Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
[Granollers] 3a Fira d'intercanvi de l'Ecoxarxa
15 ago 2009
Plaça de les Hortes, Granollers.
Les Fires d'Intercanvi són el principal espai de trobada i una de les activitats principals de l'EcoXarxa. S'hi fan molts intercanvis directes i amb EcoSenys. Existeix un consens -com a la majoria de les xarxes al món- de no fer ús de diner oficial per a les transaccions.

EcoXarxa del Montseny http://decreixement.net/grup/ecoxarxa-del-montseny

Les fires també serveixen per a divulgar la xarxa i donar-la a conèixer a tercers, així com per a explicar als usuaris i als visitants interessats com funciona. També serveixen per fer la inscripció dels usuaris.

A cada fira hi ha una taula de la Coordinació que s'ocupa de rebre i administrar els fulls d'inscripció, les quotes d'inscripció anuals / barret màgic i de lliurar EcoSenys als usuaris, així com de fer explicacions personalitzades i en petits grups del que és i com funciona la xarxa.

També gestiona el canvi de moneda d'Euros a EcoSenys (1 a 1) dels visitants que, sense voler inscriure's a la xarxa, volen fer intercanvis indirectes a la fira.

Fins ara s'han fet dues fires a La Costa del Montseny, i aquesta tercera significa un pas més per donar a conèixer els objectius de l'EcoXarxa i fer-los arribar a Granollers.

A més, en aquesta 3a Fira hi hauran xerrades i projeccions de documentals al llarg del dia relacionades amb les xarxes d'intercanvi, el comerç de proximitat, economies complementàries, educació lliure i altres.

Els usuaris disposen els seus productes a les taules, que han d'ajudar a col·locar i retirar -n'hi ha de disponibles allí mateix, però se'n poden portar pròpies-, així com al terra. D'altres, com massatgistes o practicants de teràpies de cura holística, poden portar les seves pròpies lliteres, i altres com forners o cuiners els seus forns solars o de llenya.

L'únic acord comú que han de respectar els participants a les fires és no fer transaccions amb diner oficial. Més enllà d'això, cada usuari és lliure d'oferir el que li plagui i les quantitats que estimi justa. Una justícia que ha de valorar tant l'accés als seus productes com el treball realitzat. La persona interessada en adquirir un producte o un servei negociarà el seu valor, i si s'arriba a un acord satisfactori per les dues bandes, es duu a terme un intercanvi, ja sigui directe o mitjançant l'ús de la moneda local.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat