Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
(( No a la Ciutat del Soci, amb el Delta No es fa Negoci ))
01 ago 2009
En una roda de premsa a Can Xic, equipament juvenil de Viladecans acabat d’inaugurar, en Joan Laporta i en Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, han escenificat la signatura del conveni urbanístic que vol construir un conjunt d’equipaments esportius amb zona comercial i hotelera, un pabellò i un estadi que acollirà els partits del Barça B i fins concerts multitudinaris que actualment es fan al camp nou, segon ha explicat en Joan Laporta.

Igualment s’han esmerçat a dir que el projecte és respectuós amb el medi ambient perque no ubica cap instal.lació en la zona protegida per la Xarxa Natura 2000 –només faltaria-, una protecció que recau en les 27 ha. propietat del Barça, el conveni fa que el Barça cedeix al ajuntament aquest terrenys protegits i l’ajuntament li deixa construir al terrenys adjacents. Un canvi de cromos, que si be preserva els terrenys protegits, si que malbarata la zona del Delta del Llobregat, i del litoral de Viladecans que no paren de ser agredits mediambientalment.

El president del F.C. Barcelona ha emfatitzat la voluntat del club a apostar per la preservació del mediambient i li ha fet gràcia que un dels veïns que compartiran l’espai, l’au anomenada polla d'aigua blava, tingui els colors del club. La polla blaugrana del Barça.

La plataforma salvem Oliveretes i altres veïns de Viladecans han volgut mostrar el seu descontentament e indignació davant la posada en escena de la signatura del conveni sent presents amb una pancarcata i crits que deien “No a la Ciutat del Soci, amb el delta no es fa negoci”.

Podeu mirar la documentació a http://www.fcbarcelona.cat/web/downloads/pdf/2009-10/Projecte%20Barxa%20

Perque gaudiu de la irracionalitat humana, que continua destruint el territori del Delta del Llobregat amb aquest projecte que és insostenible per molt que ens vulguin vendre el contrari.
Indignant!!!- botigues, hotel, zona esportiva, estadi on jugarà el Barça B i que acollirà concerts de rock de grups de prestigi, aglutinant un munt de presones i edificacions al costat de la reserva natural de Remolar.

----------------------------

La maresma de les Filipines
http://animagaia.blogspot.com/2008/09/maresma-de-les-filipines-espais.ht

Mapa del Delta del Llobregat
http://www.gavamar.com/DOCS/4pista/icones/Mapa%20Espais%20Naturals%20del

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (( No a la Ciutat del Soci, amb el Delta No es fa Negoci ))
01 ago 2009
Aquest projecte és un dels més insostenibles que s'han plantejat a Catalunya en els darrers anys. I ho és bàsicament per la seva ubicació.

Està situat justament limítrof a l'estany del Remolar, amb les implicacions inherentment negatives que suposarà aquesta proximitat.

Fragmenta i divideix la zona del Parc Agrari respecte a la Reserva del Delta del Llobregat.

No és un creixement continu annex a un nucli urbà sinó que apareix com una nova taca emmig d'un espai lliure.

Les implicacions a nivell de mobilitat seran brutals a causa de la falta de centralitat urbana i l'absència de transport públic, de manera que els colapses i la contaminació augmentaran notablement per l'increment de circulació de vehicles.

La Ciutat del Soci atempta contra els principis més bàsics del desenvolupament territorial i urbanístic sostenible. No podem permetre que aquests mafiosos continuin destruint el país amb llur discurs-trampa sobre el progrés i la sostenibilitat.
Sindicato Sindicat