Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Ruptura democràtica per la llibertat!
11 set 2009
Seguem cadenes... trenquem amb la dominació i l'espoli. Ruptura democràtica per la llibertat!
Ara més que mai, quan s’estén imparable -en amplis sectors de la nostra societat- el convenciment de la inutilitat i la falsedat de totes les promeses de reforma, amb els nous estatuts mancats i els nous finançaments autonòmics migrats...

Ara, quan la sentència del seu Tribunal Constitucional espanyol vol deixar clar -per sempre- quina és la realitat (d'ocupació) per la qual ens hem de regir dins el marc legal de la monarquia borbònica espanyola...

Ara que, a la part de la nostra nació sotmesa a l'estat francès, s'eternitza i es podreix una situació prou coneguda de sempre, en un règim que es diu republicà que cada cop és més "monàrquic" -presidencialista, centralista i nacionalista (francès, es clar!), i amb un govern convertit cada dia més en un aliat estret i fidel del govern espanyol en la repressió...

Ara que l'anomenada Unió Europea camina (si és que camina) en una deriva cada cop més estatalista i conservadora...

Ara, més que mai, hem de treballar per crear i enfortir les condicions per a la ruptura democràtica contra aquesta situació, per trencar d'una vegada per sempre amb la dominació, l'explotació i l’espoliació.

Per nosaltres, la condició primera i bàsica, ha estat, és i serà l'enfortiment de la Unitat Popular, és a dir, de l'autoorganització i l'avanç de les classes populars, en lluita pels nostres drets, per l'alliberament social, nacional i de gènere; per la república federal, independent, democràtica i socialista, dels Països Catalans.

Però aquesta lluita global de fons, que té el seu fonament en les lluites quotidianes, sectorials, locals o parcials..., no hauria de negligir la incidència i l'enfrontament en els aspectes polítics generals que ens afecten i que també afecten sectors amplis de la nostra societat. Més en concret, la nostra lluita de fons difícilment avançarà si no és capaç d'anar teixint nexes de complicitat amb una àmplia majoria social i els seus interessos i expectatives més generals. En definitiva, i com ens ensenya la història, mai aquesta lluita no serà veritablement revolucionària si els seus objectius i propostes no acaben sent una alternativa social i política vàlida per a tota la societat.

És per tot plegat que considerem que en l'actual conjuntura política, des de l'Esquerra Independentista i des de les organitzacions de la Unitat Popular, ens hem de comprometre amb el desenvolupament d'un necessari procés de ruptura democràtica que obri les portes a la gran mobilització participativa popular que ens ha de portar cap a la independència. Aquest procés s'ha de realitzar amb l’aprofundiment, la defensa conseqüent i l'exercici efectiu dels drets polítics fonamentals, pels quals van lluitar els nostres avantpassats, i hem lluitat i lluitarem nosaltres. Des de la Unitat Popular, i en concret des de la CUP, ja s'insisteix en l’aprofundiment de la democràcia, en el desplegament de la democràcia participativa, és a dir, en el dret de participar, directament, o a través de representació lliurement escollida, en la decisió dels afers polítics del nostre país.

Partint d'aquest principi i amb la denúncia i la lluita contra les traves i limitacions constitucionals, legals i administratives que ens imposen els estats ocupants, i comptant amb les diverses iniciatives ja existents (PDD, Acte Sobirania, Sobirania i Progrés, Comissió de la Dignitat, etc.) i els col·lectius diversos escampats per la nostra geografia, s'ha de poder estructurar i coordinar una Xarxa Unitària de col·lectius, assemblees, casals, ateneus, associacions, etc. d'àmbit territorial divers, oberts a la ciutadania (persones i/o entitats), democràtics, defensors dels drets polítics, socials i nacionals i compromesos amb el país i la seva situació (territori, llengua, cultura, treball...).

Aquesta Xarxa haurà de ser un instrument polític de base assembleària, de debat i d'elaboració de propostes (i d'iniciatives legislatives), i també de promoció de consultes populars i referèndums (dret de decidir). Paral·lelament, considerem que s'hauran d'enfortir i ampliar les assemblees de representants electes (partint de l'actual assemblea "decidim.cat") amb les mateixes finalitats polítiques de la Xarxa Unitària territorial.

Sobre aquest fonament organitzatiu es podrà avançar cap a la constitució d'una Coordinadora Nacional d'Assemblees Democràtiques de base participativa, juntament amb una Assemblea Nacional de representants electes, amb vista a articular un ampli i potent procés constituent republicà, obert al conjunt dels Països Catalans.

Un procés d'aquestes característiques, portat amb prou encert, decisió i fermesa, és el que permetria avançar cap a una confrontació directa, civil, oberta i democràtica amb els estats ocupants que en aquests moments el nostre poble necessita. Es tracta, en definitiva, de posar les condicions per a la ruptura política i social, que és imprescindible per sortir de l’atzucac en què ens vol arraconar l’autonomisme (i la seva prolongació non-nata del federalisme) i començar el camí que ens ha de portar cap a la Independència i la llibertat.

- Prou camins sense sortida

- posem les bases democràtiques i populars per a la nostra llbertat

- iniciem ara mateix el camí del nostre procés constituent


MOVIMENT DE DEFENSA DE LA TERRA
Països Catalans, 11 de setembre de 2009

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more