindicalismo, y lo de leer entre lineas debe estar bien pero lee literalmente lo que escribo porque de nuevo lo suscribo, vale, que pasa que cuando no te gusta lo que se escribe los demas tienen rabia.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
porque comunicarse , es una mierda y es esteril, de verdad no te entiendo, cuando eran un lilloon de adeherentes en la cnt, que te piensas que no se peleaban, riete tu de las peleas de ahora, todo tiene su importancia que la gente se comunique siempre es bueno y no hay que tener miedo que entre la comunicacion salgan insultos a veces el argumentar es dificil y el insulto sale mas facil para decir la desaprovacion, por eso tampoco hay que cogerlo muy en serio, si nos fijamos en las disputas que habia dentro del seno de la cnt y en su escision que se llamaba sindicatos de oposicion, no te pienses que eran muy refinados, quizas vaya por ahi el que nos comuniquemos y no tengamos que hacerlo con los baremos de los opresores el anarcosindicalismo volveria de nuevo A SER ATRACTIVO para la gente que quiere emanciparse, pero bueno igual me equivoco y todo es inutil esteril una mierda y ademas es ridiculo, el que la diferencia y la divergencia puedan encontrar puntos en comun para hacer mutua ayuda y liberar nuestras vidas.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
28 set 2009
Aja! Entonces anarcosindicalismo segun tu no hay nadie que lo practique hoy en dia, no? O tu si? Porque para practicar el anarcosindicalismo, digo yo que habra que estar en un sindicato, al menos.
Entonces, ademas de criticar a diestro y siniestro, insisto tambien, desde el anonimato, no aportas nada nuevo que avale tu superioridad moral para hacerlo. Desde que posicion supercoherente haces tus criticas, cual es tu trayectoria intachable contra el sistema injusto, que te permite machacar a las organizaciones mas criticas con el sistema, eso si, ni perfectas, ni con la fuerza de antaño?
PS: Lo ser serios, o lo de payaso era una manera de hablar, que si se quiere entender se puede ver que iba con mala fe. Payaso es alguien que hace reir queriendo. El que hace reir sin intencion de hacerlo, no es un payaso. Lamento a los payasos que hayan podido sentirse ofendidos, no era mi intencion.
Viva la autoorganizacion obrera contra el estado y el capital!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
mira se puede ver cosas positivas en cnt i en cgt, yo no lo negare, pero cuando esas cosas positivas sirven para reforzar el desprecio al otro dejan de serlo. en cuanto a coger esto por o personal o cuando no me gusta lo llevo a lo personal nada mas demuestra la incapacidad para hacer cosas juntos, en cuanto al anonimato no se porque lo menospreciais, yo lo veo nriquecedor pues no importa quien dice las cosas sino que importa las cosas que se dicen, era un bien muy valorado dentro del anarcosindiacalismo cuando este era referente entre la clase obrera o los trabajadores o como quieras decir a la gente del pueblo que vendia su fuerza de trabajo, aquella gente sabia porque nosotros parace que lo hemos olvidado. yo a nivel personal hago lo que puedo ni soy intachable ni supercoherente, mas bien soy un payaso de esos que no son payasos o sea segun tu lo peor, pero eso a mi no me importa tus criticas no me hacen sentir peor, en lo unico que creo es en la anarkia y a esa creencia he llegado por la confianza del dia a dia que me ha demostrado la experiencia en no delegar los asuntos que me conciernen, lo que motiva mi esfuerzo es el bien colectivo y estoy curado de la importanciia personal, y si tu crees que por ser asi no puedo criticar lo acepto quien soy yo para hacerlo un don nadie sin aspiraciones a nada y que lo poco sabe es a traves de ser autodidacta, por lo que esta bien que ni cnt ni cgt, escuche mis criticas, y seguramente cnt y cgt sin don nadies les va bien pueden ser legales, hacer tratos con el estado y recibir dinero de una u otra forma, y despues decir que el sistema es injusto y no darse cuenta que al recibir el dinero lo refuerzan y lo retroalimentan para que se perpetue, pero quizas sea mejor asi, pues sino los 70000 presos y 60000 hospitalizados en pskiatrikos no serian delicuentes y enfermos sino compañeros del sindikato, pero bueno tienes razon cuando yo me pronuncio tengo permiso de no se quien para machacar a las organizaciones mas criticas, pero