Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
17 ago 2009
• El Consell General, en alerta al conèixer la presència de 2 nous óssos
• El Consell General, en alerta al conèixer la presència de 2 nous óssos

MÉS INFORMACIÓ

* Web amb vídeos de seguiment dels óssos del Pirineu

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ
BARCELONA

La presència de dos óssos adults, fins ara no identificats, i la confirmació que el radiotransmissor que porta instal·lat l’óssa Hvala està a punt d’esgotar les bateries van posar ahir en alerta les autoritats de la Vall d’Aran, que és una de les àrees del Pirineu favorites dels plantígrads. El Consell General, que és la màxima institució de la vall, va reclamar ahir que s’instal·li un localitzador als dos exemplars albirats el 2008 passat –dels quals no es tenia notícia fins aleshores– i que es recuperin els emissors ja caducats que porten la resta d’animals alliberats al massís i que ara són seguits a través de rastres.

El conseller de Medi Ambient i Agricultura de l’entitat, Francesc Bruna, va afirmar ahir que «és inadmissible aquest descontrol» i va exigir que per posar remei a la situació es col·loqui un xip a tots els exemplars, amb l’objectiu de «garantir les tasques d’informació i alerta del nou grup de seguiment de l’ós».

El propòsit de la mesura no és cap més que intentar tranquil·litzar la població, sobretot després de l’incident que la tardor passada van protagonitzar un caçador aranès i l’óssa Hvala i que es va saldar amb l’home ferit. De totes maneres, la petició contrasta amb la política que segueix la Fundació Ós Bru a la cornisa cantàbrica, on cap dels 130 exemplars que hi ha censats porta instal·lat un radiotransmissor.

Per poder esmorteir els efectes de la presència de l’ós a la vall, el Consell General ha tornat a organitzar aquest estiu el programa de reagrupació de ramats, per evitar atacs al bestiar oví.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=637387&idseccio_PK=1021&h=

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
17 ago 2009
óssos del Pirineu reclamen posar emissors a tots els caçadors de catalunya.
La presència de dos caçadors adults, fins ara no identificats, i la confirmació que el radiotransmissor que porta instal•lat el caçador Pep està a punt d’esgotar les bateries van posar ahir en alerta les autoritats de la Vall d’Aran, que és una de les àrees del Pirineu favorites dels carnivors. El Consell General, que és la màxima institució de la vall, va reclamar ahir que s’instal•li un localitzador als dos exemplars albirats el 2008 passat –dels quals no es tenia notícia fins aleshores– i que es recuperin els emissors ja caducats que porten la resta de caçadors alliberats al massís i que ara són seguits a través de rastres.

El conseller de Medi Ambient i Agricultura de l’entitat, Francesc Bruna, va afirmar ahir que «és inadmissible aquest descontrol» i va exigir que per posar remei a la situació es col•loqui un xip a tots els exemplars, amb l’objectiu de «garantir les tasques d’informació i alerta del nou grup de seguiment dels caçadors».

El propòsit de la mesura no és cap més que intentar tranquil•litzar la població, sobretot després de l’incident que la tardor passada van protagonitzar un perillos caçador aranès i la pacifica óssa Hvala i que es va saldar amb l’home ferit al caures despres de provocar a l'ossa. De totes maneres, la petició contrasta amb la política que segueix la Fundació Ós Bru a la cornisa cantàbrica, on cap dels 130 exemplars que hi ha censats porta instal•lat un radiotransmissor.

Per poder esmorteir els efectes de la presència de caçadors a la vall, el Consell General ha tornat a organitzar aquest estiu el programa de reagrupació de ramats, per evitar atacs al bestiar oví.
Re: La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
17 ago 2009
Visca els ossos!

Morin els caçadors!!

Fora humans dels Pirineus!!
Re: La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
18 ago 2009
es terrible que el ossos facin el que sempre han fet... caminar per el bosc i la muntanya sense el control humà, potser si apreneu a conviure amb ells i la resta d'animals i plantes no hi hauràn mes ferits.

quina mania del esser humà de creure's dueño y señor del altresd essers vius i dels territoris
Re: La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
19 ago 2009
Pobre caçador!

Que deixin als óssos viure en pau!
Re: La Vall d’Aran reclama posar emissors a tots els óssos del Pirineu
24 ago 2009
es més, haurien de deixar que ossos tigres panteres i lleons es passegessin pel Passeig de Gracia i agafesssin el metro -en hora punta-, obrir les portes del zoo i omplir les fonts de plaça Catalunya de serps verinoses... es igual si algun homo sapiens (ja ja acudit) queda destripat -si es el jefe o algun vei pesat potser emocionant- unes quantes visceres, tripes, unes cames estripades, sang i trossos de carn, caps trencats... faria molt de goig ... i es podria exposar a l'estacio de Sants

paletos que son aquests de la Val d'Aran
Sindicato Sindicat