Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Nova web d’Alexandre Deulofeu
12 set 2009
Benvolgudes amigues i amics:

Us informem que en dimecres dia 9 de setembre del 2009 (09/09/09), hem estrenat el nou lloc web dedicat a la vida i obra del filòsof de la història Alexandre Deulofeu i Torres (1903-1978) a l’adreça http://deulofeu.org
Alexandre Deulofeu va estudiar química i farmàcia, i fou gran amic de Salvador Dalí.
Fou escollit regidor republicà de Figueres i esdevingué alcalde accidental durant els inicis de la Guerra Civil del 1936-1939, on es dedicà a evitar enfrontaments, saqueigs i persecucions.


Va romandre com a sanitari al front i posteriorment va passar a l’exili, on va començar a dissenyar una teoria cíclica dels imperis i de les civilitzacions, que el seu amic Francesc Pujols batejà com «La Matemàtica de la Història».


Aquesta teoria li va permetre vaticinar, a la fi de la Segona Guerra Mundial, que en deu anys l’Alemanya vençuda es posaria al capdavant d’Europa, mentre que els imperis francès i anglès entrarien en decadència. Posteriorment, als anys cinquanta va anunciar que, pels vols de l’any 2000, la Unió Soviètica s’esfonsaria, alhora que les dues Alemanyes es reunificarien.


Obsedit pels bressols de les civilitzacions, durant l’exili i posteriorment, també va verificar les dates de consagració de les diferents esglésies i runes romàniques fins afirmar que l’art romànic va iniciar-se entre les contrades de l’Empordà i el Rosselló, corresponent aquest art al que ell anomena el inici del segon cicle de la civilització europea occidental.


La més gran preocupació d’Alexandre Deulofeu era assolir la pau mundial, abans amenaçada per la Guerra Freda i posteriorment per altres conflictes. Tenint en compte les seves prediccions va prendre contacte amb un militar veneçolà de l’OTAN per tal de difondre les seves teories en aquest organisme, tot convencent del fet que la Unió Soviètica cauria sense lluita. Aquest mateix militar veneçolà va difondre llavors la teoria deulofeuniana a l’Escola de Guerra de l’OTAN de París. Deulofeu afirmà que el coneixement mundial de la seva teoria era necessari per tal d’aconseguir que les anades i vingudes de les civilitzacions i dels imperis, fins ara violentes, esdevinguessin pacífiques, i que la Humanitat podia trencar així el determinisme aparent d’aquesta teoria. Alhora era un gran reivindicador de les confederacions europea i mundial, com a culminació del projecte polític planetari.


Cap a la fi de la seva vida, va prendre contacte amb l’intel·lectual argentí Abelardo Gabancho, que va convidar Deulofeu a l’Argentina, on impartí conferències amb gran èxit de públic. De tornada a Catalunya, Alexandre Deulofeu morí el desembre del 1978, sense haver obtingut el reconeixement que l’acadèmia li va negar.


Aquest nou lloc web està diponible en dotze idiomes. Preten alhora facilitar l’estudi de la teoria cíclica de Deulofeu i donar a conéixer els seus ideals.Equip Matemàtica de la Història.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat