Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
jornades per la lliure circulació
17 ago 2009
Jornades internacionals per a la lliure circulació de les persones: lluites contra el CIE i les fronteres Barcelona: del 1 al 4 d'Octubre de 2009 a l´Espai Obert (Carrer Violant d'Hongria 71)
Jornades internacionals per a la lliure circulació de les persones: lluites contra el CIE i les fronteres Barcelona: del 1 al 4 d'Octubre de 2009 a l´Espai Obert (Carrer Violant d'Hongria 71)

L’existència de fronteres implica la necessitat de transgredir-les.

És important qüestionar l’espai des del qual es parla, l’Europa fortalesa, fundada i refundada sobre segles de política colonialista, que redefineix la repressió de manera selectiva, perseguint i penalitzant la lliure circulació de les persones, convertint a uns en productors sota control i a uns altres en il·legals, perseguits i empresonats.

Per a la seva redefinició, l’Europa fortalesa construeix fronts de guerra, territoris militaritzats; desenvolupa tecnologies de control social cada cop més sofisticades; incentiva la figura de l’enemic interior controlat, perseguit, eliminat, deportat; criminalitza actes de solidaritat amb persones “sense papers”, i estén una xarxa de lagers (Centres d’Internament per a Estrangers) que, mitjançant la complicitat i col·laboració dels països d’origen dels immigrats, comença molt abans d’arribar a les fronteres i s’estén per tota la Unió Europea.

La definició de l’altre és fonamental per a la gestió de la guerra capitalista; l´altre és l’enemic necessari, el terrorista de torn, la figura imprescindible per al traçat de la frontera que avui se’ns intenta imposar sota el signe d’aquesta Europa fortalesa.

L’altre és transformat en mercaderia que gestionen institucions i empresaris. Els mateixos que exploten a migrants i formen carcellers mentre els mitjans de comunicació massiva no deixen d’emetre missatges d’un racisme encobert i políticament correcte, que la població accepta sota el discurs del multiculturalisme i, quan no, sota la por a la inseguretat social, creant així la figura del ciutadà policia que denúncia i col·labora amb la màquina d’expulsions.

Les formes de control avui convergeixen cap a un model únic cada cop més repressiu i totalitari. Aquest sistema imposa unes condicions que deixen als i les migrants i reclusxs dels lager sense cap altra sortida que enfrontaments i rebel·lions. A Ceuta i Melilla centenars de “sense papers” s’han unit per a assaltar les fronteres de l’Estat espanyol. A Lampedusa (Itàlia), a Vincennes (França), a Patras (Grècia), en Steenokkerzeel (Bèlgica) i a molts altres llocs han estat els i les presxs qui s’han amotinat per a cremar els seus propis mòduls. Arran d’aquests fets, companys amb i sense “papers” ens hem mobilitzat al voltant de les fronteres i les presons per a migrants, portant a terme accions, campanyes i lluites des de baix a diferents països.

Per això sentim la urgència de compartir experiències de lluita i hem decidit convocar unes jornades internacionals de xerrades i debats. Us convidem a compartir les vostres idees, tàctiques i experiències, i a debatre propostes d’estratègies futures durant els dies 1-4 d’octubre.

Durant les jornades, volem centrar-nos sobretot en la resistència dintre dels CIE i en la solidaritat activa des de fora. També ens sembla important tractar el tema de les fronteres Sud i Est d’Europa, atès que són les entrades principals, escenari quotidià de la guerra contra l’Europa Fortalesa.

Si bé no pensem tractar en profunditat els temes de la regularització ni del treball, ja que depenen de la situació jurídica de cada país, disposem del blog antilager.entodaspartes.net per a penjar documents que complementin les jornades. Us vam convidar que ens envieu informació, experiències, relats i crítiques a través d’escrits o imatges.

Les jornades es portaran a terme en espais alliberats a Barcelona i entre totes autogestionarem la infraestructura (cuina col·lectiva, allotjament i interpretació simultània).

Si voleu participar en les jornades, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres com més aviat millor.

En cas de necessitar invitacions per a aconseguir visats, contacteu amb nosaltres com més aviat millor.

Existeix una borsa d’ajuda (molt limitada!) per a finançar els costos del viatge.

Si no podeu venir, també podeu enviar-nos material o escrits que penjarem al blog.

Per a participar en les jornades i/o enviar-nos informació:

antilager ARROBA riseup.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa