Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : guerra
Marxa per la Llibertat de Gaza, 1 de Gener 2010
18 set 2009
El proper 1 de gener de l'any que ve hi ha prevista la celebració d'una marxa cap a Gaza, la Marxa per la Llibertat de Gaza, en un intent de trencar el setge que pateix aquest territori palestí per part de l'exèrcit israelià. No és el primer intent que es fa per a trencar el setge. En ocasions anteriors ja s'ha intentat amb vaixells que han estat atacats per la marina de guerra israeliana i se'ls ha impedit el pas. Hem de recordar que, des de l'acabament de la darrera ofensiva militar, la franja de Gaza continua totalment tancada, en el que s'ha descrit com el camp de concentració o la presó a l'aire lliure més gran del món. Aquest aïllament impedeix el desenvolupament d'una activitat econòmica normal, ocasiona greus mancances que afecten el benestar i la salut de la població, i fa que sigui un dels pocs territoris del món on la població té prohibit d'entrar i sortir. En una clara violació de la legalitat internacional, el govern israelià està infligint un càstig col.lectiu a tota la població per haver escollit un determinat govern que no s'adiu amb els seus interessos.

D'altra banda, cal recordar que la resta de territori palestí, Cisjordània, continua envoltat per un mur, que sovint s'endinsa per dins del territori en comptes de respectar la frontera reconeguda internacionalment, i que pateix un procés lent però continu d'apropiació de facto per part de l'estat israelià. Fa pocs dies, i contradient fins i tot els desitjos del seu aliat nordamericà, el govern ha anunciat la construcció de nous habitatges a les colònies israelianes que es troben a dins del territori palestí; de fet, el propi ministre de defensa hi viu, en un d'aquests assentaments.

La Campanya de la Marxa per la Llibertat de Gaza té el pla de portar milers de manifestants internacionals a Gaza l’1 de gener de 2010, i desafiar d’una vegada i per totes el bloqueig Israelià en el pas fronterer d'Erez. Hi ha la intenció de que entre els manifestants figurin persones prou conegudes internacionalment, com Noam Chomsky o Naomi Klein.


www.gazafreedommarch.org

Declaració de l'organització de la marxa

Amnistia Internacional ha anomenat el bloqueig de Gaza com "una forma de càstig col.lectiu de tota la població de Gaza, una violació flagrant de les obligacions d'Israel sota la Quarta Convenció de Ginebra." Human Rights Watch ha qualificat el setge com a "seriosa violació de la llei internacional." El relator especial de les Nacions Unides per als drets humans als territoris ocupats palestins, Richard Falk, ha condemnat el setge israelià de Gaza com a equivalent a un “crim contra la humanitat.”

Franja de Gaza Jimmy Carter, antic president dels Estats Units, ha dit que el poble palestí encerclat a Gaza és tractat "com animals," i ha fet una crida per "l'acabament del setge de Gaza" que priva "un milió i mig de persones de satisfer necessitats vitals."

Una de les expertes mundials en Gaza, Sara Roy, de la Universitat de Harvard, ha manifestat que la conseqüència del setge "és innegablement el patiment massiu, provocat principalment per Israel, però amb la complicitat activa de la comunitat internacional, especialment els Estats Units i la Unió Europea."

La llei és clara. La consciència de la humanitat està trasbalsada.

Els palestins de Gaza han instat a la comunitat internacional a anar més enllà de les paraules de condemna.

I encara el setge de Gaza continua.

Defensant la Legalitat Internacional

El setge il.legal de Gaza no s'esdevé en el buit. És un dels molts actes il.legals comesos per Israel als territoris palestins que va ocupar militarment el 1967.

El Mur i els assentaments són il.legals, d'acord amb el Tribunal Internacional de Justícia de La Haia.

Els enderrocs de cases i la destrucció injustificable de terres de conreu són il.legals.

Els bloquejos i els tocs de queda són il.legals.

Els controls de carretera són il.legals.

La detenció i la tortura són il.legals.

L'ocupació mateixa és il.legal.

La veritat és que si s'apliqués la legalitat internacional s'acabaria l'ocupació.

L'acabament de l'ocupació militar que va començar el 1967 és la principal condició per a l'establiment d'una pau justa i duradora. Durant aproximadament sis dècades, al poble palestí se li ha negat la llibertat i els drets d'autodeterminació i paritat. Els centenars de milers de palestins que van ser expulsats de casa seva durant la creació d'Israel el 1947-48 encara veuen negats els drets atorgats per la Resolució 194 de les Nacions Unides.

Fonts d'Inspiració

La Marxa per la Llibertat de Gaza està inspirada per dècades de resistència palestina no-violenta, des de l'aixecament massiu popular de al primera Intifada fins als habitants dels poblets de Cisjordània que s'oposen al robatori de terres del mur annexionista d'Israel.

També s'inspira en els mateixos habitants de Gaza, els quals van formar una cadena humana des de Rafah a Erez, van derribar la tanca fronterera que separa Gaza d'Egipte, i van marxar fins als sis controls que separen l'ocupada Franja de Gaza d'Israel.

La Marxa de la Llibertat també s'inspira en els voluntaris internacionals que han acompanyat els pagesos palestins que feien la collita, en les tripulacions dels vaixells que han desafiat per mar el bloqueig de Gaza, i en els conductors de les caravanes que han lliurat ajut humanitari a Gaza.

I també està inspirada per Nelson Mandela que va dir: “He recorregut aquest llarg camí cap a la llibertat. He mirat de no ensopegar; He fet passes equivocades durant el camí. Però he descobert el secret de que després de pujar un gran turó, només hom troba que n'hi ha molts més, de turons, per pujar-hi. ... No goso entretenir-me, perquè la llarga marxa no s'ha acabat.”

La Marxa atèn les paraules de Mahatma Gandhi, que va anomenar el seu moviment Satyagraha-Mantenir-se en la veritat, i es manté en la veritat de que el setge israelià de Gaza és il.legal i inhumà.

Gandhi deia que el propòsit de les accions no violentes és "avivar" la consciència de la humanitat. Mitjançant la Marxa de la Llibertat, la humanitat no només lamentarà la brutalitat israeliana sinó que mirarà d'aturar-la.

La societat civil palestina ha seguit les petjades de Mandela i Gandhi. Igual que aquells dos líders van cridar la societat civil internacional a boicotejar els productes i les institucions dels seus opresors, les associacions palestines, els sindicats, i els moviments populars venen fent una crida, des del 2005, a tota la gent conscienciada a recolzar una campanya no violenta de boicot, desinversió i sancions fins que Israel acompleixi totalment amb les seves obligacions sota la llei internacional.

La Marxa de la Llibertat també s'inspira en el moviment pels drets civils dels Estats Units.

Si Israel menysprea la vida dels palestins aleshores els activistes internacionals han d'interposar els seus cossos per a protegir-los de la brutalitat israeliana i donar testimoni personal de la inhumanitat que els palestins enfronten diàriament.

Si Israel desafia la legalitat internacional llavors la gent conscienciada ha d'enviar oficials no violents d'arreu del món per tal de fer valdre la llei de la comunitat internacional a Gaza. La Coalició Internacional per l'Acabament del Setge Il.legal de Gaza enviarà representants d'arreu del món a Gaza per a destacar l'aniversari del sagnant assalt israelià de vint-i-dos dies a Gaza del desembre del 2008 al gener del 2009.

La Marxa de la Llibertat no pren partit en la política interna palestina. Només s'alinea amb la legalitat internacional i la primacia dels drets humans.

La Marxa és només una altra anella a la cadena de la resistència no violenta al flagrant menyspreu d'Israel per la legalitat internacional.

Els ciutadans del món estan cridats a unir-se amb els palestins a les files de la Marxa el 1r de gener per aixecar l'inhumà setge of Gaza.

(Traducció al català d'Enfocant.net)
http://enfocant.net/noticia/marxa-gaza-1-de-gener-2010-gaza-no-morir
Mira també:
http://enfocant.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Marxa per la Llibertat de Gaza, 1 de Gener 2010
18 set 2009
Seria increíble, però en cas de que tingués suport, com s'hi viatjaria fins allà???
Per la llibertat, contra Hamas
20 set 2009
Jo també estic per la llibertat de Gaza, per la llibertat de tots els palestins de l'opressió islamofeixista i proguerra de Hamas i d'altres neonazis.
Sindicato Sindicat