Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: educació i societat
La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
14 ago 2009
En agosto 15 de 778, la Gran Baskonia (nabarros, gascones, bearneses, probablemente andorranos y catalanes también) logrò una de sus mayores victorias frente al ejército franco de Carlomagno. Fue a raìz de esa victoria que en el año 824 mediante otra victoria definitiva, la Gran Baskonia obtuvo su independencia e instituyò el Reino de Pamplona, que posteriormente vendrìa a ser el Reino de Nabarra, paìs libre y soberano de los baskones todos.

Eso es lo que celebraremos en Orreaga.
Gaü hon adixkideok.

Que nadie se quede al margen de lo que significa esta fecha para la gente baskona. No importa que no podàis estar en Orreaga mismo, ni que podàis celebrarlo junto a un gran numero de compatriotas, lo que realmente importa es que conservéis en vuestra mente y vuestro corazòn la proeza que nuestros ancestros realizaron, sacudirse al invasor, organizarse y fundar un pais. Que por cierto, nos lo dejaron como herencia. En esa batalla, seguramente hubo nabarros, gascones, bearneses, bigorranos, foixanos.....baskones todos.

Este es, por mucho, verdaderamente, el dia màs importante del año para una persona baskona, el 15 de agosto, el dia de la libertad de la Gran Baskonia. Y lo màs logico y natural es que lo celebremos en compañia de nuestras familias y personas màs allegadas. Es hora que por justicia se vayan enterando de la verdad que se les ha ocultado deliberadamente por siglos.

Biba Baskonia Haundia ! Biba Nabarra Osoa ! Biba Pirinioako Estatü Librea eta soberanoa !

Zorionak oroentako zinez !!!!!!
Txabi

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
14 ago 2009
però que collons és això ?!?
És com celebrar las Navas de Tolosa...
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
14 ago 2009
hay mucha gente que se cree que la tierra está gobernada por los muertos.
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
14 ago 2009
Durant la última glaciació, la del Würm, acía a la península es va concentrar fugint de la rasca que cardava a tota la zona holàrtica la pràctica totalitat dels habitants europeus. Ací va cardar tothom amb tothom (fins a sapiens amb neandenthals)... I ara venen els gafapastes nazionalistes a recordar identitats etnogràfiques basades en el dret de pernada de quatre assassins feudals. Tant de bo la placa ibèrica que vagava pel mar de Thetys, per comptes de ser ajupida per la placa africana al sud i la placa aquitana al nord fa 60 eons, havés emograt atlàntic enllà o, una nou impuls de la deriva continental, fes subduïr tots els continents sota l'Antàrtida, tots cardant amb els pingüins i aprenent esperanto i recollint llenya per sobreviure. Ens deixaríem de collonades nazionalistes d'una puta vegada.
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
14 ago 2009
molt bona aquesta. I el comment precedent, encara millor.

Nomes voldria afegir que massa sovint, amb la prosopopeya hagiografica ['leáse' manipulant a la conveniencia de certs grups de poder una epica mes o menys historica o inventada] s'amagant miseries esfereidores, mafies repugnants i voluntats de poder encara mes repugnants... i a l'indymedia barcelona ens hauriem de vacunar d'aquestes merdes.
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
15 ago 2009
'probablemente andorranos y catalanes tambien' [sic]

Pequeño detalle: el coprincipado de Andorra no fue reconocido como tal hasta el año 1095.
Y la palabra 'Catalonia' se utiliza por primera vez en documento publico en el siglo XII por Ramon Berenguer III para definir las extensiones de tierra sometidas a sus 'castelum'. Castelans, ergo 'catalans' eran sus vasallos i 'Castelonia' ergo 'Catalonia' sus posesiones territoriales, vasallas del Sacro Imperio Romano Germanico...
ergoo los que combatieron al invasor germanico dificilmente serian 'catalanes'!
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
15 ago 2009
Com a independentista estic completament amb alguns comentaris sobre la inutilitat d'anar recordant els morts de l'edat mitjana o sobre com es construeixen a posteriori les históries nacionals. Res d'això ens serveix si ens volem autodeterminar com a poble, el que val son els sentiments i les idees de les persones vives que ara mateix viuen al país, independentment de si Catalunya és o no és milenaria.
Alguns patrioterismes baratus sovint perjudiquen les poques possibilitats que ens queden d'autodeterminar-nos.
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
17 ago 2009
Si voleu l'autodeterminació la cosa es molt senzilla:
Nos apleguem un milió de persones al Passeig de Gracia i cremem mig milió de senyeres i mig milió de banderes espanyoles calant-les foc amb els nostres DNIs.
Al dia següent, ja ho voras, estarem auto-determinats!
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
17 ago 2009
Molt d'acord, Lucio. Jo afegiria a la crema TOTS els documents de TOTS els registres de la propietat, tots els dels registres civils i religiosos (compte, sols paperassa, res de danys personals!). I podríem prendre cadascú o col·lectivament la determinació que volguéssim lliures de tanta crosta burgesa acumulada. tornar a ser nus com vam néixer, que neixem despullats i ens volen vestir d'identitats i carnets i escriptures de propietat i demés merda radiactiva.
Re: La Primera Batalla en Orreaga el 15 de agosto de 778.
18 ago 2009
A mi me mola que celebreis esa fiesta, putos franceses de mierda! a tomar pol culo, gora euskadi!
Colera camping CNT