Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Un vocal de la Fundació del Palau promou el polèmic hotel
25 set 2009
Manuel Valderrama Blanca és alhora vocal i constructor de l'establiment | La llei de fundacions prohibeix aquesta duplicitat de papers | La Fundació va cedir els quatre solars a l'empresa Olivia Hotels

Maria Favà

El vocal de la junta rectora de la Fundació Orfeó Català, Manuel Valderrama Blanca, és el promotor de l'hotel que es vol construir al costat del Palau de la Música. Aquesta duplicitat, ser vocal d'una fundació i alhora ser el promotor d'un negoci vinculat a la mateixa entitat, està expressament prohibida per la llei de fundacions.

Segons els documents del pla de millora urbana dels voltants del Palau, que aquest mes han esgotat el termini d'exposició pública a l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament, la propietat de les quatres finques on s'ha de fer l'hotel correspon a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. Aquesta entitat en va cedir els drets d'explotació a Olivia Hotels, una empresa de Vallderrama que és la promotora de l'hotel que s'ha de fer al carrer Sant Pere Més Alt.

El projecte per construir aquest establiment es va començar a gestar l'any 2000, però per desig de Fèlix Millet les gestions es van dur amb discreció. Millet al·legava que no volia parlar-ne fins que l'Ajuntament concedís el permís.

L'any passat, i arran d'unes denúncies de l'Associació de Veïns del Casc Antic, que no volien més hotels al barri, es va saber que l'arquitecte Òscar Tusquets ja havia redactat un projecte per convertir tres finques del carrer Sant Pere Més Alt i una del carrer Amadeu Vives en un hotel. El projecte original preveia l'enderroc de l'edifici modernista de la cantonada d'Amaveu Vives amb el carrer Sant Pere Més Alt, que està catalogada. És una casa del 1906 que va construir l'arquitecte modernista Antoni Millàs. També anaven a terra la finca número 15 del carrer Sant Pere Més Alt i les dues següents del mateix carrer.

Les finques, que eren propietat de l'Escola La Salle Condal, van passar a mans de la Fundació per 365.000 euros i la promesa d'arreglar l'interior de l'escola i construir-hi un nou poliesportiu. Després la Fundació va cedir les finques a Olivia Hotels i aquesta empresa va establir un conveni amb l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, que és el titular de La Salle Condal.

Arran de la protesta veïnal, l'arquitecte Tusquets va refer el projecte hoteler eliminant-ne l'aparcament de cotxes i la plaça i conservant les finques històriques, ja que n'hi ha una del segle XVII i una altra de valor patrimonial. Ara l'Ajuntament n'enllesteix la tramitació, un cop esgotat el termini d'exposició pública al districte de Ciutat Vella.
Mira també:
http://paper.avui.cat/article/ciutats/175298/il%C2%B7legalitat/projecte/dhotel/palau.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un vocal de la Fundació del Palau promou el polèmic hotel
25 set 2009
A tot arreu dimiteixen càrrecs públics.
Dins l'oasi català, ningú.
Ja sé que no serveix per res, però almenys fa efecte.
Quin desgovern el d'aquest Psc a l'ajuntament. Cal fer una neteja i fer fora als presumptes socialistes del psoe del consistori ja que tot fa olor a podrit.
Re: Un vocal de la Fundació del Palau promou el polèmic hotel
25 set 2009
... guerra a mort fratricida sobiranistes-autonomistes, dins del tripartit s'esmolen els ganivets. A can Barça, el nucli dur CiU-ERC [Laporta-Oliver] vol desfer-se del ppsoeros que controlen la pasta. El sociates jesuites del tripartit der Montisha ajustent els comptes als peperos-convergents de l'Orfeo Catala. Els frares homopederastes de Monserrat es tornen goliards i reben amb carantonyes als nazis de Democracia Nazional Joven. Els 'indepes' de la CUPs es droguen de valent als seus koncerts i convoquen referendums hal·lucinants a troche y moche. Orgies de sexes i corrupcio a TV3. La Rahola vol tornar a la politica amb un partit prosionista.
Les Teresines volen inmolar-se per 12 d'Octubre del mes que ve a la desfilada militar. Les Caixes es fusionen per disimular els seus robatoris durant 'el ladrillazo'. L'Albert Pla treu un nou disc. Lluis Llach demana asil politic a Andorra. En Boadella es pitxa de riure. Oriol Pujol vol fer-se monjo budista. L'Artur Mas vol reconquerir ses illes a lo Jaume I. Duran i Lleida s'encomana a un curandero gitano romanés.
Un munt de cadavers politics podrin-se pel carrer. Aixo ja sembla 'Dodge City siuda sin ley'!
Re: Un vocal de la Fundació del Palau promou el polèmic hotel
25 set 2009
t'agrada especialment el Boadella i el seu grup ciudadanista anti-nazionanista, eh?
Sindicat Terrassa