Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació : dones
Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
19 ago 2009
Ahir, durant la mani per denunciar la privatització i especulació de la plaça de la vila de gràcia, pl. de les dones del 36, es visqué una situació força significativa de com estan les coses:

1.- Que els "antisistema" ni tan sols van ser capaços de reventar l´acte d´inauguració oficial... Què per què?. vegem el punt. 2.

2.- Fou l´actual president del districte de gràcia (l´anterior regidor de gràcia) qui va reventar l´acte, ja sigui fent teatre preelectoral, o no.

3.- La picabaralla entre un conseller (icv-euia) del districte de la vila de gràcia i el president del Districte (erc)... És a dir, un (el conseller) que cap ciutadà del districte l´ha elegit (l´ha posat a dit ICV-euia (amor pel V€rd)) i el president del districte, que ha estat elegit pels consellers del districte... En altres paraules, uns posats a dit, elegeixen a un altre... Vaja, reflex, del sistema, increïblement antidemocràtic dels Districtes en ple S.XXI: Cap ni un dels memebres que conformen el consell de districte, cap ni un ha estat elegit pels ciutdans del districte. Ah, però tots cobren, el que menys s´emporta uns dineretes en dietes (per no FER RES).

4.- I mirant-s´ho rient l´actual regidor, $ociata (posat a dit per l´alcalde de Barcelona SA), que diu, sense que li caigui la cara de vergonya, que no hi ha cap debat perquè és vagin privatitzant places públiques en benefici d´immobiliàries de de pisos de luxe (però no havia esclatat la bombolla immobiliària, ah!, o això és el que ens havien dit -ara diuen que ja ens estem recuperant...-. Nois i noies de V de Vivienda: On esteu?.)

Tinc la sensació que cada cop la situació està més deteriorada, però hom ha de veure que qui fa de radical són les actuals empreses polítiques enlloc dels alternatius... Significatiu.

PS. Vigileu que potser a les properes festes de la vila de gràcia només podreu muntar el xiringo de les festes alternatives en una superfície tan gran com una paperera perquè us hauran enreixat la plaça on les feu ara. I, esclar, l´únic qui montarà el "pollo" serà algú tripartit, mentrestant, vosaltres: mirant-s´ho i anar entomant, però potser ja us va bé.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=638327&idseccio_PK=1022

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
19 ago 2009
no hi havia la Fera aquí, damunt d'aquesta plaça prostituïda?
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
19 ago 2009
Si, si. Es veritat, la Fera estava alla, i el passatge del seu costat estava ple de tallers i de vida, i les cases de mes veins i veines tambe hi eren, pero els feren fora tots per poder enderrocar, com han fet a tants barris, i aquesta vegada poder fer una plaça privada, enreixada i rodejada de habitatge de luxe per que els pijos progres puguin pasejar el gos al vespre sense que els hi molesti cap incivic que pasi per alla. I li han posat el nom de "dones del 36" per fer una mica de paripe i com sempre buidar de contingut la memoria historica i aixi fer-la servir pel seu profit i els seus interesos ,que son antagonics amb l'esperit que tenien, per exemple, moltes de les dones que van lluitar al 36, i a les que ara pretenen retre homenatge...i mentrestant el ricky martinez surt a escena en el paper de Che guevara per provar de netejar la imatge de martell d'okupes.
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
20 ago 2009
realment un ambient pútrid i mentrestabt la gent està debatent pixarades estúpides i no es configura una oposició forta, que respongui instantàniament a les agressions amb reaccions contundents de desobediència.
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
20 ago 2009
no va ser allà, que durant el desallotjament policial mig barri es va quedar sense llum i va ser espectacle per a la t.v. catalana?
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
20 ago 2009
Les dones del 36 segur que estarien d'acord en que el seu nom fos el d'una plaça que es tanca amb reixes a la gent a partir de les onze. Quin contrasentit més ridícul!!

En les seves mans la memòria històrica acaba sent un circ, com tot el que toquen
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
20 ago 2009
Sí, va ser aquest "desallotjament" el què vadeixar sense llum el barri i tal.

D'altra banda, és insultant que dediquin aquest nom una plaça com aquesta, de fet, és inacceptable que facin places així on s'hi venen lofts de 1.200.000 euros (200 kilos!). Ho demostra el fet que les dones homenatjades conviadades es van negar a anar a l'acte per mostrar el seu rebuig a la privatització de l'espai públic.
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
21 ago 2009
Totalment d'acord amb el que dieu de la plaça.

Ara, respecte la Fera... pels que tenim una edat, sabem que una cosa és Can Vies o fins i tot era l'Hamsa com a centres socials que amb errors i encerts van fent activitat social i l'altre la Fera, un de les majors sales de festes i centres de distribució de droga tipus speed de Barna, similar al que ha acabat esdevenint el Bahía (tot i que jo aquí si que no hi he anat i em baso pel que m'han dit).

Però el dia que van dessallotjar la Fera, vaig pensar: mira, una contradicció menys pel moviment okupa a Barcelona (a diferència de l'Hamsa, on la ràbia em va inundar)
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
21 ago 2009
el jovent català estava drogat i amb ressaca, així ens va, ens volen adormits i subnormals.
Re: Plaça de les Dones del 36 o el món del revés
25 ago 2009
Els que teniu una edat pel que sembla només us apropeu als centres socials els divendres... Sí, la Fera servia com a sala de festes (i font de finançament de TOTES les campanyes i col·lectius que funcionaven a Barcelona llavors). Sí, la gent es drogava (com a tot arreu, d'altra banda, la diferència amb Can Vies o l'Hamsa només és als teus ulls... I ho dic perquè m'he drogat als tres llocs, i sense amagar-me'n massa). Però feien feina política la resta de la setmana, oferien l'espai per assemblees, com a col·lectiu es mullaven quan tocava fer-ho. Per no parlar dels tallers, cicles de cine, xerrades i demés. Això al Bahia sí que no ho he vist, almenys en els darrers temps.
Sindicato Sindicat