Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Homenatge à trois
25 ago 2009
De nacions i conques hidrogràfiques
HOMENATGE A TROIS

Cal diferenciar entre aquells projectes polítics que tenen com a finalitat la secessió (p.e., els estats del sud dels EEUU), és a dir, l'independentisme sense la més mínima argumentació ni connotació nacionalista i d'altres projectes "polítics" s'auto-anomenin nacionalistes o independentistes que, exclusivament o primordialment, basen el seu discurs, les seves premises i els seus objectius en la qüestió identitària. Releguen allò que ben entès és (hauría de ser) la POLÍTICA a una condició merament instrumental, exclusivament al servei no de donar-nos a nosaltres mateixos llibertats i drets sinó de donar-se ells el dret de pernada de seleccionar amb pinces fets històrics, folklòrics, ètnics, culturals per a determinar una nació idelaitzada, per a determinar qui és el poble, qui són els súbdits de la seva nació i l'extensió territorial de la mateixa.

Fa poc, a la vall de l'Isàvena, parlant amb un pastor, preguntant-li per un ocell determinat, em deia "ací, al país, no se'n veuen ,... no són gaire del país...". Per ell, per la gent honrada i intel·ligent, el seu país és el terreny que trepitja i que coneix i que pot abarcar amb la vista. I sap l'amurriador on trobarà el xai extraviat quan despunti l'alba. I en diu unaltre país el que queda rera la serra que tanca al nord la seva vall. I se li en fot si administrativament és aragó, catalunya... No té la noció corrompuda de "país", no l'han enredat perquè en digui "pàtria" ni "nació" i, encara menys, perquè identifiqui "país" amb "poble". Perquè l'home s'adapta al país o no. Però el determinisme i el darwinisme socials, projectats al futur i justificant-se en el passat (adulterant-lo) és cosa reservada als nazionalsites.

Ací us trec un parell d'extractes de textos d'en Pirat de la Riba, perquè veieu a quants anys llum de la lucidesa d'un pastor, estava el torrat aquest:

«(...)la ley de la estructura natural de la sociedad humana universal es la ley de las nacionalidades (...) SUPERIOR A LA VOLUNTAD DE LOS HOMBRES (...), asentada sobre profundas capas de granito inconmovible, ve caer y pasar por encima de ella, de siglo en siglo, imperios y civilizaciones, sin perder su ser, sin mudar su sustancia, siendo siempre ella misma» (1)

(1) Enric Prat de la Riba a "La nacionalidad catalana", Alianza Ed. Madrid, 1987, p. 70.

O aquesta altra perla:

«La nacionalidad es una cuenca hidrográfica» (2)

(2) Op. cit. p. 48

Per pixar i no treure gota. Ni punyetera idea de geografia (el granit NO FA CAPES, és massiu) ni de hidrografia. Hi ha conques endorreiques on ha hagut assentaments humans. A banda, considerava que Itàlia era una nació artificial perquè no s'ajustava a la definició de conca hidrogràfica (els Apenins que la recorren)... I la seva "idea de Catalunya"...? Considerem l'Ebre una conca major, de quart o cinquè ordre? o cada conca és una nació, del Flamisell al Francolí...? La confederació hidrogràfica de l'Ebre és una confederació llibertària en potència i no ho sabem reivindicar...?

Mentre, esmortzant, un humil pastor es fot la seva tomaca escalivada amb arengades, molts lobotomitzats nazionalistes s'empassen les arengues d'aquest anat de l'olla i de tots els seus descendents.


Em podeu tirar pedres, dir-me "troll", "madero", "poli de vacances" o toaca-collons professional col·legiat. Ací, es penja molta merda i cal airejar l'"habitació" amb una mica de raciocini i una mica d'aire fresc en forma sinó d'alguna veritat absoluta, si de descobrir algun embaucador.

Salut, arengades (sense arengues) i comunisme llibertari!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Homenatge à trois
26 ago 2009
aquí arriba l'últim post, per a mostrar el fort rebuig popular que rep l'independentisme a IMC....


ja canseu, i foteu pena. tot el dia pensatn en naltros i les nostres idees.

Segurament penseu més en lo dolents que sou que en madurar i asimilar la vostra teoria política....
Re: Homenatge à trois
26 ago 2009
La nostra reflexio politica ens ha duit al convenciment que s'ha d'acabar amb el poder (economic i politic) i hem d'atacar totes les seves formes: el capitalisme, el comunisme, el nacionalisme i qualsevol altre varietat identitaria o no d'opi del poble, com ara la religio,el consumisme, etc...
Fem el que hem de fer, no es res personal.
Re: Homenatge à trois
26 ago 2009
el comunisme verdader mai sha dut a la pràctica (tret de casos que s'hi assemblen, tals com els primers cristians, soviets, la comuna de París, les experiències dels consells, etc.) en el fons aquests casos són molt semblants al comunisme llibertari (p.ex. de l'estat espanyol 31-39; o les organitzacions de Marinaleda, o dels pobles indígenes (com l'EZLN). Salut i socialisme!
Re: Homenatge à trois
27 ago 2009
Sembla quelcom contradictori. D'una banda, en la primera fase d'una revolució, aflora el bo i millor de l'esperit cooperatiu i d'ajuda mútua, sembla ser què inherents a l'espècie humana (cooperativisme llibertari, alfabetització i culturització a la reraguarda a la guerra civil espanyola; illa de Kronstand;...). D'altra banda, acaba truncant-se tot i acaba imperant el vessant autoritari. El comunisme com apuntà Bakunin, només pot ser llibertari. L'afegit "llibertari" hauría de ser, doncs, un epítet. «Llibertat sense socialisme és privilegi i injustícia. Socialisme sense llibertat és tirania».

De tota manera, no confonguem "impossible" amb "impossibilitat" o "truncat". La cara N de l'Eiger es va intentar fallidaemnt un munt de vegades i ningú no deia que fos impossible. Tenim davant una escalada difícil, de molts llargs i amb factors meteorològics adversos (és innata la mesquindat? si és innata, és corregible...?)

Salut!
Re: Homenatge à trois
27 ago 2009
Quan ens haurem lliurat dels fasti-gos estat espanyol i hagi començat a caminar el nostre somiat Estat Catala Socialista , aleshores potser haurem de fer neteja d anarco fasti-gossos i demes purria.
Re: Homenatge à trois
27 ago 2009
Se te'n va la flapa?

Això són comentaris d'altura i no els que fan aquests anarco-fasti-gossos?

Sort que d'aquí a poc tots tornareu a l'escola.
Re: Homenatge à trois
27 ago 2009
Quan jo apuntava que el nazionalisme és la mesquindat col·lectiva...

Aquesta penya, inclòs per somniar (que és GRATIS) són garrepes. Posats a somniar (éssent conscients de per molt que lluitem lo lluny que estem del nostre ideal), els anarquistes som GENEROSOS, aspirem, pel mateix preu, al màxim de llibertat concebible; no pensem en revenges i tenim un projecte inclusiu i no excloent; no en repartir / denegar carnets de pertinença al ramat.

Aquest tal "Prepareu-vos!" no sé si aviat "tornarà" a l'escola com apunta el benvolgut "Preparats", potser encara NO hi ha anat mai. Com a ruc, es pensa que deixarà de carregar llenya per pertànyer a un amo anomenat estat català o estat espanyol. No sap que l'explotació es combat deixant de ser ruc i la mesquindat abolint fronteres (físiques i mentals).

Salut!
Re: Homenatge à trois
27 ago 2009
company sucial, vivim uns temps complicats, però haurem de saber recomposar l'espai de l'esquerre radical com puguem, sense donar carnassa a la dreta policial que no deixa la resposta de petge. des de tots els cercles de l'esquerra (inclús els companys que jo he pogut conèixer de l'EI -potser a d'altres poblacions són més reaccionaris)diem: foc a l'estat. com pregonaven els camarades marxistes: Socialisme o barbàrie! i com diuen els ecologistes: Aire limpio para todxs!
Re: Homenatge à trois
28 ago 2009
Hola, Trotskista

Això de "donar carnassa a la dreta policial", ho dius per què abomino dels nacionalismes (discursos secessionistes amb base nacionalista inclosos) i, per tant "coincideixo" (!!!!????) amb una part del discurs reaccionari?

El mateix podríem dir de la consigna "mort (o "foc") a l'estat", que també pregonen els neocons.

Ho sento, per a mi, (i per a moltíssima gent d'esquerres) el nacionalisme és intrínsicament reaccionari, té com a corolari (entre altres perversitats) la discriminació, la distinció entre un "nosaltres" i un "ells", deprovist dels quals, es queda en res.

Ací, un enllaç que explica prou bé el que vull dir. SaluT!
http://ladiadaesunapollada.blogspot.com/2007/09/internacionalismo.html
Re: Homenatge à trois
28 ago 2009
bona argumentació! jeje
Re: Homenatge à trois
31 ago 2009
Jaume I, Assassí. Juliol 2008
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/346618
Re: Homenatge à trois
31 ago 2009
Jaume I, Assassí. Juliol 2008
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/346618
Re: Homenatge à trois
31 ago 2009
Un que firma com a Gregor Strasser et va contestar al post d'Unitat Popular. També té trajectòria per aquí
Sindicat