Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Inadaptats
03 set 2009
Mèdia, polítics, neonazis i fins i tot "la gent decent" s'han unit amb l´ordre de traure a la llum l'amenaça més gran d'avui: l'inadaptat. La caracterització abusiva ha començat a viure la seva pròpia vida. Aquesta és usada per a denunciar qualsevol que no sigui un favorit: Gitans, okupes, ravers, els pobres...
L'etiqueta d'inadaptació sembla indicar quelcom sobre la mateixa societat etiquetadora. Revela realment quin és el seu valor principal: l´adaptació. Això és voler que siguem obedients productors indiferents al nostre entorn, sempre preparats per a conformar-nos.


"L´inadaptació", de fet, amenaça la cosa més important que tenim- la llibertat. La llibertat adaptable és una contradicció en termes, identifiquem la llibertat precisament quan aquesta no s'adapta.

Suposadament "inadaptats" són grups dels quals s'espera que, de fet, acceptin la seva pròpia privació. El nomadisme gità va ser tret fora de la llei i ara la societat està impressionada que els gitans no s'adaptin a l'estil de vida que va imposar-se´ls. La subcultura rave va ser privada del moviment lliure, va ser dispersada mentre la societat intentava cooptar els tecnivals lliures. Els okupes van ser privats de casa seva. El fer-los fora de Milada, la darrera okupació a la República Txeca, va significar que l'últim lloc dedicat a l'allotjament alternatiu així com també a la cultura ha cessat d'existir. No només aquells que són afligits són privats. Aquests esdeveniments representen actes contra tothom qui valora la llibertat i la diversitat en la societat.


http://milada.org
http://sept09.squat.net
http://diy.freetekno.cz
http://freedom-not-fear.czLa nostra resistència contra l´etiquetament no vol dir que defensem qualsevol mena de comportament així dessignat. Els problemes existeixen però hem de triar: o cercar les causes reals i tractar-les o trobar suposats transgressors amb l´ordre de demonitzar-los.


Podem demanar els nostres drets, Fer públic les queixes i Recordar als altres de tot allò que els actes de repressió ens han privat. Alhora estem convençuts que si aconseguim res d´aquesta manera, ho ha aconseguirem d´una forma distorsionada. El Czechtek darrer, per exemple, ha esdevingut una caricatura de si mateix. Allò no és el que volem. Volem gestionar la nostra llibertat nosaltres mateixos: okuparem uns altres edificis, organitzarem unes altres festes i carnavals.La iniciativa txeca La Llibertat No Té Por té existència en reacció a una acció mundial ampla contra la repressió. L´any passat ajudaren a organitzar la Desfilada al Carrer Fes-ho Tu Mateix! contra la repressió estatal - càmeres, lleis restrictives i invasió de la privacitat. Ens agradaria continuar amb aquestes activitats; aquest any focalitzem la violència no només la provocada per l'estat sinó també la violència incitada per la societat que etiqueta i exclou determinats grups. Això provoca sentir por per aquesta gent que és descrita com una amenaça, i, com a resultat, també les nostres llibertats són limitades.
Més fonts i recursos
http://neprizpusobivi.fnf.cz

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inadaptats
04 set 2009
no està malament, tot i que el hardtekno me la porta fluixa i pendulant. un inadaptat es distingeix per les seves idees i pq mai podrà convergir ideològicament amb l'ordre social establert. ara bé, jo espero poder anar a la universitat i trobar una "bona" feina per així poder-me dedicar a fer crítica social de debò, a part d'organitzar festivals eròtics politoxicòmans, tot i que em sembla de puta mare k es faci i és més, crec que és molt necessari i tot q es trenqui l'ordre, s'alliberin espais i es recuperi l'espai públic. Salut i lluita social!
Re: Inadaptats
04 set 2009
els raves... a l'hort! jaja
Sindicat Terrassa