Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
11 setembre Anarquista
09 set 2009
- Paradeta del Bloc Negre al Fossar de les Moreres durant tot el matí

- Bloc Negre a la mani de la tarda: a les 17:00. Pl. Urquinaona
Contra la seva crisi... la nostra COOPERACIÓ!!!

Un cop més els diferents mitjans ens estan marejant per prendre'ns el pèl. El missatge és clar: ha vingut una crisi, com si fos una inclemència meteorològica. Com si fos tant inevitable com imprevisible. Ens han de posar la por al cos per tal que ens resignem amb les seves solucions per sortir de la seva crisi.

Que el sistema capitalista te crisis cícliques no és cap novetat, com tampoc ho son que l'economia especulativa i els diners virtuals, no són sostenibles.
Però aquí no es tracta només d'això. No és només que el sistema ha fallat. Els principals culpables d'aquesta crisi s'han embutxacat molts milions sense palanques i de dia. Els estats, contradient la llei del lliure mercat que tant defensen, han intervingut regalant-los milers de milions a aquestes multinacionals. En alguns casos passant a formar part de les direccions. Tots aquests diners que teòricament no hi eren per a totes les altres coses o per directament acabar amb la fam al món , apareixen misteriosament.

Un cop més és fa palesa la funció dels estats: garantir a la classe dirigent (els que no treballen) de mantenir-se en el poder, mantenint als desposseïts venent la seva força de treball. Que d'això és tracta aquesta crisi, de flexibilitzar el mercat laboral que vol dir renunciar a conquestes laborals de principi del segle passat!! Davant del xantatge de l'atur volen que treballem més hores i guanyem menys.

Portem massa temps delegant en mentiders professionals. La falta de conscienciació i el possibilisme és el que ens ha dut aquí. No és casual que les coses vagin com van. Hem perdut la unió i ens hem tornat mesells. El que tothom s'estigui salvant el propi cul, tot desitjant que el seu entorn més proper se'n pugui sortir, només empitjora les coses. Només l'acció col·lectiva i conscient pot canviar la situació. Prou delegar! Comença a actuar per tu mateixa! Organitza't!.

Hem d'obrir els ulls i veure que estem totes iguals. Que no és conjuntural! El proper cop que et creuïs amb una manifestació de treballadors de nosequina empresa, en comtes de pensar que estàs arribant més tard a on vagis, baixa del cotxe i aplaudeix! La solidaritat és la nostra millor arma. De fet és la nostra única arma.

No podem creure'ns que és pot negociar amb qui t'oprimeix. Els que tenen els privilegis no hi renunciaran així com així. No hem de pidolar res, hem d'agafar el que és nostre! És absurd creure's que no ens haurem d'embrutar totes les mans. Com absurd és creure's que aconseguirem la independència dels PPCC negociant amb Ecspanya.

La independència personal, social i com a poble només l'aconseguirem lluitant!

En primera persona, sense intermediaris. L'autorganització i la democràcia directa, el camí.

La solidaritat activa amb els conflictes de casa nostra i d'arreu del món. Amb tots els pobles que lluiten contra el colonialisme, l'imperialisme i el capitalisme.

Hem de mantenir l'esperit crític, indomable i foragitar les pors de la incertesa amb cops sincers d'aquest nou món que duen als nostres cors.

Per la independència sense límits, visca la terra mori el govern!!!


Notes:

-Amb la pantomima de la reforma del estatut, que acabarà més retallat que abans hi tot , els independentistes d'Armani i els ecologistes de debó ens han recordat una vegada més de que serveix la democràcia parlamentaria.

-Els principals directius de AIG van gastar-se 300.000 eurus en un cap de setmana per celebrar que havien estat intervinguts i que cobrarien les seves milionàries indemnitzacions.
Mira també:
http://i376.photobucket.com/albums/oo208/Kenbushi/Cartell11S.png

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
«Per la independència sense límits, visca la terra mori el govern!!!»

De fet, subscric bona part de l'anàlisi i, sobretot, lo de "independència sense límits". Els límits els posarem tots nosaltres. I els posarem o treurem quan ho considerem necessari. Començant pels límits del marc o marcs d'actuació. Per què ha de ser els PPCC i no les comarques o els municipis o les comunes que poguéssim muntar? Per què en un discurs supossadament "anarquista" hem d'admetre "realitats (virtuals) territorials" i "realitats (encara més virtuals) identotàries"? Siguem creatius, què és el primer que cal ser per ser revolucionaris.

Salut!
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
doncs perquè tu consideraràs que el teu marc és la la vall del jo què sé, i ells consideren que són els Països Catalans. I si, amb una identitat pròpia, una llengua i una cultura, com tots els pobles del món i com en tota la història.
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Així, sense posar en tela de judici què i qui és el poble i qui té potestat o no per definir qui i què són. I sense posar en tela de judici per què uns trets culturals sí i uns altres no. Com sempre revalidant allò prèviament donat. Tothom és lliure de proclamar-se llibertari o col·leccionista de segells. Jo també soc lliure de pensar que la llibertat ha de ser total i no determinada ni condicionada per la "cultura" (no sé si això pels altre és ser llibertari o adventista del seté dia).
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Sobre el que es diu del marc referencial territorial, al text s'esmenta Països Catalans, però en cap cas crec que siga res excloent ni tancat. De fet, estic segur que la gent que convoca al bloc negre, tenen molt clar que el pilar de cap construcció és la lliure federació. O siga que crec que no s'ha de desvirtuar el missatge.

Es pot parlar de Països Catalans i creure en la lliure federació, no és contradictori.

Sobre el fet de si es pot demanar llibertat no determinada per la cultura, ho veig un poc difícil. La cultura ho és tot, és el que fem en el nostre dia dia i, per tant, veig molt difícil crear res a banda de la "nostra" cultura, perquè al cap i a la fi, tot el que fem està intimament relacionat amb la cultura. Una altra cosa seria si podem canviar el tipus de cultura, i generar cultura popular, cultura anticapitalista...
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Pose-ho això al google....
Los levantamientos de 1903 en Macedonia y Tracia
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
classificat "X" ( :-) )

He posat "cultura" entre cometes, justament per això, per denunciar el caràcter manipulador d'allò instituït unilateralment com LA cultura. Estic d'acord amb què la contracultura creativa, la que no dona res per sentat i la que tampoc institueix res de nou amb l'ànsia que esdevingui "inamobible", és una eina revolucionària. Quant als marcs, justament els PCC "són un marc" com unaltre, però per què han de ser justament EL marc?

Salut, comunisme llibertari i mort a totes les convencions que maten la creativitat popular
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
En mi opinión hablar de identidad nacional y anarquismo son conceptos totalmente opuestos, la nación es un mito, un elemento abstracto creado por la verdad del poder y la verdad del poder es aquella que nos conquista. El Estado es el instrumento desde donde el poder reprime y controla la sociedad, la bandera y los símbolos de identidad son los fetiches a través de los cuales se forja un sentimiento fanático. La cultura no tiene nada que ver ni con la nación, ni el estado, ni los símbolos puesto que ella es el patrimonio que los seres humanos intercambiamos desde que éramos primates… si hablamos catalán en catalunya, no es por que seamos catalanes, es por que un día los romanos nos impusieron el latín y a partir de aquí la historia lo transformó en lo que llamamos lengua catalana. Es posible, casi seguro que dentro de 500 años se hable de una forma totalmente diferente y casi seguro que tenga otro nombre.

Pues, amigos, compañeros, dejen de obsesionarse por los roles del poder y aprendan a vivir sin la dependencia de sus símbolos e iconos, somos libres, somos anarquista, todos somos lo mismo y además vivimos en el mismo mundo, ¿por qué tenemos la necesidad de vernos diferentes constantemente, si en realidad somos hermanos?
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Jo em pensava que en una societat llibertària les coses es decidirien des de la base, és a dir, creant primer els petits marcs (com la col·lectivitat local) i arribant a un marc més gran després d'unir-se les comunitats locals.

Fent-ho així, no hi cap un marc territorial predeterminat tan gran com els Països Catalans o Catalunya, perquè això seria predefinir com es poden o no poden unir les comunitats petites.

Què passaria si es federessin comarques de l'actual Catalunya amb comarques d'Aragó o Castella?
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Anarquia total, independència sense límits!!! (ni essencialitzacions de cap tipus).
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
Exacte, benvolgut "Anarquista"!
Com li explques a un habitant d'Arnes (Terra Alta) que té que fer pinya prioritàriament amb els habitants d'Estoher (Conflent) que no pas amb els de Beseit o Calaseit (El Matarranya)...? No és sol la "predeterminació" del marc sinó l'artificiositat, la irracionalitat i la unilateralitat de la definició del marc, curiosament coincident amb la "nació" (deprés dieuen "no som nacionalsites sinó independentistes")...

Efectivament, la única horitzonatitat política possible,només es pot donar en una horitzontalitat territorial, en una mena de "continuum" territorial on cada col·lectivitat unitària (comuna, poble, barri), a modus de xarxa, decideixi com interactua a diferents escales amb les del seu voltant o amb les d'àmbit planetari. Més enllà, però, de la lògia d'aquest continuum de petita escala (o, simplement, d'escala humana), efectivament, perquè el Pallars Jussà no pot associar-se amb els Monegros? o el Montsià amb el Camp de Calatrava...? per quin collons de "llei nazional" o de camisa de força caputalista o apel·lant a llaços "culturals", no ho podríen fer?

Salut!
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
I els pobles no existeixen per vostè? i les cultures tampoc? Crec que ells no parlen de nacions, no tenen l'objectiu de crear un estat sobre aquest poble. I quan parlen de Països Catalans fan referència el col·lectiu històric, cultural i lingüístic. Aquests Països Catalans no els volen crear imposant res a ningú, sinó mitjançant la lliure federació, per tant si com diu el siutadà tarsán un habitant d'Arnes es volgués fer pinya amb un de Beseit o Calaseit cap problema. Jo també crec en uns Països Catalans (o territoris de llengua catalana, si ho preferiu) sense estat ni imposicions.

S'ha de vigilar amb aquest discurs "bonrollista" de que tots som iguals, vivim el mateix planeta, perquè pot acabar amagant les diferents cultures i llengues d'aquest planeta. Ser anarquista també és defensar el ric patrimoni (tot i que cada vegada menys) de les diferents llengües i cultures del nostre planeta. D'acord que per mi per exemple és més important salvar aquest planeta d'aquest voraç sistema capitalista que l'està destruïnt (ja que parlem el què parlem amb el pas que anem, les futures generacions potser no acaben parlant res). Però això no treu importància tampoc a preservar la riquesa cultural de la terra.

No s'obliga a ningú que jo sàpiga, simplement que a Negres Tempestes i altre gent li agradaria que fos entre els territoris de llengua catalana. O això he entès jo, vaja.

Salut i anarquia!
Re: 11 setembre Anarquista
09 set 2009
señor bakunin, lea mas a bakunin, hagase el favor.

Especialmente sobre la question eslava, sobre el "nacionalismo" eslavo y tal.

Hay quien, sin denunciar nunca el imperialismo fascio-españolista siempre ataca todas, y digo todas, las expresiones de unidad cultural secesionistas-liberacion nacional (sea basca, catalana o gallega...).

Ya huele tanta verborrea contra la culturalidad catalana. Una cosa es no bajar la guardia ante la burgesia catalana-regionalista, otra muy distinta es atacar todo intento rupturista de ambito exclusivamente popular (sí, de pueblo, i.e. trabajador, explotado, precariado y ofendido.)

A la mierda verborrea radicaloide "antinacionalista" que no es mas que transigencia con el status quo.

Todo lo que debilite al fascio nazional es tactico y por ende util al revolucionario.

¿O es que creeis que no estan ellos preparando ya la proxima liquidacion social?

Endavant catalans! Ara es l'hora d'alçar el cap i mostrar l'orgull!

Orgull de classe i orgull de nació.

Se'ns en refot les justificacions de l'enemic perque ells mai no han tingut pietat!!

Cal aprendre del passat i aixó es molt mes del que sembla a primera vista.

Del que decidim fer prendran nota els osans i els catalans de l'ordre republica. Més realisme i mes empenta.

"socialismo sin libertad es esclavitud, libertad sin socialismo es injusticia" M.B.
Re: 11 setembre Anarquista
10 set 2009
Sense ser organitzador del bloc negre, si participant en alguna diada, i sent de la cup i (la EI), aplaudeixo el bloc negre, i el seu discurs solidari, coherent i no sectari. Són l'exemple clar de què l'acostament entre determinats moviments històricament enfrontats és possible. Amb el bloc negre l'articulació entre independentisme, marxisme i anarquisme és una realitat. Perquè el que realment volem no és un Estat lliure socialista... (encara que potser hi haguem de passar), sinó uns PPCC lliures (d'estats i fronteres) i socialistes (sense classes). Akest és al meu entendre l'objectiu comú que ens pot fer treballar juntes, per molt lluny que el tinguem.
salut al bloc negre i fins a l'11s.
Re: 11 setembre Anarquista
10 set 2009
Hi ha qui tradueix "Països catalans" com a "territoris de llengua catalana", i que es tracta de preservar la riquesa cultural de la terra.

La terra no té cultura; sóm les persones que en tenim, i aquesta cultura la formen moltes coses incloent una o vàries llengües.
Jo a la meva localitat proposaria associar-nos lliurement a una altra localitat per diverses raons, i la cultural en seria una més.

Per mi no tindria massa sentit prioritzar l'associació amb una localitat perquè aquell territori fou conquerit per Jaume I (un militar catalanoparlant força sanquinari). Així mateix tampoc no tindria la mateixa actitud amb Cuba pel fet que la burgesia catalana l'hagi conquerida econòmicament en el passat.
Re: 11 setembre Anarquista
10 set 2009
Com envejo la teva capacitat de raonar i la teva capacitat de síntesi, company "Anarqusita". Alguna vegada he fotut un totxo de post per intentar dir el mateix sense ensortir-me'n.

Salut i comunisme llibertari!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more