Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
12 ago 2009
Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
Des de l'entitat cultural de Lleida ISISH (Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari), membre de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, volem denunciar públicament les darreres actuacions de l'estat d'Israel que han culminat amb la deportació d’una voluntària de la nostra associació.

El passat dia 3 d’agost una voluntària de la nostra entitat, Natàlia G.T., volà cap a Tel Aviv per coordinar l’arribada d’un grup de nens palestins que havien participat en unes activitats organitzades per ISISH a Lleida i altres indrets del territori català. En arribar a l’aeroport va ser tancada en un calabós durant tota la nit, al dia següent va ser interrogada durant hores i sense donar cap més explicació que la de “seguretat nacional”, que sembla justificar totes les vulneracions de drets individuals, va ser deportada en el primer vol de tornada a Madrid.

Durant hores vam intentar la mediació del consolat, de l’ ambaixada espanyola a Tel Aviv, de cooperació espanyola i del ministeri d’afers exteriors sense cap èxit. Ni tant sols van permetre la comunicació amb els seus pares ni amb els seus representants a l’ambaixada.

Un cop més l’estat d’Israel ens mostra la seva autèntica cara. La seguretat nacional els permet practicar càstigs col·lectius com el bloqueig de Gaza o els controls militars, així com també els permet impedir i destruir el treball de moltes entitats que creiem en la convivència entre cultures i que l’educació des de la infància és el camí cap una sortida al conflicte.

Durant el darrer mes, hem tingut a casa nostra un grup de nens palestins provinents de Jenín. La finalitat de l'entitat i del projecte d’acollida és poder oferir una mica de calma i llibertat als nens que pateixen guerres i discriminacions, com és el cas dels nens palestins a mans de l'estat d'Israel.

Aquest any, el grup d’onze nens i nenes van estar retinguts en un control militar durant més de dues hores, davant la mofa dels soldats que es negaven a parlar amb el cònsol de l’estat espanyol. Els grups de nens que vénen cada any han de creuar els controls militars, entrar a Jordània i volar des de la seva capital, ja que tenen prohibida la possibilitat de volar des d’aeroports controlats per l’estat d’Israel, així com també s’impedeix que els palestins puguin tenir aeroports propis.

Cal recordar que l’aeroport construït a Gaza va fer-se amb capital europeu, principalment de l’estat espanyol, però sense cap més explicació va ser destruït i bombardejat poc després de la seva inauguració per l’exèrcit israelià.

Aquest estat, ocupa un territori il·legalment, destrueix i obstrueix el treball de les ongs , sense que això els suposi cap mena de sanció per part de ningú.

Però també sabem qui n’és còmplice i no ens fa por dir-ho: la unió europea, per tenir tractats preferents de comerç amb un estat que no compleix amb el compliment dels drets humans. El govern de l’estat espanyol, que comercia amb armament, que ha retallat una llei de justícia universal per tal d’evitar l’encausament de l’exèrcit de l’estat israelià a l’Audiència Nacional i que no s’oposa amb fermesa als abusos que sofreixen els palestins i els que treballem amb ells.

També a casa nostra els tentacles de l’estat d’Israel s’allarguen en forma d’associacions pro-sionistes, que fan el seu treball de boicot i menyspreu a la nostra treball cultural i de denúncia. Així ho vam notar quan durant la celebració del festival de música i cinema “Cinemón” , on participaren tres mil persones durant un cap de setmana, la premsa local només va oferir simples teletips de la notícia sobre l’esdeveniment.

This work is in the public domain

Comentaris

Sobre l'estrangera deportada
13 ago 2009
Aquesta noia no hauria d'anar miles de quilometres enllà a prendre part en un conflicte provocat per una organització islamofeixista com ara Hamas que utilitza a gent com ella per legitimar les seves idees extremistes religioses.
Re: Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
13 ago 2009
A tu quant et paguen per fotre comentaris pro-sionistes a internet?

PROU APARTHEID!
Re: Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
13 ago 2009
Un dia d'aquests Jaume li pasarem la teva IP a la resistencia palestina a veure que fan amb tu
Re: Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
13 ago 2009
bah, ganes d'embolicar la troca. ja saps on et fots, si et deporten serà perquè ets prou burra com per donar la nota.
Re: Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
13 ago 2009
Hoy, 13 de agosto han deportado a otra compañera que intentaba entrar vía Aman. Alegaron que no la dejaban entrar porque la persona a la que pensaba visitar estaba en búsqueda y captura cuando en realidad es porque es mitad palestina mitad española.
Ella les preguntó por qué dejaron pasar a su amiga pues.
la tuvieron retenida desde la mañana hasta las 22 horas y no le quisieron devolver el pasaporte en todo el día.
Re: Israel deporta una noia catalana sense donar explicacions
14 ago 2009
Jo enviaria a la Pilar Rahola, a la zona més calenta de Gaza, a defensar el sionisme...
Sindicat