Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Lleida] La repressió no fa vacances: Condemnen a sis dies d’arrest i 270e a la jove jutjada per un mural solidari amb en Franki (i+)
02 set 2009
La Paeria es manté bel·ligerant: Es va presentar com a acusació al judici que ara es sentencia i ara imposa una nova multa de 300 euros a un jove per col·locar cartells.

Fer un mural solidari a Lleida haurà comportat 16 dies d’arrest per a tres joves
DSC01421p.gif
Una jove ha estat condemnada a sis dies d’arrest domiciliari i a pagar 270 euros per realitzar un mural solidari amb el Franki de Terrassa, jove que fou empresonat acusat d’ultratge a la bandera espanyola. Al judici, que va tenir lloc al maig, la Paeria va acusar la jove d’ajudar a dos joves més a realitzar el mural. Cal recordar que aquests dos joves ja van reconèixer ser els autors del mural durant el seu judici i van estar arrestats 10 dies al seu domicili. Per la seva banda, la jove s’ha negat a realitzar treballs a la comunitat ja que considera aquesta sentència injusta i de caràcter polític. També ha recorregut la condemna a l'Audiència Provincial.

D’altra banda aquesta setmana un altre jove, membre de l’AJLL, ha rebut la notificació de l’inici d’un procés administratiu sancionador per col·locar cartells. El jove va ser cridat pel seu nom per dos patrulles de policies locals i Mossos d’Esquadra quan caminava pel carrer, posteriorment va ser identificat i se li comunicà la voluntat de multar-lo. Seguidament, durant dues hores nombroses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van recórrer els Casc Antic identificant persones dels moviments socials cercant a uns suposats joves que havien encartellat.

Davant d’aquests fets, l’Assemblea de Joves de la ciutat:

-     Valorem com un disbarat aquesta nova sentència i destaquem la bel·ligerància amb que la Paeria ha portat la jove a judici, personant-se com a acusació, demanant 270 per una neteja que encara no s’ha fet (a dia d’avui el mural encara es pot veure al marge dret de la canalització del Segre i no hi pot haver factura) i perquè, alhora, ha buscat perseguir als tres joves per la via administrativa (imposant-los multes que sumen 900 euros).

-     Entenem que aquestes acusacions i l’actuació de la Guàrdia Urbana (cridant els membres de l’AJLL pel seu nom, identificant persones dels moviments socials i imposant noves multes) posen de manifest la voluntat de la Paeria de silenciar al jovent crític que s’expressa públicament.

-     Finalment, emplacem a la Regidora de Seguretat Ciutadana, senyora Sara Mestres, a rebre’ns desprès de dos mesos d’haver-ne demanat la petició i no haver obtingut cap tipus de resposta.


Lleida, 2 de setembre de 2009

Assemblea de Joves de Lleida - CAJEI
ajlleida ARROBA cajei.cat
www.ajlleida.org


Notícies relacionades amb el judici:

- L’Assemblea de Joves posa xifres a la repressió política al jovent, coincidint amb un nou judici
http://ajlleida.0fees.net/wordpress/?p=611

- Avui jutgen a una jove per haver realitzat un mural solidari amb en Franki de Terrassa

http://ajlleida.0fees.net/wordpress/?p=614

- Noves accions de suport amb els joves arrestats per fer un mural solidari amb en Franki
http://ajlleida.0fees.net/wordpress/?p=507

- L’Assemblea de Joves realitza pintades en suport amb els dos joves arrestats per fer un mural solidari amb en Franki
http://ajlleida.0fees.net/wordpress/?p=502

- L’Audiència Provincial ratifica la sentència que va condemnar a dos joves lleidatans per haver realitzat un mural solidari amb en Franki de Terrassa a la canalització del Segre
http://cajei.cat/index.php?pag=¬icia=215

- L'AJLL recorrerà la sentència per haver pintat un mural en solidaritat amb Franki
http://www.llibertat.cat/content/view/3428/29/

- Els dos joves lleidatans reconeixen davant la jutgessa haver realitzat el mural solidari amb en Franki de Terrassa i en demanen la seva llibertat
http://ajll.blogspot.com/2008/07/els-dos-joves-lleidatans-reconeixen.htm

- Judici a dos joves lleidatans solidaris amb en Franki de Terrassa demà dimarts
http://ajll.blogspot.com/2008/07/judici-dos-joves-lleidatans-solidaris.h

- Realitzen un mural de 30 metres en solidaritat amb en Franki i convoquen a la concentració unitària
http://ajll.blogspot.com/2008/05/lajll-realitza-un-mural-de-30-metres-la
Mira també:
http://www.ajlleida.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] La repressió no fa vacances: Condemnen a sis dies d’arrest i 270e a la jove jutjada per un mural solidari amb en Franki (i+)
03 set 2009
www.ajlleida.org
Sindicat Terrassa