Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral : dones
Sobre la prostitució
08 set 2009
Acords XVI Congrés Confederal de la CGT. Màlaga, 4, 5, 6 i 7 de Juny de 2009 .
DRETS LABORALS DE LES PROSTITUTES. LA PROSTITUCIO COM TREBALL

Volem manifestar en primer lloc que ens agradaria que les relacions de tot tipus entre els éssers humans no haguessin de veure's sotmeses a intercanvis comercials de cap tipus i que per tant el treball sexual no existís.
Ens agradaria que desapareguessin les relacions de treball sotmeses a les lleis del mercat i que deixessin lloc a l'autoorganització i la autogestió. Però mentrestant, vam necessitar drets que ens protegeixin enfront dels abusos del capital, ja que com bé consideren les companyes abolicionistes "la prostitució és el violent punt d'unió entre el patriarcat i el capitalisme".
El treball sexual ha de situar-se en el mateix pla que la resta de treball, en lluita legítima i legal contra la marginació i l'exclusió social. La qual cosa és impossible si segueix sent una activitat no reconeguda ni regulada com treball. Advoquem per ei reconeixement dels drets personals i laborals de les persones treballadores del sexe, com única forma efectiva per a evitar l'explotació, trencar els mecanismes d'exclusió de les dones que exerceixen la prostitució de forma autònoma i voluntària, així com fitar les imposicions i excessos dels empresaris dels clubs d'alterne
El fet de demanar el reconeixement dels i les treballadores del sexe que realitzen el seu treball voluntàriament, no vol dir que acceptem la tracta de persones, sinó tot el contrari, volem que sigui perseguida.

Per tant fem les següents propostes:

-     Exigir com organització que es persegueixi el tràfic sexual de persones.
-     Rebutjar l'explotació sexual, especialment la de les dones immigrants, que constituïxen un dels col•lectius més vulnerables.
-     Reconèixer la sentència dictada en 2001 pel tribunal de Justícia de Luxemburg, on s'afirma que la prostitució és una activitat econòmica legítima. És a dir, que el treball sexual és una activitat laboral i requereix el reconeixement dels mateixos drets que altres treballs. Amb accés als serveis coberts pel sistema de protecció social general i a la sanitat publica.
-     Impulsar la autoorganizacio de les treballadores per a representar-se a si mateixes i ser incloses en les discussions a prop de polítiques, lleis, ordenances, etc...que els afectin a elles i a les seves condicions de vida
-     Rebutjar les mesures paternalistes exigint, que s'escolti a les treballadores com part implicades en la regulació legal de la pròpia activitat.
-     Reconèixer el dret a la sindicació de les treballadores del sexe.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la prostitució
08 set 2009
pero entonces irse a un prostíbulo de prostitutas sindicadas es irse de putas con conciencia social?

joderrr que raro me suena eso... además que al fin y al cabo el que se va de putas es porque lo que quiere es follar con una tia buena y no sabe como y al final de tanto pensar se acaba yendo de putas.

casi prefiero hacerme gay e irme a un cuarto oscuro.
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
siempre el mismo rollo, como era aquello sw lA LEONA MINISTRA, la compañera que esta haciendo el serevicio podria ser tu hermana o tu madre asi que respetala, si eso se hacia en revolucion, como se llamaba los libertorios o algo asi, a que viene la moral de la cgt, es como aquello de las putas son señoras y las señoras son putas pero al final todas putas, si vamos a la raiz del problema es muy claro la represion sexual es control social, si las relaciones entre personas hubiese libertad la sexualidad no seria problema, es mucho mas obsceno ver el destrozo continuo de barrcelona por los asquerosos turistas y sus restaurantes fastmierda y todo lo que conlleva el negocio agresivo y deteriorante de los trush turisticos que dos personas que tienen relaciones en la calle, vale ya de puritanismo recalcitrante que llega hasta dindicaos que supustamente tinen algo de libertarios, menos pastilla menos drogas menos futbol y mas follar. y al diogenes el perro eres un homofobo asqueroso y de cinico solo tienes el nombre mierdoso, casi prefiero hacerme gai que patetico hacerse o ser gai no es ni mas malo ni mas bueno solo desde una mente homofoba como la tuya puede salir un comentario como el tuyo y encima desde una supuesta posicion de cinismo, eres un falso.
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
Sería fantástico poder atisbar un ápice de profundidad, reflexión y análisis inteligente, a la vez que crítico, de cualquier información que la gente estuviera dispuesta a comentar, en lugar de proferir insultos infantiles (y carentes del más mínimo ingenio y gracia, dicho sea de paso)

Esto, a tenor del nivel que se respira en los comentarios, en lugar de un medio de contrainformación y participación alternativo, con gente mínimament despierta y que haya leido algo, parece cada vez más un foro de política burguesa de Terra.es inflado de niñatos..
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
Pedir un ápice de profundidad casi me parece ingenuo cuando a diario nos bombardean desde los Mass Media (más mierda, con perdón) y desde aquí no ha habido practicamente ninguna posición crítica alternativa. Ni de defensa de las prostitutas ni de ataque a esa falsa moralidad de los intereses economicos que gobiernan Barcelona (Godós y demás pájaros). Si seguimos dormidos ésto será una pesadilla...
Ah y sí, los de la CGT al menos opinan algo. Pero algo de lo mismo, pacato y paternalista. Vamos que si la alternativa es sólo la sindicación. Habrá que decirles: Abajo el trabajo, éste y todos los demás. Pues para empezar quien no se prostituya laboral y personalmente, que levante la mano!
Salud y anarquía
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
em semblen acertades les propostes de la CGT. cal fer aquest pas, perquè ara molts agents polítics i socials comencen a parlar més de regulació que de prohibició, però cal definir bé quin tipus de regulació (pq també pot ser una regulació punitiva). cal diferenciar entre prostitució de carrer i de locals (que comporten dos tipus diferents d'explotació, crec; o segons també l'autonomia o dependència de macarres o clubs).

És cert que la realitat és que pel que es veu els homes (clients) tenen la moral més distreta que les dones i que hi ha més treballadores que treballadors del sexe, però tampoc caldria ser excloent.

pels cínics, és cert, la prostitució és dels oficis més antics (després del de pastor) i la sexualitat pot ser més o menys lliure, però la realitat és la que és i cal prendre mesures socials, laborals, pedagògiques, etc.
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
PUTEROS A LA HOGUERA!!!!!!!!!!!!!
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
Molt correcta el posicionament de la cgt.Tota aquesta represio i sow dels mass-merda per sobre de tot va a la prostitucio low cost o de carrer perque no es vegui .Vaja hipocresia¡.Les detencions normalment no van cap els macarres ni cap els grands mandamasos com advocats ,policies,xete sete dels rivieras and company encara que faguin la comedia detancaments i algun empresonament de luxe.MENYS HIPOCRESIA EN EL TEMA.Salut.
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
ostras tio perque no tractes llegir el que escriuen els altres, el llenguatge amb argort amb el que el insult fa una tasca de comunicarse intengrakment, els refinats com tu que es creuen perque han llegit un llibre savan mes que els altres, nomes demostran el seu egocentrisme, segurament en tems de franco farias molt be el papel de censor dien com tenim que parlar i el que tenim que dir, mes te valdria no llegir tan i tractar de escoltar el que diuen els altres i no mensrear el que no enencs cuan ni tan salvol fas el intent de entendre la seva forma de parlar, el teu rfinament es una merda fastigosa com el teu cretinisme de creurat que saps algo i estas mes despert que els altres, mes te valdria rectificar ser una mica humil i tractar de entendre que la diversitat de expresarse es el milloor que pot pasar als colectius que es diuem llibertaris i que no vole poder centrals ni savis diem que la uniformitat es bona, tindras neurona pero de transgredir tu no transgredes res ets una peca mes del engranatge i la teva forma de comunicar tan correcta pot ser que et doni bona nota en la universitat pero en la vida te fa inutil per comunicar i no reprimeixes per que el mitjans de comunicAcio alternatius no tens poder per ello que sino el faries. ets un nsor fustratt.
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
Putas sí, Macarras NO. Obreros sí , Patronos No. Neuronas sí, TV3 NO. Anarquismo sí, CGT...
Re: Sobre la prostitució
09 set 2009
Hoy al bar he leído en el Periódico de Catalunya que desde el gobierno (ahora no recuerdo si el autonómico -generalitat o el estatal), pero desde altas instancias, se ha negado la opción de la regularización. si encuentro la notícia pongo el enlace. de momento algunas de este periódico:

http://www.elperiodico.com/buscar.asp?buscarEn=internet&q=prostituci%F3n
Sindicato Sindicat