Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : sanitat : mitjans i manipulació
El negoci de la grip dels porcs
28 jul 2009
També en podriem dir "El pelotazo de les farmacèutiques"
Amb l'anunci de la Generalitat de Catalunya de vacunar el 30% de la població contra una grip en concret (A-H1N1), aquest dia 28 de juliol, Televisió de Catalunya obria el programa dels matins amb una enquesta "Us fa por la grip nova?" que ocupa tot el matí.

La premsa es delata amb aquesta pregunta, doncs aquesta grip, que no és nova perquè del mateix tipus ha estat en anys anteriors, el què té de nou és que representa una solució econòmica per la indústria farmacèutica que, amb la venda massiva de Relenza i Tamiflu fan l'agost en un clima de baixa econòmica.

Les farmacèutiques PROCAPS, Hoffmann-La Roche i Glaxo Smith Kline se sumen als sectors industrials i especulatius més poderosos, com els bancs i les constructores d'obra pública, utilitzant els fons públics per cobrir les incomoditats de la baixada econòmica general.
Des de la premsa controlada per aquests sectors ja porten 3 mesos insistint del perill de contagi i mort, com en l'època de descobriment de la SIDA.

El cert és que, si habitualment al món hi ha un 5-16% de mortalitat per cada grip, aquesta grip publicitada ha generat fins ara menys del 2% de mortalitat, però a la indústria li cal tenir LA POR ENTRE LA POBLACIÓ com a justificació per a què les institucions sanitàries aprovin extraordinaris pressupostos en la compra de Tamiflu i Relenza, fàrmacs també utilitzats abans a les campanyes de grip aviar i porcina.

Per a il·lustrar aquesta tècnica de mercantilització de la por, és recomanable veure el film "Bowling for Columbine" de Michael Moore.
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/negoci-de-la-grip-dels-porcs

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: El negoci de la grip dels porcs
28 jul 2009
farien bé d'invertir a l'Àfrica on la major part de la població no té accés a l'aigua potable. Això no té nom!
La grip 'Rumsfeld'
29 jul 2009
CCOO també difon documentació "preventiva" sobre la grip amb més noms de la història. Si una cosa té de nou aquesta grip, és el nom "Rumsfeld"

http://www.3cat24.cat/video/1398699
Alarma general
29 jul 2009
Vegeu la web de notícies de TVE com classifica els temes:
gripe-rumsfeld.jpg
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/negoci-de-la-grip-dels-porcs
Sindicato Sindicat