no te has parado a pensar en la fuerza de antaño y la fuerza de ahora, tu piensas que el esatdo le daba dinero entonces a los sindicatos, o que su poltica eera como sacarle dinero al estado, mira quiero acabar pues me cansa un poco el que se abra un espacio para comunicar y se este debtiendo lo general y gente como tu lo lleve al terreno de lo personal, no para debatir lo que se esta diciendo sino a la persona o sea que importa quien dice no lo que dice, y eso para mi es elitista malsano y excluyente, ademas me parece de colectivos incapaces de abrirse incluir y desarrollar la vida a traves de la libertad de comunicacion, quedandose en lo que hoy representa cnt y cgt que salvando las diferencias es lo mismo.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
Els forums via internet, amb anonimat inclos, estan exposats sempre a que qualsevol troll, policia, feixista provocador, adolescent avorrit o simplement adversari amb mala baba, pugui omplir de merda un fil i/o desviar-lo cap alla on l'interesi, i que dificilment podra reconduir-se cap a un debat constructiu, util, per l'analisi, la difusio i la practica de les idees llibertaries. Es un eina massa vulnerable. Devant aixo son millor les xerrades obertes, a on cadasqu es responsable del que diu i com ho diu, les asemblees de col.lectius, ateneus, i demes trobades, obertes i restringides, els col.loquis, les tertulies en kafetes, cineforums, etc. Tambe les publicacions fisiques o webs on cal registrar-se (encara que sigui anonimament)on es pot generar un debat i allargar-se mesos, que malgrat que tambe es anonim, dificulta una mica mes que la mateixa persona escrigui cincuanta entrades amb 50 nicks diferents. Amb aixo no estic dient que aquesta mena de sistema que fa servir indymedia no sigui tambe una eina util, pero, crec que ho es nomes per algunes coses, i no per cualsevol mena de debat en profunditat, no per que jo ho digui, sino com ja he dit, per la propia vulnerabilitat del mecanisme de debat...
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
i qu la seva vulnerabilitat es la seva fortaleza, sempre volem controlar registraa, i qu si escriu 5o vegades la gent no es tota o igual si si fos llesta com tu militaria a cnt o cgt. deixa de voler que las coses siguin com tu vols o creus que son millor, intenta de entendre com diria bakunin per molt que sapiga un tots saven mes. cuan las ideas llibertarias eran atranyens la gent llibertaria savia escoltar amb humiltat era tanta a forza de atraccio d,aquella gent que molts dels que tu desprecies troll,polis,feixistas provocadors, adolescents o els de mala baba els feia pensar i replantearse las sevas ideas, i cabia la posibilitat del seu canvi per intentar saver que es la anarkia mes enlla de la propaganda despectiva, pero clar la talla del homes i dones de la cnt era d,una altre mena eran humils i anonims, i havian creat un espai alliberat incloent i viu amb la practica de la anarkia no era patrimoni de intelectuals qu,es pensan que lo unic util es aquetsa merda que tenin ara de voler construir sense haver destruit la susodicha merda. pero en fi, a tallar en nom de un suposat debat bo i util qualsavol forma de comunicacio que no de el beneplacit la santa mara esglesia i els seus popes i si algu es atreveix ja estaran els per dir que son trols, polis, aburrits, adolescents o de mala baba, i asi anem. pero la vida es bella la cnt a obert un no se que a esparreguera, i la cgt dona una canya al ayuntament amb el autobuseros, aquest que si et colas et demanan el billiet, no sigui que es quediim si cobrar a fin de mes. ala a demanar el dret d,admisio i despres a establi el castic con metodo per poder controlar el moviment llibertari perque sigui util i constructiu. et felicito ostiasanta per buscar no ser vulnerable.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
miremosnos al espejo, y al ver nuestra imagen como colectivo, no nos tomemos muy en serio y riamos jajajajajajaj. estamos en el movimiento llibertario que siempre se ha caracterizado por su sentido del humor jajajajajajaj
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
La CNT són una colla de sectaris, no tenen cap treballador assalariat, tots són una colla de punkis que esnifen speed. En canvi la CGT és oberta a tothom, i no és sectària perquè no està plena d'anarquistes i hi han molts comunistes.

