Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Stop al desallotjament del Casal Popular la Torxa d’Horta
25 set 2009
Fa més d’un any que el Casal Popular la Torxa d’Horta va obrir les seves portes. Aquest espai, un antic taller tancat des de feia més de 30 anys, ha estat transformat en un casal popular on tota entitat juvenil i veïnal que es mou per una societat més conscienciada pot dur-hi a terme les seves iniciatives.
mostr.jpg
Al llarg d’aquest temps s’hi ha fet des de assajos de grallers fins a xerrades, tallers infantils, passes de cinema, etc. I s’ha intentat que fos un espai de trobada, sobretot per a joves, on fer-se palès que una altra manera de fer les coses és possible.

El propietari en cap moment va acceptar parlar amb les persones que dinamitzen l’espai per arribar a un acord d’ús. Se li va oferir tenir el local cuidat i actiu fins que el necessités, moment en el qual s’accediria a deixar-lo. L’única resposta rebuda per part del propietari va ser una negativa i una denuncia als ocupants de la finca, a l’assemblea de joves d’Horta Guinardó (entitat que dinamitza l’espai) i al seu representant.

El passat mes de juny es va marcar un dia concret de desallotjament. El proper 28 de setembre l’espai haurà de ser deshabitat amb ordre d’enderrocament si fes falta.

Demanem el suport del barri per denunciar la manca d’espais destinats al jovent, per reivindicar que s'aturi el desallotjament, així com el suport al Casal Popular la Torxa d’Horta. No estem disposades a que ens el prenguin la Torxa per construir pisos, oficines o deixar-lo en desús durant més temps. Creiem que la terra i els espais són un dret i no un luxe, per això, triem el casal popular abans que qualsevol altre construcció a la qual la majoria de nosaltres no hi podrem accedir.

Finalment, volem manifestar que aquest fet no ens espanta ni ens fa retrocedir sinó que ens ratifica, ens uneix i ens dóna més forces per continuar lluitant per recuperar espais en desús on fer-hi casals populars o d’altres projectes de benefici col·lectiu.Si us plau feu la màxima difusió i estigueu atents a posibles convocatòries!
Mira també:
http://ajhortaguinardo.ppcc.cat/
http://www.cajei.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Stop al desallotjament del Casal Popular la Torxa d’Horta
25 set 2009
k molón el cartell! jejej

endavant amb els qui lluiten i fan feina! La torxa es queda a Horta!
Re: Stop al desallotjament del Casal Popular la Torxa d’Horta
26 set 2009
ànims gent!!
Defensem els espais alliberats!!
Visca la Terra!!
Re: Stop al desallotjament del Casal Popular la Torxa d’Horta
26 set 2009
Salut i força, companys i companyes d'Horta.

En aquelles parets molts i moltes hi tenim grans records de moments de formació, moments d'assemblees i moments d'oci i fraternitat que no oblidarem mai. Passi el que passi, no decaigueu. La vila d'horta necessita gent tan desperta com vosaltres i espais tan sans i treballats com la Torxa.

Poca Broma us envia una forta abraçada. Nosaltres també defenserem fins al final aquest espai. Desallotjar la Torxa és desallotjar, també, part de la nostra història.

Salut i victòria!
Sindicat Terrassa