Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
18 set 2009
"És vostè partidari que els Països Catalans es constitueixin en un Estat lliure, independent i democràtic?"
Món divers.- Una moció presentada per la CUP rep el suport de CiU i ERC · Alcaldes i regidors de Decidim.cat es reuniran el 3 d’octubre

Berga es va convertir ahir dia 16 en la primera capital de comarca catalana en aprovar una moció per tal que al municipi se celebri una consulta sobre la independència de Catalunya, a imatge del vot que es va produir el dia 13 a Arenys de Munt. La moció berguedana, presentada per la CUP en un ple extraordinari, es va aprovar amb els vots favorables de CiU i d’ERC.

El regidor del PP hi va votar en contra mentre que els del PSC no van ser presents a la sessió perquè, segons recull l’ACN, van considerar que «l’única urgència» per presentar la moció era «mediàtica». La setmana que ve, explica aquesta agència, està previst que una comissió es reuneixi amb diverses entitats que puguin estar interessades en organitzar la votació. Això servirà per evitar que la consulta sigui prohibida, en no convocar-la oficialment l’Ajuntament.



Reunió de Decidim.cat el 3 d’octubre

Mentre, els alcaldes i regidors adscrits al moviment a favor de l’autodeterminació Decidim.cat han estat convocats a una reunió el proper 3 d’octubre per tal de coordinar les consultes municipals sobre la independència de Catalunya. El moviment, que agrupa al voltant de 170 batlles i més de 1.200 càrrecs electes arreu dels països de llengua catalana, vol que «les diferents iniciatives que puguin aparèixer després de la d’Arenys de Munt estiguin coordinades».



Electes de CiU, PSC i ICV decideixen sobre les consultes al marge de les seves direccions nacionals

(ACN).- Càrrecs locals de CiU, PSC i ICV estan impulsant consultes independentistes com la d'Arenys de Munt en diversos municipis de Catalunya, al marge de les directrius donades per les direccions nacionals dels partits, segons ha constatat l'ACN. És el cas de Santa Coloma de Farners, on el PSC ha decidit, conjuntament amb CiU i ERC, presentar una moció si alguna entitat vol encapçalar una consulta per donar-hi suport. Per contra, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha deixat clar que l'Ajuntament no donarà suport a cap consulta, quan CDC havia decidit 'acompanyar-les' i no obstaculitzar-les. ICV-Independents per Salt també n'impulsa una a aquest municipi del Gironès, conjuntament amb ERC.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
18 set 2009
em sembla que és un error grandiós parlar de països catalans en una consulta com aquesta.
el que hem de fer primer és aconseguir la independència del principat, i això encara tardarà.
posteriorment, si els altres 2 territoris es volen confederar amb la republica de catalunya, hauran de fer seguir els seus propis processos d'autodeterminació.
si ja d'entrada comencem amb aquests plantejaments maximalistes estem abocats al fracàs
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
18 set 2009
llegiu l'article del de la gossa sorda:




Ací vos deixe un article que va publicar anit al seu bloc Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, reflexionant sobre el refèrendum d'Arenys. A vore que vos pareix. Ací teniu el'enllaç al bloc original: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/144932/#comments.
El referèndum d'Arenys i el País Valencià
josepnadal | Cabòries | dimarts, 15 de setembre de 2009 | 00:01h
Reconec que em vaig emocionar mirant les imatges del poble d’Arenys de Munt el dia del referèndum. Gent de totes les edats omplint els carrers amb tota la il•lusió del món que amb el sol gest de dipositar una papereta desmuntaven tota la paradeta de submissió i pors que tenia plantada la classe política catalana en els últims 30 anys. Algú va tindre una bona idea i amb la participació de Poble (en majúscula) s’ha aconseguit com a mínim insinuar un full de ruta per arribar a la fita. Caldrà treballar en molts fronts i procurar que no es refreden les brases per aconseguir-ho.

