Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
Llibertad para els pres@s llibertari Nuria Portulas i Amadeu Casellas.
llibertatnuriamadeu.jpg
Este es el cartel que anuncia la concentración del jueves, día 20, a las 19:30 h en la calle Mercaderes de Iruñea, para exigir la libertad de l*s pres*s anarquistas Nuria Pórtulas y Amadeu Casellas.

La convocatoria parte de militantes de distintos colectivos de Iruñea.

(no. 32-39 creo)
Je je.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
Segurament aquesta concentració serà permesa sense més, perquè no són aquests lluitadors (completament respectables) els que els hi preocupa a l'estat... L'anarquisme els hi sóna a extremadament utòpic, a ells i a la gran majoria de la societat.
En canvi, la independència no sembla tan impossible (no cal sortir d'Europa per veure ple d'exemples en els darrers 20 anys d'independències), i això sí que espanta. I clar, no cal mirar més enrere d'aquest cap de setmana per veure quina és la SOLIDARITAT i amb quins presos de veritat que preocupa.

Però que vagi bé i ànims (al marge de les meves diferències) a la Núria i l'Amadeu, ambdós lluitadors respectables.

INDEPENDÈNCIA!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
i amb això que vols dir exactament? perque la teva puntualització em sembla repelent i lamentable, sincerament la trobo fora de lloc, te la podies haver estalviat.

Si vols parlem de Catalunya, a veure a quants presos els poses una etiqueta o altra, i perque els independentistes catalans a les presons ho estan amb qui ho estan, sense emmirallar-te en EH la teva argumentació quedaria prou coixa, precissament en la teva terra, però no seré jo qui vagi dient quins presos són meus i quins no, ni incidiré en aquesta ximpleria que has posa't per fer veure que la lluita d'uns pot ser més valida que la dels altres, tot i que ho pugui pensar.

Pensar que els únics que fan (o poden fer) por a l'estat espanyol són independentistes és d'una prepotència absoluta, però tampoc em barregis la lluita dels independentistes d'un lloc concret amb la d'aquí si us plau.

Llibertat presos
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
AMADEU CASELLAS PORTA QUASI 3O ANYS A LA PRESÓ!! Crec que t'equivoques força catalan i el teu comentari està fora de lloc. Tot el suport alxs presxs polítics! Que creixi la solidaritat!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
Fins al gorro de tants presos "fets a mida".

Necessiteu uns presos com sigui per tenir el sant de la vostra processó i aconseguir adeptes per a la vostra secta.


I molt bona la reflexió que ha fet "catalan", ha tocat la veritat amb els dits. Però cal dir que això també passa aquí a casa nostra: només reflexioneu cap a on es dirigeix sempre la repressió... Penseu-hi una mica.


Ah, i tinguem en compte que ara mateix no és que estiguem patint un estat de persecució destacable. A diferència d'EH.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
llibertat, allò que fa por a l'estat espanyol és allò que pot arribar a qüestionar la seva integritat, allò que pot acumular una massa social suficient en un territori determinat per a fer qüestionar la legitimat d'aquesta dominació. L'anarquisme plantejat a dia d'avui sóna a conta de fades, diferent plantejament és el de la independència, on una part significativa d ela població el defensa.

ës per això per exemple que la Falange monta una mani a Arenys d eMunt el 13-S, i en canvi li importa una merda certes manis, els CSO's, ... vaja, tots som "guarros" i rojos (igual que per l'estat), però uns fan més por perquè tenen més pinta de poder assolir millor el seu objectiu.

En quan al que dius de la lluita dels independentistes, i es clar que la barrejo! perquè la lluita de l'independentisme internacionalista és precisament la lluita per la llibertat de tots els pobles del món, a la qual la millor aportació que podem fer-hi és lluitar en el nostre propi (Països Catalans). Per mi els avanços dels independentistes d'esquerres bascos, gallecs, corsos, andalusos, irlandesos, amazighs, palestins, saharauis, sards, etc. són els meus avenços, i al contrari, els atacs que puguin patir els independentistes de qualsevol lloc són atacs a la meva ideologia.

I compte, això ho fa tothom. Amb el tema de Grécia, mira com els anarquistes tenien el mateix sentiment d'identificació ideològica (cosa plenament normal). Doncs amb l'independentisme d'esquerres, igual.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
l'independentisme podria esdevenir-se en una societat organitzada en el comunisme llibertari. al cap i a la fi el que volem és socialisme antiautoritari. És cert que poca gent té clar què reivindica i les maneres d'expressar-ho no sempre son òptimes, però hi ha molts corrents interessants i no sé com goses dir que l'anarquisme sona a conte de fades. EL PROBLEMA EL TENS TU, QUE IGNORES EL QUE ÉS L'ANARQUISME! Estic d'acord amb totxs. Ara bé, Catalan, en el teu afany indpendentista internacional, defensaries també la inependència de Kosovo o de Georgia, fent costat a l'imperialisme d'EEUU?
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
En el judici en l'Audiència Nacional de Madrid, les persones que van assistir a donar suport a Nuria, van ser atacades per la policia nacional espanyola, detenint a diverses d'elles. La pròpia Nuria està encausada i ha passat per presó, perquè "no ha suposat cap perill per a l'estat i les seves institucions", encara que els mossos, la policia catalana, no ho ha entès igual i no ha tingut en compte la teva opinió, i sembla que el magistrat de l'audiència nacional, tampoc, doncs l'ha condemnat per "NO representar cap perill".

L'Amadeu, encara que es troba en l'infermeria, està classificat en primer grau en el DERT, el FIES català, i incomunicat i amb totes les comunicacions intervingudes; i tot per "NO representar cap perill per a l'estat i les institucions catalanes". Les persones que li donen suport, tenen una prohibició especial per a veure'l i estan sent investigades perquè "tampoc representen cap problema per a l'estat i les institucions catalanes".

És curiosos, que no es vegi cap paral·lelisme en les estratègies repressives i es tingui una memòria tan feble per a no adonar-se que en Euskalherria l'escalada repressiva ha passat per diferents etapes i que van haver d'inventar-se centenars de discursos per a justificar l'aplicació de mesures d'estat d'excepció, que també s'han utilitzat contra anarquistes. Una de les grans diferències entre una lluita i l'altra, no és precisament la dimensió de la repressió, doncs hi ha suficients muntatges policials i de l'estat, que s'han portat a terme per a acabar amb algunes lluites (el cas Scala no deixa dubtes). Com deia, una de les grans diferències, és el suport social i popular, qüestió que des que es va instaurar aquesta farsa democràtica, l'anarquisme no ha pogut trobar ni aquest suport, ni aquesta complicitat.

A més, en el cas de Catalunya, no tot independentisme es veu com una amenaça, i no per això cal menysprear-lo a tot. Les comparacions són odioses i les revolucionàries molt més.

Llibertat a totxs els presos y preses que lluitan
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
Vamos a ver, los prexs políticos todxs, lxs independentistas, lxs libertarixs etc están presxs, en muchos casos, si no en todos, por lo que yo consideraría nimiedades si comparamos con las sentencias a miembros de las bandas armadas del estado y militantes de extrema derecha u otros inombrables, hemos hablado hasta el hastío de la doble vara de medir del estado - Perfectamente lógica, nadie tira piedras en su propio tejado - así que no entro en detalles. Hoy he estado viendo el video de la enkartelada de etxerat, un centenar de personas que en su mayoría podrían ser abuelos mios y pese a mis diferencias ideológicas y ciertas actuaciones de ETA que me causarón en su día algo más que rechazo - En realidad acojonamiento y odio como cuando los yanquis bonbardeaban iraq -, no he podido evitar y mucho menos he querido, un sentimiento de solidaridad para con esos familiares de presxs.

¿Es mucho pedir que nos tengáis el mismo respeto?

Por aquí se comenta que los independentistas desean un socialismo antiatoritario, yo deseo una sociedad libre y libertaria creo que en realidad no deseamos lo mismo, pero aún así soy capaz de solidarizarme con vuestros secuestrados por el estado, sin embargo detecto en vuestros comentarios, discriminación, arrogancia y autoritarismo, solo lo vuestro es lo bueno, dáis a entender que si pudierais nos aplastaríais como a gusanos. al menos en el caso de cuenta-cuentos. Verás, en el mundo libertario no hay sectas aunque si bastantes iluminados como tú por desgracia, a mi en particular, hoy por hoy, no me preocupan, quien tiene dos dedos de frente acaba por pasar de ellos sin renunciar a sus ideales, me gusta pensar que yo soy de estos últimos. Nuria Pórtulas y Amadeu Casellas son de tu queridísima patria aunque piensen distinto que tú en cuanto la forma de autodeterminación que desean para su pueblo, ellxs no desean un estado y a ti te puede parecer - A ti y a catalán - algo útopico, es más, indeseable - Quienes aspiran a poseer la verdad absoluta y por tanto el control sobre otras mentes necesitan un pedestal al que subirse -, pero ¿Acaso no son vuestrxs compatriotas? ¿No han nacido en la misma tierra que vosotrxs? Entonces ¿No merecen vuestro apoyo? ¿De verdad el caso de Amadeu Casellas, que se muere en prisión, no merece el mismo respaldo que otrxs presxs en la misma situación? y ¿Nuria Pórtulas merece estar secuestrada por el estado por lo que sus secuestradores llaman "un intento" de.... "En realidad no sabemos que, pero diremos de colaboración con banda armada"? El resto de consideraciones, que si unxs preocupan más que otrxs o que si se os ilegalizan manifestaciones o no resultan, verdaderamente absurdas, entre otras cosas las manifestaciones libertarias, en muchos casos, ni se comunican, porque pasamos rotundamente de solicitar "permiso a mama estado" para ejercer nuestros derechos naturales que no otorgados, después los palos y reveses los recibimos todo el mundo.

¡No creas catalán que no te he leido todo! Soy consciente que consideras a Nuría y Amadeu luchadores respetables y que deseas que la mani vaya bien y todo eso, pero es que el resto de consideraciones de tu comentario logran que te vea en mi imaginación escribiendo estás últimas palabras con una sonrisa maliciosa en la cara, te invito a reflexionar, busca tu mejor yo dentro de tí y trata de ser un poco menos diablillo ¡Vale!

Asi pués que quede patente mi apoyo a todx el que padece por culpa del terrorismo del estado tome la forma que tome.

Y ahora: ¡Libertad para Nuria y Amadeu!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
catalan, es que no preocupa a l'estat es la gent que pensa com tu, que es pensa que està més a prop de la seva realitat utòpica que un altre, i que pensa, per tant que la seva lluita val més que una altra i els seus "martirs" més que elsa altres repressaliats de l'estat, tots "molt respectables". Bé, més que no imporetar, a l'estat li agrada tenir gent com tu, per que va molt bé per justificar l'estat de guerra permanent davant el "populatxo ignorant" al que l'únic que l'aterra és la fragmentació de la "una grande y libre" mentre la resta de qüestionaments a l'estat de les coses passen de llarg o són fàcilment silenciats...
Vaja, que excuses trobaran les que vulguin però gent com tu els posa "a huevo"
Au
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
17 ago 2009
A mi em sembla més positiva accions com la portada per l'Enric Duran. Això li molesta i molt al sistema, crea moltes simpaties i és coherent amb uns mitjans que han d'estar d'acord amb la fi que persegueix. No podem crear una societat justa i no-violenta amb mitjans que ho contradiuen com la violència i la lluita pel poder. Per a mi ETA alimenta el monstre, de fet s'alimenten mutuament els dos monstres. Desobediència, insubmissió, autorganització i democràcia directa.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Desobediència, insubmissió, autorganització i democràcia directa. No me gusta la democracia directa, reconozco que alcanzar un acuerdo entre varios individuos es un esfuerzo tremendo, pero hay que agotar todas las vías posibles para lograrlo, de lo contrario se cae en el viejo vicio del ganador y el perdedor y así no hay manera posible de acabar con las tentaciones autoritarias, ni mayorías, ni minorías deben existir en una sociedad libre y por supuesto en el camino hacía ella se debería incentivar el consenso antes que la votación. Pero eps, cada maestrillo tiene su librillo, yo desde luego me siento mejor cuando se logra el consenso, en caso contrario, pués somos humanos, tendemos a hacernos mala sangre - Lo sé muy bien, hay quien goza proponiendo y ganando votaciones en una asamblea y manipulando todo lo que puede y más y quien acaba sintiéndose fuera de lugar y con afán de revancha, eso no es nada sano -.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Desobediència, insubmissió, autorganització i democràcia directa. No me gusta la democracia directa, reconozco que alcanzar un acuerdo entre varios individuos es un esfuerzo tremendo, pero hay que agotar todas las vías posibles para lograrlo, de lo contrario se cae en el viejo vicio del ganador y el perdedor y así no hay manera posible de acabar con las tentaciones autoritarias, ni mayorías, ni minorías deben existir en una sociedad libre y por supuesto en el camino hacía ella se debería incentivar el consenso antes que la votación. Pero eps, cada maestrillo tiene su librillo, yo desde luego me siento mejor cuando se logra el consenso, en caso contrario, pués somos humanos, tendemos a hacernos mala sangre - Lo sé muy bien, hay quien goza proponiendo y ganando votaciones en una asamblea y manipulando todo lo que puede y más y quien acaba sintiéndose fuera de lugar y con afán de revancha, eso no es nada sano -.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Hey! Una pregunta ¿Que es lo que hago mal que se me duplican a menudo los comentarios?
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Desobediència, insubmissió, autorganització i democràcia directa. No me gusta la democracia directa, reconozco que alcanzar un acuerdo entre varios individuos es un esfuerzo tremendo, pero hay que agotar todas las vías posibles para lograrlo, de lo contrario se cae en el viejo vicio del ganador y el perdedor y así no hay manera posible de acabar con las tentaciones autoritarias, ni mayorías, ni minorías deben existir en una sociedad libre y por supuesto en el camino hacía ella se debería incentivar el consenso antes que la votación. Pero eps, cada maestrillo tiene su librillo, yo desde luego me siento mejor cuando se logra el consenso, en caso contrario, pués somos humanos, tendemos a hacernos mala sangre - Lo sé muy bien, hay quien goza proponiendo y ganando votaciones en una asamblea y manipulando todo lo que puede y más y quien acaba sintiéndose fuera de lugar y con afán de revancha, eso no es nada sano -.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
creo que es pq luego de haberlo publicado, pones la flecha verde de atrás y lo vuelve a publicar. yo lo que hago es, cuando me he leído una notícia, voy arriba, donde la dirección y corto a partir de barcelona.indymedia.org. saludos! Por cierto, el mini debate iniciado en este post, és mas estéril que el papa
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Esto parece el muro de las lamentaciones, con tanto posicionamiento hacia uno y otro no se qué lado. Amadeu Casellas está en prisión por atracar bancos y no por haber sido ningún Robin Hood. Las drogas es lo que tiene.
En cuanto a Núria, esto ya es otra historia. Historia que esperamos muchos haya aprendido.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Gracias "o", probaré con esto a ver que pasa.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
"no és això companys"
Com tu bé dius, la clau de volta és el suport social que ha aconseguit cada moviment, així com el grau de mediatització del cas, si ha generat un mínim debat social que faci pressió, etc. i per observar això no cal anar a Euskal Herria, de fet no cal sortir ni del nostre país.

L'absolució dels 16 antimonàrquics de Girona a l'AN no és casual: és la constatació del fracàs d el'estratègia de l'escarment. Volien dir "mireu que passa quan feu això" i la resposta, lluny d'arronsar-se va ser la de "si no volieu caldo, 30 tasses". No cal dir que sense el grau de mediatització que agafà la protesta, i sense treure 3000 persones al carrer a Girona, etc i fer desenes de concentracions arreu dels Països Catalans, avui aquests haguessin estat condemnats (segurament no haguessin entrat al trullo, perquè sense antecedents amn 1 any de condemna no hi entres, però no estarien absolts). Un altre cas és el Franki, sense el grau d elluita i mediatització, no li haguessin donat el 3r grau al cap d'un mes; hi ha maneres de "perdre el temps" per no tractar el cas. I tot això perquè el suport popular derivat d'una correcta estratègia de mediatització del conflcte va despertar prou ressó.

I el que vinc a dir és el següent: si l'esquerra abertzale ha pogut acumular aquest suport social és perquè ha presentat unA ALTERNATIVA DE LLUITA viable als ulls de la societat, quelcom que es podia arribar a conseguir. Si aquí l'MDT no s'hagués partit, igual no seriem el 15 però potser el 5% de la societat si que ho seríem, perquè el creixement dels 80 de l'independentisme també va ser molt gran. De totes maneres,a ctualment això s'està arreglant i tot el moviment (de les orgs. juvenils a les CUP passant per casals, etc. creix i s'implanta a més i més pobles).

"Javier Martínez"
La verdad es que estoy bastante de acuerdo con lo que dices. Y que yo discrepe en cuanto al planteamiento anarquista no significa que no participe en movilizaciones de solidaridad con anarquistas presos. Estuve en las de Nuria, estuve en las de Ruben i Ignasi cuando les detuvieron, i he estado en la de los 4 de l'hospi. YU nunca me reiré de nadie (piense como piense) que está en manos del estado secuestrado, solo questionava el motivo por que unos preocupan mas que los otros: por que unos (el independentismo) es un planteamiento que una part SUBSTANCIAL de la sociedad ve viable, ve que luchando y dando leña es posible. Con el anarquismo eso hoy (no en el 36, y tampoco sé en el 2017, pero si a día de hoy) no pasa.