A més la CNT es queda el patrimoni sindical que demanem nosaltres com hereus veritables d'aquesta,demanant a l'estat!!! i després es queixen d'aquest. Coi de sectaris anarcoespanyols!

unga-unga
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
http://www.alasbarricadas.org
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
que un gilipollas pueda escribir 20 veces cambiandose el nombre, hace que no apetezca entrar en el debate porque al final no sabes si estas razonando con alguien que se lo toma en serio o es simplemente un provocador.
Y ni soy de cnt ni de cgt, pero el defensor del debate anonimo me parece que utiliza unos argumentos un poco pobres.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
Estoy razonando en serio. Lo del troll era una ironia.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
29 set 2009
y que que los argumentos sean pobres, son los que tengo. si tu exponnes los tuyos, podremos juzgarlos tambien, pero quizas te de miedo de no soportar criticas como la tuya que es de una riqueza exuberante. pues nada majo a seguir con lo tuyo pero el principio de incertidumbre es el pilar basico donde asienta la fisica moderna, y quizas te vendria bien un poco de broma y provocacion para tratar de entender que nada mas es posible el florecimiento del conocimiento colectivo a traves de loa anonimo que es pueblo pero eso seguramente a ti que buscas el estar seguro te queda pobre, pero asi es la vida la inmensa mayoria de la gente al comunicarnos tenemos argumentos pobres pero eso no quiere decir nada porque hemos entendido que la verdadera riqueza es el argumento colectivo que es la suma de esos argumentos pobres que tu no valoras. pero que no te quepa la menor duda que al compartirlos y hacerse uno tinen mucho mas valor que los que puede dar cualquier especialista en lenguaje y conocimiento que no deja espacio a nadie mas y que ni tan siquiera es capaz de sumar pues esta tan encima que diciendo escuetamente que lo de los ottros no vale se queda tan ancho solo pero ancho que es lo que pas actualmente con las asociaciones que tendrian que liderar o irradiar las ideas anarkistas en eso que es pueblo. pero vaya tampoco tiene tanta importancia, seguramente tu para que vas a razonar con gilipoyas tu solo lo haces cuando estas seguro de que estan a tu altura y entonces debes argumentar con argumentos ricos. pero no te preucupes la gente sabe leer e interpretar e incluso participar a un a pesar de hacerlo con argumentos que despues sean criticados por eso que tu dices que defiendo con argumentos pobres el anonimato, pues eso es base para el aprendizaje colectivo, incluso en tiempos atras entre los anarquistas no se utilizba el aplauso por no tenerlo por necesario y ser malsano, pero ahora entre los que tendrian que dar ejemplo no hacen nada si no son aplaudidos de antemano, los anarkistas no aplaudian para no inflar el ego sabian lo que manejaban y eran capaces de hacer cosas juntos, ahora cuando surje cualquier cosa libre os da miedo siempre con el rollo de los malos malisimos y de que tiene que ser otras condiciones, pues nada aqui uno firmando joan garcia oliver provoca, porque lo que para uno esta bien para otro es provocacion y que la comunicacion tiene todas esas partes, lo importante es que la informacion fluya no sea retenida, las finanzas del ant y la cgt sean publicas, las sepan los afiliados y todos los dema, su politicas o formas de actuar se pueda criticar la estrategia de pedir patrimonio, o la de entrar en el juego de las subvenciones y cuantas cosas mas, que podrian ir saliendo de esos arggumentos que tu dices que son pobres pues porque algunos al expresarnos lo hacemos con pobreza pero si eso fuera escuchado leido tenido en cuenta mejorariamos al mejorar colectivamenete porque tendriamos cabida, pero bueno todo es como es quizas con tu escrito escueto para algunos has dicho mas que yo con mis argumentos pobres.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
30 set 2009
¿Por qué, quienes más hablan de anarco-sindicalismo, sólo lo conocen desde la teoría o desde la hipótesis o la suposición de lo que es, o lo que hacen quienes se llaman anarcosindicalistas?.