Però com a qualsevol valencià amb consciència nacional em quedava una segona sensació més agra que dolça i que ens colpeja l’interior cada volta que comparem la situació del nostre poble amb Catalunya o el País Basc. Al País Valencià tenim un panorama diferent, per dir-ho suau...
Quedava clar en la pregunta del referèndum que el subjecte de decisió és el poble de Catalunya. Des de la CUP fins a Convergència sembla que hi ha consens en aquest tema i que el dia que es faça el Referèndum ( en majúscula) serà aquesta la pregunta que es farà als ciutadans; "Està d'acord en què Catalunya siga un estat independent Sí o no?"

Durant molts anys l’independentisme al País Valencià ha funcionat baix el lema de “Independència Països Catalans” i encara que tampoc s’ha deixat massa clar si el subjecte de decisió seria compartit o múltiple, si que és veritat que aquestos dos conceptes sempre han anat junts, reforçant la idea de la construcció d’un estat unitari.

Com ens posicionem davant d’aquest nou escenari?, la independència arribaria fins a La Sénia, de Vinaròs cap avall continuaríem sota la bota d’Espanya i amb una mobilització espanyolista major i més virulenta de la que patim ara. I ara què?

Potser algú podria pensar que la solució passa per demanar la integració al nou estat català, però aquesta possibilitat a banda de ser política ficció a nivell social, a nivell individual és una clara invitació a l’exili nord enllà. Ja són massa els valencians que han decidit marxar a viure a Catalunya molts d’ells gent amb titulació superior que no veien cap futur al País Valencià. Continuar promovent la fuga de cervells no crec que siga res positiu.

Aquesta és un interpel•lació oberta a tot l’independentisme del País Valencià, als companys i companyes militants dels diferents col•lectius de l’Esquerra Independentista, d’ERPV i del nacionalisme cultural; no creieu que ha arribat el moment de valencianitzar al màxim el nostre discurs?

L’immensa majoria dels valencians se senten espanyols es cert, i fer independentisme és una feina difícil al País Valencià . Però també és cert que la majoria de gent que viu en aquesta terra se senten valencians. I és la nostra faena fer visibles totes les contradiccions que té això de ser espanyol i valencià. I per aconseguir-ho hem de demostrar als nostres veïns que els valencians de veritat som nosaltres, que no volem res per damunt de la decisió del nostre poble, desmuntar el mite de l’anticatalanisme de què vindran els catalans a conquistar-nos i deixar clar que volem un estat valencià independent.

Per a això caldria canviar primer que res el subjecte al que ens referim en les nostres consignes. Parlar de jovent català, poble treballador català o posar en la pancarta “Per la llibertat dels Països Catalans” el dia que commemorem la pèrdua dels nostres furs, queda molt poètic perquè estem dient moltes coses en una frase però l’efectivitat política és igual a zero. A més a més quan a Catalunya ja tenen traçat un full de ruta, resulta penosament anacrònic continuar aferrant-se als mateixos lemes.

Vol dir això que estic propugnant renunciar als Països Catalans? No, clar que no. Però pense que els Països Catalans s’han d’explicar. Explicar la llengua, la història, crear un espai cultural i econòmic comú multipolar. Es poden fer diaris, pel•lícules, cançons, televisions, pàgines web, compartir experiències polítiques . Ens podem posar d’acord en moltes coses amb Catalunya i les Illes per derrotar el nostre adversari i per fer creixer la nostra economia i la cultura pròpia. Però això és una faena i anar a partir-se la cara contra Espanya n’és una altra.

Si volem que els nostres conciutadans ens entenguem mínimament cada volta que els diguem que ells no són espanyols haurem de posar per damunt de tot el tema de la valencianitat. Provocar el dubte entre els convençuts de la dualitat “valencià i espanyol” i que comencen a triar entre “valencià o espanyol”. Si barregem el tema dels Països Catalans quan parlem d’independència només ens entendran els mateixos de sempre, sembla que això també ho té clar la societat catalana i actua en conseqüència.

Que en penseu vosaltres? Quin creieu que hauria de ser el camí dels valencians conscients de ser-ho ara que els nostres germans del nord comencen a entreveure de lluny la possibilitat de la llibertat nacional?

Res més, només donar les gràcies al poble d’Arenys de Munt per la seua valentia; tot esperant que algun dia es faça un referèndum oficial amb la pregunta; "Està d'acord en què el País Valencià siga un estat independent, Sí o no?"
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
18 set 2009
a mi la independencia me da igual. es la revolución anticapitalista, socialista lo que importa. hacéis perder tiempo de trabajo en las cosas importantes para andar con burguesadas nacionales estatalistas
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
18 set 2009
Al Berguedà, terra del maquis, aneu amb cullunades d'aquestes? Si ressucités en Marcelí Maçana, us fotria una ràfega per cumbaiàs.
Al berguedà, el que heu de fer, és proclamar el Berguedà COMARCA LLIURE DE CAPUTALISME I DE DRET DE PERNADA DE BURGESOS NAZIONALISTES!

Un munt de comarques i de comunitats seguirien l'exemple.
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
19 set 2009
demana-li al teu alcalde que faci un referendum sobre la "revolució anticapitalista" i si no et fa cas monta´l tu mateixa

El Berguedà més que terra de maquis és terra de carlistes, però vaja, tothom ha de dir com s´ha de declarar el Berguedà. Perquè no munteu vosaltres dos un referendum a la vostra zona amb les vostres brillanteses estil: Vostè és partidari que el Baix Llobregat sigui una comarca comunista, llibertària i quin adjectiu més? Si, no, no vota. A no, muntar nosaltres referendums i deixar de donar pel sac als altres mai de la vida, això no fa pels proletaris això dels referendums
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
19 set 2009
Senyora Farta, no se m'enfadi Vostè.

Per suggerir, que no quedi. Nosaltres, a la nostra comarca vem promoure una LPI amb resultat de declaració de "comarca lliure de transgènics" (per quelcom es comença... I, quant al berguedà, com a llibertari i terrícola, a banda que hi vaig sovint i hi tinc grans amics, és terra sobretot molt ferèstega, amb bonics engorjats com el de l'Escalell, terra roja de roca pinyolenca i terra, TAMBÉ de maquis (li agradi, li desagradi o li reventi a Vostè).

Salut (mental sobretot, perquè sembla ser que suggerir implica no fotre RES)
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
19 set 2009
ENDAVANT AMB LA INDEPENDÈNCIA I EL SOCIALISME DELS PAÏSOS CATALANS!

i a qui li piqui, que es rasqui!
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
19 set 2009
Es important començar per estendre els referendums per la independencia a capitals de comarques on l'EI sigui ben forta per que els resultats siguin ben aclaparadors. A Berga la majoria de gent votara a favor de la creacio d'un Estat catala. Per alguna cosa es un dels pobles amb mes casals independentistes, ateneus llibertaris, i col.lectius militants, sense oblidar la força de la CUP
de Berga.
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
20 set 2009
em cago en tots els nacionalistes del món, fills de puta. ignorants. aneu a cagar amb els vostres referéndums de merda.

puta espanya i puta catalunya!
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
20 set 2009
Vesten a viure a espanya si tant odies catalunya, dius puta espanya primer per que la llegim rapit i el que ens quedi gravat sigui puta catalunya. Et creus molt llest, espanyolista de merda, pero no ens enganyes.
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
20 set 2009
ja hi visc a espanya burro. i també visc a catalunya. i al mediterrani. i a europa. i al món. tot està solapat, tot és el mateix i a la vegada no és res. les fronteres només els hi poses tu, SUBNORMAL.
Re: Berga, primera capital de comarca que decidirà sobre la independència
21 set 2009
Hi ha gent tan pobra d'esperit que necessiten proclamar-se "suïssos" o "francesos" o "espanyols" o "catalans" per tenir "un vincle de pertinença", "una identitat", "una personalitat"... com si la serra del Boumort tingués amo, personalitat, tarannà o, ni tan sols "un (únic) nom" (com n'hi deien els íbers?), com si la petita història de genocidis, conquestes, robatoris i mesquindats dels darrers 3 milenis fora la HISTÒRIA de 4500 milions d'anys del planeta. S'ha de ser, alhora, estúpid, pretenciós i megalòman per deixar-se portar per aquesta mesquindat col·lectiva del nazionalisme.
Sindicato Sindicat