Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
16 entitats criden a la 3a Marxa de Torxes de Terrassa. Ahir com avui lluitem per la llibertat dels Països Catalans. Veure Comunicat i Programa des de les 18:00 h. a la Plaça del Progrès
102292_cartell_4_set_09.jpg
4 de setembre (divendres) - 3a MARXA DE TORXES, TERRASSA

16 entitats criden a la 3a Marxa de Torxes de Terrassa

L'Assamblea Popular de Terrassa organitza aquest any la 3a marxa de torxes per la llibertat dels Països catalans. D'aquesta manera volem retre homenatge a totes aquelles persones que van resisitir les tropes borbòniques en el seu intent d'entrar a Terrassa. Igualment, aquest any en fa 70 de la victòria feixista vers els pobles de l'Estat i és un bon moment per recordar quye els models feixistes són utilitzats pels Estats com a resposta als moments de crisis econòmica com l'actual. És per això, que fem una crida a l'organització dels col.lectius polítics de Terrassa per trobar una sortida diferent a la crisi de la que proposen empresaris i govern.

Us esperem a tots i totes als actes programats.
Avui com ahir lluitem per la llibertat dels Països Catalans.


DIMARTS 1 de Setembre:

RODA DE PREMSA 12h Convent de St Francesc (costat del CAP de Sant Llàtzer)

DIVENDRES 4 de Setembre a la Plaça del Progrès:

18h FIRA D'ENTITATS

20:00h MOSTRA CULTURA POPULAR (diables, castells, bastoners i la Papallona de Sant Pere) + INICI MARXA DE TORXES

21h ACTUACIÓ MUSICAL (Verdcel, des d'Alcoi) i PARLAMENTS


3ª MARXA de TORXES de Terrassa.

Ahir com avui lluitem per la llibertat dels Països Catalans

Un 4 de Setembre més ens trobem totes juntes per recordar aquells i aquelles terrassenques que van oposar resistència a l’ocupació per part de la monarquia borbònica de la nostra ciutat. Una resistència popular que va fer front a un exèrcit creat per a l’ocupació i expoli de territoris. I ho fem expressant-nos tal com som, amb la cultura popular que des d’aquell moment ha esdevingut acte de resistència i de manteniment de la identitat com a poble.

Una monarquia que continua regnant a l’Estat Espanyol, demostrant el caràcter antidemocràtic d’aquest , i l’adquisició d’uns privilegis per naixement que paguem tots i totes les persones que sobrevivim en aquest Estat. Una monarquia que és l’herència d’una dictadura feixista, demostrant que la transició no va ser res més que un pacte de silenci i declivi de les mobilitzacions, afavorint els privilegis d’uns en contra de la majoria de la població, i negant els drets de persones i pobles. Cal recordar que al 2009 fa 70 anys de la victòria militar de l’exèrcit feixista que a Catalunya i a altres pobles de l’Estat es va trobar amb una resistència que no acceptaba la claudicació. Un model d’Estat que és el mateix que ara, que ha traçat una fina línea de continuïtat amb aquell model feixista, negant drets d’autodeterminació als pobles, il.legalitzant persones i partits, mantenint tribunals que són la continuació de tribunals militars (Audiència Nacional), ocultant i permetent la tortura com a pràctica de les forces policials, i en definitiva criminalitzant les dissidències (com el cas del nostre company Franki).

I és que en els temps de crisi actuals, els models feixistes esdevenen la solució pels estats, que davant de l’augment dels conflictes i la mobilització tan sols saben respondre amb més repressió i retallada de drets. La criminalització constant de les persones immigrades com a responsables de la crisi i l’atur, a part d’eximir als vertaders responsables d’aquesta crisi (empresaris i polítics), és també una eina d’imposició gradual de raonaments feixistes.

Però hem de ser capaços de generar una sortida diferent a la crisi, una sortida basada en la mobilització i en la solidaritat d’aquells i aquelles que patim i volem canviar el sistema. Hem de ser forts enfront els desnonaments, exigir una solució a l’augment dels aturats, aturar el traspàs de diners de les administracions als bancs... Hem de dir prou a aquest model pactat per empresaris i polítics! Ha arribat el nostre moment!