No me atrevo a asegurar tan ligeramente como hacen algunos, que en la CGT no se practica anarcosindicalismo. La CGT, al igual que la CNT o SO, no son un todo uniforme que se repiten clónicamente en cada lugar por igual. De la misma manera que el momento que nos ha tocado vivir nada tiene que ver con el momento revolucionario en el que la CNT tuvo una importante implicación. Los contextos nada tienen que ver, de la misma manera que las organizaciones de antes y ahora no se parecen en nada, porque no tendría sentido que fuesen iguales. Lo importante, desde mi punto de vista, sería revitalizar todo el entorno social dinámico de ateneos, sindicatos, organizaciones juveniles libertarias, mujeres libres, experiencias educativas libres, fundaciones de estudios libertarios, federaciones anarquistas, etc... Actualmente nada de ese contexto de complicidad existe y en este debate se manifiestan todas las antiguas disputas y resentimientos, la incomprensión y la falta de compromisos de lucha comunes o enemigos comunes. Aquí, el golpe se le da al que está al lado, y lo primero que se hace es lanzar la acusación, sólo de oído. Se pide respeto descalificando o se insulta a una organización, por recuperar una pequeña parte de lo que le arrebataron en una guerra civil contra-revolucionaria. Nadie expresa la posibilidad de que esa recuperación de PATRIMONIO, se consigue tras más de 30 años de supuesta democracia y cuando el resto de fuerzas políticas y sindicales, ya llevan mucho tiempo "disfrutando" de ese patrimonio. Nadie se pregunta por qué. En mi opinión, la actitud combativa, aparte de la lucha fraticida, tiene mucho que ver. Es probable que se conceda ahora esas migajas del patrimonio, porque cabe la posibilidad de que CNT entre en otra línea estratégica más integrada y entregada a las necesidades del sistema. Nadie habla del precio que ha supuesto el rechazo a la firma de los pactos de la moncloa y toda la resistencia a integrarse como organización sindical a la directrices que dictaba el sistema. Con esto, lo que planteo, es una remota posibilidad, y por descontado, como en tantas otras ocasiones, si eso fuese así, sería a espaldas de tantas y tantas personas que desde el anarcosindicato han luchado por la anarquía, así como tantas otras han intentado llevar al sindicato hacia posiciones más reformistas (sin sentido peyorativo). Cuando alguien habla de que la CGT son unos vendidos o cuando alguien, señala a la CNT como organización comprada por las cantidades del patrimonio, lo que no le interesa es hablar o debatir sobre anarcosindicalismo, sino descalificar. Como decía, quienes no han practicado el anarcosindicalismo, son quienes más hablan y manifiestan saber mejor que nadie lo que es. Y de la misma manera, quienes más descalifican e insultan, son quienes reclaman más respeto y más humildad. Evidentemente, esto son luchas de egos. Egos de quienes se creen que han heredado algo más que el patrimonio. Egos de quienes se creen que son continuadores de alguna tradición, aunque luego hagan todo lo contrario. Egos de quienes sin ser ni unos ni otros, son aquellos otros que no soportan a los unos ni a los otros. Egos de quienes acusan de purismo a unos, porque ellos no se han atrevido a mantenerse firme en las convicciones o porque éstas pretendían otro tipo de estrategias, por lo que no tiene ningún sentido esa acusación. Egos de quienes sin venir a cuento, insisten en lo del purismo o lo de sectas, cuando ellos en sí mismos son su propia secta y un único acólito. Único, porque ni nadie les soportaría, ni ellos soportarían ver en los demás sus propios "defectos". Sólo hay que leer para darnos cuenta que en muchos de los mensajes, siempre estamos diciendo a los demás "vosotros tendríais que hacer esto y lo otro...". Siempre es más fácil criticar a los demás, sobre todo cuando consiguen dar lo que parece que son dos pasos hacia adelante, que mirarse en el espejo, verse uno mismo y hacer una autocrítica seria o de payaso, de cegetista o de cenetista, de alineado o de no alineado. Aquí, lo que se trasluce es que algunos no soportan a unos otros.
