Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ALGÈRIA: Detingut el Consell Federal del Congrés Mundial Amazic
04 ago 2009
DAVANT LA DETENCIÓ DEL CONSELL FEDERAL DEL CONGRÉS MUNDIAL AMAZIC A ALGÈRIA

La reunió del Consell Federal del Congrés Mundial Amazic prevista pels dies 1 i 2 d’agost a la ciutat algeriana de Tizi Uzu (La Cabília), ha estat prohibida per l’Estat algerià. Quan celebraven una roda de premsa informativa, els dirigents ha estat detinguts.

Entre ells s’hi troben Lunes Belkacem, president del Congrés Mundial Amazic (Cma), Khalid Zerrari, vicepresident del Cma pel Marroc, i set membres més del Consell Federal.

Els representants canaris del Cma, entre ells militants de l’organització juvenil Azarug, que tenien previst assistiar a la reunió, no van poder fer-ho degut al boicot burocràtic del Consulat algerià a la capital espanyola.

Davant d’aquesta situació, queda en evidència una cop més, la repressió sistemàtica de l’Estat algerià al moviment amazic. Aquests fets forman part de les deficiències democràtiques vigents a Algèria, que ja ha estat denunciades internacionalment davant les Nacions Unides pel Congrés Mundial Amazic, sobretot pel que fa als Drets Humans.

Azarug, com a organització pertanyent al Cma, condemna l’arbitrària detenció dels membres del seu Consell Federal i n’exigeix l’immediat alliberament.

Organització Juvenil Azarug
Arxipèlag Canari, a 3 d’agost de 2009

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat