Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : sanitat
El CCN demana promocionar el Naturisme a Catalunya com a turisme de qualitat
12 set 2009
Els nudistes demanen divulgar Catalunya com a destinació naturista
FEDE CEDÓ
MALGRAT DE MAR

Després de la polèmica per la prohibició de practicar el nudisme en algunes poblacions del Maresme i de la Selva, el Club Català de Naturisme (CCN) ha instat les administracions a impulsar Catalunya com a destí turístic naturista i a aprofitar tot el seu potencial receptiu. Només al territori català, més d’un milió de persones practiquen el nudisme, i a la comunitat europea superen els 20 milions.

El potencial econòmic implícit en el turisme nudista a Catalunya «està desaprofitat», opina Joaquim Plana, president del CCN, al contrari que a França, que encapçala el sector, i Croàcia, que té una oferta per a naturistes que supera el 25% de la seva capacitat. «En plena crisi turística haurien de promocionar el naturisme com a turisme de qualitat», suggereix Plana, que recorda que qui practica el nudisme «sol tenir un alt poder adquisitiu i no escatima en despeses».


INSTAL·LACIONS / Segons una enquesta, el 50% de la població declara haver practicat el nudisme, i el 4% assegura que ho fa habitualment. A Catalunya, l’oferta l’encapçala Girona amb 20 espais costaners, Barcelona ofereix 15 platges, a Tarragona hi ha 10 espais, i a Lleida un, el pantà de Sant Ponç. Pel que fa a centres naturistes, hi ha dos càmpings –un a Girona i un altre a Tarragona– i el poble naturista del Fonoll (Conca de Barberà). A Tossa de Mar, on l’ajuntament estudia prohibir el nudisme integral a les seves platges, es localitza l’únic hotel català que permet parcialment aquesta pràctica a les seves instal·lacions.

---
arrel: elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=644339&idseccio_PK=1022
Mira també:
http://www.naturisme.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat