Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
05 set 2009
Comunicat de Gent Activa Palma en referència a l’agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant.

La plataforma Gent Activa Palma volem fer una sèrie de valoracions i reclamacions sobre els fets succeïts el passat 7 d'agost a l'aeroport de Palma, quan un jove i la seva parella foren amenaçats i agredits per agents de la Guardia Civil pel fet d’adreçar-s’hi en català.

Primer de tot, recordar que aquest no és ni molt menys un fet aïllat. En la nostra ment hi ha el cas semblant d’en Toni Mestre (també a l’aeroport i per la Guardia Civil), el d’en Marc Peris, na Saïda Saddouki i ara n’Ivan Cortés.

Segon. Consideram del tot intolerable que una persona sigui molestada, detinguda i apallissada per parlar en català a Mallorca. És indignant que en ple segle XXI haguem de recordar a les Forces de Seguretat de l’Estat (FSE) que tenim dret a parlar la nostra llengua, que això no és ni delicte ni motiu de pallissa.

Tercer. Consideram aquestes FSE com a autèntiques forces d’ocupació del nostre poble. Agredir a un jove perquè parla la seva llengua a la seva terra no mereix cap altre qualificatiu que el de força d’ocupació. I, conseqüentment, així mereixen ser tractades.

Quart. Per tant, des de la nostra plataforma lluitarem per l’expulsió al més prompte possible de la Guardia Civil i la Policia Nacional espanyola de les Illes Balears i de la resta dels Països Catalans.

Cinquè. Volem també fer una crítica als actuals partits polítics en el Govern. Nosaltres, com a plataforma, ens toca denunciar, criticar, exigir, etc. Als governants, en canvi, no els hi toca fer declaracions publiques sinó fer les passes necessàries per solucionar el problema. I si no ho fan en són còmplices del que passa per omissió dels seus deures.

Sisè. Per aquest motiu, exigim als partits polítics governants que comencin ja les passes pertinents per fer fora les FSE de la nostra terra al més aviat possible.

Setè. Per tot el succeït, exigim la depuració de responsabilitats dels agents implicats, dels caps responsables i, més concretament, la dimissió de Ramon Socias i la commutació de la sanció a n’Ivan Cortés, en cas que n’hi hagi.

Finalment, només afegir que Gent Activa ens reafirmam en la nostra lluita per la llibertat del nostre poble, ja que només en uns Països Catalans realment lliures aquestes brutals agressions no seran possibles.Més info: http://gentactivapalma.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat dels de la seva [que no es la nostra]
05 set 2009
Mes trist es tenir que parlar d'una bronca entre un tricorni miserable i uns catalanoparlants benestants a un aeroport per la beautiful people, quan hi ha tant per a fer a les lluites socials...
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
06 set 2009
Allà on n'hi ha no en cerquis com deim a Mallorca. Estic cansada de l'argument de "això és un lluita burgesa". Si hagués estat una bronca per discriminació de gènere, també seria una lluita burgesa? Ja que hi ha molta gent que se mor cada dia de fam al món.
Està clar que passen coses molt més greus al món, però tu assegut/da davant una pantalla tampoc fas molt per evitar-ho, així que una cosa no lleva s'altre.
No faceu més intents de llevar més importància a n'aquest tema, que es prou greu com per anar fent demagògia barata.
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
06 set 2009
si l´hagueren agredit per parlar en àrab, segurament seria un acte de Racisme i SOS Racisme segurament haguera ficat ja una denúncia als jutjats. Si l´agredit haguera parlat anglès segurament ara hi hauria un incident diplomàtic entre estats. Però ja se sap la Guardia Civil no agredeix als turistes que parlen anglès. Pocs són els que s´adrecen a la Guardia Civil en llengua catalana, i als que ho fan es posen en risc de ser agredits. Si això és cert als que es passen el dia invocant la constitució com si fos el corà, la torà, la biblia o el codi penal no pensen fer res o, com a mínim, destituir, provisionalment, "al cabo que se la fue la mano" (a un aeroport i més als controls de seguretat està tot gravat i re-gravat per les càmeres de video vigilància, els fets són més que verificables): socias,rubalcaba, zepatero, juan carlos primero?
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
06 set 2009
Aquest post fa pudor de victimisme barato, barato...
Les fortunes que han fet els catalanoparlants peperos a les balears 'no toca', oi?
El tracte que reben els inmigrants castellanoparlants -sudamericans, arabs, de l'est- a les Illes, 'tampoc toca'.
Els delictes ecologics que han perpetrat propietaris, promotors i politics catalanoparlants a les Balears, 'tampoc toca'.
Ah! Sorry; quin oblit tan imperdonable!
No ens enrecordavem que aquesta semana toca 'diada nazional' a l'IMC BCN!
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
06 set 2009
Clar, clar, perque una cosa treu l'altre veritat? Si un dia un guardia civil, i no és cosa d'un dia ni tan sols d'un cos, decideix agredir una persona per parlar en la seva llengua, ens hem de callar perque això no toca i perque això es veu que no té res a veure amb una actitud xenòfoba, racista, totalitària, militarista i colonial d'un cos repressiu amb dècades d'existencia. Un cos espanyolista, o em negaràs també aquesta característica d'aquest cos, que en aquesta terra a més de la repressió que ha exercit en d'altres afegeix com a plus la repressió cultural inequivocament i des de sempre.

No és un problema social que una persona no pugui utilitzar el seu idioma en la seva terra, oi? que va és un problema d'onanisme amb barretina, de mossens i cantaires de sardanes, de nazionanistes i no se que polles més. És victimisme barat, però no ho deu ser anar plorant a tots els fils i obrint cada dos per tres d'altres dient que si indymedia està segrestada, que si em censuren, que si pim, que si pam, lo teu no és victimisme veritat, lo teu si és un problema prioritari, les gilipollades són les dels demés, i tu enlloc d'anar a plorar a l'església vens aquí a plorar-nos a tots.

Perque clar hi ha tants problemes en aquest món, hi ha tantes prioritats en aquesta vida, que quan algú li donen pel sac uns policies, es diguin guardiacivil, nacionals, mossos o el que sigui, sempre hem de pensar amb mentalitat de soplapolles: em callo perque podria estar pitjor dins d'una patera, em callo perque em podria estar morint de gana, em callo perque hi ha gent que està a la presó...això si, tu no et callis en cada puta noticia perque tu tens dret a parlar sempre i els demés a callar. Els teus problemes si que són prioritaris. I parles d'hipocresia i de cinisme?

El que és hipòcrita i cínic és la teva actitud totalitària, es veu que tots els catalanoparlants fotem als sudamericans i als àrabs, perque es veu que els àrabs i els immigrants de l'est també entren en la categoria de castellanoparlants ara, oi? han nascut amb el gen universal de saber el castellà? els empresaris castellanoparlants, que per cert en cap lloc esmentes, no ho deuen fer això, que ells són molt integradors i encara que siguin empresaris ells no exploten, com també són únicament empresaris catalanoparlants els que destrossen l'illa i dels castellanoparlants ni parlem oi.

Ets tu el fariseu quan no vols reconèixer que merda castellanoparlant i merda catalanoparlant existeix, perque hi ha gent merdosa tingui la cultura que tingui a tot arreu. I el problema de que una persona no pugui parlar la seva llengua en la seva terra no és d'un merdós totalitari armat i amb tricorni sinó d'ell per anar denunciant-ho. En canvi això si, quan passa això tu tens dret a treure tot el llistat de les teves subnormalitats, que del guardia civil no es parli, que de l'agressió per utilitzar una llengua tampoc, i acabem ressumint-ho tot en el teu darrer excel·lent comentari que ve a dir que catala=dolent i castellà=bo. No només el guardia civil li pot fotre l'hòstia que si a sobre ho denuncies i et queixes d'aquest acte de totalitarisme tindràs aquí un il·luminat dient que et fotis i callis que això no toca que el que toca parlar és de com a ell tota una conspiració de mossenscatalanoparlantsbarretinariressardanistes el volen fer fora d'una pagina web.

Ves-te'n a enganyar a la teva mare i a plorar a l'església i no a IMC
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
07 set 2009
CATALÀ UNICA LLENGUA OFIACIAL DELS PAÏSOS CATALANS. Fins que no aconseguim la independència com a polble ens passaran coses com aquestes, ens pagaran pel simple fet de parlar la nostra llengua, això passa a les Illes i a tot els territoris, i i potser ja ni ha prou de victimisme, potser ens hem de començar a espavilar i a defensar-nos de totes les agressions i de les seves formes.
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
07 set 2009
NI FRANCA NI ESPANYA ,PAISOS ANDORRANS I FORA PICOLETOS I ALTRES FORCES REPRESIVES INCLOS MONARQUES DE PALMA I DEL PLANETA.Salut
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
07 set 2009
Al primer comentari: "catanalonaprlants benestants". És a dir, pel fet de parlar català ja ets burgès. El català, l'autèntica obsessió dels moviments "alternatius". Quina llàstima...
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
07 set 2009
Completament d'acord amb la majoria dels posts

estic ben be fins els dallonsis de l'actitud d'aquets (o aquest) trolls esquisofrenics, li foten una ostia algu per parlar en catala i la culpa es del que rep.

per cert aixo que els catalanoparlants som uns burgesos deu ser en el teu cas, parla per tu xato, o millor ves al psiquiatra i deixen's en pau
Re: Comunicat de Gent Activa sobre l'agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant
07 set 2009
... que Cataluña es y será siempre española!!!!
Sindicat Terrassa