Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
26 set 2009
Condemnen a onze anys de presó el neonazi que va clavar un cop de destral al cap a un antiracista
26/09/09 02:00 - Barcelona - acn email protegit
* Barcelona
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a onze anys de presó Manel Soler per un assassinat amb traïdoria en grau de temptativa. El tribunal ha declarat provat que l'acusat, d'estètica neonazi i vinculat a grups d'extrema dreta, va clavar dos cops de destral al cap a un jove antifeixista pels volts de les nou del vespre del 15 de maig de 2008, quan la víctima era amb un amic prop del camp de futbol de l'Europa, al barri de Gràcia de Barcelona. A més, Soler també haurà d'indemnitzar la víctima amb 23.717 euros per les lesions i les seqüeles que encara té. La sentència declara provat que la víctima i un amic seu seien en un banc de la travessera de Dalt, quan Soler va baixar de la moto sense treure's el casc, s'hi va apropar pel darrere i li va clavar dos cops de destral al cap. El primer cop no va encertar el noi, però en el segon intent sí que li va clavar la destral al cap. La víctima, de 18 anys, va caure a terra, i quan tractava de reincorporar-se, Soler va agredir amb el mànec de la destral l'amic de la víctima –a qui haurà d'indemnitzar amb 90 euros– i va fugir amb la moto. De resultes del cop, la víctima va tenir una fractura al crani, i li ha quedat una cicatriu de 16 centímetres al cap i una sensació d'adormiment al peu i el turmell drets. La sentència considera provat que el processat tenia la intenció de matar el jove, perquè el va atacar per l'esquena amb una arma «idònia» per provocar-li la mort i després va fugir sense ajudar-lo ni demanar auxili.

L'Audiència ha reconegut que la víctima i l'agressor es coneixien des de petits i que com a mínim s'havien enfrontat en dues ocasions a causa de la diferència d'ideologies. No obstant això, no considera que l'agressió es degués a motius ideològics, circumstància que hauria agreujat la pena.

Darrera actualització ( Dissabte, 26 de setembre del 2009 02:00 ) Publicat a http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/85088-conde

* El Punt Barcelona 26-09-2009 Pàgina 20
http://quiosc.elpunt.cat/Quiosc.php?do=mostrarHemeroteca&edicio_codi=PUN

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
26 set 2009
El motiu de l´agressió i ho sé perquè conec la víctima va ser perquè aquest havia agredit i humiliat la novia del Manel.
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
27 set 2009
Ah bueno, si es por eso...!. Ahora al Manel, le saldrán más novias. Ese es el límite máximo de la inteligencia...
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
27 set 2009
Uy,me parece que tu nunca has tenido novia tio, o almenos la que tienes no te quiere mucho. Cuando alguien quiere a su pareja estaría dispuesto hasta matar si alguien le hiciera daño, y eso es lo que pasó, el tio sabia de las consecuencias que le reportaría ir a saco por defender a su chica, y sin embargo prefirió vengarla y chupar trullo que dejarse pisotear a el y a ella.
Mas que descerebrado podriamos decir que quien lo ha hecho no ha pensado mucho, pero ha obedecido mas al corazón (que lo ha tenido) que cerebro. Otros ni eso, ni corazón, ni cerebro, ni cojones.
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
27 set 2009
En canvi clavar una destral per darrere és tenir molts collons i un capacitat intel·lectual envejable... Feu cagar nancy's.
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
28 set 2009
com sempre els nazis amb la seva actitut de macho iberico español, a mi novia que no la toque nadie, sólo yo y que se quede en la cocina fregando todo el dia que el sofá es para hombres.
Us faria gràcia saber que teniu el mateix concepte de parella que els latin kings, sou tots igual de masclistes fastigosos.
Escolteu nazis, sabeu que les noies es saben defensar per si soles i que no necessiten un machito que les defensi?
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
29 set 2009
En Manel serà la nòvia dels moros i els gitanos del trullo.
Re: Neonazi condemnat a onze anys de presó a Barcelona
02 oct 2009
Al carrer sóu vosaltres les nostres novies, doncs cara a cara us comporteu com a dones.
Sindicato Sindicat