Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : sense clasificar
El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
13 set 2009
Més del 96% dels electors escullen l'opció de l'Estat propi, i només un 2.2% ho fa en contra · La participació supera anteriors convocatòries electorals
Més del 96% dels electors escullen l'opció de l'Estat propi, i només un 2.2% ho fa en contra · La participació supera anteriors convocatòries electorals

La consulta sobre la independència de Catalunya que ha celebrat Arenys de Munt aquest diumenge ha acabat amb una victòria aclaparadora del "Sí". 2.569 electors han dipositat aquesta papereta a les urnes, més del 96% del total de 2.671 vots, i només 61 (2.28%) ho ha fet per l'opció contrària; també s'han registrat 12 vots nuls i 29 vots en blanc. El president del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), Josep Manel Ximenis (CUP), ho ha anunciat al voltant de les 10 del vespre, entre els aplaudiments i la joia dels centenars d'independentistes que es concentraven davant la sala que ha acollit el plebiscit. Ximenis ha dit que Arenys de Munt ha estat el primer municipi que ha votat "lliurement i democràtica la independència de la nació catalana". Ha recalcat així mateix que l'Estatut va obtenir menys vots positius que els que ha rebut el "Sí" en aquesta consulta. Les urnes es van tancar a les 8 del mateix dia, i van registrar una participació de més del 41%, notablement superior als darrers comicis europeus de fa alguns mesos, on només va votar el 35.5% del cens electoral. Durant tota la jornada la vila d'Arenys de Munt ha acollit desenes de milers de catalans vinguts d'arreu del territori per celebrar la que ha de ser la primera consulta d'un seguit de referèndums que altres municipis del país ja han anunciat.
Mira també:
http://www.racocatala.cat/noticia/20467/si-arrasa-consulta-independencia-darenys-munt

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
13 set 2009
en hora buena, nosotros nos independizamos hace 200 añossssss, adelante que se puede....
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
13 set 2009
el 41% de participación, no sé si es un quorum para un reconocimiento legal...
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
¡Que lástima!. ¡Cómo nos distraen!. Estoy seguro de que teniendo el poder la oligarquía catalana en vez de la española nos iría mucho mejor. ¡Los parados se podrían apuntar a la oficina del paro pero en catalán!.
¡Lástima de cerebros desperdiciados!, lo digo tanto por los falangistas como por los independentistas. Cada uno con sus colores y los burgueses partíéndose de risa.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
més d'un 96% ha votat a favor d'un estat català integrat a la unió europea del capital...si jo fos de l'EI en aquest cas optaria per oblidar ràpidament aquest capítol amarg, dedicar-se a fer coses més de profit, i procurar no muntar més consultes com aquesta,que el resultat pot fer molt de mal...els que deuen estr contents són els de CiU que avui han estat amic i companys de causa. Buf...
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
"Quan el savi assenyala la lluna, l'imbècil mira el dit"

El 96% ha votat no per entrar a la UE, sinó que a la UE ja s'hi està (com a estat espanyol). Això significa que no cambia l'status quo, sinó que la diferència principal es si es vol la independència envers l'estat espanyol o no. Però allà tu si el que li trobes de substancial a la consulta és el tema de la UE, gran analista estàs fet tu...

el ufff, seria interessant que repassis l'índex de participació d'altres processos electorals o consultes, la majoria molt més baixes del 41%. Així doncs, si s'ha reconegut la validesa legal de consultes amb menys participació, perquè no s'hauria de reconèixer aquesta?¿

Espanyolets, de que esteu nerviosos?¿
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Per cert, 41% perquè els espanyolistes s'han negat a participar (PSC i PP) i han cridat al Boicot al referèndum. Amb un 60 o 70% de participació, saben que encara que amb un suport menor al 96%, la opció independentista hagués guanyat i encara tindria més legitimitat per la participació.

Però que hi farem si els espanyols ens volen demostrar la seva faceta de que no són democràtics i que no volen un referèndum on tots els escenaris siguin possibles?
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Aquest resultat no significa pràcticament res. Caldria fer un referèndum a tots els pobles i ciutats de Catalunya. Si el referèndum s'hagués fet a Cornellà, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, l'Hospitalet,etc els resultats haguéssin estat molt diferents. Hi ha molta gent partidària de la independència però també hi ha molta gent contrària a aquesta. Estic a favor del dret a l'autodeterminació però crec que és una gilipollada crear un nou estat i s'exagera quan es diu que hi guanyaríem molt perquè tot i els abusos impositius del govern espanyol, també s'hauría d'aportar més a la UE. Això si, un estat català sería més fàcil de destruïr que l'ecspanyol jejeje.

Salut i anarquia!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
A, en primer lloc, cal veure com això que et sembla tan normal, no ho és perquè els propis partits que s'autodenominen "democratas" no incorporen el reconeixement del dret a decidir en els seus estatuts (parlo del PSC, PP, etc.).

En qualsevol cas, alguns no veieu que l'autèntica VICTÒRIA POLÍTICA és el desafiament a l'estat de montar una consulta (específicament prohibida) demanant quelcom il·legal. Jo voldria un referèndum a la totalitat del poble, al conjunt dels Països Catalans. Tu pots dir que es perdria, però la victòria no seria tant la opció que sortís (lògicament independència seria la meva aspiració) sinó el fet de que 14 milions de catalans/es ens haguessim pogut expressar sobre el nostre futur. Aquesta és l'autèntica voctòria i això és el que tanta por li fa a l'estat a Arenys.

I en quant als referèndums, aquí no hi ha neutralitat possible que valgui: o reforces una posició, la independència (votant SÍ), o reforces una altra, la de mantenir-se dintre d el'Estat espanyol (votant No ono votant). A la pràctica és així. Decideix tu que et sembla menys reaccionari: si reforçar la opció independentista o reforçar la opció espanyolista.

Salut!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Hatrick, veig que o estem amb tú o som espanyolistes, unes mires molt curtetes pel teu cervell. Mira més enllà et sorpendras al veure més coses que Catalunya.

14 milions de catalans (que potser aspires a l'imperi de Jaume I el conqueridor), també haurem d'anar a Constantinopla a obligar-los a que es sentint catalans i no Turcs, ja que l'Imperi Otoma va conquerir la ciutat de les croades catalano-aragoneses.

Als Aragonesos també els hi faràs la pregunta?
I als Aranesos els hi donaràs el dret a l'autodeterminació?
Si La comunitat Valenciana surt no a la independencia, els conquerirem, per mal catalans? I amb ses Illes?

Doncs jo no penso aliniarme amb la burgesia ni catalana ni espanyola ni d'enlloc, ni per una suposada independencia d'una nació (paraula que en realitat no defineix res més que un sentiment induït). No col·laborar amb un "enganyabobos" no significa que estiguis amb un altre imperialisme, simplement es no voler perdre el temps.

Amb la Catalunya Nord, també entrareu amb guerra per elles contra frança?
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
El raonament típic i insistent per part dels independentistes que, ràpidament, s'apressuren a aclarir que són independentistes però no nacionalistes (però, el marc territorial, curiosament, el de la nació dels PPCC!!): «creem un estat català, per poder tenir un estat propi i, més endavant, ja destruïrem TOTS els estats»; com comenten més amunt «(...) al cap i a la fi, un estat català, serà MÉS FÀCIL d'enderrocar» (!!!!???).

El que he dit en altres ocasions: "som ateus, però com tots els altres tenen una rligió i uns ens volen "imposar la seva", adoptem la nostra pròpia i fem-la prevaldre i, quan tothom tingui la seva religió, llavors i sols llavors, ja abolirem TOTES les religions" (!!!!!????). I, això ho volen fer casar amb l'ideari llibertari. I, si et proclames llibertari i no combregues amb això, qui va en contradirecció, molt equivocat i ha d'aguantar que li espetin "ja passarem comptes quan siguem estat" és a tu, a qui es proclama lliberatri i, subsegüentment, contrari a les religions (nazionalismes i gregarismes pseudoidentitaris inclosos).

pel que fa a la fiscalitat,... com si la pressió fiscal revertís del capital al treball i als treballadors!! A més, mireu el cas de Lituània... en fi, que me'n vaig per les branques... com diu el company Apàtrida sempre, NO perdem el temps i les energies en crear nous marcs d'acció, anem per feina amb l'acció directa amb les eines (precàries) que ja tenim, cap a la creació de milers de Marinaledas, centenars de milers de cooperatives autogestionades, bancs de temps, mercats de troc, cap a l'autonomia alimentària,... tot a escala HUMANA, local, però contagiant-ho, amb horitzontalitat i amb el poder de la propaganda pels fets!

Salut i comunisme llibertari!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
ja queda poc per fugir de l'estat espanyol i tota aquesta colla d'espanyolots que a vegades ens molesten, també a indymedia...

http://www.vilaweb.tv/?video=5789
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Es veu molt molestos als nazionalistes espanyols per unes votacions en un poblet. Va homes, calmeu-vos que ja provoqueu vergonya aliena els que esteu en contra dels referèndums (tot el meu respecte, això si, als qui van votar que "no").

Deia que us calméssiu, que encara no és hora de tirar endavant el referèndum vinculant definitiu, fa falta molta feina i cohesionar la nostra societat, ja que el feixisme espanyol (el seu estat) utilitzaria la situació precària del nostre pais per violentar, amenaçar i si es presta a matar a qui molestem, i això només es pot contrarestar amb molta pedagogia, que en queda molta per fer.

Per de moment amb referèndums no vinculants on la gent voti allò que li sembla ja fa el fet.

Per altra banda l'EI, abanda d'estar al costat d'aquestes iniciatives, cal que desenvolupi el seu projecte social per a que no ens anorrein els liberals arribat el moment de la independència.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
L'esquerra independentista sempre amb la sobèrbia per endavant... I tant que hi ha una altre opció Hatrick: NO VOTAR. I això no és fer el joc a l'imperialisme espanyol ni parides d'aquestes, això és rebutjar tota organització estatal. L'EI li és igual ajuntar-se amb els convergents i ERC per tal d'aconseguir la independència. Pregunte-li els marroquins d'Arenys de Munt que recullen els fresons com els tracten aquests catalanets o com tracten els immigrants els bons catalans pagesos de les comarques de Lleida... per alguna cosa hi ha hagut un 56% d'abstenció. A fer punyetes indepes, abans potser encara hagués votat que si, només per fotra tota aquesta colla de feixistes espanyols, però ara ni de conya, la vostra sobèrbia, sectarisme i aliança amb la burgesia catalana (no tan estranya ja que alguns de vosaltres sou els seus fills) m'ho han deixat ben clar.

NI FRANÇA!
NI ESPANYA!
NI ESTAT CATALÀ!

independència NO és llibertat!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
els referendums muntats pels politiquers estan plens de preguntes trampa...per a mi la democràcia participativa seria ésser consultat realment sobre en quin país m'agradaria viure en cas d'un hipotètic procés emancipatori. La meva curta mirada analítica em va fer veure una pregunta trampa a la consulta d'Arenys, on es demanava a la gent si volien sortir del jou espanyol però romandre sota tota la resta...l'amic/ga hatrick (un nik molt català)ho ha dit clar: no es tracta de canviar l'estatus quo...aquesta és la teva independència? quina pena fas. Llàstima per una pregunta trampa que condiciona la resposta -algú es recorda del referendum de l'OTAN?- i que anima ara a apuntar-se al carro als "companys" d'ERC i ...CiU (quin horror?) que s'han tornat ultra-radicals de la democracia participativa... us imagineu què haurien fet aquests venuts si la consulta hagués estat valenta, democràtica i participativa "de debó"? (ui aquestes paraules ja faran sospitar a més d'un). No, és preferible una Catalunya "independent" amb el seu AVE Madrid-París, amb la seva MAT i els seus transvassaments que destrossen el país, etc etc, però que formen part de l'estatus quo que no es vol canviar... I el qui es queixa això resulta que és un espanyolet fastigós...com els treballadors de Nissan i Roca que van haver de rebre escridassades l'11 de setembre a rafel de casanova, per part d'uns exaltats catalanistes que exigien els insults als partits i sindicats grocs en català, molt bons analistes polítics ells (alkguns fins i tot demanaven als mossos que se'ls emportessin, per "espanyols" baixa manelet) Això só, felicito el poble d'Arenys per arribar a organitzar aquesta consulta, és clar que sí, ha estat una acció valenta, desafiant les "regles del joc" -resulta que per a "ells" això no és més que un joc- i plantejant un tema important a la gent del poble. Insisteixo, llàstima la manera de tractar el cotingut...una ocasió desaprofitada? no estaria malament que molta gent de l'EI comencés a deixar de ser simplista i plantegés coses interessants, que acaben ajuntant-se -no se si volent, espero que no- amb veritables voltors de la política, i alguns de molt, molt fatxes.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Quan una consulta no arriba el 50% de la participació es que es un fracàs. 41% pero si li restes el vots en blanc, els nuls i els del "no" no arriba ni el 40 % (i això que podien votar els nens de 16 anys perque son els mes facils de manipular i així s´aconseguia més participació).

Amb això vull dir que ha estat un autèntic fracàs i la televisió ha tingut que emascarar-ho una mica dient que s´havia superat als vots del referendum de l´estatut o al de votacions etc.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
XDDD

Quanta ràbia que es respira per aquí (això sí, sempre camuflada d'una suposada ideologia llibertària) contra els que simplement van exercir el seu dret a decidir. Que sí burgesia catalana, que si pagesos explotadors catalans (quina xenofòbia nano, associar l'explotació a l'orígen d'algú, que jo sàpiga un empresari o un pagès és explotador sigui espanyol català o d'on sigui, però es veu que tu només remarques els "catalanets").

En fi, continueu rabiant i vivint en la penombra, mentre el poble continua avançant i fent sentir la seva veu. Que lluny que queda (i cada dia més) aquells dies on l'anarquisme fonamentalment era la veu del poble. Amb certs comentaris ens demostra que aquest cada dia està més lluny, en un estadi d'aïllament, de crítica destructiva i de "tot està podrit, em quedo al meu món particular.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
vaya tela? demanar democràcia directa no és revolucionari? jo crec que si, i que és sinó el referendums que s'ha fet i s'han fet i es faran a Arenys, que n'aprenguin als de ciutat que el pob le vol decidir i participar com ho han fet a Arenys i no només amb el refereundum independentista de la CA Catalana.
la burgesia catalana defensa l'autodeterminació? jo crec que no, vaja sempre s'han aliat amb espanya, com sense voler feu alguns anarquistes.
Deixar que votin els joves de 16 anys és dolent? jo crec que no, el joven és el futur i ja tenen consciencia i ganes de fer coses no com els adults que estan aposentats amb la feina (si en tenen) la familia,...
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Ja sabem que votar als 16 es dolent, de fet també ho és als 18 i per no votar millor que no voti mai la gent.

Qui creieu que ho signaria: la Falange o algun pseudodefensor de l'anarquisme?
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Clar que l'explotació no entén d'origens i que també hi han empresaris espanyols explotadors, em refereixo als pagesos catalanets perquè us alieu amb la burgesia catalana de CiU. Per cert, que jo em sento català i estic a favor de l'autodeterminació, no de la independència. Aïllament? crítica destructiva? Caram, sembla ser que no es pogui criticar l'independentisme. Hi han altres punts de vista, més enllà del: -ets un espanyol si no ets independentista.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Però algú creu realment que CyU i ERC impulsaran el dret a l'autodeterminació? Sembla que baixeu de l'hort ... cap català ha fet tant per la consolidació d'Espanya com en Jordi Pujol (bé potser Cambó).

La burgesia catalana *sempre* ha optat per l'aliança amb les classes dominants espanyoles, fins i tot quan li ha tocat un paper subordinat en aquesta aliança. Tota burgesia necessita un estat; i l'estat de la burgesia catalana és l'estat espanyol. La independència i l'autodeterminació només la poden impulsar efectivament les classes populars.

I finalment, el fet de desprestigiar una consulta popular desobedient amb la poc democràtica legalitat espanyola (encara que tingui elements criticables com la formulació de la pregunta) és clarament reaccionari.

Salut!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Totalment d´acord amb IIIEEPAA. Ademès recalcaría que si enlloc de que aquesta consulta era de festa major, de costellada vamos, o sigui que era com una simple enquesta de Telefonica, haguès sigut una cosa seriosa, on la decissió a prendre realment haguès tingut consequències otro gallo cantaría. Segurament i mireu que us dic la meitat dels simpatitzxants de ERC s´haguès abstingut o votat en blanc i la immensa majoria de votants de CIU (els mateixos que ara han votat que SI perquè era un simple joc) votaríen efectivament que NO, i no oblideu que meitat CiU es Unió Democràtica.
Apart han votat els xavalets de 16 anys, una persona als 16 anys apart de que no té per norma general gaire cultura (amb aquesta educació molt normal), ni coneix res d´història, ni de politica ni de la vida. Jo als 16 anys també era igual de curtet com la majoria (això si, creia fermament amb el que deia, com si tinguès la veritat absoluta, quan no feia res més que repetir com un lloro els eslogans de sempre). Per tant aqui han votat centenars de persones que en un referendum normal no votaríen per edat.
Una cosa més, mirant els resultats de les Europees darreres: si el SI es (CiU, ERC, II) i el NO es (PP, PSC), ens sortiria que el SI treu 1.157 vots i el NO 712. O sigui que el SI guanya per 445 vots.
I que vull dir amb això?? Pues de que si, participant nomès el 41%, molta gent que per edat no pot, i sent una consulta sense trascendència voler fer gala de un 96% de vots afirmatius es fals, presuntuós i grotesc.Com us he mostrar els que votarien NO, nomès els hi treuen 400 vots als del SI,per tant el resultat sería empat, pero es que si ademès els treus els centenars de vots de convergents que al moment de la veritat votarien pel NO us quedeu sense independència. I lo de avançar cap a la independència que voleu que us digui. Si mirem els vostres estimats bascos ho tenim clar: 30 anys de govern indepoendentista del PNV, 50 anys d´ETA (mil morts, milers empresonats, centenars de refugiats, 200 baixes)i..??????
govern PPSOE, la Ertzaintza amb tot el seu esplendor, la ETA casi a prendre pel cul, els abertzales acurrucats, el Pla Ibarretxe a la merda, i de autodeterminació res de res.
Xatos, aqui a catalunya mana el PSC, amb milions de catalans fills de emigrants de la resta d´Espanya, on el vot separatista no supera el 30%, on l´EI sou 4 gats extraparlamentaris, amb una crisis de collons i milions de parats, i on després de més de 3 decades de la mort del dictador l´unic que s´´ ha aconseguit es una consulta no vinculant a un poble del Maresme... podeu seguir parlant de pròxima indepèndencia il.lusos???
Sabeu en quin món viviu???
Lluny dels vostres eslogans i frases fetes de sempre que ja ens sabem de memòria, teniu prou capacitat intel.lectual com per poder fer un raonament llogic, una simple coordenada, una reflexió seriosa????
Companys, mort a tots els Estats, als defensors dels existents i als defensors dels candidats a ser-ho (en somnis).
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
14 set 2009
Menuda pandilla de gilipollas, tendrián que estar todos contentos de que un pueblo tan pequeño pueda hacer tanto ruido en un Estado simplemente usando la fuerza de la democracia participativa, y lo que más les preocupa son sus propias gilipolleces, porque yo esto, porque yo aquello, yo yo y más yo. Con subnormales como vosotros ni Catalunya ni los catalanes tenemos nada que hacer.


No vale la pena luchar por tanto gilipollas.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
15 set 2009
Crear un nou estat per després destruir-lo, perquè no destruïm directament el primer i això que hem avançat.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
15 set 2009
Les persones de 16 a 18 anys han pogut votar i aquest fet és criticat en alguns comentaris anteriors. Però resulta que també han pogut votar els immigrants empadronats a la població cosa que a les eleccions "oficials" nmo ho poden fer ja que al ser treballadors inmigrants es veu que no tenen passaport de l´estat i,per tant, tampoc dret a participació en les eleccions "democràtiques".

D´altrabanda em sorpren tanta gent que es fa dir (A) que estigui en contra d´una consulta social. Que jo sàpiga el pensament anarquista és contrari a delegar el poder a uns representants polítics, el parlamentarisme burgés o democracia rrepresentativa. Que jo sàpiga el pensament anarquista no és contrari a la democràcia directa, és a dir, que un grup de gent expressi la seva opinió sobre una qüestió a través de referendum o consulta.

Bahhh! Ha sigut un referèndum sense cap validesa legal... És clar, senyor.

Bahhh! Ha sigut un referèndum en un poblet insignificant... És clar, senyor.

...I ni aixins ha votat el 100% de la població!!!
Senyor, té raó.

I allaborans perquè me fot tant???!!! No ho sé, senyor.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
15 set 2009
Comentari 15 set 2009 07:47:17 diu:

"Crear un nou estat per després destruir-lo, perquè no destruïm directament el primer i això que hem avançat."

Bé, si la independència fos demà mateix ens fariem independents d´un Estat capitalista en forma de monarquia parlamentària. Això està clar i segurament es proclamaria una República. Una república si que és avançar respecte d´una monarquia ja que el cap d´estat és escollit democràticament per la societat que escull entre diferents opcions. En el cas de la monarquia la societat no pot escollir, per això només ja s´hauria avançat en la democratització de les estructures d´estat.

Ara bé, aquesta nova república naixent (si ens independitzessim demà mateix de l´estat capitalista espanyol) se m´acuden dues coses que no tindria. Aquesta nova república no tindria exèrcit i no tindria un Banc Central capaç d´imprimir moneda. I si els anarquistes fossin majoria podrien aprofitar per a construir una societat sense diners i sense exèrcit.

Però la pregunta és perquè cal construir un nou estat per a després destruir-lo? És que no cal. Es declara la independència i les estructures d´estat capitalista que no existeixin (exèrcit, Moneda, etc) no cal construir-les. I, és més, amb la independència ens expulsarien de la Europa del euro i per tornar a entrar s´hauria de demanar tanda. La pregunta de veritat important és si l´anarquisme ara per ara és un moviment suficientment fort per a construir després de la independència un país organitzat en assemblees, comunes i federacions.

Ara bé, si pretens destruir l´estat espanyol au ja trigues. Però mentrestant el moviment independentista és el que fa via.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
15 set 2009
La independència demà mateix??? Ni d´aqui 100 anys ho veureu, abans hi hauría una altra guerra civil i centenars de milers d´afusellaments que una Catalunya independent.
Si els anarquistes fossiu majoría? La utopia anarquista es un ideari caduc, obsolet i inviable del segle passat. Ni els anarquistes tornareu a ser majoría (pues ara mateix i des de fa anys i panys sóu una diminuta minoría marginal)ni la societat anarquista tornarà mai més. L´anarquisme es una ideología morta, igual que el carlisme, la vostra epoca ja ha acabat per sempre. No busquis ni odi ni rencor en les meves asseveracions, doncs m´agrada llegir a pensadors anarquistes i sobre la revolució del 36, perquè m´agrada les idees i la història, però això no treu que el que pensa de vosaltres es que sóu història tal com ho són els Templers.
Que Catalunya no tindría una nova moneda?? Tindría l´euro, i no tardaría gaire en entrar a la zona euro, de la qual enseguida com els nous estats que entren a la UE, es crearia una ceca propia d´acunyació. O es que catalunya (o un tros d´ella) quan era un Comptat independent no tenia moneda propia???
Catalunya no tendría exercit?? De moment ja el tenim d´una forma encoberta i són els mossos. Desplegament per tot el territori, unitats militaitzades, amb especialitats en tot tipus, unitats especials, antiterroristes, cuartells i comissaries arreu. Nomès faria falta donar-li l´empenta definitiva i militaritzar una part dels mossos. Catalunya sempre ha tingut els seus somatents, milicies armades, grups de trabucaires als pobles, exercits quan la Corona d´Aragó i abans i tot. Perquè no ho hauría de tenir?? Que acàs als països comunistes han prescindit potser de tenir exercit???
Si fins i tot els de Terra Lliure s´autoanomenaven de forma pressuntuosa "Forces Armades de Catalunya". I a Colombia com s´anomenen les FARC??? (FUERZAS ARMADAS Revolucionarias de Colombia). Si les FARC aconsegueixen el poder no serien el seu exercit??
I els etarres no s´anomenen Gudaris(soldats)?? I fan apología de les unitats de gudaris que van lluitar a la Guerra Civil del 36 defensant el Lehendajkari Aguirre als seus videos amb imatges de l´epoca.
Construïr un Estat català anarquista amb assamblees, comunes i federacions??? Pero tu en quin món vius tio??? Quan vas al mercat, al bar mentres miren el Barça o a la Belen Esteban, a la discoteca ple de genteta amb les seves millors gales o a Port Aventura.. té aquest país en plena crisi la pinta de ser en poc temps una societat anarquista? fa cara la gent de voler organitzar-se en comunes, cremar esglesies, agafar el fusell per la Rambla i cantar A las barriacadas??
Per favor, desperteu del vostre deliri, perquè us estrellareu i us fareu mal.
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
16 set 2009
vols dir?
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
16 set 2009
És molt extrany, una vergonya i una infàmia que no hagi dit res del boicot al cava, ha anat directament a "centenars de milers d´afussellaments".

La seguretat i la vida de la nostra població civil la defensa el Moviment Català d´Alliberament Nacional i les garanteixen els nostres militants i les Forces de Protecció Civil. El nostre moviment és conscient que la proclamació de la República no serà demà mateix, serà passat-demà amb el suport de les amples majories i sempre i quan la radicalització dels exèrcits enemics no pressupossin el bombardeig de les grans capitals o la guerra inmediata d´invasió contra el nostre poble desarmat. Molt abans que això passi, preferirem demanar la Solidaritat Internacional de la Conferència de Països No Aliniats per tal que garanteixexin les nostres llibertats a través de l´enviament de Cascos Blaus sota mandat de L´Organització de Nacions Unides, cosa que amb tota seguretat tindrem.

Visca el col.lectiu del 30 de Setembre!
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/234264
Visca el Moviment Català d´Alliberament Nacional!
REUNIFICACIÓ*INDEPENDÈNCIA*SOCIALISME
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
16 set 2009
CAP A LES MAJORIES POPULARS I SOCIALS!!!!!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
16 set 2009
Coordinem els actes revolucionaris!!!!!
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
16 set 2009
VOTA SI
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
17 set 2009
www www.decidim.cat
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
17 set 2009
www www.decidim.cat
Re: El 'Sí' arrasa a la consulta per la independència d'Arenys de Munt
18 set 2009
:-)
www.referendumindependencia.cat

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more