Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : guerra
Voluntària lleidatana deportada per l´Estat d´Israel (Comunicat d´ISISH)
07 ago 2009
Des de l'entitat cultural de Lleida ISISH (Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari), membre de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, volem denunciar públicament les darreres actuacions de l'estat d'Israel que han culminat amb la deportació d’una voluntària de la nostra associació.
Des de l'entitat cultural de Lleida ISISH (Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari), membre de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, volem denunciar públicament les darreres actuacions de l'estat d'Israel que han culminat amb la deportació d’una voluntària de la nostra associació.

El passat dia 3 d’agost una voluntària de la nostra entitat, Natàlia G.T., volà cap a Tel Aviv per coordinar l’arribada d’un grup de nens palestins que havien participat en unes activitats organitzades per ISISH a Lleida i altres indrets del territori català. En arribar a l’aeroport va ser tancada en un calabós durant tota la nit, al dia següent va ser interrogada durant hores i sense donar cap més explicació que la de “seguretat nacional”, que sembla justificar totes les vulneracions de drets individuals, va ser deportada en el primer vol de tornada a Madrid.

Durant hores vam intentar la mediació del consolat, de l’ ambaixada espanyola a Tel Aviv, de cooperació espanyola i del ministeri d’afers exteriors sense cap èxit. Ni tant sols van permetre la comunicació amb els seus pares ni amb els seus representants a l’ambaixada.

Un cop més l’estat d’Israel ens mostra la seva autèntica cara. La seguretat nacional els permet practicar càstigs col·lectius com el bloqueig de Gaza o els controls militars, així com també els permet impedir i destruir el treball de moltes entitats que creiem en la convivència entre cultures i que l’educació des de la infància és el camí cap una sortida al conflicte.

Durant el darrer mes, hem tingut a casa nostra un grup de nens palestins provinents de Jenín. La finalitat de l'entitat i del projecte d’acollida és poder oferir una mica de calma i llibertat als nens que pateixen guerres i discriminacions, com és el cas dels nens palestins a mans de l'estat d'Israel.

Aquest any, el grup d’onze nens i nenes van estar retinguts en un control militar durant més de dues hores, davant la mofa dels soldats que es negaven a parlar amb el cònsol de l’estat espanyol. Els grups de nens que vénen cada any han de creuar els controls militars, entrar a Jordània i volar des de la seva capital, ja que tenen prohibida la possibilitat de volar des d’aeroports controlats per l’estat d’Israel, així com també s’impedeix que els palestins puguin tenir aeroports propis.

Cal recordar que l’aeroport construït a Gaza va fer-se amb capital europeu, principalment de l’estat espanyol, però sense cap més explicació va ser destruït i bombardejat poc després de la seva inauguració per l’exèrcit israelià.

Aquest estat, ocupa un territori il·legalment, destrueix i obstrueix el treball de les ongs , sense que això els suposi cap mena de sanció per part de ningú.

Però també sabem qui n’és còmplice i no ens fa por dir-ho: la unió europea, per tenir tractats preferents de comerç amb un estat que no compleix amb el compliment dels drets humans. El govern de l’estat espanyol, que comercia amb armament, que ha retallat una llei de justícia universal per tal d’evitar l’encausament de l’exèrcit de l’estat israelià a l’Audiència Nacional i que no s’oposa amb fermesa als abusos que sofreixen els palestins i els que treballem amb ells.
També a casa nostra els tentacles de l’estat d’Israel s’allarguen en forma d’associacions pro-sionistes, que fan el seu treball de boicot i menyspreu al nostre treball cultural i de denúncia. Així ho vam notar quan durant la celebració del festival de música i cinema “Cinemón” , on participaren tres mil persones durant un cap de setmana, la premsa local només va oferir simples teletips de la notícia sobre l’esdeveniment.
Mira també:
http://www.isish.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Ingerencia estrangera?
08 ago 2009
Com a mínim Israel està defenssant el seu país, però aquesta "voluntària" marxa a terres que no coneix, a milers de quilòmetres de Catalunya per ficarse allà on ningú no la demana per donar "solidaritat" a una gent sota el govern terrorista de hamas que aprofita a voluntaris com ella per a expandir la seva agenda islamofeixista.
EUiA ofereix el suport del seu senador a la cooperant lleidatana de la `Xarxa d´Enllaç amb Palestina´ deportada per Israel
08 ago 2009
EUiA ha volgut contactar avui mateix amb Natàlia G.T., la cooperant de l´Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari (ISISH), entitat lleidatana membre de la Xarxa d´Enllaç amb Palestina, que ha estat deportada pel govern d´Israel. La formació d´esquerres es posa a la disposició d´aquesta jove per a donar-li suport en qualsevol gestió que vulgui fer per a denunciar la situació viscuda a l´estat d´Israel.

EUiA ha establert comunicació a través de Maria Vilà, membre d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA i del Consell Nacional d´EUiA, que coneix personalment Natàlia G.T. per compartir l´activisme pro palestí, doncs Vilà presideix l´entitat PAU ARA Catalunya, dedicada a la solidaritat amb Palestina i que també forma part de la Xarxa d´Enllaç amb Palestina.

En concret, EUiA ofereix a la cooperant lleidatana la col.laboració del senador de la formació, Joan Josep Nuet, que a més s´ha destacat pel seu paper actiu respecte a la causa Palestina. Recordem que el gener passat Nuet va intentar arribar a Gaza en missió humanitària a bord del vaixell ´Esperit de l´Humanitat´, enviat pel moviment internacional ´Free Gaza´ cap a la franja per a lliurar un carregament de medicaments i aliments per a la població, bombardejada per l´exèrcit israelià.

El senador, que es troba de vacances, ha confirmat la seva disponibilitat per fer qualsevol gestió que estigui en les seves mans.Militants d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA de brigada solidària a Anata (Palestina)

D´altra banda, EUiA iforma que el passat 31 de juliol, cinc membres d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA van sortir de Barcelona cap Anata (Palestina) per a participar en el projecte de reconstrucció de cases de l´ICAHD (Comitè Internacional Contra la Demolició de Cases), a les afores de Jerusalem. La brigada de treball l´integren 19 catalans més i fins a 40 joves de l´Estat espanyol i Portugal. El seu objectiu és materialitzar la solidaritat expressada durant tot l´any en les mobilitzacions i actes per la llibertat i el dret a decidir del poble palestí i contra la brutalitat i impunitat de l´estat d´Israel.

Fins al 16 d´agost aquests joves conviuran amb una família palestina mentre reconstrueixen una de les cases enderrocades per les excavadores israelianes. Segons han expressat aquests membres d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA: “Esperem que la nostra experiència i material gràfic puguin servir durant el curs vinent per a seguir sensibilitzant a la població catalana sobre la causa palestina i, així, mantenir vives tant la flama de la seva lluita com l´esperança d´una sortida pacífica a la situació actual”. La direcció d´EUiA està en contacte permanent amb els seus joves militants en missió solidària a Palestina. Avui mateix ens han informat que, pel moment, no han tingut cap problema amb les autoritats israelianes.
Colera camping CNT