Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : immigració
La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
11 ago 2009
Les patrulles ciutadanes de vigilància són només la punta de l'iceberg d'un paquet de mesures del govern italià que criminilitzen les persones immigrades sense els documents en regla.
SOSRacisme Redacció (10/08/2009)



Ja ha entrat en vigor. Si ets immigrant, vius a Itàlia i no tens els papers en regla, la teva vida avui és encara més dura. Et pots trobar un grup de veïns patrullant pel teu barri i ser denunciat a la policia. Com a mínim pagaràs entre 5.000 i 10.000 euros, perquè des del 8 d'agost, la llei italiana diu que ser immigrant sense papers és un delicte. També diu que et passaràs 6 mesos en un centre d'internament abans de ser repatriat, que qui t'hagi allotjat o llogat el pis on vius pot passar-se 3 anys a la presó i que hauràs de pagar entre 80 i 200 euros si vols el permís de residència. A més, hauràs de tenir documents en regla per poder accedir a les oficines públiques, la qual cosa, paradoxalment, farà molt difícil la tramitació de documents tan bàsics com el cens. Segons els mitjans de comunicació italians, ja s'han realitzat les primeres detencions a Milà, Sanremo i Bolonya.



La nova llei regula també les patrulles ciutadanes, creades per "mantenir l'ordre" i "denunciar delictes". A algunes ciutats, sobretot al nord del país, les patrulles ja havien començat a operar. Abans de la seva legalització, Human Rights Watch ja havia advertit sobre els seus perills: "Alhora que augmenta la intolerància és una recepta per al desastre. Si aquests grups utilitzen la violència contra els immigrants, l'Estat serà directament responsable".



S'estima que a Itàlia viuen 650.000 persones immigrades indocumentades. Al mateix temps que la llei criminalitza la immigració, el govern ha decidit regularitzar-ne unes 300.000, davant el perill que les famílies que contracten immigrants com a personal domèstic o cuidadors es quedin desamparades davant les mancances del sistema de protecció social italià.
Mira també:
http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=10580

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
11 ago 2009
Que vinguin tots els inmigrants il.legals a Catalunya i tot arreglat, aquí poden fer el que vulguin i no hi ha patrulles
Re: La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
11 ago 2009
para kiko eres un maldito hijo de perro catalan de mierda racista y bruto y asqueroso
Re: La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
11 ago 2009
els dos kikos sou igual d'imbecils, tan racista és un com l'altre que insulta dient "catalan de mierda". La mateixa escòria sou
Re: La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
12 ago 2009
El feixisme avança a Itàlia... Si, si, el feixisme. Estem preparats per contrabatre'l quan i on calgui. No serà la primera vegada que Itàlia té un govern d'aquesta mena i no serà la primera vegada que es derrocarà un feixista italià.
Re: La llei contra els immigrants de Berlusconi ha entrat en vigor a Itàlia
12 ago 2009
kiko inútil. no aconseguiràs crear polèmica inventant disputes entre castellans i catalans. a cagar a la via! pitufos a la tele!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more