Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La juez suspende el acuerdo del pleno de Arenys de Munt que apoya la consulta independentista
03 set 2009
La resolución judicial alega que el municipio "invade competencias" reservadas a la Administración central

La juez del juzgado contencioso-administrativo número 14 de Barcelona ha acordado suspender de manera cautelar hasta el lunes el acuerdo del pleno de Arenys de Munt (Barcelona) que apoya una consulta independentista en el municipio. La juez ha citado ese día al Ayuntamiento y al abogado del Estado para decidir si levanta o mantiene la suspensión.

La sentencia otorga al Estado la anulación cautelar que pedía en un recurso presentado ayer contra el referéndum. La resolución judicial alega que el acuerdo del pleno municipal del 4 de junio de Arenys de Munt "invade competencias" reservadas a la Administración central y esgrime también una "cuestión de urgencia" para suspenderlo por la cercanía del referéndum, previsto para el próximo 13 de septiembre.

Asimismo, la juez entiende que el acuerdo del pleno de Arenys va más allá del mero soporte institucional. "No se debe perder de vista que la consulta se prevé celebrar en dependencias municipales y con el apoyo logístico de dicha Administración municipal para su preparación, organización y celebración", dice la resolución judicial.

El portavoz de la comisión encargada de celebrar la consulta popular, Josep Manel Jiménez, ha dicho que analizarán la sentencia, pero que en cualquier caso mantienen la "voluntad firme" de preguntar a los ciudadanos del municipio si quieren la independencia de Cataluña.
Mira també:
http://www.elpais.com/articulo/espana/juez/suspende/acuerdo/pleno/Arenys/Munt/apoya/consulta/independentista/elpepuesp/20090903

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La juez suspende el acuerdo del pleno de Arenys de Munt que apoya la consulta independentista
03 set 2009
I què faran? Enviaran els mossos a impedir que la gent faci una cosa tan DEMOCRÀTICA I PACÍFICA com fer una consulta popular no vinculant?.

Veurem als de la BRIMO disparant pilotes de goma (buidant ulls) i empentant i colpejant (com a les càrregues contra els estudiants de fa uns mesos) a pares de família, mares, iaies que aniran a votar??.

Més enllà dels tecnicismes jurídics, el que estar clar que a l´estat espanyol, el que agrada als polítics és: Quan menys es vota per a renovar les institucions, millor. Fa molta por això de votacions sorgides d´iniciatives de moviments populars, malgrat que siguin purament simbòliques... Un exemple: Les diputacions Provincials, els Consells Comarcals i els districtes de l´Aj. de barcelona NO són elegits pels ciutadans. Hom vota a una llista tancada a les municipals i llavors els "elegits" s´ho reparteixen tot: Ajuntaments, consells comarcals i Diputacions.
Re: La juez suspende el acuerdo del pleno de Arenys de Munt que apoya la consulta independentista
03 set 2009
Tota la raó per part de l'últim paràgraf de l'últim comentari que s'ha escrit. "Un exemple: Les diputacions Provincials, els Consells Comarcals i els districtes de l´Aj. de barcelona NO són elegits pels ciutadans. Hom vota a una llista tancada a les municipals i llavors els "elegits" s´ho reparteixen tot: Ajuntaments, consells comarcals i Diputacions."
Re: La juez suspende el acuerdo del pleno de Arenys de Munt que apoya la consulta independentista
03 set 2009
L'Alcalde pot ordenar a la Policia Local que defensi la consulta, i en Saura pot ordenar als Mossos d'Esquadra que intervinguin per a fer complir la llei...
Re: La juez suspende el acuerdo del pleno de Arenys de Munt que apoya la consulta independentista
03 set 2009
,
Sindicato Sindicat