Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Contra l'amnistia, a Zelaya i als colpistes.
30 jul 2009
Aquesta amnistia a Zelaya és un greuge al president Zelaya i al poble d'Hondures ja que no ha comés cap crim, ni delicte. No és un delicte el fet convocar una enquesta per saber els desitjos del poble. Tampoc ho és voler canviar una Constitució que actualment afavoreix als 4 privilegiats. És un insult, com l'amnistia del rei franquista que va amnistiar als que estàvem perseguits pel dictador Franco, exiliats o empresonats. Tampoc s'han d'amnistiar als colpistes. Tot el contrari, se'ls han d'aplicar les màximes penes i netejar l'exèrcit. El que s'havia de fer a Espanya.
Obama y Zelaya.jpeg
Evo Morales.jpeg
L'ultim error del president Oscar Arias és proposar al Congrés d'Hondures que atorgui una amnistia pel president Zelaya, com si les acusacions que li fan els colpistes fossin reals, com si hagués comés algun crim o delicte per convocar una enquesta sobre la constitució.
L'amnistia la necessiten els colpistes, els criminals que s'han aixecat contra el poble, els que han violat els drets humans dia darrera dia, els que assassinen manifestants, els que torturen i empresonen a opositors. No els que lluiten contra la dictadura.
Es una amnistia trampa. Es posar el president elegit al mateix nivell que els criminals colpistes, com si fossin reals els delictes que bramen i repeteixen els mitjans de comunicació corporatius d'Hondures, la totalitat controlats pels colpistes, ja que els pocs mitjans independents estan tancats.
 
El Congres va postergar la decisió d'amnistia al president Zelaya. Tenen temps fins avui per decidir-se. Els obedients congressistes estan dividits: Uns, no volen donar amnistia, seguint les directives de Micheletti, i la banda més extremista dels colpistes. Aquests tenen el suport del Pentàgon, els militars nord-americans de la base i l'ambaixador.
Uns altres, volen donar l'amnistia tal com ho ha suggerit Oscar Arias, el negociador posat per Casa Blanca. Sembla que Obama vol, com a mal menor, el retorn de Zelaya. A Casa Blanca no li convé oposar-se a tots els països de Llatinoamèrica per un país que no té petroli, que es dels més pobres del continent i que amb en Zelaya segueixen controlant igualment. .
Casa Blanca ha mogut dos peons importants contra el propi Pentàgon:
D'un cantó, senadors demòcrates varen invitar a Washington a joves militars que varen firmar un manifest donant suport als acords de Costa Rica. Però tot seguit, el general Romeo Vazquez, cap del cop,va matisar el manifest de la policia precisant que no estaven d'acord amb el retorn de Zelaya com a president. Aquest general té el suport del Pentàgon i va desautoritzar les negociacions del joves policies a Washington.
D'un altre cantó avui Casa Blanca avui ha tret la visa a 4 dels més destacats colpistes:
“Los afectados son el comisionado de los Derechos Humanos, Ramón Custodio; el ministro de Defensa, Adolfo Lionel Sevilla; el magistrado Tomás Arita, quien ordenó a los militares la detención de Zelaya el día de su derrocamiento, y el jefe del Congreso, Alfredo Saavedra”
Es un avís explícit als colpistes, que s'oposin a la seva política. Tots sabem que la política d'Obama és la que ha proposat el sumis i obedient Oscar Arias.

El més interessant és que Casa blanca ja negocia directament i no per intermediari de Oscar Arias i disposats a rebaixar plantejaments.
.
Tornant a l'amnistia, l'únic president que ha protestat enèrgicament contra l'amnistia a Zelaya és l'indígena i humil Evo Morales, segurament el president amb menys estudis, però el més savi i entenimentat.
 

“Santa Cruz, Bolivia, 28 jul (PL) El presidente boliviano, Evo Morales, pidió hoy a su homólogo costarricense, Oscar Arias, intermediario en la crisis en Honduras, no cometer el error de pedir amnistía para el presidente constitucional hondureño Manuel Zelaya.

  "Sería como tacharlo de delincuente", dijo el jefe de Estado andino
"No puede ser que Arias haga ese pedido para el presidente golpeado. Con mucho respeto pido que revise su posición y que no cometa el error de hacer esa solicitud para un mandatario electo por el pueblo", subrayó Morales.”

La meva opinió sobre Hondures és que quan més duri el cop d'estat, més possibilitats de que sorgeixi un procés revolucionari que s'independitzes de l'Imperi, sigui de l'extrema dreta (els colpistes militars, Pentàgon, la base militar americana), sigui dels socialdemòcrates (Zelaya, centre/esquerra de l'imperi, les multinacionals no militars, Obama). El desgovern actual és un cau de cultiu d'insurreccions, vagues i contestacions múltiples. Tot un aprenentatge accelerat de com fer la Revolució.
Un destí per a fer turisme revolucionari.
Mira també:
http://www.prensa-latina.cu/index.php?option=com_content&task=view&id=104689&Itemid=1

This work is in the public domain
Colera camping CNT