Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Crida conjunt dels Partits Comunistes i Obrers d'Europa davant el nou referèndum irlandès
25 set 2009
El rebuig del Tractat de Lisboa pel poble irlandès en el referèndum que es va celebrar l'any passat, així com el rebuig previ de Tractats i la Constitució de la UE per altres pobles en diversos estats membres de la UE, ha creat grans dificultats als governs i a una sèrie de forces polítiques que serveixen als monopolis, així com a la UE, aquesta unió interestatal imperialista que té els interessos del gran capital com a força motriu.

Per aquesta raó, es refusa acceptar el resultat de la votació popular. Brussel·les, amb el suport dels partits polítics burgesos d'Irlanda, obliga els irlandesos a votar novament, amb l'esperança de poder intimidar i forçar a canviar la seva decisió.

El Tractat de Lisboa, com anteriorment els Tractats de Maastricht i Niça, consolida i reforça l'estratègia imperialista de la UE en favor dels interessos del capital monopolista.

Aquest tractat, en particular,

- Reforça el caràcter militarista de la UE, reforça els poders de l'Alt Representant per a Política Exterior, i estableix una col·laboració més estreta amb l'OTAN i els EUA

- Limita els drets sobirans dels estats membres i reconeix la supremacia del Dret comunitari sobre el nacional.

- Elabora noves polítiques per a l'explotació dels treballadors i la demolició dels drets laborals i socials, com a continuació de les sentències del Tribunal de Justícia de la Comunitat Europea en els casos Vaxholm, Laval, Ruffert i Luxemburg basades en disposicions de tractats anteriors.

- Suprimeix el dret de vet en 50 sectors per a benefici dels països poderosos de la UE, augmentant també la força del vot relatiu dels estats més grans.

- Reforça decisivament les competències policials i repressives a nivell central i en cada estat membre per separat, a l'adreça de crear una única política europea d'ordre interior i seguretat.

- Restringeix i colpeja fortament els drets i llibertats polítiques individuals i col.lectius, i inclou la lluita contra les ideologies "radicals" al paquet "antiterrorista" de la UE.

- Reforça el paper internacional de rapinya i amenaça de la UE en les seves relacions amb els països en desenvolupament, dictant les condicions del comerç i la política econòmica i l'obertura dels seus recursos a l'explotació per les multinacionals europees.

- Soscava encara més la capacitat dels estats membres de prendre decisions independents i sobiranes en assumptes clau de caràcter social, polític i econòmic, per la qual cosa, qualsevol referència a la tradicional "Política irlandesa de neutralitat" queda despullada de significació pràctica.

Les forces obreres i populars són ara més conscients del fet que la UE no té res a veure amb els interessos dels pobles. És una Unió de l'atur i de la subocupació, de l'abolició dels drets laborals i la seguretat social, de la congelació dels salaris i pensions, de la mercantilització de la salut, el benestar social, l'educació i la cultura. Els pobles d'Europa han acumulat una experiència en haver-se demostrat en la pràctica que la UE i els seus tractats no només no constitueixen un escut contra la crisi capitalista, sinó que per contra, reforcen els beneficis del capital que provoca la crisi.

Els Partits Comunistes i Obrers d'Europa expressem la nostra solidaritat amb el poble irlandès i els instem una vegada més, a oposar-se decididament a la antidemocràtica i antiobreres direcció inherent a la UE, a rebutjar el militarisme de la UE i l'amenaça a la pau i els drets dels pobles que ella representa. Les instem a desafiar els ultimàtums de la UE, a no creure en les promeses de regulacions, millores i "protocols sobre el respecte dels drets més enllà del tractat" que no canvien el caràcter reaccionari del tractat.

Fem una crida als treballadors dels Estats membres de la UE:

- A mostrar la seva solidaritat activa amb el poble irlandès.

- A donar-li suport mitjançant missatges de solidaritat i en qualsevol altra forma, ja que aquesta és una lluita comuna i el seu resultat tindrà conseqüències per als treballadors de tota la UE.

L'Europa de les multinacionals ha tancat files després de les forces del "sí". Nosaltres, Partits Comunistes i Obrers, anomenem els treballadors a tancar files i solidaritzar-nos amb la classe obrera irlandesa i les altres forces populars del país.

Fem una crida al poble irlandès a tensionar les seves forces i votar "NO" una vegada més i donar el cop decisiu que marcarà el rebuig al tractat reaccionari. Aquest resultat col·locarà nous obstacles a l'atac de la Unió Europea imperialista i donarà un nou impuls a les lluites de la classe obrera i els sectors populars pobres a tot Europa.


Els Partits


Partit Comunista de Bielorússia

Partit del Treball de Bèlgica

Partit Comunista Obrer de Bòsnia-Herezegovina

Partit Comunista Britànic

Nou Partit Comunista Britànic

Partit Socialista Obrer de Croàcia

Partit Comunista a Dinamarca

Partit Comunista de Dinamarca

Partit Comunista d'Estònia

Partit Comunista de Finlàndia

Partit Comunista de Grècia

Partit Comunista Obrer Hongarès

Partit Comunista d'Irlanda

Partit Obrer d'Irlanda

Partit Socialista de Letònia

Partit Comunista de Luxemburg

Nou Partit Comunista dels Països Baixos

Partit Comunista de Noruega

Partit Comunsita de Polònia

Partit Comunista Portuguès

Partit Comunista de la Federació Russa

Partit Comunista Obrer Rus - Partit Revolucionari dels Comunistes

Partit Comunista d'Eslovàquia

Partit Comunista dels Pobles d'Espanya

Partit Comunista de Suècia

Partit Comunista de Turquia

www.pcpe.es
Mira també:
http://www.comunistes.org
http://www.comunistes-catalans.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa