Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Els dilluns dels Drets Humans
21 set 2009
Des de l'any 1998, Justícia i Pau i el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, organitzem un cicle permanent de conferències amb l'objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquestes conferències es fan el primer dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions que actuen en relació amb la realitat objecte de cada sessió.
Properes conferències

Dilluns, 5 d'octubre 2009
L'impacte socioeconòmic i ecològic de les empreses transnacionals a l'Àfrica subsahariana

Després de la descolonització, les economies africanes han depengut, a banda, les seves produccions agrícoles, sobretot, de l'explotació d'alguns dels recursos naturals com diamants, or, coure, urani, coltan, i altres, que a més a més, han estat controlats per empreses transnacionals. El cas paradigmàtic és el de la República Democràtica del Congo. Quins impactes tenen les actuacions de els empreses transnacionals en aquests països? Quins mecanismes existeixen per denunciar els abusos?

Ponents:
Mbuyi Kabunda, membre de l'Institut d'Estudis Africans de la Universitat Autònoma de Madrid.
Eulàlia Reguant, investigadora de Justícia i Pau.

Dilluns, 2 de novembre 2009
La situació de la dona a l'Àfrica subsahariana

La dona africana aporta entre el 60 i el 80% del treball de producció d'aliments, ja sigui per consum de la llar o per la seva venda, segons estimacions de l'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). Tot i això, no ha estat fins fa poc temps que s'ha començat a reconèixer l'importància del paper de la dona en molts altres àmbits. Des dels països del Nord hem començat a conèixer les estratègies de resistència de les dones africanes.

Ponents:
Remei Sipi, activista guineana i presidenta de l'Associació de Dones E'Waiso Ipola.
Soledad Vietez, antropòloga i professora de la Universitat de Granada.

Dilluns, 14 de desembre 2009
Què passa a Somàlia? Quines esperances de futur?

Somàlia és un país amb un Estat totalment fragmentat en mans de senyors de la guerra en pràctica guerra civil, que no veu la llum al final del túnel. L'esperança de vida és només de 47 anys. La seva economia se sustenta en el sector primari i de subsistència, especialment la ramaderia i la pesca. Els assalts als pesquers són una conseqüència més d'aquesta situació. Però les informacions que ens arriben sempre són incompletes i complexes d'entendre, ja que parlem d'un conflicte latent existent des de fa pràcticament 20 anys.

Ponents:
Josep Maria Royo, investigador de l'Escola de Cultura de Pau.
Itziar Ruiz Jiménez, presidenta secció espanyola d'Amnistia Internacional.

*********************

Totes les sessions tenen lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (c/Roger de Llúria, 13).
L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.
Mira també:
http://www.justiciaipau.org/agenda.ca.shtml?x=10064

This work is in the public domain
Sindicat