Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
L'històric bloc del Joan Gil sobre Bolonya

Tornem a cridar: "Universitat, Pública i de Qualitat!".
En aquest bloc he explicat com -no a nivell personal (mai ho faria!)- i perquè critico al SEPC més durament que a la resta de grups estudiantils (En Lluita, CR, AEP, FEL); però en faré un breu resum.

D'entrada al ser l'únic sindicat que liderava les protestes i que s'apropiava de les manifestacions; considero que l'autocrítica al moviment estudiantil ha de passar sobretot per qui l'ha liderat.

1. NO "VAN DE BONES". VAN A LO QUE VAN: A MARGINAR L'AEP.
Però té una raó fonamental. Jo sempre dono la mà oberta a qualsevol persona o grup organitzat. A l'Assemblea de la meva facultat tots anavem de bona fe però un dia va arribar un document del SEPC ("Regenerem el moviment estudiantil"). Allò constituia una assemblea més de debat i lluita sindical en el que la resta d'estudiants aliens marxen cames ajudeu-me (sobretot els que no estan en moviments socials) i que resta activistes. Aquí faig autocrítica a mi per en una assemblea també entrar en el drap brut de posar el debat AEP-SEPC en mig d'una assemblea però és que llavors se'm va marginar per ser de l'AEP (ho explicaré a continuació).

2. FSUP: L'EXCUSA.
Després d'anar al Fòrum Social per la Universitat Pública (FSUP) muntada per la PMDUP (l'ex-plataforma que aglutinava el moviment estudiantil més reivindicatiu); amb un gran sabor de boca i amb quasi cap membre del SEPC present o organitzant-la. Després de saber que alguns militants concrets de l'AEP (el meu sindicat) havien passat tota la Setmana Santa preparant-ho. Després d'adonar-me que només hi havia assemblearis del Raval, aeperos, algun sepecero "militant de base" en la organització i l'impuls d'una tant bona idea constructiva i propositiva com la FSUP amb professors compromesos com l'ex-rector de la UPC Josep Ferrer. Em vaig quedar flipant quan vaig llegir el document "Regenerem (...)" dels qui no havien estat en el FSUP i per tant no havien contribuit a renovar el discurs i generar propostes alternatives a l'EEES.
Segons ells el FSUP va ser una idea feta pels aeperos usant el FSUP quan es va presentar la idea a la PMDUP i es va aprovar (que els representants de les assemblees més properes al SEPC no hi fóssin no és culpa de ningú). En realitat, era l'excusa per dir que l'AEP usava la PMDUP per reduir la combativitat i fer una manifestació de costellada quan aquestes decissions eren preses pels representants d'assemblees i l'AEP i el SEPC inclosos. Al cap i a la fi els era igual l'utilitat de la PMDUP. I quan explicaven què era la PMDUP deien mentides que la resta d'assemblearis (sobretot als no del SEPC o AEP que era als que havia de convèncer) al no haver-hi estat se les creien. Jo al principi vaig dubtar, ho reconec. No havia estat mai a cap reunió de la PMDUP, però no creia que els meus companys de l'AEP féssin res de dolent pel que deien a les reunions de federació.

3. EL DOCUMENT DEL SEPC FENT ÚS DE LES ASSEMBLEES PER LA SEVA BATALLA SINDICAL CONTRA LA SEVA "COMPETÈNCIA" (AEP)
Primer, com sempre, vaig pensar "alguna cosa haurem fet", però després de comprovar que tot era mentida. I després de parlar de forma privada amb una font interna del SEPC que em va confirmar que el document sobretot l'havien fet per "petar-se l'AEP" (paraules textuals del qui m'ho va dir). Em vaig quedar atònit. Tenia raó aquell company de classe que em va dir que li estranyava que encara hi hagués bon rotllo entre AEP, i que el SEPC no hagués fet res per marginar-nos com feia amb qualsevol altre grup estudiantil històric o que fos nou o entrés a les assemblees? Doncs, en tenia i molta. Per desgràcia meva que fins llavors em descreia el que deia el meu bon amic. Era cert, així era el seu joc brut, la seva estratègia (per controlar el seu únic espai social: les assemblees). Tot quadrava. No eren les persones, sinó l'estratègia la que feia pena, de la que em vaig quedar atonit. Com va assolir el seu objectiu de "petar-se l'AEP"? Amb el document del SEPC que va presentar a les assemblees perquè aquestes el refrendessin en que sota la proposta d'acabar amb la PMDUP es marginava a l'AEP de la nova coordinadora (aquí ve el desconeixement del què era la PMDUP, no una coordinadora sinó una plataforma aglutinadora reivindicativa per usar-la com a mobilització i pont de trobada de la comunitat universitària)

4. EL DOCUMENT ES PRESENTAVA A LA MEVA ASSEMBLEA DE FACULTAT
Explico. En una Assemblea de Polítiques UAB (centre neuràlgic del SEPC), un membre del SEPC es va presentar llegint el document i de seguida va marxar. Aquell dia vaig trobar que l'assemblea s'havia engrandit. Hi havia 20 estudiants més (m'imagino per no ser pesimista que tots i totes estudiaven a la meva facultat). L'alegria d'aquell dia se'm va acabar quan vaig descobrir que els dimecres següents (quan es reuneix l'assemblea ordinària) no s'hi van presentar. Llavors vaig conèixer el significat de "desembarcament" en la política estudiantil.
En aquella assemblea mateixa es va llegir el document. Se'm va assegurar des de vells companys assemblearis als quals els havia tingut molt de respecte (pel compromís social que semblaven tenir) que l'AEP havia usat la PMDUP al seu interès. En aquella assemblea pocs estudiants no sindicats hi havia, per tant, l'únic que vaig votar en contra vaig ser jo. Des de llavors, vaig passar-me a dir "el de l'AEP". Des de llavors les assemblees foren diferents. Durant unes assemblees posteriors se'm van dirigir a mi la resta de sepeceros (tant si hi havia independents no sindicats o estudiants que baixaven un dia) quan volien votar alguna cosa amb aquesta frase "menys el Joan, tothom hi està d'acord?". Això estimatitza i és que el document volia marginar l'AEP també de les seves pròpies assemblees. Si votaves en contra del document, votaves en contra de les bones intencions d'aquest, i només ho podies fer si eres de l'AEP (i algun interès amagat tenies, que s'anaven inventat en cada assemblea). Més tard amb "judicis populars" (assemblees extraordinàries on els teus "errors" -la resta no en cometien- i errors entre cometes clar) feien fora aeperos de forma que fossis tu qui et feies fora. Al cap i a la fi, no servia de res, tu eres el de l'AEP i no tenies més "vàlua" que seguir votant el que et deien els "jefes de l'AEP" (tota aquesta història que s'han muntat). A altres assemblees de facultat com a la UB també ho van fer. Aeperos crítics fora de l'Assemblea de la seva facultat o dintre però amb el cap baix. És una bona estratègia per fer disminuir el moviment estudiantil. Però també per obtenir-ne l'hegemonia.

5. TORNES A L'ASSEMBLEA PER COMPROMÍS I T'ACABEN FENT CREURE QUE ETS UNA PERSONA BIPOLAR
Més tard, en una Assemblea es va decidir que jo i una companya de l'AEP fossim els candidats de l'Assemblea pel Claustre. Es va decidir en una assemblea on hi havia molts estudiants aliens, de primer curs, nous, no mobilitzats, etc. Realment, es van agafar 5 noms i només es presentarien 4. A mi m'era igual si no hi sortia. En la següent assemblea, la meva companya va criticar que havien presentat 4 noms escollits pels qui van anar a fer la llista (del SEPC) i que cap dels dos de l'AEP elegits en l'anterior assemblea pels estudiants d'aquella assemblea hi eren i que això era molt lleig. La raó? Doncs que ells volien representar l'Assemblea al Claustre com a Assemblea però sota les premisses del SEPC. A més, se'm va fer una assemblea extraordinària per parlar del meu comportament a l'Assemblea i de no sé quines conspiracions de l'AEP que jo liderava (al igual! un pobre militant de base!) amb altres companys del Consell Nacional de l'AEP. Allà em van dir que potser era bipolar. També em van dir que els meus amics de la PEF (un dia d'aquells, no en l'assemblea mateixa, pel campus de l'UAB) eren "enemics" perquè estaven a favor de Bolonya del pal sectari. No ho hauria d'explicar però ens van intentar dividir amb mentides a dintre de l'AEP. Un dia un del SEPC va dur al ex-coordinador de l'AEP un full de papers subratllats (poca feina!) que havia escrit jo on jo deia que en el nou grau volia anglès i que això segons ell (el mateix que va voler salva Història del nou grau) era un Sí crític a Bolonya tot i que després en les votacions a Junta jo votés que No als dos graus i UN assembleari votés Si en un d'ells (m'agradaria saber qui va ser).
Més tard, vaig saber que a la CAE, hi havia un representat de la meva assemblea que no anava amb el posicionament de l'Assemblea sinó amb el del sindicat. El que se'ns volia criticar a l'AEP era el que realment feien ells però clar, ara no hi havia gaires aeperos a la CAE per informar-se i criticar-ho en una assemblea. A mi em va fer més pena que vergonya que assemblearis que no són de l'AEP i del SEPC votéssin que Si al document del SEPC, perquè també se'ls va enganyar a ells.
L'etern debat AEP-SEPC, enriquidor, s'esfumava. Només el SEPC feia propostes i anàlisi. No cal que parlem de la instrumentalització de la CAE, convocant una manifestació (anteriorment convocada pel SEPC), sense passar per la majoria d'assemblees i amb un Comitè de Bolonya dirigista i rígid que continuava actuant sense passar per cap control assembleari.

6. EN RESUM QUÈ HA FET DE MALAMENT EL SEPC PERQUÈ EN SIGUI MÉS CRÍTIC?
Mala estratègia del "tot o res" quan ha liderat el moviment. Dirigisme des de la CAE i el CdB.
Intentar l'11 de novembre del magi del 2007 fer una manifestació sense les assemblees (vaig saber que hi ha actes que ho confirmen).
Rebentar un espai com la PMDUP per marginar l'AEP creant divisió dintre de les assemblees amb els membres de l'AEP i els del SEPC, perdent el temps creant una CAE que aquesta si que ha acabat com un cavall de troya, etc.
Fent documents com "Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! " sense esmentar a les assemblees d'estudiants en un clar intent de dirigisme.
Convocant CAE i SEPC junts però cap altre grup estudiantil ho pot fer perquè el nom de la CAE només la pot usar el SEPC. Abans convocava només PMDUP, ara el SEPC amb la CAE vol que també surti el seu nom. I això no es baixa a les assemblees però carregar-se la PMDUP si.
El SEPC rep 36.900,00 € de la Conselleria de Joventut per doble fil com a SEPC però també com a BEI tot i que BEI no existeixi.
Fer un document del SEPC per a les assemblees per carregar-se l'històrica PMDUP en el que es deia: "En cas que l’AEP intenti bloquejar la decisió o no la respecti, el SEPC es manté ferm en el compromís i la necessitat de regenerar el moviment estudiantil en el marc plantejat. A banda si la majoria d’assemblees opten per no participar d’aquest nou projecte, des del SEPC seguirem amb la creació d’aquest nou òrgan amb aquelles assemblees que s’hi vulguin sumar."
Del pal farem el que ens roti diguin el que diguin les assemblees.

Amb frases com aquestes: "D’acord amb la conjuntura i la proposta exposades, el SEPC veu incompatible la participació de l’AEP en aquest nou òrgan." La veritable raó per fer crear un altre òrgan.

PERÒ S'INICIA UN NOU CURS, I AMB LA MÀ ESTESA I UN POSICIONAMENT OBERT CREC QUE AMB UNA NOVA ESTRATÈGIA DEL SEPC PODEM FER MOLTES COSES POSITIVES PER LA PÚBLICA!
Mira també:
http://joangilsobrebolonya.blogspot.com/2009/09/perque-la-meva-aniversio-cap-al.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
Carai qualsevol diria que l'any passat va ser un any on el moviment estudiantil no va lluitar, no va esdevenir fort, no va presentar alternatives, no va fer plegar la comissionada d'universitats, no va fer saltar el debat de Bolonya als carrers i cases... enfi, moltes paraules per a confirmar que segurament la lectura que el SEPC va fer amb la proposta "Regenerem el moviment estudiantil" en que analitzava que l'AEP utilitzava un fals consens per reduir sempre la combativitat i que els sectors que s'oposaven amb fermesa al procés de Bolonya havien de seguir un altre camí era totalment encertat. Els fets han confirmat l'anàlisi d'aquell moment.
Per cert, recordo l'any passat abans de la mobilització en que es va ocupar el rectorat fent passaclasses i militants de l'AEP dient-nos als de l'AF que la mani era mentida i que no serviria de res...
a les manipulacions fets i evidències senyor joan... i sisplau els del sepc i AF continueu com l'any passat fotent canya i fent que ens sentim orgullosos de ser estudiants de les unis catalanes
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
Això ho he publicat al meu bloc per explicar-ho a unes quantes persones que debatien a Indymedia sobre un altre post I PER DEIXAR CLAR QUE ÉS L'ÚLTIM COP QUE ESCRIC RES CRÍTIC CONTRA EL SEPC PERQUÈ ÉS INÚTIL. Si el SEPC canvia d'actituds, col·laboraré amb el SEPC; sinó no ho faré, estic en la meva llibertat. AQUESTA ERA LA CONCLUSIÓ. Aquest escrit no genera cap mena de debat I NO L'HE PENJAT PAS JO A INDYMEDIA!

Demano que el retirin immediatament perquè al final es creuran des d'Indymedia que els vull blocar la pàgina.

DONO LA MEVA PARAULA QUE NO L'HE PUBLICAT JO A INDYMEDIA SINÓ AL MEU BLOC I VA SER AHIR.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
Es diu animadversió. Ignorant.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
Si ell no ha volgut publicar-lo l'haurien de retirar. Té raó.

Independentment d'això... Continueu així SEPC!!
Es demostra lo pillat que esta el txaval
04 set 2009
El problema es que si que ho ha publicat. En el seu blog, que es d'accés públic. Es una jugada una mica baixa sobretot perque s'hauria de mencionar que es una retallada enganxada pero citen la font. En tot cas una persona que es defineix com "opinoleg" molt credit no mereix. A més a més el tipus és un dels responsables, amb altra penya, de convertir Indymedia en un safareig. Es una eina, no pas l'escenari per passejar l'ego i la paranoia.
Canya al sofisme i a la xerrameca asfixiant!
Abracadeta per la Julia, que sé que m'estara llegint.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
04 set 2009
Visca la terra!

Endavant SEPC!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
Jo l'únic que sé és que els qui han orquestrat el procés de bolonya, i els d'encara més a munt, s'estan pixant de riure. I jo no sé si riure, plorar, o matar-vos a tots. El moviment estudiantil fot pena, i ho he acabat descobrint aquest últim any, on he pogut comprovar totes aquestes picabaralles tribals absurdes, persones irresponsables, ignorants i irrespectuoses que hi ha en tots les organitzacions que has esmentat.

És molt trist. Jo ja no crec que parem bolonya, l'únic que desitjo és que aquests sindicalistes, assemblearis i "estudiants" tant guais i revolucionaris que hi ha, madurin, i algun dia es pugui construir un moviment estudiantil crític, respectuós i unit de veritat.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
Hombre!! El company Joan! Set trobava a faltar!

veiem que has estat aburridot, eh aquest estiu.
ke passa que t'han tallat l'internet??

ai, aveure quan apendras que les coses es diuen a la cara (algu ha vist a en Joangi exposar les seves opinion en una assemblea de facultat?), no com a rates x la web.

Ki més qui menys si s'informa ja sap de quin pal gasten els del SEPC, no cal que ens "il·lustris" amb els teus amplis coneixements de antiassembleari reaccionari que ni els del AEP t'aguanten.

Ets un pringat pajilleru ke encara no as entés que a l'autonoma només ets motiu de mofa, o no t'enrrecordes de quan vas penjar el teu numero al indymedia i et trucaven x fer bromes?? XDXDXD

si ets un xungu de veritat, tiu, menys paraula i més canya

GORA EPA!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

pesat! perquè no et compres un consolador i ens deixes en pau?
"el sepc m'ha dit tonto i ara m'enfado" .......
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
Em trucaveu per fer broma? Doncs té de dir que no ho vaig notar. I a la cara n'he dit unes quantes d'aquestes en l'Assemblea de facultat, o no t'enrecordes d'aquella assemblea on ens varem tirar els plats bruts. I si, estic d'acord amb el company "finselsous" i no sé perquè encara no han retirat el post.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
pintar la cara de la uab, pintada per un autor que setmanes abans havia fet la cara de l'Obama a la platja, també va ser una acció molt críticable oi?

Que si per tu fos deixariem de fer tot, per tal d'estar tots opinant i sent "crítics" des dels ordinadors de les nostres cases!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
la cae no es el sepc. la cae es de tothom!

fora burocrates! fora els sindicalistes interessats en instrumentalitzar el moviment.

de les coses bones, va ser la perdua de poder del spec i la aep!

visca el moviment assembleari!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
Aprofitant alguns elements que s'estan discutint:

1r. Si no s'hagués rebentat la PMDUP, l'any passat no haguéssim fet l'enrenou que vam fer. Aixó ho reconeix fins i tot la gent amb més animadversió al SEPC.

2n. La CAE és de tothom, però no és el moviment estudiantil. És un punt de confluència.

3r. Les diferències entre la CAE i el SEPC es van portar prou bé. Les tensions internes quant hi ha gent fent MOLTÍSSIMA FEINA, dedicant MOLTISSIMES HORES, tant a la CAE, com al SEPC, són més o menys normals, ja que els "liders naturals" -no en un sentit burocràtic- tendeixen a generar discrepàncies, tant a la CAE com al SEPC.

Aquest any serà molt dur, i convé que valorem la bona herència que les organitzacions ens deixen per aquest any.

Amunt la CAE!

Amunt el SEPC!

Mort al sectarisme!

PD: molt encertat el comentari del "autònom".

PD2: l'AEP té un problema i ben gros. Les seves tesis estan en una òrbita de la qual el moviment estudiantil se n'ha allunyat a cop d'intent de "negociació".
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
VISCA EL SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS!

VISCA LA CAE I VISQUI LA UNITAT A LES AULES DEL DARRER CURS!

junts hem fet por!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
Parece que por lo menos el curso que viene tendremos CAE!

A ver si es verdad!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
05 set 2009
He encontrado este texto de casualidad y me parece una aberración la respuesta que ha obtenido.

No entiendo porque os metéis con este tipo, que se expresa como vosotros libremente y solo le respondéis con una sartqa de insultos.

Parece que por aquí os hacéis los gallitos porque en la cara no os atrevéis, así os va luego, que pena que no acabarais en la cárcel.

Y también que pena que no se pueda aplicar la ley de partidos a criajos incosncientes.

Desde murcia os dedico esto: sois unos cobardes que a solas no valéis una mierda, la próxima vez que venga a Barcelona y vaya a la UAB será para recordr aquel sindicato de fascistas degenerados con pretenciones de hacer algo que está muy lejos de su alcance.

Espero por vuestro bien que dejéis los insultos y las ridiculeces propias de crios que habéis montado este año, siendo incapaces de aceptar las consecuencias de vuestros actos, y maduréis un poco.

Como minimo los que no estáis enchufados por vuestros papaitos y hagáis ver que lucháis cuando por detrás vuestros papaitos os cubren.

Menos mal que solo vivís en el errado y pequeño mundo de la universidad que si no...
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
06 set 2009
Fa temps que segueixo aquests escrits i crec que no estaria malament que per una vegada els llegissiu atentament i els tinguessiu en compte. Hi ha un company vostre (volgueu o no ho és) que s'ha preocupat de pensar (allò que us costa tant a la majoria insultona d'aquí).

També he vist els mil insults i les quatre respostes argumentades cap a la Júlia Rosell. Perque us foteu amb ella? No teniu res més a fer?

No sé com us podeu fotre amb gent que no coneixeu personalment, ni sé com toqueu temes sensibles als que segur que a vosaltres personalment us acovardaria. Podrieu tenir en compte la dificultat que tenen les persones transexuals en aquesta societat, o replantejar-vos el perquè que una persona es mostri més madura o argumenti d'una manera i amb un vocabulari anys llum de vosaltres

Només cap posar al google els noms dels que tant us molesten i veureu com Joan Gil porta temps raonant i s'ha molestat però ha tingut la dignitat (cosa que vosaltres no teniu) intentantg donar idees i fent coses que vosaltres no fareu en la vostra puta vida.

I sobre la Julia Rosell no m'estranya que s'hagi alterat aguantant a imbècils com vosaltres. Ella potser s'està passant amb un humor àcid, però mai us ha faltat al respecte ni insultat fins tres o quatre mesos després que ho féssiu.

Tinc la sort d'estar fent un master i poder-me haver escaquejat de les vostres tonteries, però estaria bé que us replantejessiu, abans de seguir insultant quin problema heu tingut a la vida, quins traumes us han fet seguir tenint una actitud infantil a la universitat, i ja de pas si es que no folleu prou o com una tal "pepita de los palotes" si té problemes amb el membre viril masculí per chuparlo desde petita, ja que fa servir aquest vocabulari.

Madureu d'una vegada i feu la vostra vida, lluiteu per el que creieu però deixeu que els altres també visquin i lluitin, i si seguiu sense ser capaços d'acceptar el que us porta passant tot aquest curs torneu al parvulari.

Em fa vergonya aliena veure que companys de la universitat segueixin sent uns nens petits.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
06 set 2009
Persones com en joan gil i la júlia rosell són el càncer de la UAB, no malgasteu el temps discutin amb aquest lumpen reaccionari, que és lúnic que saben fer, parlar, i parlar.

Visca les lluites estudiantils!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
06 set 2009
Uns parlen, altres lluiten, altres insulten... en fi el de sempre, parlant d'anar de cara, els amics Joan Gil i Julia Rosell també parlen i desqualifiquen a molta gent que mai han vist en persona, i fan de 4 persones un grup radical i violent.

Tothom està en el 'ajo', així que Josep Masip menys lliçons de reaccionaris.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
06 set 2009
NO teniu ni idea de qui son aquesta gent rebenta mobilitzacions, enquadrats en organitzacions de les quals volen ser el administradors i màxim dirigents polítics, i que per la nit es fan palletes imaginant lo bé que ho farien si fossin liders de masses.
JOan Gil i Júlia Rosell aneu a cagar faves, deixeu de contaminar l'inici de curs amb la vostra opinió de merda difosa com si fos spam. Ja s'ha enterat tota la comunitat estudiantil de la vostra insuportable existència.
JO vaticino una merda de curs per tots aquells que comparteixin passadissos o aules amb aquest parell de galifardeus busca-protagonisme.
La gent ha discutit amb vosaltres ja fa mooolts posts, no us estranyi que a hores d'ara qualsevol que senti a parlar de joan gil, acabi la frase dient gil..i polles, que es creu referent de mig moviment estudiantil. i només és el pesat reformista i llepaculs de la ub-raval, que tothom coneix i que ningú li carda atenció. Però clar a indymedia ha trobat un mitjà on deixar-se notar i pèr desgracia fer-ho notar als altres també, fent anàlisis polítics de merda on en el fons l'únic que es diu és que li té mania al sepc pq és el culpable de reventar-li el protagonisme en el medi estudiantil.
Joan i Júlia sou depriments, igual que els pipiolos, que surten a defensar-vos pq no en saben res de les lluites estudiantils o segurament no hi participen.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
06 set 2009
Bé,per el que veig seguiu amb els vostres comentaris infantils... hagués esperat que per una vegada seguissiu la lògica i haguessiu deixat de posar escrits propis de nens petits...

Dubto que Joan Gil i Júlia Rosell us llegeixin ja, ha quedat bastant clar que passen de vosaltres (la qual cosa sembla que no us hagueu adonat).

La pena és que ja no em sorprèn que toqueu temes sensibles: segur que si algun familiar vostre tingués càncer no farieu comentaris així. Però bé, la vostra sensibilitat i solidaritat arriba molt lluny...

EL que també es veu de lluny és el vostre egocentrisme pensant que a algú li importa la vostra opinió sobre aquestes dues persones, que segur que com passa amb vosaltres, ningú us coneix o li importa el que feu.

Si volieu dir que tots els membres de la vostra secta els coneixeran aleshores sí, i és obvi, però segur que també hi ha moltíssima més gent que pensa de volsatres molt pitjor que vosaltres de dels dos als que tant odi els hi teniu (els vostres comentaris d'amargats ho demostren prou).

Una altra cosa: no us importava tant que la gent de fora el moviment fos solidària amb vosaltres i conegués tot el tema del Pla Bolonya? Doncs per els vostres comentaris només sembla que vulgueu fer pantumflades i quedar bé davant tothom, que us comprenguin amb el vostre sectarisme infantil i aquesta mania d'assenyalar amb el dit.

Amargueu-vos vosaltres solets i madureu ja, que des de fora no m'estranya que ningú vulgui saber res de vosaltres quan els vostres comentaris són de menyspreu cap a tot l'aliè al moviment estudiantil.

Per acabar aquest és el meu últim comentari, sé que no reflexionareu i que me'n deixareu un altra de patètica, però és el vostre problema i sent com sou dintre d'uns anys no recordareu res de tot això, o us avergonyireu ben segur.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
07 set 2009
Per al/la tal "Massip". Que te veure el cancer i el transexualisme o l' identitat de genere amb tota la discussio que ocupa aquest fil. Tens rao en gran part del que dius pero barreges coses que no tenen gaire a veure amb la historia de dos egocentrics montant un autentic show de les seves paranoies i ambicions personals respectivament.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
07 set 2009
K.,

no sé donde ves ambiciones personales.

Podrías tener la decencia de decir que no tienen miedo a expresar su opinión, y además creo que habéis entrado en su juego como una cucaracha en ese pegamento que las atrae: por lo visto alteraros es muy fácil y demostrar según qué más aún. Pensaba que seriais más inteligentes.

Hubiera estado bien que hubierais hecho lo posible para que colaborasen con vosotros, os hubieran sido útiles seguro, pero creo que cada vez está más claro que hacéis todo lo posible y más para que cualquier que no piense como vosotros quede como el malo de la peli, y en vuestros comentarios demostráis que todo lo que no está dentro de vuestro círculo debe ser criminalizado o menospreciado.

Me parece patético que luego os quejéis de prensa y luego con los vuestros tengáis estas actitudes.

Así solo consguís mas división en vez de unir a los estudiantes reflexionando un poco.

Pero bueno, supongo que eso es el fascismo estudiantil de hoy día.

¿Alguno de vosotros ha llegado a hablar con ellos de algo? ¿No verdad? Total para qué, para juzgar está internet y entre vosotros cuchicheáis cosas estilo niño pequeño.

I sobre lo que dice el Masip este es sencillamente que hay temas que no tienen nada que ver con ninguno de los temas aquí tratados y que usar internet anónimamente para insultar o comentar estos temas a la ligera es una falta de respeto para las personas que pasan por estas situaciones, no me lo puedes negar.

No es por desearlo a nadie, pero me gustaría ver que haría esta gente de por aquí si tuviera algun pariente con cancer y leyera esto, o un hijo o hija transexual y se acordara de como habéis usado el tema de la transexualidad para faltar al respecto.

Quizás no se acuerden, porque a pesar de estar ya en la universidad y ser personas adultas solo lo recordarán como una chiquillada.

Yo he colaborado en lo que he podido con manis y lo necesario porque Bolonia me jode más que a nadie, sobretodo en derecho, pero no encuentro normal que os metáis así con estos dos.

Y pido disculpas por no escribir en catalán, soy nacido en Castilla León y vine hace dos años aquí en Catalunya, aún no escribo muy bien el catalán pero lo entiendo.

En fin, esperemos que este curso abráis un poco los ojos y seáis capaces de apreciar otros puntos de vista.

Os deseo lo mejor y ahí estaré.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
07 set 2009
"Dret UAB"
La meva pregunta sobre la mencio del/la " massip" als temes del cancer i la transexualitat era perque pensava que ell/ella havien tret el tema. No sabia pas que algu ho havia utilitzat com a part de la discussio, aixo seria bastant brut i llastimos, estic d' acord amb tu.
Sap una mica de greu la descripcio que tu fas de la situacio. Pintant-ho com dues persones que s' ho curren de bona fe i la massa que surt a matxacar-les (la nocio de feixisme estudiantil es especialment desafortunada).El tal "Joan Gil" no es pas la primera vegada que menciona el fet que ell ha rebutjat carrecs perque es realmente independent i honest.No cola. Potser a Castilla es diferent pero a la UAB i molt especialment a Politiques funciona molt un sistema de distribucio de beques, petits curros i projectes entre el professorat. Gent com el Goma, el Romeva o el Botella son els exemples mes clars. La defensa per exemple que el Joan Gil fa del Salvador Cardus (un altre que les deixa anar sense embuts i a vegades amb bona dosis de demagogia) es simptomatica d'aquesta simbiosis entre discurs d' estudiant emprenyat i legitimacio del professor o autoritat de torn que es dona massa.
Si es cert que falta una certa maduresa al moviment per una universitat publica i de cualitat i que alguns esdeveniments del curs passat han enrarit l' ambient d' una manera que fa molt dificil l' intercambi i el dialeg entre opinions diferents. No es menys cert que les reaccions quan algu no concorda amb el pensament majoritari de la minoria es desenvolupen dinamiques de caca de bruixes i linxament virtual. Internet ho fa tant facil que finalment resulta alienant. Oblidant a cops que a l' altre costat de la pantalla hi ha persones, amb sensibilitats i sentiments.
Pero el tema es tambe com ells han utilitzat indymedia i els seus blogs per escampar merda sobre altres grups. No dic pas que el SEPC no l' hagi pas cagat en algunes de les mogudes. Jo mateix no estava sempre d' acord amb el taranna i les estrategies utilitzades quan jo era a les aules pero penso que la descalificacio i la burla desde una certa suficiencia han comencat precisament del costat dels dos elements que tu defenses. Evidentment sempre hi ha una historia que sen' s escapa i elements que cada un es guarda amb el que finalment cada bandol es reafirma en les seves percepcions originals.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
07 set 2009
K,

sí, lo que pasa es que si seguiste las discusiones y burlas antes verás que Indymedia ha sacado insultos y amenazas por resultar en actos delictivos de los que la gente no es consciente.

Yo del SEPC sé poco aparte de las pintadas firmadas y al huelga de hambre porque no me interesa una mierda, me interesa quitarme Bolonia de encima que en derecho es una putada.

¿Pero sobre la burla y la descalificación donde la has visto primero? Yo he empezado a escribir aquí porque creo que hay gente que se repite más que el ajo y solo se está poniendo en evidencia por internet, y en eso le doy la razón a la tal Júlia: con tanto insulto se demuestra que calaña está en el movimiento, y como dice Masip y reconoces tu, falta mucha madurez.

Si lees bien verás que Joan Gil NUNCA ha faltado el respeto a nadie, y la Julia le doy la razón a Masip: si yo recibiera chorradas por mail y a cada cosa que dijera con educación me respondieran con sarna petaría, solo que yo tendría más mala leche. No, ¡mucha más mala leche!

Si de todas formas sigues creyendo que han sido ellos los que han empezado, pásame enlaces con fecha, porque parece que solo te fías de lo que te han dicho.

Como diría Joan es muy Goebbeliano: decir cien veces una mentira la convierte en verdad.

Estaría bien también que empezarais a respetar otras opiniones, el movimiento estudiantil está plagado de demagogia y lo sabes, a mi no me la han metido porque ya tengo mis añitos y ya entiendo de qué va el ajo.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
08 set 2009
Dret UAB,

Lo bueno de todo dialogo es que resulta casi imposible que ambas partes tengan toda la razon.Yo valoro que tanto "Julia" como "Joan" intenten expresar sus opiniones. Respeto que estas no coincidan con sentires que son mas de mi palo. El problema es que hay muchas maneras de faltarle al respeto a la gente y reirse del esfuerzo de gente.

A mi nadie me ha dicho nada pero el resumen de chismes y rumores del engendro que inicio el hilo me parece muy significativo. Como ilustrativo es que un tipo de cuarto ano se exprese como lo hace "Joan Gil". Ilustrativo y preocupante. Respecto a Julia no se que le han dicho o le han dejado de decir y no voy a negar que estoy seguro que hay gente que se ha pasado dos pueblos. No lo justifico. Al mismo tiempo su autosuficiencia (porque esto es lo que es finalmente) no ayuda a esa madurez que somos muchas vemos necesaria para que realmente se forme un movimiento.
Hay dos elementos en esta historia que son inegables y al mismo tiempo contradictorios entre si. En primer lugar Bolonia os caera encima sin haber cambiado una coma y no se trata de un piano de cola o una maceta, su sombra planeaba sobre los campus desde hace por lo menos cinco anos. En segundo lugar es la primera vez desde mediados de los ochenta que un movimiento en las aulas ha conseguido poner nervioso al poder, en sus expresiones politicas, policiales y mediaticas. Por ultimo destacar otro tema que me parece importante y que nadie menciona, que hay de l@s expedientad@s/expulsad@s? Que hay gente ahi que ha pillado simplemente por estar y a otr@s que se les han aplicado ordenanzas franquistas!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
08 set 2009
K,

ya llevas unos comentarios con demagogia barata.

Sobre los expedientados, ¿se aplique lo que se aplique tú qué querías? ¿Que montaran un pollo y no les pasara nada? No me negaras que se pasaron cuatro pueblos...

A mi este año me ha caído expediente, no con reglamento del 1954 pero sí con otros más modernos pero sí por liarla en clase para que se siguiera huelga y no me hicieran ni puto caso.

Si supieras un poco de derecho verías que el problema no es que se apliquen ordenanzas franquistas sino que estas no las renueven de hace años.

Lo de poner nervioso al poder me da risa, con esta frase ya estás mezclando cosas que nada tienen que ver con Bolonia, ¿o no? Te debería interesar generar debate no liarla.

Y hago un inciso y acabo ya: "En primer lugar Bolonia os caera encima sin haber cambiado una coma y no se trata de un piano de cola o una maceta, su sombra planeaba sobre los campus desde hace por lo menos cinco anos." Me encanta esta frase, muy gráfica.

Vaya bien!
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
08 set 2009
¡Me olvidaba! ¿Y tú te has dado cuenta con la prepotencia que hablas?

Has hecho solo en este post un par de comentarios sobre la suficiencia de julia y las maneras de escribir de joan, pero tu has caído en el banal comentario de decir de que tienen que ver el cancer y la transexualidad con las discusiones sin haberte fijado que había sido utilizado para faltar a los dos.

Luego, con prepotencia has dicho como Joan se expresa a cuarto curso. ¿Tú quién eres para decir eso?

Después te metes con lo que defienda o no joan y no argumentas más, dices que son dos egocentriscos que montan shows y son unos paranoicos con ambiciones...

No se chaval, yo de ti me lo hacía mirar porque es bastante lastimoso que se pierda algunas de las buenas argumentaciones que haces con comentarios demagógicos.

No estábamos hablando de los expedientados, hablábamos de Bolonia directamente. Ese discursito guárdalo para el SEPC ese.
Re: Perquè la meva aniversió cap al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)?
08 set 2009
en Joan Gil té raó:

"Regenerem el moviment estudiantil" va canviar la història del moviment i va permetre posar en escac les institucions l'any passat i inclús s'hagués pogut guanyar, aconseguir la moratòria i evitar les expulsions sino fos per 4 rates que van parar la lluita.
Sindicato Sindicat