Salud y revolución (individual, colectiva y social).
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
30 set 2009
Jo sóc el "monstre" que he obert el debat i en algunes ocasions també he firmat amb A. Quan he deixat aquest post ja era conscient que al fer-ho en una publicació oberta, sortiría gent difamant o trolls. Però veia interessant que en una publicació així tothom podia mantenir l'anonimat i debatre més fàcilment.

Només vull felicilitar els dels dos últims missatges perquè són una mostra de que encara queden persones que raonen. Del missatge d'arsénico dupin és interessant el que diu que primer hem de saber veure els nostres errors. No per estar en organitzacions que lluiten per un món millor, som més bones persones, de mala gent n'hi ha a tot arreu i a vegades els que més parlen són els que menys fan pels altres.

La CNT ha comès molts errors, cosa normal al estar formada per persones i al tenir aviat un segle de vida, els errors són el pa de cada dia dels humans. A més sinó en cometéssim ni un, el món sería molt avorrit, l'important és reconèixe'ls i intentar no tornar a cometre'ls, però tot i així no hi ha ningú perfecte que jo sàpiga. Només he donat la meva opinió i també la d'altre gent que pensa que la CGT no és anarcosindicalista, això no vol dir que siguin els enemics de la CNT, ja he dit anteriorment que els dos sindicats hauríen d'intentar fer més actes conjunts.

Els que insulten o difamen sense arguments ja es desqualifiquen per si sols i millor no fer'ls-hi gaire cas o rebatre'ls amb sentit de l'humor.

Amunt els que lluiten estiguin on estiguin!
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
30 set 2009
El que caldria és una o diverses CNTs amb moltíssims afiliats i militants participant a les assemblees, una o diverses CGTs amb moltíssims afiliats/des i fent una feina tan bona com a autobusos, i moltíssimes assemblees de fàbriques on assistissin la majoria dels treballadors perquè els CCOO i UGT no poguessin fer traïcions als despatxos, una o diverses Solidaritats Obreres amb moltíssims afiliats...

No té gaire sentit aquestes baralles improductives. Tampoc no és que siguin dolentes, però l'important és que la gent de l'entorn llibertari i antiautoritari comparteix moltes coses i en moltíssims àmbits que s'oposen a les maneres de funcionar d'aquest monstre de societat...

Ànims a tots els qui lluiteu i intenteu posar el vostre gra de sorra perquè aquest món no esdevingui cada cop més una acumulació de fems.
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
30 set 2009
¿es posible la amistad entre un chico cenetista y una chica cegetera?
O tambien:
¿Quienes son mas cherokis, los apaches o los comanches?
Re: Anarcosindicalisme CNT/CGT
30 set 2009
¿es posible la amistad entre un chico cenetista y una chica cegetera?
O tambien:
¿Quienes son mas cherokis, los apaches o los comanches?
Sindicat Terrassa