Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La campanya europea Stop the Crop aglutina els opositors al cultiu de transgènics
11 ago 2009
La plataforma Som lo que Sembrem convida des del seu web a participar en la campanya europea Stop the Crop.

La iniciativa vinculada al moviment anti transgènics commina a enviar un model de carta als ministres de cada estat perquè tinguin coneixement de l'oposició ciutadana en les polítiques sobre transgènics que s'estan duent a terme fins ara.

La carta també demana al ministre corresponent que voti en contra de l'autorització per a conrear nous tipus de transgènics que pretén consultar la Comissió Europea aquesta tardor.




La CE demanarà a partir de setembre, per primer cop des de 1998, el permís per a conrear dues varietats de blat de moro transgènic, el Syngenta Bt11 i el Pioneer 1507.




En l'enllaç a la campanya es pot comprovar les adhesions ciutadanes en contra del cultiu de transgènics de cada país. Alemanya i França, a molta distància de la resta, encapçalen la llista d'e-mails enviats.




El dilluns 2 de març el Consell Europeu de Ministres va votar favorablement a les prohibicions d'Hongria i Àustria sobre el conreu del MON 810 de Monsanto, l'únic cultiu transgènic autoritzat actualment a Europa.

◦ Poc després el Consell va votar les prohibicions a França i Grècia.




La darrera votació tindrà lloc en breu i plantejarà l'aprovació, per primera vegada des de 1998, del conreu de dues noves varietats de blat de moro modificades genèticament (bt 11 Syngenta i 1507 de Pioneer / DuPont).



En tots aquests casos, només una majoria qualificada (255 de 345 vots) dels representants dels 27 Estats membres de la UE pot anul.lar les propostes de la Comissió.



Buscar: Stop the Crop

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La campanya europea Stop the Crop aglutina els opositors al cultiu de transgènics
12 ago 2009
Podeu signar aqui:

http://www.somloquesembrem.org/index.php?id=35&hover=16
Sindicato Sindicat