Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : ecologia : educació i societat
[Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
15 ago 2009
Tota la informació sobre les Trobades de Cooperació Local (17 i 18 d'octubre de 2009) organitzades per la Xarxa pel Decreixement
Som molts els que pensem que la crisi multidimensional i sistèmica que afrontem a principis del segon mil·lenni és un motiu i una oportunitat per deixar enrere el capitalisme i construir una nova forma d'organització social que no necessiti el creixement constant i no es fonamenti en l'acumulació de poder en poques mans.‭ ‬Des de la Xarxa pel Decreixement i el Col·lectiu Crisi apostem per començar a comunicar-nos i enxarxar-nos, per construir,‭ ‬aquí i ara,‭ ‬de forma seriosa i alegre,‭ ‬el canvi que volem:‭ ‬cap a l'autonomia social i individual i cap a un decreixement serè.

Tota la informació sobre les trobades aquí:
http://decreixement.net/etiquetes/trobades-cooperacio-local

Seguim fent una crida a promotors:
http://decreixement.net/blog/area-organitzacio/trobades-la-cooperacio-lo

Salut i decreixement!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
16 ago 2009
Recomano la lectura del darrer núemro de "El Viejo Topo" (juliol - agost), que compta amb un especial sobre el decreixement. Ací hi ha entrevistes breus amb gent molt entusiasta i amb gent molt crítica, que considera que no és res més que una proposta "reformista" que sols vol afegir el cost ecològic i social al preu de venda al públic de les mercaderies. També opinen que el caputalsime acabarà assimilant-lo. No deixa de ser una lluita parcial que, perquè triomfi, com l'ecologisme, hauria de ser incorporat en el discurs de l'esquerra alternativa i radical. Molt interessant en particular l'entrevista amb Miguel Amorós. (D'altres entrevistats: Carlos Taibo i altra gent en la línia "tova" d'ATTAC).

Normalment, a la web de "El Viejo Topo" solen penjar cada número quan han passat uns mesos de la seva sortida al quiosc, amb un PDF descarregable de quasi tots els articles.
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
16 ago 2009
el puritanisme anarquista si que farà que no triomfi. Crec que dir que el Decreixement és reformista és estar mal informada o intencionadament voler donar una visió parcial de la teoria. És cert que alguns partits reformistes ho proposen, però hi ha molta gent de l'esquerra alternativa que no son reformistes i que hi treballen. Miguel Amorós té textos molt lúcids, però faria bé de teoritzar menys i actuar més. El moviment està en el començament. Si es vol avançar més, crec que es farà un cop aconseguit el Decreixement, cal anar per passos. Endavant amb el Decreixement! , destruïm el capitalisme!
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
16 ago 2009
"Agricultura ecològica", tu també faries bé d'informar-te respecte del supossat "puritanisme anarquista". llegeix Réclus, per citar un autor antic, i hi trobaràs idees que es van avançar moltíssim al descobriment de la sopa d'all per part del Club de Roma i d'alguns gafapastes decreixentistes, d'aquests que s'han passejat per casals i fires de natura (com la de Lleida del maig passat) per dir que tot sorgieix d'abans d'ahir a la tarda i que "cal trencar amb el marxisme per ser un ideari tancat" i, a "renglón seguido", citar a Castoriadis (????!!!!)

Benvingut sigui el triomf del decreixementisme (o "acreixement" en sentit més estricte), però amb humildat i sense que es quedi en una versió més novedosa de l'eslogan més prostituït i gastat del "creixement sostenible" (quin oxímoron!).

Salutacions, comunisme llibertari i mort immediata al genocidi caputalista!!
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
17 ago 2009
per inadaptat susial:::
si quieres informacion del decrecimiento no mires las publicaciones de mucha teoria y poca practica del viejotopo, entra el las paginas de PODEM.CAT, DECREIXEMENT.NET.

y aqui encontraras el verdadero decrecimiento de accion y que se lleva a la practica con teoria tambien.
que lo disfrutes, SUPUESTO BOIX I PERILLoS, JAJAJA.
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
17 ago 2009
Mira que hi ha gent a la que li agrada dividir.. així ens va a l'esquerra! En comptes de sumar amb el que ens apropa ens separem amb el que ens pot fer una mica diferents. I això és per que a alguns els interessa mantenir la seva parcel·leta sectària.

A mi el decreixement em sembla una bona aposta i és un moviment que està mobilitzant a molta gent des del 2007.

Miguel Amorós fa una crítica benvinguda però molt mal documentada. Una petita resposta:

http://www.decrecimiento.info/2009/05/respuesta-la-critica-de-miguel-amo

I a www.decreixement.net t'hi pots inscriure i connectar amb gent per portar endavant projectes pràctics. Em sembla bona idea..
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
17 ago 2009
Gràcies, Nieto de Roja (yo soy nieto de faieros - maquis, jajajaja!!!)

Hombre, el viejo topo es bastante "plural" en lo que respecta a la diversidad tan caleidoscópica de la izquierda radical, y eso es de agradecer. Es de las pocas publicaciones en papel que aún compro (o me descargo). No degenera en plan burgués como pasó con el Ajoblanco en su última fase, que era una revsita fashion para libertarios de metacrilato, nada que ver con su época inicial en formato tabloide y sin encuadernar, tipo periódico.

Ahí va una web que, desgraciadamente, no es muy activa, no se actualiza muy a menudo y que fue mi primer contacto con el "rollo del caracol" a nivel electrónico.

http://cat.bloctum.com/jibendue/

En la vida analógica, he asistido al parto, el crecimineto, la consolidación y al desgraciado proceso de aburguesamiento de decenas de entidades ecologistas que ya en los 70 predicaban lo mismo. Que ahora se sabe vender mejor para concienciar emjor, etc. Si he llamdo la atención (lo digo por "Agricultura ecológica" y por "blah blah") es por lo mal que nos sabría que acabase como buena parte del movimeinto alterglobalización, asimilado por el sistema por falta de radicalidad y de imbricación con otros frentes de lucha. Son demasiadas plataformas desperdigadas en luchas aprciales y, el decrecimiento creo que bien enfocado puede amalgamar muy bien lo social y lo medioambiental.

Gràcies també a blah blah pel link
Re: [Decreixement] Trobades per la Cooperació Local
17 ago 2009
efectivament inadaptat. pq no quedi tan sols en reformisme, haurem de participar-hi i donar totxs la nostra visió. comparteixo la teva visió del concepte que ha de ser com una ameba que ha d'assimilar les diverses idees que se li plantegin. de totes maneres pel que he vist, molt em sembla que la gent que ho està impulsant de reformista en té poc. A tothom qui li interessi, que vagi a les jornades i trobades que s'estan organitzant i hi digui la seva. Això ha de ser el suficientment plural per no repetir els errors històrics d'altres moviments, com bé comenta el company. Contribuïm al canvi! Per un món nou! Bona aportació inadaptat! Salut!
Sindicato Sindicat