Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Altre cop el poder de definicio? Que pesades!!
El poder de definicio es feixisme.
Evidentment, la versio de la persona suposadament agredidad es importantissima, essencial. Pero en cap cas es irrevocable. En aquest mon no hi ha res irrevocable. Dir que el que diu certa persona es irrevocable es feixisme.
Es que una persona no pot mentir? No parlo del cas concret de l'Eva. Pero imaginem que jo ara dic que una noia m'ha agredit sexualment. Imaginem que ho dic perque estic cabrejat amb ella i vull que sigui publicament humiliada. Imaginem que la agressio no ha existit. Pero com que jo, com a victima, tinc el poder de definicio, doncs ja no hi ha res mes a parlar. La dona es una agressora i punt. Cal machacar-la.
Es que aixo no pot succeir? Si, pot succeir, i en aquest cas el poder de defincio es erroni. La meva versio no es irrevocable, de fet es falsa.

No dic que aquest sigui el cas real. Pero pot passar. Per tant, el poder de definico potser serveix amb aquest cas concret, pero no es pot generalitzar, no serveix per tot. Si ho apliquem aixi, com norma general, esten construint feixisme.

En un altre lloc es diu que qualsevol home es un agressor en potencia. Una altra generalitzacio que condueix al totalitarisme. Si tots som agressors en potencia, el millor seria prevenir tallant-nos el penis a tots, no? Segur que a algunes us ha encantat la idea. I les dones? Qualsevol dona es una agressora en potencia? Pot haver-hi una agressio sexual d'una dona a un home? Evidentment que si.

Be, son les primeres reflexions despres de la lectura en diagonal del fanzine. Quan el llegeixi be, ja fare una critica mes extensa i treballada. Espero que aquestes critiques generin un debat positiu i enriquidor. Segur que hi haura respostes insultants per una i altra banda. No em moleten, en aquest mon hi ha de tot, hi ha gent amb menys llums que necessita insultar davant la falta d'arguments. Aquests no me'ls llegire. M'interessa el debat bo i real. Perque crec que aquestes dones que promoveu tota aquesta moguda esteu molt equivocades i les vostres accions no aporten res de bo, encara que les intencions siguin bones.

Salut i anarquia!

PD: Una cosa interessant, tot i que no tingui res que veure, es llegir-se el capitol de "Los guardianes de la libertat" (Chomsky-Dietrich) titulat "Victimas dignas y victimas indigna". Crec que es un paralelisme prou interessant. Depen de qui sigui la victima se li atorga el poder de definicio o no.

Salut i anarquia! (i debat enriquidor)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Podries, ni que fos, dir el títol del fanzine i on aconseguir-lo? És disponible on-line? És que si no el llegim poca cosa aprofitable en podrem dir...

Merci.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Tot això està molt bé. Pero la realitat és que davant les agressions és tanquen files. L'amiguisme està per sobre de tot i encara pitjor, el no voler criticar als suposats militants "guais" de turno, de casals o ateneus amb reputació. Tota aquesta cantarella relativista, massa sovint només vol posar al mateix nivell l'agressor i la víctima o fins i tot canviar els rols. Salut, anarquia i tant de bo que cada acte d'aquest tingués una resposta violenta en condicions.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Crec que desvieu el debat; el debat és si els moviments socials serveixen per a fer política o si són un nínxol de relacions sexuals.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
PLAS PLAS PLAS PLAS PLAS! A la fi algú posa el dit on més cou obertament.

Peronalment, crec que hi ha de tot: des de gent que simula compromís per pillar (a vegades els més compromesos a nivell discursiu), fins a gent que només vol fer política, oblidant les relacions personals, que tampoc em sembla raonable ni sà.

I crec que hauria d'haver-hi un equilibri perquè lògicament, naturalment diria, de les relacions personals a vegades se'n deriven relacions sexuals, i massa sovint, per immaduresa, per poca sinceritat amb un mateix, per inseguretat personal, per traumes o pel que sigui s'acaben confonent les coses, i aquí comencen els problemes.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Un consejo, para tod@s: buscaos l@s amantes fuera del ghetto, en el mundo real, os ahorraréis un montón de problemas, quebraderos de cabeza y tonterías. Y sobretodo nos ahorraréis al resto un montón de pajas mentales estériles y niñatadas.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Pel que fa als manifestos scums i la seva xafarderia justiciera: hi aplico el mateix criteri que amb els articles de la Pilar Rahola: no me'ls llegeixo.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Italo-scum? És un nou gènere musical, com l'italo-disco?

http://www.youtube.com/watch?v=k9pQLEkiS2Y
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Dius : "Espero que aquestes critiques generin un debat positiu i enriquidor". No crec que sigui el cas, vist el que normalment ha succeit a indy amb aquest tema. De totes maneres, si encara creus que les agresions son de la mateixa manera de home a dona i de dona a home, no sé que diria Chomsky, però tú també podrias llegir-te algun llibre. Pot ser "El segon sexe" de Beauvoir, o "La opresion masculina" de Bordieu (que era home i tenia penis), però més actual, a prop, al carrer de la Cera, editat per Virus editorial, pots trobar al llibre "El estado Wonderbra", a mi m'ha semblat molt interessant.

Ah! I algún dia em presenteu alguna dona que s'hagi "inventat" una agressió. Jo encara no conec ninguna a prop. En canvi sí que tinc amics que ja no ho son perqué eren agressors.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
Estaría bien, que no se hiciese una crítica en diagonal, para no tener que argumentar tangencialmente la verticalidad del horizonte y por lo menos tener una referencia lo más aproximada posible. Lo que hay que tener siempre presente, es el principio básico de la negación cuando a uno le pillan o se pilla el mismo. Es difícil reconocerse como un miserable, pero más difícil, tenerse que aguantar toda la vida con ese sentimiento. No creo que se trate tanto de averiguar si fue o no fue, sino de erradicar lo que es...
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
05 ago 2009
no m'he llegit el fanzine, però si t'ho has llegit en diagonal no critiquis. la societat encara manté els estereoptips cap a la dona i, per tan, cal seguir lluitant i no fer relativismes
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
06 ago 2009
més enllà de la discussió de què es una agressió i suposant que tots els casos que hi han hagut a barna realment hagin estat agressions. és un suponer.

llavors, què fem amb els agressors?

pregunto. perquè el terrible sistema judicial convencional el condemna a una pena de presó, els presos li foten una pallisa de més a més.

però un cop pagada la pena ja està. als mm.ss. la pena és molt més dura, perquè és eterna.

I sí, coincideixo amb qui ha dit que amants i parelles, de fora del ghetto. donen perspectives diferents i profunditat a les relacions. però això, allà cadascú.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
06 ago 2009
tothom opinant i ningú s´ha llegit el fanzine, jo,jo.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
06 ago 2009
qui es faci militant d'alguna cosa per trobar amistat o parella és un neci. això és un problema. que molta gent no es pren seriosament el q fa. això no és cap joc. es creu en la causa o no si creu. per cert, el fanzine aket famós on es pot trobar? jo havia llegit el manifest scum, hi te rel·lació, no?
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
07 ago 2009
1. no es parla en cap cas de relacions sexuals enlloc, sino d'agressió. En cap cas en el debat entorn les agressions es preten parlar de si els mmss son un lloc per lligar. En cap cas quan es parla d'agressions hi ha cap connnotacio per l'estil "lligar": i qualsevol argument que vagi en la linea es un argument totalment de mascle decrèpit. Agressió és no consentiment, traspàs de límits, obligar, esclafar llibertat individual, imposar sexe a algú que no el vol, rebre un NO per resposta i no fer ni cas, i mil coses més.
2. no sol passar que una dona agredeixi a un home simplement perquè es creu que hi té dret, perque li ve de gust, per privilegis, gratuïtament, perquè sí, per que no es pot reprimir. I si una dona agredeix un home, la majoria de vegades és com a autodefensa, almenys en els casos que conec (i tan de bo passés més sovint que en casos d'agressions, es donessin més respostes actives i directes envers dites agressions/agressors/encobridors, amb o sense violència, crec que son igualment benvinguts ambdós mètodes)
3. poder de definició: justament perquè no creiem en jutges, polis, presons i el sistema en general, apareix el poder de definició com una eina vàlida. Molts cops en denunciar una agressió dins els mmss, s'obte una resposta d'aquests mmss molt més descafeinada que si es denuncies a la poli. Això fa pena. Es clarificador de com el curro feminista, contra les agressions, i contra tota autoritat, dins els mmss és com una merda clavada en un pal . Això la penya s'ho hauria de plantejar. No faig apologia de denunciar a la poli, ni res d'això, doncs està clar que perpetuen igualment la violència envers les oprimidxs, i son una institució estrictament patriarcal. Però des dels mmss cal oferir alternatives serioses.I el poder de definició es una eina molt vàlida. A més, que una dona s'inventi una agressió i la denuncii públicament dins els mmss, sabent tot el cumul de merda que sap que li caurà, simplement és impossible. Denunciar una agressió sense ser veritat a barcelona és simplement un absurd, es com fer-se un harakiri. Per altra banda, el que si que ocorre a la vida real, i tristament, sembla que no preocupa gens ni mica als mmss, es que la majoria de dones han rebut agressions per part d'homes, sobretot en entorns de confiança (una mitjana de 3 agressions/per dona, a diferents nivells, però de tots colors), i no ho denuncien per la manca de privilegis, per l'estigmatització que rebran, per la minimitzacio dels fets que hauran d'afrontar (sino negacio...), rumors, judicis... per acusar suposats "companys". Es patetic.
4. els que tant us ompliu la boca fent un analisi de la situació a nivell de parvulari, si us plau, treballeu-vos el tema una mica abans de parlar... El tema no mereix una opinio de telediari, mereix un anàlisi estructural, com el mereix qualsevol altra opressió/lluita envers a. A veure si amb exemples us es més facil entendre aquesta estructuralitat. Un de fàcil: Una tia i un tio desconeguts entre sí caminant en un carreró a la matinada. Pregunteu-vos... Qui sentirà por?
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
07 ago 2009
Ep, a quin fanzine us referiu? Al de la gota que fa vessar el got?

Si es aquest jo me l'he llegit i ostia, crec que és un tema que realment cal continuar abordant; és molt cert que no partim de zero, però hi ha moltes coses que encara no han ni passat per la batedora.

La mateixa frase que es diu per aqui: "una dona pot agredir" em sembla una contradicció en si mateixa, en el sentit que si analitzem des d'un punt de vista antipatriarcal que és i que no és una dona, veurem que és sempre un objecte polític construït desposseït de drets com el de la agressió. Si una "femella" agredeix ens trobem davant d'un cas de transgenerisme... de biofemella masculinitzada... Haha, no se, com aquesta bastantes coses... a mi, la veritat, més enllà de si es veritat o no el que es diu al fanzine (que per mi es el menys important... ja que sigui cert o no, es tracta d'una cosa que ha passat i llastimosament continuarà passant) el fanzine te coses que es presten molt bé a discussió, i en aquest sentit aplaudeixo a qui l'hagi fet.
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
08 ago 2009
creo que no hay victimos buenas o malas, solo hay victimas o victimarios...les contare de un caso de un tio que se la pasa en todas las minfestaciones solidarias y #apoya" las luchas america latina, se dice anarquista pero estando en el extranjero lejos de sus amigos y conocdos embrazo auna chica, y luego la maltrato hasta provocarle un aborto...luego ese tio vinoa barcelona victmizandose y diciendo que el queria al bebe cuando no era cierta...es indignane verlo en las manifestaciones y saber que es maltrtador de mujer...
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
08 ago 2009
"Si una "femella" agredeix ens trobem davant d'un cas de transgenerisme... de biofemella masculinitzada.."

Però vosaltres us escolteu? En quin món viviu?
Us posa eh la marginalitat?
Si fos una broma seria molt bona.
Però sospito que no.
salut i transgenerisme biofemellí! jusjus

pd:i sóc femella eh!
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
09 ago 2009
Por arriba han escrito algo que me parece super importante y me gustaria recalcarlo, porque sirve para algunos ejemplos "Es difícil reconocerse como un miserable, pero más difícil, tenerse que aguantar toda la vida con ese sentimiento. No creo que se trate tanto de averiguar si fue o no fue, sino de erradicar lo que es..." y eso, cómo se hace
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
09 ago 2009
me parece que si alguien fue capaz de hacer eso a su compañera y se encuentra en el marco de una lucha social es una persona peligrosa, porque a las últimas de cambio no dudaría de delatar a sus compañeros, porque se ve que es una persona egoista y traicionera...si es cierto debe ser dificil vivir consciente de que se es un míserable pero con los maltratadores que se victimizan hay que scracharlos....
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
09 ago 2009
"Agressió és no consentiment, traspàs de límits, obligar, esclafar llibertat individual, imposar sexe a algú que no el vol, rebre un NO per resposta i no fer ni cas, i mil coses més."
No negaré en cap cas que existeixen les agressions cap al sexe femení, però el que crec que també s'ha de tenir en conte és que no podem comparar el nivell de actituds patriarcals dintre i fora dels mmss. Crec que estem tots molt més conscienciats, i que en el moment que una d'aquestes agressions és feta en públic és recriminada, un altre tema seria ja en la intimitat, si la persona agredida es veu amb cor de denunciar-ho o no.
Però també hem de ser conscients que dintre dels mmss, hi ha dones que estan confonent l'alliberament sexual amb la masculinització, és a dir hi ha dones que adopten rols masculins, i agredeixen als homes sexualment, jo ho he vist en moltissimes ocasions, i hem de tenir present que això succeeix, perque en aquests casos aquells que hi són testimonis no actuen de la mateixa manera que si l'agressor fos un home, i el propi agredit és molt dificil que s'atreveixi a denunciar-ho...
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
09 ago 2009
bueno aca un material de managua nicaragua pa los que practica la violencia, la violencia no tiene genero...http://www.europrofem.org/contri/2_05_es/es-viol/01es_vio.htm#2.1
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
10 ago 2009
M´he llegit el text d´el enllaç i m´ha semblat que està bastant bé, però, quan parlava de les causes de la "del.linquècia" femenina, m´ha semblat bastant cristià, crec que no tota la violència és estrictament patriarcal,la violència és, de vegades, una eina més,ni millor ni pitjor,per defensar-te de l´opressió.

Un altre enllaç: http://caosmosis.acracia.net/?p=1219
Re: Indignat amb el nou fanzine stalo-scum
11 ago 2009
"dintre dels mmss, hi ha dones que estan confonent l'alliberament sexual amb la masculinització, és a dir hi ha dones que adopten rols masculins, i agredeixen als homes sexualment, jo ho he vist en moltissimes ocasions".
En primer lloc, les dones dels moviments socials que ens pretenem feministes(la majoria) lluitem en contra de la dominació patriarcal que oprimeix les nostres vides i ens imposa un rol d esser feble,estúpid i sense definició per nosaltres mateixes,les que el patim, la definició ens la donen els homes (santa o puta o feminazi,que es diu últimament).Pretendre que el nostre alliberament passa per assumir el rol masculí de dominació és l´argument típic dels machitos transnochaos i preocupats perque han perdut el control que el patriarcat els hi concedeix sobre les dones, que ara s´han tornat feministes-marimacho sense acceptar la norma no escrita de submissió als valors patriarcals.I en quant que les dones als moviments socials i (fora) ara els hi dóna per agredir sexualment,perdona que em rigui, però és l´argument més absurd que he sentit mai per dequalificar la lluita de les dones.Això és directament MENTIDA I HO SAPS, INTOXICADOR,no té la mateixa força física ni la justificació moral que li dóna un sistema injust,el patriarcat, per fer-ho.No pretenem destronar-us per posar-nos nosaltres,curt de gambals.Volem la destrucció del rol masculí patriarcal(dominador) i del rol femení patriarcal(sotmesa) per ser lliures totxs. I tard o d´hora, passarem per sobre del cadaver putrefacte del patriarcat i de totes les actituds que el reprodueixin.
Sindicato Sindicat