Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
Oriol Fuster Cabrera, membre de l'assemblea de Maulets del Montsià i de la comissió organitzadora del Rebrot 2009
oriol.jpg
- Ara que ja s'ha acabat el Rebrot, com valoreu l'edició d'enguany?

Enguany Maulets partíem d'un canvi important en la filosofia del Rebrot. Durant els darrers anys l'Aplec havia anat consolidant-se com un festival juvenil on la vessant política tenia el mateix pes que la musical. El Rebrot 2009 apostava per desequilibrar esta balança i fer que les propostes musicals fossen només un complement de les xarrades, els tallers i els debats que es donessen durant el dia. Així, un dels objectius que ens havíem marcat era el de potenciar un Aplec més participatiu, en el qual la gent hi anés no només a aprendre i formar-se, sinó també a intercanviar inquietuds, idees i experiències.

Esta voluntat es plasma en fets com la convocatòria del I Certamen de Jove Literatura Social dels Països Catalans, amb un notable èxit de participació, o la gratuïtat de totes les activitats per evitar que el factor econòmic sigue un impediment a l'hora de participar; i en activitats com el Combat de Glossa, els debats sobre els diferents eixos de la crisi capitalista, el ja clàssic concurs de grups joves dels Països Catalans, l'Esclat, etc.

Després de vuit edicions del Rebrot este canvi de filosofia i format representava una aposta arriscada. El resultat, però, no podria ser més satisfactori, ja que la resposta de la gent ha sigut molt positiva tant a nivell de participació en les activitats formatives i d'intercanvis com d'assistència a les activitats de cultura popular i de vessant més lúdica.


- Quins van ser els motius que van dur l'organització del Rebrot a tornar a Berga després de passar per Argentona?

Tot i que l'experiència del Rebrot 2007 a Argentona fou molt positiva, des de Maulets vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens de l'Aplec. I és a la capital del Berguedà on, a més, disposem de les infraestructures necessàries per tirar avant un Aplec d'estes característiques amb el suport del consistori municipal.


- Durant el Rebrot hi va haver alguna que altra baixa, com ara el taller de Bricolatge Sexual que no es va fer. Creieu que caldria prevenir aquest tipus d"'incidents"?

En un Aplec de les característiques del Rebrot, amb desenes d'activitats diferents, és inevitable que des del moment en que es comencen a planificar les activitats fins al moment en que es celebra l'aplec hi hage canvis en la programació. Malgrat l'ideal seria que estos imprevistos no es donessen, sempre que s'anul·la una activitat és degut a qüestions de força major respecta als quals poca cosa hi podem fer. D'altra banda, la part positiva del fet d'anul·lar unes activitats és que normalment això implica poder afegir-ne unes altres que, per manca d'espai o temps no s'havien pogut programar.


- Com és que es van dur a terme activitats simultànies que pel seu interès s'haguessin pogut fer separadament i així poder assistir a totes?

La graella de d'activitats del Rebrot està pensada de manera que es pugue oferir un ventall de temes el més ampli possible. Això fa que, en molts casos, sigue inevitable fer coincidir diferents xerrades i tallers, ja que només disposem de quatre dies per dur a terme tots els actes. Tot i així, en alguns casos això es pot aprofitar per generar dinàmiques més positives, com és el cas del debat d'alternatives a la crisi capitalista del dissabte 18. Este debat estava plantejat de manera que un cop reunides les persones que havien assistit a les xerrades sobre les diferents facetes de la crisi (energètica, financera, alimentària i productiva) es poguessen compartir les conclusions dels quatre debats anteriors amb l'objectiu de tenir un debat comú.


- L'experiència de repartir l'Aplec per diferents indrets de la ciutat de Berga en aquest cas ha estat positiva?

Poder disposar de diferents espais per realitzar les activitats és un gran avantatge organitzatiu, ja que permet evitar els retards i la inevitable tallada d'activitats que comporta disposar només d'un espai. Això s'ha notat, com dèiem ans, en debats com el de la crisi, ja que gràcies a disposar de diferents espais per cada xerrada no s'han hagut de tallar i s'han pogut allargar més enllà de l'hora programada.- Quines queixes o propostes de millora heu rebut?

Una de les crítiques que hem rebut és la dificultat d'arribar a Berga si no es disposa de vehicle propi. Este és un factor que intentarem millorar en properes edicions organitzant autobusos des de diferents punts del país tal i com estava previst oferir-ne, però que finalment per motius tècnics ha estat impossible.

També se'ns ha acusat de fer coincidir expressament les dates del Rebrot amb les de l'Acampada Jove, el festival musical que organitzen les Joventuts d'ERC. En este sentit, cal recordar que un dels objectius que ha tingut el Rebrot des de la seua primera edició és el de potenciar l'aplec patriòtic del Pi de les Tres Branques. Totes les edicions de l'Aplec s'han celebrat el tercer cap de setmana de juliol, que és quan es celebra el Pi, excepte l'edició del 2007, que al fer-se al Maresme no depenia d'esta condició sine qua non.


- Enguany hi va haver dues novetats, l'Aplec de cultura popular dels Països Catalans i el Certamen Jove de literatura social dels Països Catalans. Ens podríeu explicar com va sorgir la idea d'incloure-ho al programa d'activitats?

Les iniciatives de convocar un aplec de cultura popular i un certamen literari són fruit de la reflexió que el Rebrot no ha de ser només un espai on Maulets oferim una formació i unes activitats, sinó un espai bidireccional i de creació de sinergies on l'organització i les persones participants aporten i reben a parts iguals. Espais com el Certamen Literari, l'Aplec de Cultura Popular o l'Esclat, a més, permeten potenciar la creació artística del jovent català. Un poble en lluita per alliberar-se dels jous espanyol, francès i capitalista ha de tenir una activitat cultural forta, creativa i activa, i en este sentit des de Maulets intentem aportar el nostre gra d'arena en la promoció de la jove cultura de base i popular.


- Quins trets propis té el Rebrot que el diferenciïn de la resta de festivals del país?

Des de Maulets parlem del Rebrot com un aplec, i no un festival, per evidenciar precisament este tret diferencial. Entenem que el típic festival musical té un format molt concret, i que l'Aplec de Joves dels Països Catalans n'ha de tenir un altre de ben diferent. Malgrat el Rebrot i els festivals poden tenir com a tret comú el fet que la música té un pes important, és en activitats com el Certamen Literari, l'Esclat, l'Aplec de Cultura popular, les xarrades, els tallers i la lluita, la reivindiciació i la creació de sinergies i alternatives on trobarem la diferència entre un Rebrot i un festival. Mentre al Rebrot els concerts són un complement, una activitat més per poder cloure una jornada de lluita, companyonia i debat, en un festival el concert representa el principal, o fins i tot l'únic atractiu.


- Quina aportació fa el Rebrot a l'Esquerra Independentista?

El Rebrot oferix a les diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista un punt de trobada i debat amb altres realitats i projectes, vinguen del mateix moviment o vinguen d'altres moviments socials transformadors. Enguany, a més, hem comptat amb la participació de la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista) durant l'acte polític del Rebrot, fet que ens ha servit per evidenciar de manera pública com les dos organitzacions de joves de l'EI van traçant, a poc a poc, un camí comú cap a la unitat.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/6135/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
i m'hi cago. El company te una cara de curtet, a més en l'entrevista només s'evidencien cagades que ha tingut el Rebrot'09!
fatal companys!

endavant amb les assembles de joves!
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
endavant amb Maulets que més que mai creixem arreu de territori!! el Rebrot un exit total
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
M'agradaria veure't la teva careta de Brad Pit ... Ja m'imagino que pot ser millor. Ets un estupid. La gent llesta acostuma a fer autocrítica. Saben que és aix les Assemblees de joves?
PD: Mentres Maulets organitzaba una trobada de joves hi havia una assemblea de joves que muntaba un taller de fabricació de Ratafia. Creus que es més interessant (en visió de País i no en clau de ghetto de BCN) i més complicat de fer ratafia que organitzar una trobada de joves?`
PD2: No et prenguis la molèstia de respondre, només diries vajanades ...
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
Fora trolls d'indymedia! no caigueu en les provocacions! que ara a l'estiu hi ha molt mosso amb poca feina ;)
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
Si us plau, no caiguem en les provocacions.

Força a les Assemblees de Joves i els Tallers de Ratafia i força a les assemblees de Maulets i el Rebrot!
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
Obviament, la persona que ha escrit el primer comentari, no té absolutament res a veure (o, com a mínim, no representa) a cap Assemblea de Joves i, per sort, els companys de Maulets en són perfectament conscients. Així que a intoxicar a una altra banda.
Endavant amb el Rebrot, Maulets, la CAJEI i totes les iniciatives per organitzar el jovent català!
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
03 ago 2009
Visca el Rebrot i les assemblees de joves maulets!

Visca la terra!
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
04 ago 2009
prou de trolls, per favor. ja fa fàstic. El que s'hi pixa i el que acusa a un nucli de cajei de muntar un taller de ratafia paral·lel.
prou, mamons.
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
04 ago 2009
Això passa perquè indymedia és l'eina ideal per a la intoxicació.

No fa falta ser massa llest per veure que sí algú vol intoxicar i sembrar mala maror (i no fa falta que sigui poli, pot senzillament provenir d'un altre espai polític al que li fa ràbia ser molt més marginal) primer es farà passar per algú de la CAJEI, dient alguna frase que l'identifiqui com a tal "endavant amb les assemblees de joves".
Esperarà uns minuts (23 ha esperat aquest) i després insertarà un comentari fent-se passar aquest cop per Maulets.

Un cop ha fet això, la resta ja espera que es faci sola.

I això é sper culpa d'indy, d epermetre aquestes actituds, de no tenir una opció (com sí té kaos) per pdoer avisar a moderadors que eliminin comentaris provocadors. Indy és una eina més inútil pels moviments socials que útil.
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
04 ago 2009
Oriol, diu molt de tu, en caure en les provocacions, d'un intoxicador i més, que surtis a criticar a una Assemblea de Joves... creu que Maulets, no té res a criticar? Segur? Va home, que ja deus tenir una edat, per anar així pel món. Fes autocrítica i respecta les altres organitzacions que fan molta feina, i fes-ho per la teva organització mateix. L'has cagat nano, el comentari de l' Assemblea de joves sobrava i mostra una actitud totalment irresponsable.
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
04 ago 2009
El xaval aquest de maulets és una mica curtet de no adonar-se de la provocació i passar a criticar una assemblea de joves...

en fi, visca maulets, cajei i l'ei
salut
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
04 ago 2009
Si no m'equivoco la CAJEI estava participant del Rebrot, inclús muntant alguna activitat a part de l'acte polític. Per tant la maduresa és palesa en l'organització, a diferència d'alguns que parlen molt i fan poc.
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
05 ago 2009
Soc l'Oriol altre cop.
Aquí tothom fica cullerada però no analitza el que dic i pq ho dic.
1) El tio del primer comentari diu que es caga en un portaveu de Maulets.
2) El subjecte en questió diu que el portaveu de Maulets "té cara de curtet", emetent un judici psicològic per un aspecte físic.
3) El subjecte diu que només s'evidencien les cagades malgrat que es diuen moltes més coses.
4) Llenca proclames en favor de les AJ encoratjant-les.

La interpretació que faig llegint aquestes dues línies es: els Maulets son curtets i ho fan tot malament, visca les assemblees de Joves.

Amb el meu comentari només volia mostrar que no cal anar pel País dient aquestes bajanades, ni fent que la gent adopti aquestes interpretacions que lo únic que fan es enfrontar el jovent.

Soc un treballador i no un poli, ni tampoc soc el mateix que ha escrit el mateix que ha escrit el comentari 23 minuts abans, com diu algun Sherlock Holmes (indymedia pot corroborar-ho ja que no és la mateixa IP).

Personalment crec que el batibull s'hauria pogut evitar només censurant el primer comentari per part d'Indymedia.

Recomano a tots els lectors abans de fer comentaris, que entenguin i analitzin el que es diu en els anteriors per no fer lectures partidistes i/o malintencionades de la realitat.

Salutacions
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
05 ago 2009
Hola,

em dic Oriol Fuster Cabrera. Sóc el militant de Maulets que ha estat entrevistat per Llibertat.cat en relació al Rebrot 2009.

Primer que res, dir que la persona que està escrivint amb el pseudònim Oriol no té res a vore amb la meua persona. Desconec la seua identitat, però és evident que el seu únic objectiu a Indymedia és crear mala maror entre Maulets i la CAJEI. La prova és que no és l'únic comentari que ha fet en esta línia: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/376871/index.php Una altra prova, més senzilla, és l'error d'accent que ha comés a l'hora d'utilitzar pronoms i paraules similars.

Segon, demanar als companys de moviment i militàncies i als altres lectors d'Indymedia que no es dixen prendre el pél pels intoxicadors. La unitat juvenil, i el futur de l'EI i els altres moviments transformadors del nostre país és massa important com per fer cas a provocadors anònims amb ganes de posar-hi trabes. I probablement cobrant per fer-ho. Com et criden fora d'Indymedia, Oriol1? "Jordi"?

Salut a totes i tots, visca la Terra.

Avant CAJEI, avant Maulets. Lo futur és nostre.
la solució... la censura??
05 ago 2009
A la que hi ha un debat sesgat a friki a IMC, desseguida surten els defensors del control, ja és quasi un vici. Cal dir que a IMC BCN hi ha uns filtres de control similars als de la resta d'IMC que funcionen i que on s'ha volgut anar més enllà el resultat ha estat fatal (veure per exemple el cas de ACP i l'IMC de Madrid)... Cal tenir en conte una sèrie de coses:

1.-Molts consideren Troll allò que no els agrada, molts dels qui demanen una moderació expeditiva són trolls per els seus "oponents".
2.-Si algú vol una pàgina de noticies "partidista" sols ha de fer-la, n'hi ha diverses, indepes, anarcas, comunistes.... IMC es suposaba que era una alra cosa... potser no?.
3.-Si hi ha opinions o comentaris que ratllen la incorrecció, insults, dogmatismes... la única eina per no amplificar-los és donar a aquest comentaris el pes just, potser cal respondre, pero no cal fer 20 respostes ni acusacions sobre la pertinença al cos de funcionaris del Departament de Governació de la Generalitat.
4.-Curiosament moltes respostes contra suposats trolls, i algunes de les que demanen censura, estan farcides d'insults i desqualificacions debilment argumentades. Portem unes ulleres filtradores que ens permeten ignarar el que diem noslatres i amplificar el que diuen els altres?

En definitiva, IMC de Barcelona és una eina imprescindible, per això amb tntes crítiques de tots continua fent-se servir per prácticament tots els colors (malgrat que tots tenen espais propis), així que si os plau, a veure si podem moderar la critica cainista i desproporcionada als pobres gestors de la IMC...

Nota.-Orio, a mi no m'havies semblat en cap moment una persona "curta", el comentari sobre la foto és una auténtica borderia... pero el que dius sobre la utilització dels accents als pronoms és una altra descalificació que et posa al mateix nivell que alguns de més amunt del fil de debat... és una pena!!
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
06 ago 2009
Abdó, he dit l'accent, no els accents. Jo escric amb accent ebrenc (sóc del Montsià), i el company no. Per això és fàcil detectar l'engany.
Re: Entrevista Rebrot 2009: "Vam creure que el canvi de format del Rebrot implicava, d'alguna manera, un retorn als orígens"
06 ago 2009
Aclaracions:
1) Sóc de les terres de Ponent (no de l'Ebre).
2) Em dic Oriol de veritat (ni jordi, ni cap altre.
3) No soc cap Troll, ni madero.
4) El nivell de politització de l'EI és baixíssim.
5) Tampoc sóc militant de Maulets.

PD: Abdó ets l'únic que has respost raonablement. Felicitats!
Colera camping CNT