Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
Informem al conjunt dels treballadors i treballadores sobre la constitució del Nucli Confederal de la CNT a la localitat d’Esparreguera.
Esparreguera.jpg
Català

Informem al conjunt dels treballadors i treballadores sobre la constitució del Nucli Confederal de la CNT a la localitat d’Esparreguera. Aquest nucli, estarà en contacte directe amb la Federació Local (FL) de Sindicats de Terrassa, que oferirà la seva assessoria jurídica gratuïta de manera provisional, fins que disposem d'una de pròpia.

Des del NC d’Esparreguera celebrem que la CNT torni a tenir presència en aquest municipi on històricament hi ha tingut un pes molt important. Durant el període de la II República dels 5300 habitants del poble, la majoria eren afiliats/ades al sindicat. Ja en la “Transició” la nostra localitat tenia un sindicat amb 400 afiliats, sent el major d'entre les localitats veïnes.

Però el passat ara ja no compta. Els treballadors i treballadores ens trobem avui davant una situació molt complicada. Degut a un període de més o menys benestar, ens vam confiar abandonant les nostres organitzacions sindicals. A banda d’això, alguns sindicats van ser instrumentalitzats per part de l’estat per tal d’acabar amb la conflictivitat laboral. Tot i així, no podem culpar als demés de la nostra situació. Vam creure que els altres (polítics i sindicalistes professionals) ens solucionarien els nostres problemes, delegant així una responsabilitat que ens corresponia només a nosaltres. La situació d’ara ens demostra que ens vam equivocar.
Després d’un període de bonança econòmica en que ajuntaments; empreses; bancs i demés, s’han enriquit a costa de la pura especulació, ara pretenen que els treballadors i treballadores paguem els plats trencats. Estem patint una descarada ofensiva per part de l’Estat i la patronal, que estan desmantellant progressivament les conquestes socials que es van aconseguir amb molts anys de lluita sindical. Però el pitjor de tot ...és que no tenim cap eina per defensar-nos mentre les nostres condicions de vida van empitjorant cada dia.

Cal un sindicat de treballadors i treballadores. Un sindicat on ningú estigui alliberat ni cobri per fer cap tasca. Un sindicat on els afiliats i afiliades prenguin les decisions en assemblea. Un sindicat que no rebi subvencions de l’estat, ja que això implica forçosament submissió al mateix. Un sindicat on no es discrimini ningú per les seves creences, ètnia, idees o activitats polítiques. En definitiva, un sindicat on tots els treballadors/es d'avui i demà s’hi puguin sentir identificats i participar activament segons les possibilitats i ganes de cadascú. Aquest sindicat, és la CNT.

Animem a tots els esparreguerins i esparreguerines, així com als treballadors/es de les localitats veïnes a organitzar-se. A construir una eina eficaç per defensar-nos, tant per nosaltres, com per les futures generacions que vindran.

La passivitat només ens porta a seguir perdent!

Organitza’t a la CNT.

esparreguera(arroba)cnt-ait.es

http://esparreguera.cnt.es

Telf / fax: 93 733 97 08 (FL de Terrassa, de dilluns a divendres 19-21h)


Castellano

Informamos al conjunto de los trabajadores y trabajadoras sobre la constitución del Núcleo Confederal de la CNT en la localidad de Esparreguera. Este núcleo estará en contacto directo con lo la Federación Local (FL) de Sindicatos de Terrassa, que ofrecerá su asesoría jurídica gratuita de manera provisional, hasta que dispongamos de una propia.

Desde el NC de Esparreguera celebramos que CNT vuelva a tener presencia en este municipio donde históricamente ha tenido un peso muy importante. Durante el período de la II República, de los 5.300 habitantes del pueblo la mayoría eran afiliados/adas al sindicato. Ya en la “Transición” nuestra localidad tenía un sindicato con 400 afiliados, siendo el mayor entre las poblaciones vecinas.

Pero el pasado ahora ya no cuenta. Los trabajadores y trabajadoras nos encontramos hoy ante situación muy complicada. Debido a un período de más o menos bienestar, nos confiamos, abandonando nuestras organizaciones sindicales. A parte de ésto, algunos sindicatos fueron instrumentalizados por parte del estado para acabar con la conflictividad laboral. Aún así, no podemos culpar a los demás de nuestra situación. Creímos que otros (políticos y sindicalistas profesionales) nos solucionarían nuestros problemas, delegando así unas responsabilidades que nos correspondían solo a nosotros/as. La situación de ahora nos demuestra que nos equivocamos.

Después de un período de bonanza económica en que ayuntamientos; empresas; bancos y demás, se han enriquecido a costa de la pura especulación, ahora pretenden que los trabajadores y trabajadoras paguemos el pato. Estamos sufriendo una descarada ofensiva por parte del Estado y la patronal, que están desmantelando progresivamente las conquistas sociales conseguidas con muchos años de lucha sindical. Pero lo peor de todo... es que no tenemos ninguna herramienta para defendernos mientras que nuestras condiciones de vida empeoran día tras día.

Hace falta un sindicato de trabajadores y trabajadoras. Un sindicato donde nadie esté liberado ni cobre por hacer ninguna tarea sindical. Un sindicato donde los afiliados y afiliadas tomen las decisiones en asamblea. Un sindicato que no reciba subvenciones del estado, puesto que implicaría forzosamente sumisión al mismo. Un sindicato donde no se discrimine a nadie por sus creencias, etnia, ideas o actividades políticas. En definitiva, un sindicato donde todos los trabajadores/as de hoy y mañana, puedan identificarse y participar activamente según las posibilidades y ganas de cada cual. Este sindicato, es la CNT.

Animamos a todos los esparreguerins y esparreguerines, así como a los trabajadores y trabajadoras de las localidades vecinas a organizarse. A construir una herramienta eficaz para defendernos, tanto para nosotros como para las futuras generaciones que vendrán.

La pasividad solo nos lleva a seguir perdiendo!

Organízate en CNT.

esparreguera(arroba)cnt-ait.es

http://esparreguera.cnt.es

Telf / fax: 93 733 97 08 (FL de Terrassa, de lunes a viernes 19-21h)
Mira també:
http://esparreguera.cnt.es/
http://www.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
Benvinguts companys! Endavant i ànims!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
i t'has deixat:
Bienvenidos compañeros! Adelante y animos!

(així tothom ho entén, no?)
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
Enhorabona als esparraguerencs!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
esparreguerins ... Dámaso Hinojosa estaria orgullós de vosaltres !

visca la CNT d'Esparreguera !
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
Una salutació fraternal companys, el poble d'Esparreguera ja té sindicat!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
ara és el moment
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
02 set 2009
La CNT avança mentre els poderosos segueixen bordant. Felicitats companys! Bona feina!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
03 set 2009
Me alegro, un saludo desde tierras zaragozanas.
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
03 set 2009
Doncs a veure si deixeu de practicar l'expanyolisme rotllo ciutadans algun dia, kuan deixareu d criar José Domingos, antic militant d la cnt i ara diputat per ciutadans, partit ultraexpanyolista finançat per la fundació faes del genocida aznar?
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
03 set 2009
jo en sé d'un que havia estat a la cnt de no sé on i ara menja carn!!!

Passeu-ho passeu-ho!!!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
04 set 2009
Torna DURRUTI!
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
05 set 2009
Siau:
sortosament, la CNT, sempre ha estat anys llum per sobre de mesquindats com "espanya", "catalunya" o "birmània". Si per tu el problema és que t'explotin en català o en castellà, per a molts, el problema és el fet que ens explotin.
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
05 set 2009
k la cnt està per damunt d meskindats com expanya? això no sols és fals, sinó k a dia d'avui continua pensant k "expanya" és una nació dins el territori del kual cal articular un sidicat,
ara bé, els k reivindiken per exemple una cnt Països Catalans, una cnt Euskal Herria, una cnt galiza, akests si k parlen de menkindats oi k si?
això mateix vau fer kuan vau expulsar la corrent Askatasuna a EH k proconitzava l'anarcoindependentisme, això mateix vau fer kuan vau menystenir la cnt Països Catalans k es va intentar mantenir als anys 80, això mateix feu amb comunicats del vostre comité "nacional" atacant als projectes anarcoindependentistes k han anat sorgint als diferents pobles d l'estat.
I si no t'importa el tema de la llengua pa amb oli, doncs totes a parlar anglès i llestos, total, lo d les llengúes i les cultures són mesquindats oi?
El vostre discurs, us agradi o no, frega el lerrouxisme de gentusa com Ciutadans, UPyD...etc
Re: La CNT torna a Esparreguera / La CNT vuelve a Esparreguera
06 set 2009
Miki, moltes gràcies, de tot cor. En aquesta web, és el primer cop que, per donar prioritat a lo social pel damunt de lo identitari, ens diuen que "freguem el lerrouxisme", NO que som, directament lerrouxistes. Anem millorant. Favor per favor, et corresponc amb una recomanació: llegeix HISTÒRIA (pel que fa a qui va fundar "Espanya" i pel que fa a qui va esfondrar la revolució el 37). Quant a si la llengua tant em fot o no, no facis extrapolacions tan alegrement que no es poden derivar ni moltíssim menys d'aquest post ni de l'anterior. Només et diré que la llengua la parlem les persones i per això existeix, no té una existència autònoma.
Sindicat Terrassa