Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina
[Menorca] Carta de Solidaritat amb Hondures des de la Trobada sobre Agricultura i Canvi Climàtic
26 set 2009
Carta emesa per LVC des de la Trobada Internacional sobre Agricultura i Canvi Climàtic duta a terme dies 23, 24, 25 de setembre a l´illa de Menorca (a la Sala sociocultural de Ferreries, al Cercle artístic de Ciutadella i a la seu de Maó del Grup ornitològic balear GOB-Menorca). Dia 26 de setembre a la seu del Consell insular i a partir de les set mercat i torrada a plaça
Carta de solidaritat amb Hondures

Les organitzacions que conformam La VIA CAMPESINA ens definim com a moviment social i popular, i tenim com a visió acompanyar processos de canvi, denunciar i solidaritzar-nos en contra de qualsevol tipus de violació als drets humans, i als principis democràtics i de justícia, i contra tot allò que atempti contra els nostres pobles.
Davant els successos de repressió al poble hondureny per part dels dictadors, aquesta trobada de la VIA CAMPESINA, Amics de la Terra, GRAIN, Associació Entrepobles i Veterinaris sense Fronteres realitzat a Menorca assenyala el següent:

Condemnam el colp civil militar que va instal·lar una dictadura al nostre germà país d'Hondures, representant això una reculada històrica cap a aquells anys on a Amèrica Llatina van ser instal·lades la dictadures feixistes amb el suport de la dreta, els grans poders econòmics, els militars i la CIA.
Exigim l'immediat restabliment de la democràcia i la reinstal·lació immediata del President Manuel Zelaya Rosales, que va ser triat democràticament pel poble i té la legalitat i legitimitat per governar al seu país.

Demanam el cessament de la repressió i del toc de queda, així com la llibertat immediata de tots els detinguts i el respecte a la vida i a la integritat física del President Zelaya i dels qui l´acompanyen en defensa de la democràcia.

Ens solidaritzam amb la lluita dels nostres pobles i amb els moviments camperols, sindicals i socials, que treballen quotidianament per una societat mes justa i democràtica.

Demanam la investigació i sanció als culpables i responsables de l'atemptat criminal que va sofrir el nostre company Rafael Alegria representant de la VIA CAMPESINA per a Centre Amèrica.

Alertam que el colp civil militar que s´ha donat a Hondura des del 28 de juny de l´any present, revela una vegada més la desesperació dels grups de poder econòmic i la dreta política, davant l'avanç democràtic de les forces progressista i patriòtiques que promouen canvis profunds. Resulta fonamental mantenir i enfortir la unitat i la integració dels pobles a fi de prevenir i evitar tot intent colpista a qualsevol altre país.

Apoiam la iniciativa de la Federació Internacional de Drets Humans de requerir a la Cort Penal Internacional de Justícia que declari al colp i la repressió a Hondures com un crim contra la humanitat

Les i els delegats a la trobada sobre Canvi Climàtic convocam la més àmplia i sostinguda mobilització cívica i popular de suport a la democràcia i a la voluntat sobirana del poble Hondureny.


Menorca, 25 de setembre de 2009

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa