Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
13 set 2009
Comunicat de la plataforma d'afectats per les hipoteques
El 09 de setembre a les 11h del matí diverses persones que participen a la Plataforma van realitzar una acció davant de la seu del BBVA a Plaça Catalunya (Barcelona).

Es tractava de denunciar el cas de Diego i Johanna, dos membres de la Plataforma que tenien contractada la seva hipoteca amb el BBVA per un valor de 325.000 euros. Durant l'últim any el Diego i la Johanna no han pogut continuar pagant les quotes, s'han quedat a l'atur. En vista de la situació el BBVA ha decidit iniciar un procés d'execució hipotecària i el proper dia 15 de setembre està prevista la subasta del seu pis.

Fins el moment no han acceptat cap solució alternativa.

El previsible a continuació, tal i com succeeix sempre arribats a aquest punt, és que el banc serà l'únic que liciti pel pis i se'l quedi per la mínima quantitat, és a dir, un 50% del seu valor inicial. D'aquesta manera, la Johanna i el Diego es quedarien sense casa i a més endeudats amb el banc, ja que estarien obligats a pagar el deute corresponent a l'altre 50% del pis, a la qual cosa caldria sumar-hi el valor de les costes de tot el procés d'execució hipotecària que va iniciar el banc.

Evidentment el BBVA, com tants altres bancs i caixes, i malgrat la crisi, continua tenint beneficis milionaris enguany…I com us podeu imaginar no vol deixar de tenir-ne, encara que sigui a costa de fer fora la gent de casa seva.

Per tal de denunciar aquesta situació injusta i de total indefensió que pateixen tantes i tantes persones com la Johanna i el Diego, i avançant-nos a la data de subasta del seu pis, ahir [9 de setembre] una representació de la Plataforma va plantar les nostres pancartes davant de la seu central del BBVA a Barcelona, i s'hi van repartir panflets i es van donar explicacions a totes aquelles persones que passaven pel centre de Barcelona en aquell moment.

La cobertura mediàtica ha estat positiva. Hi ha hagut entrevistes a la Johanna i també declaracions en nom de la Plataforma, tot seguit adjuntem alguns enllaços de premsa que han aparegut fins ara:

http://www.adn.es/sociedad/20090909/NWS-1218-hipoteca-vivienda-embargo-b

http://www.barcelonatv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=6546&cercaProgr

Cal pressionar les entitats bancàries, aquesta és una de les nostres armes! Aquesta situació afecta milers de persones i cal reaccionar! És molt important unir-se, ajudar-se, recolzar-se entre tothom, també en aquesta mena d'accions… Cal ser valent i lluitar pels nostres drets, aconseguir aturar situacions tan indignants com aquesta i tantes d'altres!!

SOM-HI, MOLS ÀNIMS!

Ens veiem el diumenge a l'Assemblea! A les 17h a c/Magdalenes 13, Barcelona.

PAH

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
13 set 2009
De que treballaven? tenien necessitat d'un crèdit de més de 325.000 (54 M de pesetes)? O es pensaven que això era jauja? La gent irresponsable que pagui els seus errors.Tots som responsables d'un endeutament innecessari i vergonyos. Nois... no voleu viure sense el capitalisme, doncs el primer pas és no demanar credits.
Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
13 set 2009
Denunciar els bancs perquè fan allò al que nosaltres hi vam donar permís i ens va semblar bé en el moment de firmar la hipoteca? No ho entenc!
I perquè volien ser petits propietaris?
No crec que la lluita sigui aquesta, ho sento.
Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
13 set 2009
la solucio al prublema de la vivenda no es de manar credits ni hipotecas ni llogers la solucio es okupar casas havandunades que nian moltes al estat espanyol llo demanu la unitat de totes les persones que no tingin casa i estigin visquen al carrer i cumen sar a okupar totes les cases que iaxin vuides al estat espanyol
Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
13 set 2009
em semblen raonables els comentaris que poseu, però crec que hi ha una gran part de la població que està en situació de no poder pagar una hipoteca i cal crear la consciència de que precisament no fa falta tenir propietat, com en temps de la república en que dominava el lloguer o en altres estats on predomina el lloguer. així doncs pense que és necessari fer aquesta feina x concienciar. creem cooperatives d'habitatge, paguem un lloguer o okupem!! cal dir que no estic al tanto daquest cas i en desconec les característiques, així com de la plataforma, però crec q està bé fer feina en aquest sentit i possiblement no hauríem d ser excloents. salut
Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
15 set 2009
A l'estat ejpanyol hi ha mes d'un milió de cases vuides. Gairebe 200 000 a Catalunya. ORGANITZEM-NOS. DEFENSEM-NOS. RESISTIM EN BLOCS I NEGOCIEM DESPRES AMB ALGUNA GARANTIA.

Hi ha pobles sencers abandonats, propietat d'un aristocrata o un inversor. A l'estat español hi ha llocs, com Seseña, amb 12 000 cases vuides. Als voltants de BCN [Maresme, Valles, Anoia, Garraf] hi han miles de cases vuides.
Al final dels 70, centenars de cases de VPO a Ciutat Badia varen esser ocupades per gent sense recursos i poc a poc les autoritats i els promotors van haver de empassarsela doblegada i es van tenir de conformar amb uns acords trilaterals molt raonables amb aquests okupes molt be organitzats.
Alló es va fer sense por pero amb solidaritat, sentit comú i fermesa.
Treinta anys despres, torne'm hi!
Re: Acció de denúncia contra el BBVA per un embargament hipotecari
15 set 2009
correcció:
hi ha tres milions de cases vuides a Ejpanya
font a pisosycasas.com
ciutat badia
faceb00k ciutat badia fundacio tapies & ciutat badia.

Artículo 47 de la Krostitusion Ejpañola.

Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación.

La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos.

constitusion ejpanyola

pd:
ja sabem que els catalanistes no us sentiu espanyols... pero quan ens convé... oi?
Sindicato Sindicat