"pseudolluitador"
Amadeu va participar dins i fora de la presó en lluites col·lectives, i ha estat més de 70 dies en vaga de fam. Pots qüestionar els seus ideals, però trobo penós que insultis a la persona, a la que segurament no arribaràs mai ni a la sola de les sabates. En quant a la Núria, 3/4 del mateix.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
no respongueres a la meva pregunta jeje Per cert, jo crec que ara la cosa no
està com per defensar una ideologia a ultrança des de, moltes vegades el dogmatisme i/o coneixement parcial, sense humilitat. Totes les lluites han d'aprendre de les lluites i l'anarquisme té també moltes coses importants per aportar. Pel que fa a l'actuació de l'Amadeu a la presó, es pot qualificar de lluita pels drets dels i les preses. Una lluita àmplia i profunda, motiu pel qual encara és avui a la presó i EN VAGA DE FAM! En aquest país la burgesia que detenta el poder no vol fer cas els seus lúcids escrits (veure els més recents publicats aquí, al seu bloc, a Kaos, a l'Antisistema). Però algun dia hauran de reconèixer els seus errors i rendir-se a la veritat. PELS DRETS DE LES PERSONES PRESES!! LLIBERTAT AMADEU, LLIBERTAT PRESXS POLÍTICS!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Catalan: laltre dia vaig firmar: anti-burgès xD. Salut i lluita!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Tot i no ser independentista, trobo que el tal "catalan" és molt lúcid. Tant de bo mols més indepes i molts més anarquistes fóssim així de madurs.

El que trec en clar de tot això és que a veure si aprenem a respectar-nos més tots plegats i a saber veure els encerts i errors de cadascú sense els aclucalls de la pròpia ideologia, sense prepotència i amb autèntiques ganes de malmetre l'Estat, i no d'autoafirmar-nos.

A veure si deixem de jugar als revolucionaris i comencem a estudiar de veritat el terreny i la manera d'incidir-hi. Potser llavors les nostres accions començarien a donar fruits.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
Tot i l'alegria que em pot causar veure la gent raonant (un indepe responent en castellà! un anarquista reconeixent que no tenim cap suport social que ens faci perillosos!), volia fer una puntualització, i és que el raonament de base em sembla falaç: a Exterat no els destrossen perquè l'esquerra abertzale sigui un perill per l'Estat (que està clar que l'és, i l'era més abans i bé que Gestores era legal) i en contraposició permetran la concentració per l'Amadeu i la Núria per no ser cap perill. Saps perfectament que la repressió actual respon a quelcom molt més conjuntural: el PSOE i el PP al govern basc. A més la diferència entre ETA i els presos anarquistes és que ETA manté un pols permanent amb l'Estat, que té delictes de sang i que molts d'aquests són contra funcionaris: és lògic que a la que la correlació de forces li hagi estat clarament favorable l'Estat s'hagi pres la revenja.
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
"ës per això per exemple que la Falange monta una mani a Arenys d eMunt el 13-S, i en canvi li importa una merda certes manis, els CSO's, ... vaja, tots som "guarros" i rojos (igual que per l'estat), però uns fan més por perquè tenen més pinta de poder assolir millor el seu objectiu."

sincerament hem sembla un argument roí. pensa que els nazis utilitzen el mateix argument per cubrir-se l'espatlla i quedar com els més "antisistemes". El mein kampf no es pot trobar al corte inglés. Però aixó l'únic que vol dir és que estan perdent la seva batalla...

Cal acceptar els aspectes tràgics de la lluita i no usar-los com a autoengany.

Llibertat totxs els presos politics!
Re: Llibertat Nuria Pórtulas i Amadeu Casellas
18 ago 2009
No conec amb detalls la situació dels 16 anti-monàrquics, però el del Franki m'agafa massa prop i no crec que el teu anàlisi sigui del tot encertat, perquè del que es tractava és qu'el Franki no entrés a la presó.

El suport social a l'esquerra abertzale, no és per una alternativa de lluita, doncs es tracta d'una coalició de molts interessos i diferents. Quan parles del MDT i els 80, perds la memòria de la CNT i els 70. És probable que tu tinguis la sensació que ara s'està arreglant a poc a poc i veus en les CUP una alternativa, però al meu entendre això és només un miratge i no és real. Tant de bo m'equivoqui.

El pseudolluitador s'ha equivocat de nom, volia dir psoelluitador. Altre carceller i torturador dels que visiten aquestes pàgines.
Sindicato Sindicat