Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
02 ago 2009
Descubierto documento histórico.
Video

http://euskaltube.com/play.php?vid=4669

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Lo bueno del caso es que el nacionalismo vasco buenos contactos que tuvo con el Tercer Reich, su ultimo lehendakari antes de la dictadura, José Antonio Aguirre, contactó él y sus cuadros principales con delegados nazis prometiendoles una División Azul formada íntegramente por gudaris a cambio de una no invasión nazi en Euskadi y la creación allí de un protectorado. Por no decir la buena relación que tuvieron las autoridades vascas de Iparralde con el ocupante nazi, muy al contrario que las francesas. Solo hace falta ver de donde salió Sabino Arana el racista, el jesuita de Arzalluz, la ETA fundada por seminaristas de Loyola y demás movidas. La historia del conflicto vasco es turbia, oscura y no es de fácil comprensión porqué es extremadamente compleja. Por todos es sabido la colaboración descarada de Aguirre y el PNV al exilio con la CIA, como confidentes. O por ejemplo,la ayuda logística que recibió ETA por la misma CIA para atentar contra Carrero, España necesitaba un cambio rapido y entrar en una democracia aún mas benevola con el país imperialista, y la forma de lograrlo era haciendo desaparecer al hombre que iba a sustituir a Franco.Vaya, hay separatistas vascos que quieren atentar contra el presidente, cojonudo,les echaremos un cable.
Conveniencias, trafico de influencias, corrupción, bajos fondos, amistades peligrosas, en definitiva: POLITICA.
Todo NACIONALISMO es MIERDA.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Ets un manipulador! Res a veure tenem el lehendakari aguirre i el PNV (als que no penso defensar), amb l'Esquerra Abertzale.

Pel que dius de l'ajuda de la CIA a ETA doncs sembla probat, però no hauries de fer tants escarafalls doncs tots els grups armats es relacionen habitualment amb serveis secrets. També els grupusculs anarquistes tenien relació amb els serveis secrets i fins i tot amb la ETA que tant odies...

A mi els que em fan fàstic són els suposats anarquistes com tu que fans ervir les paraules de la mateixa forma que ho fa la ultradreta per manipular i enganyar.

Vaja jo no crec que ningú vulgui un cable tirat epr algú tant acrític i canviant.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
"todo nacionalismo es mierda".... ok, Doncs deixem-ho tal com està i guanya la banca, no? El teu estat, vull dir.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Jo per tots aquests que van tan d'antinacionslidtes tinc un dubte:

Si els nacionalistes/independentistes són el dimoni en persona, són com els nazis, són burgesots, amics dels capellas i no sé quantes parides més... en quin lloc queden llavors tots aquells col·lectius o persones anarquistes que han col·laborat amb aquests independentistes? els que han acudit a algun acte? etc.

Vaja, que són tots aquests? perquè seguint les tesis d'alguns, aquests anarquistes són COL·LABORACIONISTES ni més ni menys que d enazis, burgesos, procapellans,... per tant això també els invalida per res. I llavors (descartats aquests per "desviats") ui són els "purs"?
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
si clar els grups anarquistes i la cia es fan canyes al bar manolo, manolo es el president españolista de la peña de ultra españols que donen suport als españols que parlen castellà en el exili. Es a dir a catalunya, ara resulta que els anarquistes tenen estat i els indepes no. Ah1 una cosa el destí inevitable del vostre materialisme históric i la repetició de la història pareix que no pot justificar totes les atrocitats heu fet al llarg de la història autoritariament ja que pareix que aquestes teóries no son aplicables ni certes, no ha ocorregut el que tant estaveu esperant. Vinga ba compreu-vos un coche amb matrícula catalana i monteu multinacionals catalanes que els empresaris catalans, la poli catalana es millor que la resta.
Pajas mil!
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
El tio aquest és tonto, Aguirre va estar a punt de córrer la mateixa sort que Companys, i inclús en una rocambolesca història va arribar a viure d'incògnit a Munich fent-se passar per un representant del franquisme fins que va poder emigrar a Amèrica. Aquí els únics amics dels nazis van ser els nacionalistes espanyols.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Però què t'empatolles provocador?
Dius: "totes les atrocitats que heu fet al llarg de la història"...sí! vam ser nosaltres els que vam llençar la bomba atòmica d'Hiroshima (i la de Nagasaki varen ser els bascos), vam ser nosaltres qui vam impulsar la inquisició espanyola a Catalunya i vam ser nosaltres qui vam expulsar els jueus i els musulmans de la península...jo ja tinc 816 anys i he viscut tantes coses...
Després surts amb no sé què de les multinacionals catalanes...ui sí, hi estem tant a favor...

Calla ja gamarús.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
"Por no decir la buena relación que tuvieron las autoridades vascas de Iparralde con el ocupante nazi, muy al contrario que las francesas"

??!!. A tu allò del Règim de Vichy et sembla que es la font d´on surt l´aigua amb gas que duu el mateix nom, no?.


Estudia abans història, et fas un reconeixement dins del món acadèmic pels teus estudis documentats i llavors ens il.lumines.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
900 i pico: Comte Borrell, Carlemany i les bruixes
1010: Almanzor saqueja Barcelona
1150: Ramon Berenger fa servir per primera vegada la paraula 'Catalonia' per definir en document oficial les terres controlades per el seus castells.
1212: Batalla de Las Navas de Tolosa. Mercenaris catalans basteixen Espanya.
1340: Jauma I perpetra lo primer genocidi a la peninsula [enlloc de considerar-lo criminal de guerra, s'el considera 'pare fundador de la patria catalana!]
1393: Matança i conversió forçosa del jueus del principat.
1467: Guerra civil catalana [guanyen els fatxes]
1492: Ferran d'Aragó [català] i Isabel de Castilla fonden 'Espanya' i descubreixen America.
1650: Corpus de la Sang, desfeta i decadencia.
1713: L'arxiduc d'Austria perd la guerra de Succesió... Ooooh! quina llàstima! [Nosaltres, que som germánics, estavem farts del gabatxos]
1812: Timbaler del Bruc. La casta sacerdotal i la oligarquia s'imposen al francés lliberal i centralista.
1848: Espartero bombardeja als obrers de Barcelona des de Montjuich [als rics, no!]
S.XX: ara que som rics, volen tenir fronteres pròpies!
1937: l'aliança de catalanistes i estalinistes esfonça la revolució social a Catalunya.
1939: Franco diu que s'acabat el bròquil. Tothom a ballar-me sardanes al Camp Nou.
1977: En Jordi descobreix l'ou comballa. Mai tant pocs han robat tant...
S. XXI: ara que som rics, podriem tenir fronteres i manegar-nos 'nosaltres sols'!

[continuara?]
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
El tio aquest de més adalt parla de la expulsió dels jueus i els moros com una atrocitat. Si això fou el millor que passà a la península en dos mil anys. Com diu el refrenero popular polonés: "A Polonia debemos trabajar por tres. Para el rico, para el cura y para el judio."
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Guerra al imperio
Pax entre pueblos
STOP DEMAGOGIA
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Guerra al imperio
Pax entre pueblos
STOP DEMAGOGIA
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
Si parlem de "nacionalisme" en general, i ens fixem en la història a qualsevol territori, trobareu molts i molt incòmodes "companys" de la causa "nacional", i això mai no ho podreu negar. No podeu, per això molts recorreu al "i tu què? i aquells què?" que accepta la realitat de les acusacions implícitament. O identificar l'acusador -de vegades simplement per una ideologia concreta- de "col·laboració amb l'enemic imperialista". Si es vol fer una nova nació, una nació diferent, una nació "d'esquerres" potser no podreu desempallegar-vos de les atrocitats inmorals que comporten la sola existència de l'Estat, al que sembla condemnada la idea mateixa de nació i nacinonalisme (independentisme, sobiranisme, catalanisme=espanyolisme?),la mateixa definició de "nacions sense estat" implica el que sembla una conseqüència lògica. Quan l'estat apareix, desapareix el poble, així que podríem concloure que més aviat el que hi ha arreu són estats sense nacions. Potser hem de començar a pensar les persones, el territori i la cultura d'una altra manera, donar-los-hi la importància que necessiten a la realitat i als nostres infinits models utòpics.
apa,salut
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
jajaja! però quina idea de la història tens, marrec?

1er. L'esquerra independentista neix el 1968, tot el que hagi pogut passar abans d'aquesta data no és responsabilitat de l'EI en cap cas. Així que això de "totes les atrocitats que heu fet a la història" no te cap tipus de sentit.

2on: Mai hem defensat figures com la de Jaume I, Ferran d'Aragó, Ramon Berenguer o Jordi Pujol...però d'on surts tu?

Apa, apa, ves a aprendre una mica abans de tornar a xerrar, bocamoll.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
per el de dalt:
bocamolla sera ta cosina, creti.
Ja n'hi ha prou de nazionanisme ploramiques a l'IMC BCN. De la teva parla i la teva cultura, fes el que vulguis. Però deixa de pixar fora de test. Aixo es un IMC, NO es 'llibertat.cat' ni 'racocatala.cat'. Aci es tracta de fer un altre mon i NO de pintar el que ja tenim de quatribarrat amb estelada i folre i manilles!
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
03 ago 2009
aquí hi ha molt suposat llibertari que ha estudiat tots els clixés i arguments demagógicsdels llibres de "historia" d'en franco i del movimiento.
a que ve aquesta persecució a l'independentisme? aquest mateix boicot que se li fan a imc bcn als indepes no se lis fa a les webs de fatxes.
Em carden molta ràbia aquests "llibertaris" que els hi tenen més tirria als indepes d'esquerres que no pas als fatxes. ole! com de constructiva és la vostra acció, quasi que podrieu demanar feina a la benemérita o als gossos d'en saura. Gràcies per facilitar l'enteniment entre els col·lectius, així podrieu tornar a fotreus de ósties com al 37 per tornar a comprovar que no guanya ningú. o deixar de anar de sectaris per la vida aviam si així deixem tots i totes (indepes,anarkos, comunistes i jipis diversos) de ser un opció política marginal.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
l'únic camí és el socialisme, sense estat! les posicions dogmàtiques venen a suplir la falta de discurs. actualment gran part de la militància no estem en condicions de tancar-nos en banda. menys festa i més lluita! salut
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Ja n´estic una miqueta fart de tant llibertari fill de puta que fot merda contra l´EI oblidant-se de qui es el verdader enemic. Pero qui us penseu que sóu vosaltres trossos d´ases?? Que us penseu que heu descobert la sopa d´all revolucionària o que? Que passa, que vosaltres que teniu el problema de inviabilitat pràtica total, que per ser mes xungos que els demès voleu renunciar a coses tant basiques com són un ESTAT, unes FRONTERES, un sistema JUST amb les seves infraestructures basiques i necessàries com són des de la PROPIETAT ESTATAL fins a un SISTEMA PENITENCIARI absolutament necessari, ens heu de donar lliçons als demès???
Si l´estiu del 36 enlloc de dedicar-vos a la caza del cura, a l´incendi del patrimoni català, a reubicar fabriques, haguèssiu fet com varem fer els comunistes, a lluitar al front contra el feixisme, no s´haguès acabat com es va acabar. Però enlloc de apoyar l´hombro com tots els demès, agafar les armes de veritat i lluitar contra l´enemic, aixi us va anar, pel que es veu era mes important crear escoles lliures,fotre matances a la nostra zona com a La fatarella contra gent obrera, treballadors humils que en vareu matar mes de 30 per no voler acceptar voluntariament la vostra puta merda de societat i col.lectivitats, que tant us ompliu la boca de merda que eren lliures, pero ben be que mataveu al treballador quan no combregava amb vosaltres. Milers de assassinats de gent d´esquerra, de gent que per ser propietaria o catolica li fotieu dos trets a la cuneta, mentres els feixistes sens tiraven al damunt. I llavors fills de puta us queixeu de que nosaltres varem acabar amb la vostra revolució social oi?? La nostra prioritat va ser guanyar la guerra i això el poble ho sap, per això nomès cal veure el respecte que es té a l´Exercit Popular, a la Quinta Brigada, als homes de Lister, de Tagüeña, del Campesino,de Rojo, i el despreci amb que el poble tracta als anarquistes. El poble sap la veritat, i sap que mentres que nosaltres enrolavem a les classes populars per anar al front i a comunistes de pro, vosaltres havieu de obrir les presones per a nodrir les vostres files de xusma comú, de lladres, d´assassins,de macarres puteros. Pero la historiografía es justa, sap diferenciar entre els que lluitaven al bandol republicà. Sap qui foren els que defensaren el poble i els que enfortiren la republica, i qui els que formaren columnes tant genocides com repugnants com la Columna Ascaso o la Durruti, formada per basura com vosaltres.
Si perguerem la guerra i ara perdem credibilitat tot l´antifeixisme es pels mateixos subnormals de sempre, colla de merdes.Sort que el comunisme fóu un sistema que no va anar amb tonteries i a la majoria de vosaltres us va enviar als gulags de Siberia, que es on haguessin hagut de enviar a tota la basura que prenguè els carrers de Barna el 1936 i ens feu perdre la guerra.
A xupar-la desgraciats.
Visca la Dictadura del Proletariat!!!
Gloria a l´Exercit Roig, avanguarda del proletariat i únic exercit d´esquerres que derrotà al nazisme !!!
LONG LIVE THE SOVIET UNION!!
http://www.youtube.com/watch?v=z3nV8rrOi9E&feature=related
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Totalmente de acuerdo contigo compañero, si hay alguien que ha derrotado al fascismo y que ha sido c`paz este siempre ha sido el comunismo.
Nada que objetar de tu comentario, el pueblo siempre estará con nosotros, pues solo de nosotros emana su emancipación.
¡¡¡Larga vida al comunismo!!!
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Que trist és aquest post, de contradiccions n'han tingut tots els moviments, el llibertari (al que m'adscric) comunista o indepe. Més ens valdria mirar endavant tots junts que la cosa no esta per tirar coets, en un moment de pseudofallida del model capitalista no tenim cap alternativa articulada, i senyores i senyors cap de nosaltres pot parlar en nom d'un poble alineat.
Aixi que salut, reflexió i lluita.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Esteu tots cardats. Defensar un estat, un SISTEMA PENITENCIARI?? Això ja us posa en evidència, sou uns autoritaris. Cap estat ens farà lliures. El nacionalisme és l'invent de la burgesia per diluir els vertaders conflictes, els de classe, i crear una unitat basada en una suposada identitat comú. No nego que hi hagi trets comuns (llengua, tradicions) en les persones que hem habitat durant segles les terres d'aquesta banda del mediterrani, però el nacionalisme és un sentiment creat artificialment per controlar el poble. La llengua i les tradicions (sovint especistes, sexistes, patriarcals..) són del poble, els nacionalismes de la classe política i dels burgesos. CANYA A L'ESTAT, català o espanyol.. el mateix enemic.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Ni uns ni altres.

Aquí hi ha alguns pseudo-llibertaris que només llencen a l'aire quatre consignes dogmàtiques apreses al carrer Joaquim Costa i a Duc de Medinaceli. Que si l'independentisme és una ideologia burgesa, que si això i lo altre i allò de més enllà...Mireu ganàpies, l'esquerra indepe ha demostrat sobradament estar ben allunyada d'allò que dieu que som, i això és el que compta, la realitat pura i dura us esclata a la cara i fa de les vostres calumnies un episodi ridícul d'aquesta història.
Els pobles tenen dret a decidir lliurement el seu futur, a preservar la seva llengua i la seva cultura i sí, també les seves tradicions si així ho vol la gent, i cap estat, ni espanyol ni francès ni el que sigui té cap dret a impedir l'exercici d'aquests drets.
Existeixen molts llibertaris que, afortunadament, són capaços de pensar per ells mateixos i de no confondre la realitat. Tot el meu respecte per a aquests llibertaris amb els quals espero que l'EI hi continue col·laborant per molts anys.
D'altra banda, han intervingut en aquesta discussió també alguns abanderats del comunisme stalinista, com aquest que signa com a CCCP i que defensa la creació d'un sistema penitenciari català...quina barbaritat! Tot el meu menyspreu per a aquells qui acusen els llibertaris del 1936 d'irresponsabilitat quan molts d'ells van fer molt més per la causa del que aquests adeptes de la falç i el martell faran mai.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Pareix que el telia es dels més sensatos, ara aixó si, pel que veig, els indepes tilden als anarquistes de consigneros quan diuen coses que no els interessen, interessants argumentacions amb insults, això si que es saber d'histoia, saber insultar es mes antiu que els estats jajajaj.
Xe, els indepes tenen un problema i es que no tenen autocrítica, qualsevol que els hi digui algo son españols encara que siguis de nigeria o una tribu guayaki, son com niñatos ara ya no te ajunto españolista, es la consigna que tenen els que diuen que no volen consignes, a la que no els hi agrada el que llegeixe, solten la parauleta que tenen a la boca del llavi tot el día, com un obseso-paranoic enferm mental de psiquiatríc que veu españolisme arreu.
Au,jo molts cops intento aproparme a la lluita de la EI però sincerament cada cop doneu mes asco, i amb aquests arguments cada cop ma'llunyo més i penseu que sou molts? XDDD
Marginats (com els llibertaris) sou mitja merda que creieu en aspectes parlamentaris com l'altra nocicia d'endavant i mecanismes autoritaris com les cúpules jeràrquiques que teniu.
Mmm AL cccp a eixe no fa falta ni nombrar-lo, el furta-gallines no ha sortit encara de l'armari, aquet podría anar a menjar figues a la figuera del tío tomas allà a l'emporda, que les figues son catalanes con el adn catalan. jajajajaj que penya.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
El/la d'adalt te raó en una cosa: a l'EI hi manca autocrítica. Fa de molt mal veure que quan algú pica i diu coses que no agraden (al cap hi ha la fi, sovint veritats) és immediatament titllat d' "espanyol" o "anarcoespanyol" o ves a saber que. Per ser català no cal defensar estats, ni governs, ni policia, ni botifarrades genocides, ni patètiques sardanes ni merdes amb tomàquet. Cal defensar la terra i lluitar contra tota autoritat i qualsevol opressió estatal(espanyola o catalana). Cal adonar-se que el conflicte no rau en la lluita entre pobles sinó en la lluita de classes. Que fareu quan aconseguiu la independència? Em sembla que llavors serem enemics de debó, un altre cop, com al 36.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
Que potser li manca autocrítica a l'EI? doncs potser sí, però en cap cas la lluita de l'EI és una lluita "entre pobles", sinó que és una lluita contra dos estats (espanyol i francés), afegida a la lluita de classes. no ho oblidis.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
"Si l´estiu del 36 enlloc de dedicar-vos a la caza del cura, a l´incendi del patrimoni català, a reubicar fabriques, haguèssiu fet com varem fer els comunistes, a lluitar al front contra el feixisme, no s´haguès acabat com es va acabar."

He llegit fins aquí al pallasso stalinista de més amunt, vols que diguem quantes columnes de milicians i quants milicians va enviar cada organització al front? quantes vides va donar cadascun? no és d'estranyar que els anarquistes donessin més perque eren més, i no és per menysprear l'esforç de cada organització però quan apareixen indocumentats sectaris com tu cal posar els punts sobre les ies. Les primeres columnes van ser llibertàries i fins que l'exèrcit popular arriba a menjar-se-les així va ser. I si, vosaltres també tenieu columnes, per suposat, ningú ho nega com fas tu capullu ignorant, per després admetre que existien. I que em parles de Lister? juas.

Avui dia el que nega que els militants anarquistes són els que en aquell estiu del 36 van participar més en la lluita i en la revolució en tots els àmbits o és un ignorant o un patètic sectari que ve a ser el mateix. Ja sabem qui va desmuntar la revolució i qui va actuar com a força contrarevolucionària de veritat, no cal que ens vinguis a donar lliçons de res, i tot això també contra molts militants comunistes autenticament revolucionaris, ja sabem el que us han agrdat a alguns sempre les purgues totalitàries. D'altres ja saben com els veu trair el Gran Partit, ahir i després a la vostra estimable transició carrillera.

El teu estimable PSUC neix al juliol del 36, ni tansols era una realitat quan a l'exèrcit se li van aturar els peus als carrers, ja sabem com veu crèixer, qui us va donar recolzament i com veu alimentar les mateixes mentides ahir i continueu alguns estalinistes sectaris com tu (no vull generalitzar sobre tot els comunistes ni prendre't a tu com res més que un provocador). Estudia una mica i deixa't de sectes que el teu grau de gilipollisme arriba a ser extrem.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
cccp per favor!! catalunya va ser totalment anarquista i el comunisme va ser una minoria lacaia de Moscu, que com és bén sabut mai fou comunista (tret dels pocs mesos en que duraren els soviets, malgrat que no s'arribà a consolidar una estructura social de poder popular), sinó que com a molt s'arribà al capitalisme d'estat, com ara a Xina, Corea del Nord o Cuba.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
04 ago 2009
orno a la linea d'abans ni uns ni altres

Es patetic com es reacciona amb arguments demagogics davant les propostes de l'EI, d'acord IMC no es el raco català, pero tampoc es anarquista, es IMC i punto si una noticia no us agrada no la contesteu i punto ( a no ser que tingui un missatge racista/homofob/provocador) clar. Les postures sectaries i tan demagogiques com identificar l'EI (amb tots els fallos que pugui tenir) amb Jaume I o CIU no ajuden en res, IMC no es anarquista sabieu? hi ha gent que te diverses visions, el que es tracta es de respectar una mica les que no son vostres, no teniu la veritat absoluta, ho sabeu?

D'altres postures que son les tipiques discussions no resoltes de l'esquerra se'n pot parlar oi tant pero amb calma i respectant, que es resolen amb debat, renovant i en la praxis, no amb arguments sectaris repetits mil cops com si fossin un evangeli.

Per a l'altre iluminat si es vol creure les al.lucionacions que s'ha autogenerat alla ell pero poca cosa tenen a veure amb la historia. En primer lloc la CNT tenia un milio d'afiliats el 1936, un milió! xaval i majoritariament a catlunya era la força majoritaria entre la classe treballadora i aixo es tan cert com que dos i dos son cuatre, molt grans haurien de ser les presons per allotjar a tots aquells lladres no creus?i llavors les fabriques deuiren funcionar soles.

i l'altre i molt important, la CNT i sobretot la FAI han carregat amb el mort de la repressió republicana per que qui va escriure la historia "democrata" de la guerra civil, la de la lluita entre dos bandols van ser en gran aprt intel.lectualoides expsuqueros (els mateixos que avui en dia estan implantant bolonia a osties). Pero si mires un recompte de morts en zona republicana veuras que tant ERC com el PSUC van fer matances bastant desagradables (en cap moment arriben a les de Franco)pero ja et dic bastant desagradables, per no parlar de les txqeuqes amb els seus metodes de tortura i el maco del lister que recorria les reraguardes de front afusellant tothom que no acudis a enrolarse a l'exercit. Potser la situacio ho requeria pero posats a acusar d'assasins merda cau en totes les tendencies ideologiques.

El tema de la revolució o guanyar la guerra es un dels grans debats que no es soluciona amb quatre consignes setaries mal apreses i no m'hi posare encara que a les males estaria mes amb el de just a dalt del meu comentari.

Per cert la URSS no va tornar al capitalisme per propia iniciativa dels seus dirigents?

Doncs aixo menys sectes del color que siguin i reflexio i arguments constructius, en acar que per desgracia davant de l'estat actual de l'esquerra revolucionaria molts prefereixen fer el friki que pensar i militar
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Abans de que el llest del CCCP i el següent arribessin amb les seves al·lucinacions ("el pueblo siempre estará con nosotros, pues solo de nosotros emana su emancipación": sí, cada dia ho veig quan vaig al mercat...), s'estava argumentant que l'assumpte nacional ha de comptar amb fets, personatges i efemèrides bastant vergonyants. Un altre ha sortit dient que l'EI neix el 1968 i que per tant no són responsables de tot allò.

En part és cert, i en part no: d'alguna cosa devia nèixer l'EI, i alguna cosa deu tenir per tant en comú amb la resta de l'independentisme. Que se'n vulguin desempallegar? D'acord, però no és tan fàcil.

Sovint es cau en contradiccions flagrants i innegables com el concepte de nació mesclat amb el conflicte de classe: s'arriba a dir que un empresari, català de tota la vida, és Espanya pels seus interessos de classe, i en canvi un nouvingut que doni la vida a TLlI és català pel sol fet de fer-ho. I els nouvinguts que no donen la vida per la pàtria catalana que els acull, on queden? Per exemple.

Per mi el punt feble de l'EI és aquest, que segueix mantenint la idea clàssica de nació (i sí, és un invent burgès del segle XIX) però intentant barrejar-ho amb la guerra de classes, i per més malabarismes ideològics que es facin són dues coses que, tal com les coneixem i utilitzem, no casen ni casaran mai. Una possibilitat seria la que deia pierre nodoyuna: "Potser hem de començar a pensar les persones, el territori i la cultura d'una altra manera, donar-los-hi la importància que necessiten a la realitat i als nostres infinits models utòpics". Com es fa això? No ho sé, i estic segur que força sectors de l'EI s'adonen d'aquesta necessitat. També estic segur que molts d'altres sectors camuflen la seva incapacitat teòrica per sortir-se del marc "nacional" sense deixar de ser independentista acusant a tots els que assenyalem aquesta mancança d'"espanyols".
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Me suscribo absolutamente al comentario expuesto por CCCP, y es que si a alguien debe recordarse por la resistencia ante los fascistas y de las derrotas mas célebres de estos como en Guadalajara, la ofensiva del Vero y la resistencia en el Ebro y en Madrid esto es por el Ejercito Popular, por los comunistas de milicias y de Brigadas que supieron combatir como hombres y que ante toda prioridad ideologica antepusieron el valor de la victoria antes que como los anarkos a historias personales.
Aquí os voy a poner un breve texto de fuentes rigurosas de historiografía de la Guerra como Quibus, Viola, Arrarás o Alvarez Pallás, sobre la chusmada que formaba la FAI, a diferencia de los comunistas, y que mientras la peña se batía en el frente a que se dedicaban estos subnormales en retaguardia, mientras el fascismo avanzaba por todos los frentes.
“ Cinco dias después se presentaron en la ciudad de Barbastro, la columna anarquista faísta de Los Aguiluchos de García Oliver, aureolados de una fama fabricada desde la prensa barcelonesa y con centenares de cadáveres de civiles abandonados por caminos, boscajes y entidades de población. Como heraldos de la muerte aparecen en terrorifico aspecto, entraron en la capital del Segre a primeras horas de la mañana del 25 de agosto del 1936, de paso para Bujaraloz. Centenares de seres reclutados en los bajos fondos, el hampa de la Ciudad Condal (en su mayoría criminales comunes liberados para cometer estragos por orden de Garcia Oliver), sobre una Lleida dolorida por los excesos revolucionarios de dias anteriores: rufianes, pistoleros, atracadores, invertidos y degenerados. Medio desnudos, tocados con pañuelos de la FAI, mostraban la pelambre en sus pechos y la grosería de sus maneras encanalladas. Gritaban como locos esos energúmenos, iban armados hasta los dientes y no pocos lucían enormes cuchillos o descomunales facas. Se veían los cuadros de amancebamiento, los indicios de homosexualismo, las huellas evidentes y certeras del vicio marcadas en la carnuz de sus cuerpos, cicatrices de navajazos, fieles testimonios en piel propia de los turbulentos trabajos en los que trabajaba toda esta chusma en los peores tugurios de Barcelona.
Varios millares de hombres armados, solamente unas horas de paso bastan para que la ciudad sea otra. El periódico local la Mañana de Lleida escribiría que horas escasas permancieron en la pequeña ciudad aquellos abortos de la Naturaleza, las suficientes para dejar perpetuar huellas de su bandidaje. De inmediato fueron a la cárcel para incendiarla con los presos dentro, ante la oposición del director se dirigieron a la Catedral ante la que se indignaron al comprobar que aún seguía en pie. En poco rato el esplendido neoclásico recién retauraudo quedó envuelto en un mar de llamas que se extendió por toda la ciudad afectando numerosos edificios, ante un fuego incontrolado e innecesariamente provocado. Antes del mediodía volvieron a la cárcel para terminar con todos, agitándose a lo largo del Passeig de Boters i la plaza de Cervantes empuñando las armas y arrastrando lastas de gasolina, mientras los representantes de la autoridad local republicana tuvieron que pactar soluciones inmediatas para conservar edificios indispensables en plena guerra como eran la cárcel: a cambio de no avivar mas incendios se conformaron con sacas de 20 presos, que las turbas escogían para asesinarlas alli mismo con toda clase de humillaciones y brutalidad ináudita para los aterrados vecinos ilerdenses. Se destruyeron de manera atroz por esos estupidos sin cultura ni respeto por el patrimonio ajeno, obras de arte como la catedral románica construida por el mariscal de campo Francesco Sabatini en 1766, las esculturas de Juan Adán, el coro del gran Juan Bergós, las esculturas de Solanic y las pinturas de Galí, así como los órganos, ábside y decorados de Chaballé, ante la indignación de la población local que poco puede hacer ante los excesos de esta turba venida de fuera y con la que sometían a los vecinos ante fusilamientos simulados después del asesinato de decenas de personas. Solo faltaba ante el cruel espectáculo de fuego y destrucción, centenares de mujerzuelas, harpías desgreñadas de los callejones misteriosos del Pla, que incitaban como becerras ante los asesinos pidiendo mas muertos.
Ante el caos generalizado, llegó abriendose paso entre las turbas un oficial comunista de nombre Carrasco, corpulento soldado que a puntapiés y culatazos, limpia de asaltantes el edificio penitenciario ante su inminente incendio, increpándoles de criminales y cobardes, porque se entretienen en asesinar a curas, civiles y pequeños campesinos cuando su deber y misión es batirse en el frente contra el enemigo.
Cuando minutos después sonó la orden de concentración para marchar hacia el frente, las miles de gargantas dejaron de vociferar, y dias después se vería como aquellas enbalentonadas turbas de milicianos pincharían en el frente donde todo aquel valor se vendría abajo”.
Y de ejemplos de estupidez absoluta anarquista muchisimo, como cuando el entonces recién nombrado Ministro de Justicia del gobierno frentepopulista, el famoso Joan García Oliver fue criticado duramente por todas las fuerzas revolucionarias por sus arbitrarios y desproporcionados asesinatos de centenares de funcionarios de la Administración de Justicia. Este personaje elevado al rango de ministro de Justicia- sin ostentar ningun titulo ni de Abogado ni académico- ordenó la destrucción total de los Archivos del Registro Central de Penados y rebeldes (presos comunes), privando así a la sociedad española, de un indispensable medio de defensa y previsión frente a los delincuentes comunes, criminales y reincidentes del crimen, los cuales fueron liberados a las calles y sin antecedente alguno ni historial. Ante la presión del Presidente del Gobierno Manuel Azaña culpándole de tan desafortunado incidente, firmó un Decreto ordenando la reconstrucción inmediata de dicho Archivo obviando los antecedentes criminales de todo preso común anteriores al 15 de julio del 1936. Al mismo tiempo demostrando su hipocresía absoluta, García Oliver firmó un decreto bajo el pretexto absolutamente falso y calumnioso de haber sido destruido todo el Registro de Penados ante un bombardeo de la aviación nacional, deshaciendose él mismo de toda responsabilidad en el asunto.
Compañeros, si por una entre unas cuantas de causas perdimos la guerra, fue por el mal hacer de los anarquistas, por su incompetencia, por su egoísmo de crear una revolución paralela, y por ejecutar a su propio pueblo mientras los antifascistas de verdad se batían en las trincheras.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Un altre flipat: primer de tot, aquesta narració de l'entrada a Lleida de la milícia anarquista sembla feta per, jo què sé, en Cuní, o pitjor, en Jiménez Losantos. Que si anaven bruts, que si hi havia homosexuals (!!!), que si "mujerzuelas", que si tenien cicatrius... Suposo que aquest bon home, tan primmirat amb els bons costums i la gent "de bé", no havia trepitjat un barri obrer de ciutat industrialitzada (no ja una fàbrica) en sa puta vida.

Les mans al cap per cremar esglésies... Però què collons sou, bolxevics (ja us agradaria) o burgesos???? Perquè de moment els arguments que heu fet servir són els de la burgesia, els dels vostres aliats, els que us van recolzar i a qui vau servir. Perquè abans de la guerra, tret del POUM, no éreu NINGÚ entre la classe treballadora d'aquest país, i el POUM bé que va patir les conseqüències d'apostar per la revolució obrera... Segur que ara podreu acusar al POUM de tot allò que se'ls acusà llavors, però sabem que no són més que difamacions, que llavors van servir i que està sobradament demostrat que no eren més que això.

Respecte a al tema conflicte nacional/conflicte de classe, es resol ràpid: el 18 de juliol a quina banda us haguéssiu posicionat, amb ERC a veure-les venir i conservar l'autogovern (que a sobre, al final, ni això) o amb la revolució obrera? Els sectors de l'EI que haguessin fet el primer són, abans que tot, nacionalistes. Els que haguessin fet el segon són, abans que tot, revolucionaris. Fi del dilema.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
jajaja impressionant orgull bolxèvic, quin ridícul més espantós el teu.

Sabeu d'on ha tret la seva explicació de l'entrada a Lleida? és que és l'hòstia quina barra, doncs d'un llibre que es diu "Lérida bajo la horda 1934-1936-1938", aquest llibre es va editar l'any 1941, per tant no és d'estranyar ni el to classista dels comentaris ni el llenguatge eclesiàstic que destila. Mireu doncs el tipus de bibliografia a la que ens està trametent aquest suposat bolxevic, de fet, és escrit per Álvarez Pallas, una d'aquestes "fuentes rigurosas de historiografia" que ens assenyala aquesta lluminària. Impressionant.

I sabeu quines són les altres "fuentes rigurosas" que assenyala? doncs feu-li una ullada a la biografia de Joaquín Arrarás en aquest enllaç:
http://es.wikipedia.org/wiki/Joaqu%C3%ADn_Arrar%C3%A1s
On destaquen notes tan sucoses d'aquest "gran historiador" com els seus articles al diario montañés sobre: "los milagros del Cristo de Limpias", ser articulista de l'ABC, i atenció, tachan!!!!! va ser el cap de premsa i propaganda de Burgos, si, si, del mateix exèrcit de Franco, nomenat a l'agost de 1936 pel mateix Mola. I no acaba aquí la rigorositat d'aquestes fonts, aquest autor va escriure els magnífics llibres "El sitio del Alcazar de Toledo" (1937) i al 1938 la fantàstica, iluminadora i essencial obra bibliogràfica denominada "historia de la Cruzada Española", en col·laboració amb un altre patriota com Peman. Sense anar més lluny la seva "Historia de la Segunda República" va obtenir el 1956 el premi nacional de literatura Francisco Franco. Imagineu quin personatge.

O sigui que si et penses que som tontets del cul t'equivoques, si dius ser bolxevic menteixes o tens un greu problema psicopàtic, a no ser que tinguis aquest vincle autoritari que tenen els estalinistes amb els feixistes, no és d'estranyar que subscriguis el que diu CCCP, juas. Si l'única bibliografia que teniu per criminalitzador als milers d'anarquistes que van donar la vida lluitant contra el feixisme és la bibliografia franquista esteu més acabats del que us penseu. No enganyeu a ningú.

Troll caçat
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Jo sense anar amb ningú pues discrepo de tota ideologia de centuries passades i aqui entren el comunisme i l´anarquisme fins al feixisme o els carlins, aigua passada.
Sobre els comentaris de Orgull Bolxevic, la veritat, desconeixo els escriptors que menciona i els llibres que citeu, pero jo si que us puc dir que tinc diaris de l´epoca, he conegut veterans que estigueren al front del Segre, atravès dels Ateneus en que acompanyava el meu iaio , i puc assegurar que el que explica es cert, o almenys ja constatat anys abans que es publiquès. Potser el to del llenguatge es molt anys 30-40, si mireu qualsevol video propagandistic de la FAI utilitzen un llenguatge caduc i caspós com tot el d´aquella epoca. La veritat si per a vosaltres l´incendi d´una Catedral on hi han autentiques obres d´art no es algo criminal es el vostre problema, per a mi es un atemptat brutal contra el nostre patrimoni, això si, si vosaltres ja sou algo tant extravagant i artificial que ni concebeiu la idea de patria ni teniu el minim amor propi per res del terreno, es que la vostra opinió té el mateix valor que el no res.
Els fets que relata, tant com les saques de presos, com de mutilacions i barbarie soferta per molts presoners està documentat en mil i un llocs.
I el que relata del Garcia Oliver hi ha documentació disponible i a l´abast del public que proba les maniobres d´aquest tarat.
Per cert, no m´acuseu de feixista ni demès merdes, pues sóc tant antifeixista com ho pogueu ser valtres, però una cosa la tinc clara: a vegades el remei es més dolent que la malaltía, i aquii entreu vosaltres i els comunistes, foreu moltissim pitjors del que deieu combatre, per això avui dia esteu on esteu, al nivell de la merda.
Que es avui IC-V, el PCE???
Que es avui dia la CNT???
Jo sóc republicà i independentista, d´esquerres i si em voleu allargar socialdemocrata, net de lluitadors antifranquistes que sofriren repressió i exili, i al que ningú ni pels maus familiars ni per la meua vida laboral em pot acusar de burgès ningú, i menys molts de vosaltres que el que menys heu fet en la vostra vida ha sigut treballar, i sabeu del que parlo, que ja som prou grandets i ens coneixem tots.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Jajaja, es que es de risa lo que dicen estos estupidos anarcos. Por un lado critican las fuentes de que si son de historiadores franquistas, de que si no son fiables porque solo sirven a los intereses de la burguesía que si blablabla.
Y claro, ¿¿vuestros historiadores son fiables no?? Hombre, si son fiables, muchisimo. ¿Es fiable leer a Durruti,al mentiroso y patético de García Oliver, al Frank Mintz, al Abel Paz??
Que yo sepa solo de alguien neutral y sin intereses politicos detrás se puede apreciar la vericidad de los hechos, pero dudo que podais haceros una idea de la realidad autentica leyendo basura propagandistica como la que leeis vosotros. Todos eran fascistas, todos eran burgueses, todos eran explotadores, todos los curas eran el demonio en la tierra, y vosotros, erais la polla, los liberadores, los mas libres, los mas justos, los mas coherentes. Joder vaya con vosotros, hoy todo el mundo debería ser anarquista ante fenómenos como vosotros, y es que sois cojonudos, los mejores en todo, y vustro comportamiento durante la guerra intachable:
si matabais a centenares de campesinos por renunciar al ingreso en una Colectividad est´ña justificado, pues eran fascistas, contrarevolucionarios y quintacolumnistas.
Si matabais a unas monjas octogenarias o incendiabais una catedral estaba justificado, claro, las monjas eran envenenadoras de la comunidad y la catedral el sitio donde se expandían las mentiras contra el pueblo, y se glorificaba la burgusía y la explotación del hombre por el hombre.
Si asesinabais a propietarios, estaba justificado, aunque fueran mas de 80.000 en 10 meses, eran todos unos explotadores, unos canallas que se aprovechaban de un robo como es la propiedad privada para alargar esta ignominia por los siglos de los siglos.
Si en las plazas de los pueblos quemabais todos los archivos documentales no solo de la Iglesia, sinó del Ayuntamiento, enviando a la mierda siglos de documentación local estaba justificado, pues como ibais a crear un mundo nuevo, todo lo viejo estaba podrido o impregnado de reacción y debía ser destruido para comenzar de cero.
Que si coño, que no entiendo como siendo los mejores, sin pifiar ni una, no esté todo el mundo con vosotros, no entiendo como siendo los unicos de verdad anticapitalistas, los unicos de verdad antisistemas, etc. no tengais en vuestras filas centenares de miles o millones de adeptos.
Mira, menos pedir autocrítica a los demás y mas hacerla vosotros, que por primera, por no saber no sabríais ni como teniendo el poder crear la sociedad que decís defender (con lo bien que vivis tocandoos los cojones en una sociedad capitalista), por inviable, y porque la mitad de infraestructuras basicas desde transporte, energía o sanidad no tendriais ni puta idea conmo establecer.
Mas autocritica porque aqui no se trata de destrozar el sistema y irnos a vivir a las cuevas como hariais vosotros, aqui se trata de destruir el sistema y crear algo que se mantenga, algo sólido, algo que aporte bienestar a nuestro pueblo. Os llenais la bocaja de palabrejas como libertad, autogestión, emancipoación, pero no sabriais ni como garantizar alimento, o cuidado de los enfermos y ancianos, ni como atajar las pandemias, ni como garantizar el sistema de trabajo. No solo se come libertad, es mas sabroso un plato llamado VIABILIDAD, con el comunismo no se logró al final, con vosotros menos aún.
Menos pajas mentales, que eso es lo unico que teneis en esas dos neuronas que se buscan la una con la otra: un litro de lefa como cerebro, porque del palo que vais, los 4 gatos que sois, y la credibilidad que teneis, teneis menos futuro que Paquirrín de filosofo.Y digo futuro para daros esperanza criaturitas, porque sois como la Falange, manteneis a base de transfusiones de sangre joven, con vida a punto de palmarla un Frankesntein ideologico del siglo XX, caduco, desfasado y patetico.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Doncs a mi el vídeo m'ha fet gràcia.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Payasete, aquí el que esta mas cerca de la Falange es el que cita a falangistas y el mas rastrero es el que se hace pasar por lo que no es. "Orgullo bolchevique???" "Zu atrapatu arte????". va hombre va. Eres un troll y el compañero lo ha dejado muy pero que muy demostrado, ahora continua explicando historietas de tus libritos de falangistas.

La revolución en esta tierra duró hasta que los comunistas se hacen con el poder, hasta que Stalin utiliza el PSUC para meter sus pezuñas aquí, y si, muchas cosas se hicieron mal, muchos fueron los incontrolados y muchas personas se equivocaron, decir que solo lo hicieron los anarquistas es de frenopatico o de ignorante. Pensar que todas las muertes son obra de anarquistas es ser un absoluto ignorante. Y si quieres hablame de las muertes de tu querida URSS, o de la pureza de procesos revolucionarios comunistas donde se ve que todos sobrevivieron, venga ya.

Te debe haber jodido mucho que hayan encontrado cuales son tus fuentes, fuentes podridas de fascistas que tu llamas historiadores. Vete a engañar a otro zopenco como tu, que no hace falta leer a anarquistas que hablan de historia para saber un poco de ella, cualquier historiador serio sabe quien fue mayoritariamente al frente, quien ocupo el poder los primeros meses y cuando y por quien empezo a desmontarse esa revolución.

Sabes lo bueno, que sois tan parecidos que uno no sabe si está contestando a un falangista trasnochao o a un stalinista de mierda. Tanto monta, monta tanto.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
bueno yo trabajo asi que de tocarme los cojones nada. ademas casi todos los libros sobre anarquistas lo han escribido gente que anarquista no lo era, asi que a mi lo que puedan decir algunos envidiosos me tiene sin cuidado. hay que ver con el tio que va de revolucionario y se mete con los homosexuales, putas o gente que ha estado en la carcel, haber si te enteras que todos los verdadeos revolucionarios han ido alguna vez a la carcel, informate.
la guerra civil del 36 ha dejado demostrado como en una revolucion hay quien se posiciona con los poderes seculares y quien esta contra estos verdaderos delincuentes, despues de años de explotacion y oscurantismo que algunos quemen iglesias me parece lo mas normal, y hasta poco icieron. Ademas en aquella epoca las colectivizaciones anarquistas demostraron la mejores condiciones de los campesinos y su emancipacion, osea liberacion por ellos mismos.

Los anarquistas no nos medidos con el metro autoritario de la masa sino por el de la calidad, ser anarquista es mas dificil de lo que te imaginas....
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Mireu, enterats, en aquest país l'anticlericalisme és secular. Aquí el poble ha cremat esglésies i convents tota la vida, i ha estat el poble, ni tots eren anarquistes (ni de bon tros) ni tots els anarquistes ho feien. Si el poble ras odiava d'aquesta manera l'Església seria per quelcom, així que a plorar a l'església. Ah, no, que està en flames. Doncs us foteu.
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
05 ago 2009
Visca Stalin
Visca la CNT
Visca Durruti
i Visca el Papa de Roma.

Hala Madrid!
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
06 ago 2009
muy bueno el video, bueno casi de chiste, pero lo mas grave de todo esto es que es Verdad...
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
07 ago 2009
Chiste, vosotros si que sois de chiste escoria, solo hay que ver que en 200 años de ideología anarquista el maximo periodo que habeis logrado han sido 10 meses de mierda, mientras nosotros resistimos desde hace 70 años. ¿Que video podeis enseñar vosotros hijos de putas? Algun video pseudo porno de como utilizabais a vuestras milicianas para que os hicieran mamadas en el frente, que era para lo unico que las teniais y luego os llenais esa bocaza de mierdas que teneis hablando de la emancipación de la mujer.
Que mas quisierais vosotros desgraciados de la vida, que por no tener, no sabeis ni como organizar un pais, porque en vuestras desgracias de asambleas mucho darle al pico, mucho querer cambiar el mundo y no sois capaces ni de sostener un sistema propio ni un año.
Anda y que os follen, que sois peores que los fascistas.
¡¡¡Arriba la Dictadura del Proletariado!!!
Satay Proud, stay Rash, Stay Communist!!
Re: Reacción de Hitler ante el conlicto vasco.
08 ago 2009
doncs jo crec que al cccp este haura de banejar-lo i fer-lo callar abans no ens envii a tothom a siberia, i millor mirar si alguna anima caritativa el vol acompanyar al frenopatic
Colera camping CNT