Que la crisi la paguin els rics

ATUREM EL FEIXISME

ASSAMBLEA POPULAR DE TERRASSA

http://assambleapopular.blogspot.com/

Col.lectius adherits:

Acció Autónoma

AEDI (Associació Espai Democràtic Intercultural)

AJIT (Assemblea de Joves Independentistes de Terrassa)

Assamblea d’Okupes de Terrassa

Assoc.Cultural La Gallineta

CUP Terrassa

Diables de St.Llorenç

Endavant OSAN Terrassa

FAIV (Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès)

Kaosenlared

LI (Lluita Internacionalista)

Papallona de St.Pere

PSUC-viu

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
Curiós veure PSUC-VIU participant en una mobilització sota el títol "lluitem per la llibertat dels Paisos Catalans", dels col·lectius llibertaris ho entenc plenament, perquè el lema deixa prou marge per sentir-se prou a gust, però per el partit segurament més pro-Espanya d'EUiA?¿?¿?¿?

En fi, benvingut sia qualsevol que s'incorpori a la lluita per la llibertat dels Països Catalans (que és la de tots els pobles del món), espero que no només es limiti aquesta aposta a "maquillatge" ara que ve a diada.

PS: Pel que corre per aquí fa dies i ens diu nazionalistes i s'autoidentifica com a llibertari i raja de qualsevol iniciativa en pro de l'alliberament nacional, que té ara a dir?¿?¿?¿?¿?¿?¿ són Acció Autònoma, l'assemblea d'okupes de Terrassa, la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès,... tots aquests són NAZIS? o són ximples i els han enganyat? o com va això?¿?¿

Comença't a plantejar si potser no t'equivoques tu, però bé, sempre et quedarà pensar que aquests col·lectius citats són també un càncer burgès, clerical i nazionalista a extirpar
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
no creeis tu mateix la polèmica
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
no creeis tu mateix la polèmica
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
Un: no sé si ets llibertari, autogestionari o què; el que sí demostres és la teva peculiar autosufi - ciència (ciència del jo m'ho cuino, jo m'ho menjo) auto - preguntant-te i auto - responent-te.

Qualsevol que es reclami llibertari, li assisteix el dret a veure (i denunciar) discursos i actituts reaccionàries quan hom intenta "definir" QUI i QUÈ és el "poble" i quins són els "TRETS" per posar (unilateralment) al mateix sac de "català" o de "camerunès" l'accionista d'una multi-nazional i l'exclòs social.

Les contradiccions, cadascú que carregui (o no) amb les SEVES. Jo no venc enciclopèdies ni motos sense rodes ni manillar ni retrovisor. Aquests que veneu re-fundacions de marcs territorials i identitats sabreu (o no) explicar quina relació causa efecte hi ha entre portar una marca de ferro calent al cul de pertinença a un amo concret i l'«emancipació social».

Salut i comunisme llibertari.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
joder només faltava això que en els comentaris la gent alentés l'intervenció del pesat aquest. no el burxeu més, més avall hi ha un altre notícia on podeu continuar xerrant amb ell i discutint-vos, però es fa molest trobar-lo a tot arreu. Deixeu espai per un altre mena de fils de discussió, sinó el centre del debat sempre és ell.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
"però es fa molest trobar-lo a tot arreu"

Sí. Si sintonitzes TV3, també presento el Temps.

Salut (mental, sobretot)
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
Pos a mi em cau be, el paio aquest.A veure, no estic d'acord amb tot el que diu, pero trobo que enraona molt millor que molts dels que l'ataquen, que el que fan es comfirmar el rollo mesqui, autoritari i intolerant que ell denuncia.
Tan de bo faci un blog.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
31 ago 2009
Tristan, ets tot un sofista, tan enraonar per no dir res. I es que altres cops bé que t'has mullat dient quina classe d'organitzacions volies i quin àmbit nacional prenien aquestes en la seva teoria o en la seva pràctica(CNT-PSUC- etc.)

Pronuncia't, ja que contra l'independentisme no et falten pels a la llengua, demostra la mateixa valentia contra altres: si defensar la llibertat dels Països Catalans és ser burgès, nazi, binari, clerical, patriarcal i no se quantes coses més, que són tots aquests col·lectius que hi participen? que és per exemple cció autònoma, un dels col·lectius llibertaris més respectats i amb més vagatge d'aquest país? o l'assemblea d'okupes? perquè aquests, com a mínim, són còmplices de totes aquelles acusacions que fas. I aquesta llista la podríem ampliar amb altres com la CNT, etc. on l'EI (els nazis burgesos capellans) hi han treballat puntualment.

Així doncs, quin destí mereixen tots aquests col·lectiu
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
altre que el piolet jajaja. Visca la IV Internacional! No oblidem qui és l'enemic. Més enllà de les naturals divergències, imposicions, etc. és sabut que és bo treballar en campanyes comunes; en temps de crisi cal crear conflictivitat social. Anticapitalisme o mort!
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
Visca la IV!
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
Ja, ja, ja. Em pixo de riure. No se de que va tota aquesta moguda. Em fa l'efecte que us coneixeu de temps enrera.
Pero trobo que hi ha una mica de manipulacio tot plegat. I no em refereixo a la manipulacio del cartell de Josep Renau, comunista valencia, militant del PCE. Cartell al que se li ha afegit una torxa i una senyera.
No es el mateix el PSUC, que moltes vegades s'ha posicionat a favor de l'autodeterminacio dels pobles, pero que combina posicionaments federalistes de l'estat espanyol, amb postures mes sobiranistes d'alguns dels seus afiliats, que la CNT, que mai defensara la creacio de cap Estat, inclos el catala. No se a que ve involucrar-la en el cartell quan no hi es.
El cas es que us retracteu quan tanqueu la posibilitat de permetre critiques al nacionalisme.
L'enfrontament entre llibertaris vs nacionalistes i/o comunistes ve de molt lluny i te molta logica ideologica, tot i que a vegades, puntualment s'hagi pogut oblidar i deixar de banda la coherencia per questions tactiques i cojunturals. Normalment els que s'han aprofitat de aquestes aliançes puntuals no han sigut els anarquistes que han sortit sempre escaldats. Com quan despres d'un cop d'estat,dirigit per nacionalistes i comunistes (psuc-ugt-erc-estat catala)al Maig del 37 a Barcelona,al edifici de la fins al moment col.lectivitzada telefonica, varen arriar la bandera confederal i issar en el seu lloc la senyera, ocupant amb guardies d'assalt l'edifici despres de trair l'acord al que s'havia arribat per l'alto el foc, ja que per les armes no havien conseguit asaltar-lo. Es nomes un exemple, de molts, començant per Moscou, Krontstad, Ucraina, on es veu que aixo ve de molt lluny.
Matxacar els critics que argumentan amb raons ideologiques i filosofiques es donar la rao als que us tracten de sectaris.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
mortadelo cop d'estat? dius: Com quan despres d'un cop d'estat,dirigit per nacionalistes i comunistes (psuc-ugt-erc-estat catala)al Maig del 37 a Barcelona. Potser el cop d'estat l'havien fet els anarquistes, o es que ells no en fan d'això? com havien entrat a la telefònica, i d'altres llocs? I no crec que es pugui comparar l'exemple que poses amb moscou i els altres.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
per una banda crec que sovint estem lluny de la realitat amb més ínfules de protagonisme històric, pretesa autonomia, misèries que naveguen per les escurrialles del mateix capitalisme... ; l'anarquisme és molt necessari, però jo ho veig com un humanisme -important- que cal tenir molt present, igual que el marxisme, sense perdre la visió del món globalitzat i neoliberal; hi ha d'haver gent per tot i l'anarquisme no es tanca en banda. i per l'altre veig també cert xovinisme i hedonisme militant.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
Bona convocatòria! Per la unitat anticapitalista, contra la crisi resposta obrera! Endavant camardades de Terrassa!
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
El que varen fer els anarquistes es ocupar i col.lectivitzar la telefonica, en el context de la revolucio del 19 de Juliol del 36, aturant l'alzamiento feixista a catalunya, i va ser legitimat per la resta en el decret de col.lectivitzacions del 24 d'Octubre. Encanvi lo altre si que clarament va ser un cop d'estat:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Fets_de_maig_del_1937
Jo crec que els exemples dels altres llocs si es poden comparar, veient el modus operandi que han portat els comunistes i nacionalistes envers els anarquistes desde Moscou a Veneçuel, passant per Ukraina o Cuba.
La Historia es ciclica, a vegades, i si no reconeixem els errors els tornarem a repetir..
Exemple de Moscou:
http://es.wikipedia.org/wiki/Maria_Nikiforova
Exemple de'Ukraina:
http://es.wikipedia.org/wiki/Revoluci%C3%B3n_Majnovista
http://es.wikipedia.org/wiki/Ej%C3%A9rcito_Negro
Exemple de Kronstad:
http://fliegecojonera.blogspot.com/2006/10/kronstadt-el-destino-de-la-de
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
Benvolgut Mortadel·lo,
Tots aquests exemples que esmentes tenen el comú denominador de què es va fer servir la "fuerza de ariete" revolucionària de l'anarquisme i, després, es va treure profit de la seva força per acabar reprimint-los.

Els fets de maig del 37 són paradigmàtics. Els empressonaments a la Model, les execucions al Camp de la Bota, els camps de treballs forçats,... (a aquest respecte, recomano la biografia de'n Mingo Ibars, amb el títol de "La revolta dels quixots"). No és que ens hagim de tancar en banda per uns fets del passat recent que en principi no hauríen de condicionar-nos i, encara menys, determinar-nos però NO hem de menystenir les seves ensenyances.

"A les NOSTRES files som molts i som de pelatges molt variats", és un argument sovint esgrimit pels indepes. Hauríem d'estar, si més no, en guàrdia pel que fa a companys de viatge.

No sé si amb això responc a l'insistent aquest que em titlla de cagadubtes. Els altres s'han de definir (aaar!!) i han de ser 100% coherents (aaar!!). Estalinisme (de moment) de fireta.

Salut i comunisme llibertari sense denominacions d'origen.

P.D. "un", s'agraeix el teu amable comentari, company.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
d'acord. és cert que a la revolució social del 37 l'únic revolucionari fou el moviment de CNT i POUM i també sabem que la totalitat de resta de forçes foren contra-revolucionàries (més o menys a l'avanguarda). cal no oblidar-ho per avançar. salut i visca la IV!
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
Curioso esto de manipular un cartel de un valenciano (encima del PCE), para reutilizarlo para defender la "libertad" de los païssos catalans.
Sinceramente, alguien piensa de verdad que en Valencia, Alacant, Castello,etc... por no hablar de la Catalunya Nord, L'Alguer, etc... Triunfaria la opcion independentista en un referendum de autodeterminacion? O mas bien se daria un batacazo? En algunas de estas zonas el PP arrasa en todas las elecciones y las opciones independentistas ni siquiera se presesntan y si lo hacen no sacan reprentacion parlamentaria alguna, y en la calle no tienen ninguna presencia relevante.
Entonces, como podemos traerles esa "libertad"? Obligando a la mayoria?
Es una reflexion que hago desde la optica personal, de alguien venido de fuera, que ahora se siente catalan, no nacionalista y que votaria por la independencia si llegara a hacerse el referendum y se dieran unas garantias de justicia.
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
siudadanu ja fas com l'artur mas que es crida wuapu a ell mateix?
Re: Terrassa: 3a MARXA DE TORXES. 4 de setembre (divendres)
01 set 2009
y que me dices Horacio de nuestros annexiones en Neopàtria? Verías factible el triunfo independings por esos lares? salut i guerra social!
Sindicato Sindicat