Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Laura Llibertat!!! 8 anys segrestada per l'estat!!!
27 ago 2009
Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa volem denunciar un any més la detenció i empresonament de la nostra companya egarenca, Laura, el 24 d'agost del 2001, farà ja vuit anys.
Va ser detinguda a Terrassa, sota l'aplicació de la llei antiterrorista, per la guàrdia civil i conduïda a Madrid on va passar 5 dies als seus calabossos, on va patir dures tortures que li van ocasionar diverses lesions i que van servir perquè li fessin firmar tot el que li posessin pel davant.

En declarar davant de l'audiència nacional va denunciar haver patit tortures i va desmentir totes les declaracions que l'havien obligat a firmar. El jutge no en va fer cas i va ordenar el seu ingrés a presó preventiva acusada de col·laborar amb l'organització armada E.T.A., i posteriorment va ser condemnada a nou anys de presó amb les úniques “proves”(si es que es poden considerar proves) que declaracions extretes sota tortura a varies persones detingudes.

Des de que va ser detinguda i empresonada se li va aplicar un regim de control penitenciari molt dur i del tot irregular, sinó il·legal. Ens referim al regim FIES i a la dispersió.

El Fies es un regim de control de la persona presa molt estricte i que vulnera molts drets fonamentals de la persona. Li controlen i restringeixen les visites, les trucades telefòniques, viuen un aïllament dins de la presó en mòduls i patis separats de la resta de presos, controlen a familiars i amics i reben un tracte hostil per part dels funcionaris.

La dispersió consisteix en mantenir el pres el mes lluny possible del seu entorn social i familiar, quan les seves pròpies lleis diuen tot el contrari. Això ho fan per intentar acabar amb el propi pres fent que perdi el contacte amb la seva família i amics i que es trobi aïllat. A més també afecta a les persones que l'han de visitar que han de recórrer grans distancies amb el desgast econòmic que suposa i el perill dels accidents de tràfic. Des del seu empresonament ha passat per diverses presons de Madrid, per Badajoz, per Alacant, per València, i actualment es troba a la presó de Wad-Ras de Barcelona.

SAT sempre hem considerat a la Laura com una presa política, es a dir, que el seu empresonament és fruit d'un conflicte polític que l'estat no el vol resoldre sinó és amb mesures repressives, i nosaltres creiem que aquesta no és pas la solució. Per aquest motiu no ens hem cansat mai d'oferir la nostra solidaritat, de denunciar públicament la seva situació i la de la resta de preses i presos polítics i d'exigir-ne la seva llibertat, i així ho continuarem fent fins que tots els presos i preses estiguin al carrer.
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa. Agost 2009.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Laura Llibertat!!! 8 anys segrestada per l'estat!!!
29 ago 2009
SOLIDARITAT EMB LAURA SEMPRE EMB NOSALTRES
Sindicato Sindicat