Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: antifeixisme : amèrica llatina : guerra
La Guerra Civil Espanyola i Amèrica Llatina
18 set 2009
Un llibre lliure del professor Daniel Alberto Chiarenza, que comptant amb una profusa bibliografia, ens introdueix en la realitat llatinoamericana davant la Guerra Civil espanyola.
libroslibres_03_2009.jpg
Quan el 1931 es va imposar a Espanya una majoria que per la via democràtica, va canviar un règim teocràtic-monàrquic per una República, els "subsòls revoltats" van sortir a la llum per consolidar aquest avanç, les seves conquestes, drets, i continuar pel llit que altres havien començat a donar forma.

A aquesta Primavera Republicana des de les ombres opositores van començar a aguait amb somnis de insurreccions que cristal · litzaria cinc anys després posant fi a un govern democràtic, plural, popularment elegit. Una minoria que va desplaçar la voluntat de la majoria per la via sagnant. La guerra que es va desenvolupar a partir del moviment sediciós el rostre visible va ser el del general Francisco Franco, va dividir no només les voluntats peninsulars sinó les adhesions individuals i de colectius socials en diferents punts de la comunitat internacional.

Des de diferents llocs socials es va produir un acompanyament del que passava a Espanya encara que amb diferents actituds dels governs però amb la forta resposta popular que es va organitzar des de les bases socials, sindicals i polítiques, i com la comunitat espanyola-americana es va posar de peu per respondre a l'agressió feixist
Mira també:
http://www.loquesomos.org/joom/index.php?option=com_content&view=article&id=2754:la-guerra-civil-espanola-y-america-latina&cati
http://www.loquesomos.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat